Filmajánló

blaci

Őstag
Illuzionista
(The Illusionist)
Egyéb címek: A mágus
amerikai történelmi, misztikum, fantasy, romantikus – 2006

Rendezte: Neil Burger

Szereplők: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell, Eddie Marsan, Jake Wood,
Tom Fisher, Karl Johnson, Aaron Johnson, Vincent Franklin, Nicholas Blane, Philip McGough,
Michael Carter, Andreas Grothusen, Brian Caspe

Tartalom:
Az ünnepelt mágus, Eisenheim nem csak egész Bécset kápráztatja el mutatványaival, hanem az ambiciózus Leopold koronaherceget, Ferenc József fiát is. Ám amikor Leopold menyasszonya megpillantja gyerekkori szerelmét, Eisenheimet, és újra fellobban iránta a tűz, a koronaherceg érdeklődése megszállottsággá válik. A város főfelügyelője hirtelen egy sokkoló bűncselekmény kellős közepén találja magát, és miközben Leopold megbízásából egyre közelebbről figyeli a mágust, Eisenheim élete legnagyobb és legmesteribb trükkjét készül végrehajtani.

Az Oscar-díjra jelölt Paul Giamatti és Edward Norton a főszereplői ennek a lenyűgöző filmnek, amely varázslatosan üdítő keveréke az izgalomnak, a románcnak, és a szédületes csavaroknak.

Vélemény:
Hosszú idő után sikerült megnéznem a filmet, azt hiszem megérte ennyit kutatni utána! Nagyon tetszett az elejétől a végéig. Nálam a Tökéletes trükk a világ egyik legjobb filmje, gondoltam is mielőtt megnéztem ezt a filmet hogy, ha ez is lenne olyan… (nincsenek előítéleteim, de az nekem örökre az egyik kedvencem marad) De nem akarom a Tökéletes trükkhöz hasonlítani. Az Illuzionista romantikája, és hangulata egészen más. A körítés hasonló, de a két film másról szól! Egy kedves történet, igényes és látványos köntösben. Aki kicsit is szereti az ilyesmit, mármint az illúziót, annak tetszeni fog. A trükkök nagyon jók ill. óriásiak! Tátva maradt a szám, már azt hittem tényleg tud szellemeket idézni… A fantasztikus, irtó nagy csavar a filmben nagyon el lett találva. Magával ragadó hangulat, nagyot alakító színészek, gyönyörű zene, a kosztümök pedig tökéletes atmoszférát teremtettek és hát...szóval, engem is sikerült átverni na.:(;):D:D:D A vége pedig...egyáltalán nem gondoltam volna rá, pedig adja magát! Nálam: 9/10

Jó szórakozást kívánok a filmhez, ajánlom mindenkinek aki kicsit is úgy érzi, hogy kikapcsolódna...;):D
Üdv.,
Laci

Ui.: A film dvd-n elérhető. Megjelenés dátuma: 2009.03.24

U.Ui.: Úgysem fogom elárulni hogy mi volt az átverés…nézzétek meg, érdemes!

blaci

Őstag
Sziasztok!
Az előző oldalon (12/#117) ajánlottam a Mázli című filmet, akit érdekel esetleg, ma vagyis április 22.-én 20.10 perckor megnézheti az M1-en a tévében.;):roll::D
Jó szórakozást kívánok a filmhez!
Üdv.,
Laci

Ui.: ...vakok közt a félszemű a király. - :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sziasztok!
Az előző oldalon (12/#117) ajánlottam a Mázli című filmet, akit érdekel esetleg, ma vagyis április 22.-én 20.10 perckor megnézheti az M1-en a tévében.;):roll::D
Jó szórakozást kívánok a filmhez!
Üdv.,
Laci

Ui.: ...vakok közt a félszemű a király. - :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Pont nem esett le a tantusz időben, csak jelezném, hogy amikor hallottam napokon keresztül az ajánlót, mindig eszembe jutottál Laci!!!

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Állatbarátoknak :) kicsiknek és nagyoknak :)

...mindenkinek, aki egy jót szeretne szórakozni!

Kutyaszálló (Hotel for Dogs)

színes magyarul beszélő amerikai vígjáték, 100 perc, 2009
korhatárra tekintet nélkül megtekinthető (NA ez baromi ritka, a 12-es karika szinte mindenen rajta van)

Amikor az energikus testvérpár, Andi és Bruce egy olyan nevelőotthonban találják magukat, ahová szigorúan nem lehet állatokat vinni, Andinak a villámgyors észjárását kell latba vetnie, hogy otthont találjanak kutyájuknak, Pénteknek. Noha együttérző nevelőjük, Bernie figyelmezteti őket, hogy kerüljék a bajt, a srácok rábukkannak egy elhagyott hotelre, és elkezdik átalakítani, hogy tökéletes lakhelyet készítsenek Pénteknek és a város összes kóbor kutyájának. Ezzel viszont azt kockáztatják, hogy szétválasztják őket egymástól, ha lebuknak. A két kölyök pillanatok alatt valami varázslatosat alkot a hotelből: otthont a kutyáknak és saját maguknak is.

Mindenkinek szívből ajánlom :) ;)

blaci

Őstag
Pont nem esett le a tantusz időben, csak jelezném, hogy amikor hallottam napokon keresztül az ajánlót, mindig eszembe jutottál Laci!!!

Ez nagyon-nagyon kedves, kösziiii! - ;):roll::-D
Hát igen, a tévében ilyesmi filmek mennek általában...de most az egyszer nem bánom! - :D:D:D
Üdv.,
Laci

Ui.: Köszönöm az ajánlót, már én is kinéztem magamnak a Kutyaszállót, hamarosan pótolni is fogom. - :rolleyes::mrgreen:

blaci

Őstag
Cadillac Records - Csillogó fekete lemezek
(Cadillac Records)
amerikai romantikus, zenés, dráma - 2008

Rendezte: Darnell Martin

Főszereplők: Adrien Brody, Jeffrey Wright, Gabrielle Union, Columbus Short, Cedric the Entertainer, Emmanuelle Chriqui, Eamonn Walker, Mos Def

Tartalom:
A film Leonard Chess Chess Records nevű lemezkiadójának felemelkedéséről mesél, amely olyan előadókat indított el a pályán, mint Muddy Waters, Little Walter, Chuck Berry, Willie Dixon és a legendás Etta James. Szex, erőszak, társadalmi előítéletek és természetesen a rock and roll találkozik ebben az '50-es és '60-as évek Chicagójában játszódó zenés filmben, amely nyomon követi Amerika talán legnagyobb zenészlegendáinak izgalmakkal és viszontagságokkal teli életét.

Vélemény:
Imádtam mert a gyengém a zene és ebben bőven van miből csemegézni a másik amiért nagyon tetszett az pedig az életszerűsége. Itt nem csak reklámszöveg hogy megtörtént események alapján készült. A zene pedig egyszerűen fenomenális. Minden megvan benne amitől egy film számot tarthat a figyelmemre, kitűnő történet (amilyet csak az élet tud írni), jó színészek által életre keltett legendás zenészek, és ZENE, ZENE, ZENE!!! Nálam: 10/10 :mrgreen:

Díjak, jelölések:
2009 - Golden Globe-jelölés - a legjobb eredeti filmdal
(Beyoncé Knowles, Amanda Ghost, Scott McFarnon, Ian Dench, James Dring, Jody Street) - "Once in a Lifetime"

Jó szórakozást kívánok a filmhez, ajánlom mindenkinek!
Üdv.,
Laci

Ui.: A film megjelent dvd-n. Megjelenés dátuma: 2009. április 28. - :rolleyes:

dg

Őstag
Selyem
(Silk)
kanadai, francia, brit, olasz, japán romantikus, dráma - 2007

Szereplők: Keira Knightley (Helene Joncour), Michael Pitt (Herve Joncour), Alfred Molina (Baldabiou), Mark Rendall (Ludovic), Sei Ashina (Mistress), Leslie Csuth (Loiseau), Marc Fiorini (Chabert), Jun Kunimura (Umon), Gwendoline Meyer (fiatal Héléne Joncour)
Rendezte: Francois Girard

Tartalom:
Herve Joncour selyemhernyócsempész értékes áruért Japánba utazik, ahol beleszeret egy helyi előkelőség európai szeretőjébe. Bár a szerelem kölcsönös, legalább két akadály áll a kiteljesedése útjában: a csempész nős, és a felesége hamar gyanítani kezdi, hogy valami rosszban sántikál, ráadásul a szerelmespár két tagja nem beszél közös nyelvet, így csak homályos üzenetek formájában tudnak kommunikálni egymással.
Az Alessandro Baricco regényéből készült Selyem két kontinensen átívelő, lenyűgöző élményt nyújtó alkotás.
Hervé Joncour (Michael Pitt) odaadóan szereti szépséges feleségét (Keira Knightley). Ám amikor újra és újra veszélyes utakra vállalkozik, hogy selyemhernyó-kereskedőként segítse szülőfaluját, a kísértés nagy próbatétel elé állítja a szerelmét.
Hervé Japánból a gondtalan gazdagságot hozza magával, de lelkét lassan felőrli egy japán hadúr érzéki ágyasa iránt érzett kínzó vágy és a felesége, Helene iránt érzett múlhatatlan szerelem.

Vélemény:
Hát, hol is kezdjem, egészen elvarázsolódtam tőle! Egyik kedvencem lett! A tájak, a zene, az éteri, tiszta hangulat, szóval nagy élmény volt.
A selyem című filmet úgy kezdje el nézni az ember, hogy közben átadja magát a világának, sodródjon, érezzen, vágyjon és szenvedjen, aki megnézi tudni fogja miért. Egyszerűen egy másik dimenzióba képes stílusa átröptetni, hogy olyasmit fogadj be általa, ami több mint élmény. Beléd ég, és még csak meg sem karcolom azt a hatást, amit ki tud váltani.
Fontos részét képezik a történetnek a levelek, főleg egy bizonyos levél...ami minden addig látott, érzett, tapasztalt dolgot alapjaiból változtat meg. Na most ezt olyan szinten képzeld el leírva, mintha finom selyemmel simogatnának, a szavak hihetetlen tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, szinte érzed, mit olvasol...ettől több a mester sok jó írónál. (Alessandro Baricco, a Selyem című könyv írója)
Természetesen Keira Knightley miatt muszáj voltam megnézni! Benne ezúttal sem volt semmi hiba...;):D
Ez egy remek film. Szép, szomorú szerelmi történettel. Mindenféle giccset, érzelgősséget kerülve, szerencsére. A zene, a képek, a színészi játékok felejthetetlenné teszik ezt az alkotást. Mindenkinek javaslom megtekintésre. Mert igazán megéri!;)

Megnéztem a filmet.

Valóban rendkívüli történet a vágyról, az érzelmek sokszor ambivalens kavalkádjáról. Az a bizonyos levél művészi. Többször meg kell hallgatni! Hogy ilyen hatást ér el, az nyilvánvalóan a magyar műfordítónak is köszönhető.

Magának a történetnek a megfilmesítése hiányérzetet keltett bennem. Részint örültem annak, hogy már-már "távirati stílusban" végigpörgetik az eseményeket, nem nyújtják rétestésztaként (így a hosszú út szerintem nagyon frappánsan lett megjelenítve), de a két fő helyszínen hiányoltam a kidolgozottságot. Jó lett volna aprólékosabb, kimunkáltabb képet kapni, mind a főhős otthoni, mind Japánban megélt eseményekről, még inkább a főhősökről (érzelmeikről, jellemeikről). Hangsúlyozom: amit kaptunk, az azért nem kevés, és nagyon megindító.
Ezen felül, a regényt nem olvastam, és a fenti megjegyzésem igazából csak annak fényében lenne igazolható, azonban a hiányérzetemmel kapcsolatban az is eszembe jutott, hogy valójában a főhős élete is a hiányérzetre, s az ebből fakadó állandó vágyódásra épül, úgyhogy a film szerkezete talán erre utal, így, egy másik síkon is.

A másik, ami nagyon tetszett a filmben, hogy mindent a főhős szemszögéből látunk: nem tudunk meg többet, mint amit ő megtudott. Talán ez is hozzájárul a hiányérzethez, hiszen bőven merülnek fel kérdések, amik azonban megválaszolatlanul maradnak. Zseniális.

Szóval:
én is mindenkinek ajánlom!

dg

Őstag
A tégla
(The Departed)
amerikai dráma, thriller - 2006

Rendezte:Martin Scorsese
Főszerepben: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson, Mark Wahlberg, Martin Sheen, Ray Winstone, Vera Farmiga, Anthony Anderson, Alec Baldwin, Kevin Corrigan, David O'Hara, Robert Wahlberg

Tartalom:
Az ír maffia legtehetségesebb fiatal tagja felvételizik a Massachusettsi Rendőrakadémiára. De nem azért, mert jó útra akar térni: azt a feladatot kapta, hogy legyen tökéletes rendőr, szerezzen magának egyre magasabb rangot a testületben, és jelentsen mindent igazi megbízóinak. Ám egy másik fiatal rendőrtiszt hasonló feladatot kap: neki Boston nagyhatalmú bűnszövetkezetébe kell jelentkeznie, hogy ott lehetőleg a keresztapa közelébe kerüljön. A két beépített ember jól végzi a munkáját. Túl jól. Mindketten új társakra, új szövetségesekre találnak munkájuk közben, de nem felejtik, ki adta ki az eredeti parancsot. És mindketten sejteni kezdik, hogy az ellenfélnek is van egy kéme a közelükben: amelyikük hamarabb leleplezi a másik kémet, az talán életben maradhat végül...

Vélemény:
Az a baj, hogy nem tudom, mit is írjak. Egyszerűen katartikus élmény volt számomra a film, mert egyszerűen hihetetlen volt, nagyon-nagyon jó film. A zene, a szereplők, a forgatókönyv, minden-minden a helyén. Az a zene pl. ami akkor szól, amikor a kokainszállítmányért mennek, gondolom valami ír folk-rock, az egyszerűen frenetikus szám!!!:mrgreen:
Jack Nicholson és Di Caprio kiváló alakítást nyújt, de a többi szereplő is nagyszerű volt pl. Mark Wahlberg. Jack Nicholson tökéletes, mint mindig… Zseniális! A fiatalok pedig nagyon igyekeznek felnőni hozzá, ami majdnem sikerül is nekik.:rolleyes:
Tetszett hogy vannak benne olyan jelenetek, mikor azt gondoltam: "Álljunk csak meg egy pillanatra! Ez meg mi a fene volt???" Szóval olyan nem kiszámítható jelenetek, mert ébren tartják a figyelmet. Egy pillanatra sem mertem elfordítani a fejem, nehogy lemaradjak valamiről.:mrgreen:
A film végét azért nem tudom szó nélkül hagyni, kicsit elkapkodták, számomra legalábbis meglepő volt. Vagy az is lehet, hogy így késztetik a nézőt egy kis gondolkodásra, ki a jó és ki a rossz, akkor pedig szerintem így jó ahogy van.
Ezt mindenkinek látni kell!!! (Szigorúan 16 éven felül…)

Díjak és jelölések:
2007 - Oscar-díj - a legjobb film (Graham King)
2007 - Oscar-díj - a legjobb rendező (Martin Scorsese)
2007 - Oscar-díj - a legjobb adaptált forgatókönyv (William Monahan)
2007 - Oscar-díj - a legjobb vágás (Thelma Schoonmaker)
2007 - Golden Globe-díj - a legjobb rendező (Martin Scorsese)
2007 - Oscar-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Mark Wahlberg)
2007 - Golden Globe-jelölés - a legjobb dráma
2007 - Golden Globe-jelölés - a legjobb drámai színész (Leonardo DiCaprio)
2007 - Golden Globe-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Jack Nicholson)
2007 - Golden Globe-jelölés - a legjobb férfi epizódszereplő (Mark Wahlberg)
2007 - Golden Globe-jelölés - a legjobb forgatókönyv (William Monahan)
Összesen: 4 Oscar-díj, 1 Oscar-jelölés, 1 Golden Globe-díj, 5 Golden Globe-jelölés.

Jó szórakozást kívánok a filmhez.

Üdv,
Laci

Ui.: A film elérhető dvd-n. Megjelenés dátuma: 2007. április 17.

Megnéztem a filmet. :D

Valóban nagyon jó, mindenkinek ajánlom! Izgalmas, igazán eredeti az alapötlet és nagyon jó a kivitelezés!
Jack Nicholson úgy jó ahogy van. Őt mindig jó nézni! Ami meglepett: DiCaprio teljesítménye.
Még úgy emlékeztem rá, mint titanicos ifire, nem is kedveltem igazán. De megemberesedett, és valóban remek színészi alakítást nyújtott, úgyhogy a csalódás kellemes! Megváltozott róla a véleményem.

A végkifejlet döbbenetes, kicsit kapkodni kell a levegőt, meg utólag újragondolni, mert túl gyorsan pörögnek az események. Az biztos, hogy elgondolkodtató, és valahogy keserű szájíz marad utána.

blaci

Őstag
Szia Grácia!
De jó! Látom, nem hiába irkálok itt. Nagyon örülök hogy megnézted/nézed a filmeket amiket ajánlottam, annak pedig különösen hogy leírtad róluk a saját véleményedet is, jó volt olvasni, tetszett. Talán másoknak is segíthet a választásban, így nem olyan egyoldalú az ajánló mivel egész más szempontok alapján értékeled a filmeket mint pl. én. Remélem lesz még folytatás.;):D:D:D
Részemről igen, csak mostanában valahogy csupa rossz filmet fogtam ki, egyet kivéve…de erről majd később.;)
Üdv.,
Laci

poe

Őstag
Ami meglepett: DiCaprio teljesítménye.
Még úgy emlékeztem rá, mint titanicos ifire, nem is kedveltem igazán. De megemberesedett, és valóban remek színészi alakítást nyújtott, úgyhogy a csalódás kellemes! Megváltozott róla a véleményem.

Kölyökként jó filmekben, jól játszott, aztán ment rá a szépfiús vonalra... :confused:
Mostanában meg újra vannak jó alakításai. ;)
Ajánlom az "Ez a fiúk sorsa"-t, Robert De Niroval, illetve az "Egy kosaras naplóját is. :)

blaci

Őstag
Olyan filmet nem tudtok ajánlani, amin én nem, de Mátém garantáltan elalszik?! :mrgreen: ;-)

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Na, ilyen film tuti hogy nincs, fordítva még csak-csak… ;):D Kedves, ha ébren vagy ne álmodjál. ;):D:D:D
Üdv.,
Laci

Ui.: Ha mégiscsak találok akkor majd szólok. (Nem valószínű, szóval ne is reménykedj...) ;):D

tímeácska

Őstag
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Na, ilyen film tuti hogy nincs, fordítva még csak-csak… ;):D Kedves, ha ébren vagy ne álmodjál. ;):D:D:D
Üdv.,
Laci

Ui.: Ha mégiscsak találok akkor majd szólok. (Nem valószínű, szóval ne is reménykedj...) ;):D

:cry: Na, most aztán nagyon elszomorodtam...:rolleyes: Mindegy, akkor marad a jelenlegi felállás, miszerint, én alszok, Mátém pedig egyáltalánnemálmos, minekaludjak, tökizgiafilm, sohatöbbénemalszok, énisolyanleszek mintahős, teljes átéléssel végignézi a filmet. Még akkor is, ha éjjel (hajnal:rolleyes:) 2-kor van vége... :mrgreen:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
:cry: Na, most aztán nagyon elszomorodtam...:rolleyes: Mindegy, akkor marad a jelenlegi felállás, miszerint, én alszok, Mátém pedig egyáltalánnemálmos, minekaludjak, tökizgiafilm, sohatöbbénemalszok, énisolyanleszek mintahős, teljes átéléssel végignézi a filmet. Még akkor is, ha éjjel (hajnal:rolleyes:) 2-kor van vége... :mrgreen:
Hűdenagyon isemrőseza szituációvalahonnan. Vajonhonnan????? Dejóhogy kinőttünkbelőle.:cool::cool::cool:

tímeácska

Őstag
Hűdenagyon isemrőseza szituációvalahonnan. Vajonhonnan????? Dejóhogy kinőttünkbelőle.:cool::cool::cool:

Navajonhonnanismerős ezaszitu, HE?! :rolleyes: Szerintem Mi nem növünk ki belőle... Ami Mátémat illeti, tuti, hogy nem, ami pedig engem, nos azt egyenesen kizártnak, lehetetlennek, képtelenségnek tartom, hogy kinőjjem... :mrgreen::rolleyes:

Az albumomba raktam fel néhány képet... Érdekesek...:rolleyes::cool:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Navajonhonnanismerős ezaszitu, HE?! :rolleyes: Szerintem Mi nem növünk ki belőle... Ami Mátémat illeti, tuti, hogy nem, ami pedig engem, nos azt egyenesen kizártnak, lehetetlennek, képtelenségnek tartom, hogy kinőjjem... :mrgreen::rolleyes:

Az albumomba raktam fel néhány képet... Érdekesek...:rolleyes::cool:
Ki fogja nőni, csak figyelj éberen.

dg

Őstag
Sziasztok!
Megnéztem a filmet mert Nofre ajánlója felkeltette az érdeklődésemet a film iránt.;)

Nyolc tanú
(Vantage Point)
Nemzet: amerikai
Stílus: thriller, dráma - 2008

Szereplők: Dennis Quaid (Thomas Barnes), Matthew Fox (Kent Taylor), Forest Whitaker (Howard Lewis), Sigourney Weaver (Rex), William Hurt (Ashton elnök), Zoe Saldana (Angie Jones), Edgar Ramirez (Javier), Richard T. Jones (Holden), Said Taghmaoui (Suarez)
Rendezte: Pete Travis

Vélemény:
Újabb elnök elleni merénylet, újabb helyszín, újabb elpuskázott lehetőség. Pete Travis olyan elnökfigurát mutat be filmjében, amilyet nagy valószínűség szerint az amerikaiak (és tán a világ nagy része) jelenleg szeretnének, mégis meg akarja öletni.;):D
Jó kis film, egy újszerű (de legalábbis ritka) vágással, ami a különböző tanúkon keresztüli bemutatást jelenti. Ami az időben való vissza-visszaugrálást illeti, igazából fokozza a feszültséget, nekem tetszett. A történet szerintem elég jól ki van találva, jó szerteágazó és mégis elég korrektül összefut.
Persze ha szigorúak vagyunk, akkor bele lehet kötni, mert szerintem ilyen helyen biztos nem mondana beszédet az amerikai elnök. Ilyen tömeg előtt, ilyen közel és ennyire zárt téren, ráadásul még az USA-n is kívül...aligha. Pl.: Amikor itt volt Bush, akkor is azért nem mentek ki a Sándor palota teraszára (Duna felé), mert ott könnyű célpont lett volna az elnök akár messziről is. Secret Service nem engedte meg és ennyi.
Meg azt sem értem hogy a terroristák, akik megölnek nem tudom hány embert + egymást lelövik, a végén azért bukjanak el, mert nem akarják elütni a kislányt… A happy endet vállalták be a készítők egy rizikósabb, kilátástalan lecsengés helyett.
Ha az utolsó 3 perc máshogy történt volna…
De persze a film egyik lényege az volt szerintem, hogy egy rövidke idő intervallumon belül mennyire különböző emberek élete is hogyan és miként összefonódhat.
Nálam megállja a helyét, szórakoztató és ez a lényeg…nekem elég így is. Semmi sem tökéletes. 7/10.
Ajánlom én is mindenkinek aki szereti a pörgős akciófilmeket.
:D:D:D

Megnéztem a filmet.

A Földet veszélyeztető meteorok témáján kívül az USA elnöke elleni merénylet eléggé lerágott csont már. Szerencsére valóban újszerűen hat ez a feldolgozás. Érdekessé teszi a filmet, ahogy az események kulcsfontosságú szereplőinek történetét bemutatják egyenként, s minden történet ad valami adalékot, ami alapján a nagy kérdésekre a film végén választ kapunk. A film készítői ügyesen adagolják az információkat, az érdeklődést így végig élénken tartják. Egyértelműen kikapcsolódást, izgalmat kínáló film! Érdemes megnézni!

Jó volt Sigourney Weavert látni! Őt nagyon kedvelem. Kár, hogy csak rövid ideig lehetett élvezni a látványát, de persze ez a film ilyen, ennyi lehetőséget kínált.

A végkifejlet valóban banális. Nekem is irreálisnak tűnik, hogy a kegyetlen terroristák szíve, ennyi, már-már élvezettel és fanatizmussal elkövetett, tömeges gyilkolászás után egy kislány miatt buknak el. Kicsit nyálas is volt, még szerencse, hogy kutyák nem szerepeltek a filmben mint tipikus hatásvadász elem.

Node, ettől eltekintve, aki megnézi, igazi mozit lát majd! Szóval érdemes!

dg

Őstag
Javítok, az előbb két megfogalmazásból csináltam egy helytelent.

... hogy a kegyetlen terroristák, ennyi, már-már élvezettel és fanatizmussal elkövetett, tömeges gyilkolászás után egy kislány miatt buknak el. Kicsit nyálas is volt, még szerencse, hogy kutyák nem szerepeltek a filmben mint tipikus hatásvadász elem.

christina

Őstag
Cincin lovag
(The Tale of Despereaux)
amerikai, brit animációs, kaland - 2008

Szereplők: Animációs figurák
Rendező: Sam Fell, Rob Stevenhagen
Író: Kate DiCamillo
Forgatókönyv: Gary Ross, Will McRobb, Chris Viscardi
Zene: Hans Zimmer

Tartalom:
Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi királyságban varázslattal volt tele a levegő, folyvást jóízű nevetések harsantak, és literszám folyt az ínycsiklandó leves. Ám egy szörnyű baleset összetörte a király szívét, a királylányt bánatos vágyakozásba taszította, a városlakókat pedig csüggedtségbe. Minden remény oda az országban, ahonnét eltűnt a napfény, és a világ kietlenül szürke lett. Amíg meg nem született Egérszegi Cincin... A bátor és derék egér, Cincin egyszerűen túl nagy lélek az ő kicsike világában. Noha aprócska, állandóan köhécsel és komikusan nagy fülek jutottak neki, Cincin nem hajlandó gyengén és gyáván élni, mert úgy hiszi, hogy neki olyan sors rendeltetett, amelyet az általa olyannyira imádott lovagmesékben szokás megénekelni. Amikor elzavarják otthonról, mert nem tartja be a szabályokat, melyeket a közösség egy egértől elvár, Cincin összebarátkozik egy jószívű patkánnyal, aki nem tud a tükörbe nézni, és azt reméli, hogy távol élhet fajtája zordon alvilágától. Míg Cincin felkerekedik, hogy megmentse Borsószem hercegnőt, aki nem képes túllátni saját torz nézőpontján, cimboráját a fenséges hölgy oly fájdalmasan kosarazza ki, amitől a patkány önpusztító lépésekre szánja el magát. A két barát párhuzamosan futó kalandja során érdekes alakokkal találkozik, például egy szolgálólánnyal, aki királylány szeretne lenni, vagy a csatornapatkányok gonosz vezérével, aki bosszút tervez az emberek ellen...

Vélemény:
A Cincin lovag igazi, klasszikus gyermekmese. Tanmese egy kisegérről, aki megváltoztatja a Világát. Tanmese bátorságról, becsületről és lovagiasságról. A legjobb benne talán az aranyos egérke, a nagy füleivel. A történet igen összetett, főleg egy meséhez képest…pedig az. Eleve háromszintű világban játszódik (az emberi Aranyfölde, Egérfölde, az alatt pedig, a csatorna mélyén Patkányfölde), a szokásosnál több figurát mozgat, és a hozzájuk kapcsolódó szálakat párhuzamosan váltogatja. Nagyon kedves a humora, ami akár a felnőtteket is megnevettetheti. Kicsiknek szóló üzenetét pedig a bátorságról, a becsületről és a hősiességről talán nekik sem árt megfogadni, ha esetleg eddig nem tették volna.:rolleyes::mrgreen:
Hát nem is tudom. A Cincin lovag nem egy olyan cím, hogy hanyat-homlok rohanjunk a moziba, viszont délutáni családi filmként megállja a helyét, kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozás lehet. Nekem azért marad kedvencnek a L’ecsó, amivel azért van némi átmenet benne. (leves, a hosszú - fehér patkány hasonlít Egora)

Jó szórakozást kívánok a filmhez az egész családnak.
Üdv.,
Laci

Ui.: Hazai premier: 2008. december 25. DVD-n még nem elérhető.

Egyik hétvégén megnéztük.
A legkissebb már a film fele előtt kivonult, nem kötötte le.;)
Az alaptörténet egyszerű, a három helyszínen játszódó történet és a mese tanulsága-i javítanak rajta valamelyest.
A kisegér helyes, a szolgálólány emlékeztet Shrek-nére. :D
Az igazat megvallva nem lett maradandó élmény, de egyszer meg lehet nézni.

Oldal tetejére