Insulinpumpa

Zsu77

Új tag
Grácia köszi,én feltétlen megkuksizom!

Molli az ötlet remek!Valahol ez a fórum is kicsit erről szól,de ha össze vannak gyűjtve egy kupacba ilyen pályázatok,mondjuk kihelyezve a főoldalra olvasmánynak,az a tuti.Szerintem ne legyen olyan,hogy legjobb és csináljuk nagyban:bárki beküldheti ezt,de nem lehet összecsapva!A beküldők pedig vegyenek részt sorsoláson az évvégén!(IR-gyanús is nevezhet?:rolleyes: -ez csak vicc volt...)De ettől függetlenül:az ötlet:remek!:D

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
De, ha ez mindenkit érdekel, csinálhatnánk itt a fórumon egy kisebb "pályázatot", írhatna mindenki egy ilyen kis történetet, olyat, amilyet csak akar a cukorbetegségével és az élményeivel kapcsolatban (mint ez a Bor Erika a bezevetőjében) és valami kisebb nyeremény fejében lehetne szavazni (elolvasás után :)) a számunkra legmegfogóbb beszámolóra. Mit gondoltok? Ildi, te mit gondolsz?

Csak annyit mondhatok: nem ér a nevem... de tényleg! :rolleyes: Már az előkészítésen túl van egy pályázat-kiírás, ezek szerint jól gondoltuk, hogy lenne rá érdeklődés. ;-) Kb. 1-2 hét még mire mindent leszervezünk, addig maradjon TITOK. :smile:

dg

Őstag
Grácia köszi,én feltétlen megkuksizom!

Molli az ötlet remek!Valahol ez a fórum is kicsit erről szól,de ha össze vannak gyűjtve egy kupacba ilyen pályázatok,mondjuk kihelyezve a főoldalra olvasmánynak,az a tuti.Szerintem ne legyen olyan,hogy legjobb és csináljuk nagyban:bárki beküldheti ezt,de nem lehet összecsapva!A beküldők pedig vegyenek részt sorsoláson az évvégén!(IR-gyanús is nevezhet?:rolleyes: -ez csak vicc volt...)De ettől függetlenül:az ötlet:remek!:D

Növi! Abszolút egyetértek véled! A fórum maga az, ami erről szól!
(Természetesen, a pályázatok mindig jól jönnek.)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
(IR-gyanús is nevezhet?:rolleyes: -ez csak vicc volt...)De ettől függetlenül:az ötlet:remek!:D
Miért ne nevezhetne? (szerintem) Viccen kívül, hiszen az is nagyon jó téma, sokan nem is tudják, hogy az IR lehet a diabétesz "kapuja". Én itt tudtam meg tőled, ill. általad a doktor bácsitól, legalábbis a te verziódat az IR-re.

dg

Őstag
Bor Erika élménybeszámolója nagyon tetszik, a könyvek a gyakorlati tanácsadó részével nem értek egyet csak, az nem kéne bele szerintem, de az élménybeszámoló az igen. Amúgy gyerekekről vannak ilyen könyvek, Békefi Dezső adott ki már többet is, nekünk megvannak, az pont erről szól, sok család szubjektív leírásai, élménybeszámolói vannak benne. De felnőtteknek szólót nem is nagyon olvastam még, bár tény, hogy jóval gyakoribb még ma is a gyerekkorban kialakuló IDDM, ezért talán az ilyen családok élménybeszámolói valóban fontosabbak és talán sok ilyen történetet lehet a neten olvasni, valszeg nem érné meg senkinek ilyen könyvet kiadni.

De, ha ez mindenkit érdekel, csinálhatnánk itt a fórumon egy kisebb "pályázatot", írhatna mindenki egy ilyen kis történetet, olyat, amilyet csak akar a cukorbetegségével és az élményeivel kapcsolatban (mint ez a Bor Erika a bezevetőjében) és valami kisebb nyeremény fejében lehetne szavazni (elolvasás után :)) a számunkra legmegfogóbb beszámolóra. Mit gondoltok? Ildi, te mit gondolsz?

Kmolli!

Adnál könyvcímeket? (mehet a "Könyvajánlóba" is, ott célravezetőbb volna)
Hátha rajtam kívül másnak is jól jön.

Zsu77

Új tag
Csak annyit mondhatok: nem ér a nevem... de tényleg! :rolleyes: Már az előkészítésen túl van egy pályázat-kiírás, ezek szerint jól gondoltuk, hogy lenne rá érdeklődés. ;-) Kb. 1-2 hét még mire mindent leszervezünk, addig maradjon TITOK. :smile:

Jujj...ellőttük a poént tök vétlen...Bocsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!Dehát együttjár itt az agyika ezekszerint!:)

Zsu77

Új tag
Na,egyik ismerősömék most lettek pumpeszosak.Medtronic-meg nem mondom melyik,talán az a nagyon elterjedt,hogy gyereknek tök jó,mert rá lehet tenni a szenzort téma...
Ha esetleg volnának egybecsengő általános tapasztalatok vele kapcsolatban,amire érdemes odafigyelniük,azt megköszönöm, én a pumpeszhoz tutira sötét vagyok,hiába no...
Viszont!Nagyon boldogok,mert azóta nem éhezik a srác.Első élménye az volt,hogy reggelire nem kellett egyetlen árva kiflivel beérnie.Napok óta végre jól lakik és csak egyszer szállt el a cukor,de akkor sem a túlzaba miatt,hanem...nos nem tudják,hogy mitől...:?De azóta gyönyörűek a cukik!!!:D

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Na,egyik ismerősömék most lettek pumpeszosak.Medtronic-meg nem mondom melyik,talán az a nagyon elterjedt,hogy gyereknek tök jó,mert rá lehet tenni a szenzort téma...
Ha esetleg volnának egybecsengő általános tapasztalatok vele kapcsolatban,amire érdemes odafigyelniük,azt megköszönöm, én a pumpeszhoz tutira sötét vagyok,hiába no...
Viszont!Nagyon boldogok,mert azóta nem éhezik a srác.Első élménye az volt,hogy reggelire nem kellett egyetlen árva kiflivel beérnie.Napok óta végre jól lakik és csak egyszer szállt el a cukor,de akkor sem a túlzaba miatt,hanem...nos nem tudják,hogy mitől...:?De azóta gyönyörűek a cukik!!!:D
Szerintem ez nem így megy, hogy megmondom, mire figyeljenek meg mire ne, mert nyilván kaptak oktatást, hanem ha kérdésük van, akkor arra lehet válaszolni. Én azt javaslom, legyenek a fórum tagja :) Vagy ha nem lehet valamiért, akkor kérdezzenek és te majd tolmácsolod, na mit szólsz? :)

vighkata

Na,egyik ismerősömék most lettek pumpeszosak.Medtronic-meg ..:?De azóta gyönyörűek a cukik!!!:D
Ez szuper jó hír. Hamarosan kitapasztalják a csínját-bínját, és ők fognak tanácsot adni. A lényeg úgyis benne van a leírásban, a többi meg apró furfangok, amik attól igazán egyediek, hogy egyénre szabottak.

estie

Új tag
Segítségkérés szakdolgozathoz

Üdv mindenkinek!

Szeretnék egy kis segítséget kérni az 1-es típusú diabéteszes pumpahasználóktól. A diabéteszesek közösségi szerveződéseiről írok szakdolgozatot, melyhez kérdőíves kutatást végzek. Kutatásom célja bizonyítani, hogy a különböző szerveződésekben való részvétel nagyobb motivációt vált ki az egyénekből saját önfejlesztésük, tanulásuk iránt. Fogékonyabbá válnak az információkra egy közösségben, hiszen az egyén informálódása során sok, számára feleslegesnek tartott adatot leszűr a rostán, amire egy közösségben beszélgetés útján jobban felfigyelhet. A diabétesz esetében pedig különösen nem mindegy ez a tényező, itt az egyének saját érdeke forog kockán.
A kérdőív kitöltése abszolút névtelen és önkéntes alapon működik.

Kérem, amennyiben hajlandó áldozni idejéből, ezzel segíteni nekem egy 3 perces kérdőív kitöltésével, kérem másolja be a következő sort a böngészője címsorába:
http://www.muksi.hu/sajt/kerdoiv_pumpasoknak

vighkata

Üdv mindenkinek!

Kérem, amennyiben hajlandó áldozni idejéből, ezzel segíteni nekem egy 3 perces kérdőív kitöltésével, kérem másolja be a következő sort a böngészője címsorába:
http://www.muksi.hu/sajt/kerdoiv_pumpasoknak

Elküldtem az emiledre a kitöltött kérdőívet.
(Szeretném kérni, hogy a tegeződő viszony legyen kölcsönös, nem véletlenül kérem. A tavalyi edukátor képzésen együtt vettünk részt. Az albumokban vannak képek az edu képzőről. Köszönöm)

vighkata

Leírom az éjszakai, hajnali esetemet. Hajnali fél 5-kor felébredtem, és éreztem, hogy a cukim az egekben lehet. Megmértem és 20,3 volt. Gondoltam az esti vacsinál lehet a baj, mert tésztás kaját ettem, és a tészta gyakran megtréfál. Beadtam 2,0 E korrekciót, és visszafeküdtem. Néhány perc múlva csipogott a pumpám, hogy elzáródás van. Akkor már sejtettem, hogy mégsem a vacsi diétahibája az ok. Nem volt kedvem felkelni, mivel a hiper miatt én is úgy éreztem, mintha átment volna rajtam az úthenger, ezért csak lecsavartam a szereléket a pumpaházról, és visszacsavartam. Olyan szisszenő hangot adott a pumpa, mint amikor egy szénsavas palackot kinyit az ember, persze halkabban. Gondoltam adagolja a pumpa a 2,0 egységet, de újra megszólalt az elzáródás riasztás. Kimentem a konyhába, hogy kicserélem a szereléket, de a kanült nem, és megmértem a cukimat is, már 21,8 volt, újabb 2,0 E korrekció. Szerelék csere, aztán fél óra múlva újabb cukimérés, 21,1-ig ment csak vissza. Ekkor kicseréltem a kanült is, és beadtam 1,5 E inzulint. 1 óra alatt vitte le 18,-ra, és fél fél 10-re ment le a cukim 7,9-ig, akkor reggeliztem. Az inzulin áramlást megnéztem levegőbe adagolt inzulinnal is, jött rendesen. A délelőtt folyamán még felment a cuki 14,6-ig, most viszont 11,6-ot mértem. Tehát 21-es cukira 1,5 egység inzulint adtam, és több óra alatt, de levitte a cukimat, és sikerült kikerülnöm a hipot az óvatos korrekcióval. Pedig 21-es cukira nem 1,5 E lenne a számított, de inkább lassan menjen le, és hipo nélkül. Ami itt a lényeges, hogy a magas cuki nem somogyi következménye, és nem voltak jelen inzulinellenes hormonok, hanem egy relatív inzulin hiányos állapot volt, vagyis a szervezetem egy kevés inzulinnal megtalálta a "rendes kerékvágást".

Oldal tetejére