Még az előző témához szólva, hogy pazarlás a knül, vagy nem. Mi ha velemi gond van, és nem látjuk az okát, akkor kanült szoktunk cserélni. A tapasztalatunk az, hogy általában, mivel a szh ot nem szoktuk, de annyira nem is tudjuk elszúrni, hogy extrém magas cukra legyen, ha ilyen van, valószínű hogy technikai gubanc van a háttérben. Persz mielőtt kivenném a kanült, ellenőrzöm a bubukat, a szereléket, stb... próbálok korrigállni, és ha nem mozdúl, vagy nagyon picit, egy óra múlva mondjuk, akkor nem várok kicserélem, nem érdekel a kanűl mennyisége. Akkor is ki szoktuk venni, ha belövéskor panaszkodik hogy nagyon fáj, vagy nem jó. Tapasztalat, hogy hallgatunk a jelzéseire, és nem mondjuk hogy dehogy fáj, jó helyen van. Mert ha minden simán megy jó helyre jól a kanűl akkor nem szokott panaszkodni, de ha fájlalja kivesszük, és teszünk másik helyre másikat. És akkor szoktuk látni, hogy érbe ment, vagy izomba ment, és bekékült, vagy vérzik, és csúnya a helye, jó volt kivenni. Szóval nem mondom hogy szíre szóra, de bizony körűltekintően, de cserélünk ha kell, és nem nézem hogy ez mennyire kanül igényes dolog. Nálunk ez így bevált, és jól működik, de nem általános szabály, lehet hogy más ezt másképp csinálja, és neki úgy vált be. Most pl. átmentem az oviba inzulint indítani, tízórainál 5 ös cukorral tízóraizott, és délben most 18 as cukrot mértem, ellenőriztem mindent, elindítottam az inzulint, ebédelt, és egy óra múlva visszamentem mérni már csak 11 volt. szépen korrigálódik, annak ellenére hogy ebédelt, tehát a kanűl vezet. Azért is mentem át, hogy ha nem ment volna lejjebb akkor cseréljek, de nem ez volt a gond. VAlószínű nagyon felpörgette magát, tíróai után, buliztak, trambulinoztak, és az emelkedő cukorra még rápöröghetett, vagy nem tudom mi lehetett, lényeg hogy korrigálódik. Ilyen akkor volt mikor cirkuszban voltunk. Norm. cukorral indultunk, a cirkuszban annyira spanolta magát, hogy 18 as cukra volt, mire az előadásnak vége lett szépen visszament.