Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Natehát... Ma már nem is akartam írni, mert kissé vacakul vagyok...
A lényeg:
1./ Én nem "rémhíreket" akartam terjeszteni, és nem akartam elrettenteni Senkit a pumpa igénylésétől! Sőt! Én annak örülnék a legjobban, ha Mindenkinek pumpája lenne, és állandóan 4 és 8 közötti cukraik lennének! Vagy, ha Valaki nem szeretne pumpát, akkor találja meg mihamarább a számára legjobb kezelési módszert, és Neki se legyen 4 és 8 mmol/l-en túli cukra!
2./ Nem "rémhírnek", hanem felvilágosításnak, ill., figyelemfekhívásnak szántam a kritériumok megjegyzését! Teljes mértékben a jószándék vezérelt, hisz a legjobb tudásom, és tapasztalatom alapján mertem leírni azokat, amiket bepötyögtem, hátha Valakinek ezzel segíteni tudok!
3./ Honnan tudnánk, Mi, "Egyszerű Kérvényezők", hogy mi történik a papírjainkkal, miután átadtuk az orvosunknak, ill. orvosunk továbbítja a javaslatával együtt... Ezért inkább jobbnak látnám, ha a "csatolandó iratok listá"-ján szereplő dokumentumokra fordítanánk egy kis figyelmet/időt!
4./ Megkérdeztem ezt a centrum limitet... Minden centrumnak terület/lefedettség alapján meg van szabva egy keret, amit a "nagy keretből" osztanak szét, és minden centrum azzal az összeggel gazdálkodhat... Így jön ki a Mi centrumunknak 3 pumpa/hó (gyermekekre nézve), de ahogy elmondták, az össz' éves keret, a "nagy keret" sem enged meg, még a legnagyobb centrumoknak sem havi 6-8 pumpánál többet... -sajnos- Persze vannak extra esetek, amikor saját -pl. alapítványi- pénzből megy a finanszírozás...
5./ Szerintem ne marjuk Egymást! Itt -úgy gondolom- Mindenki jót akar Sorstársának, legyen az Felnőtt Diabos, vagy Diabosgyermekes (ahogy mondani szoktam volt), legyen az Konzervatív, vagy Intenzifikált, Inzulinos, vagy Tablettás, MedTrust-os, Medtronic-os, vagy épp' Roche-os... (a nagybetű nem véletlen!)
A lényeg, hogy Valami közös Bennünk... Ez a Valami pedig ne csak a Diabétesz legyen! Értitek?! Segítsük Egymást, hisz (sajnos) mástól nem igen várhatunk igazi segítséget, mint egy hasonló cipőben járó Embertől, akinek számos tapasztalata van, ami lehet, pont Nekünk nyújt megoldást, választ... Vagy épp' Mi tudunk segíteni Másnak...
Az Élet mindíg előállhat valami újjal, amiben még nem volt részünk, és jó, ha olyankor van egy Jó Csapat, ahol segítséget remélhetünk...
...Ennél többet, ha akarnék, és tudnék sem bírnék írni...
T.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
1./ Én nem "rémhíreket" akartam terjeszteni, és nem akartam elrettenteni Senkit a pumpa igénylésétől!
2./ Nem "rémhírnek", hanem felvilágosításnak, ill., figyelemfekhívásnak szántam a kritériumok megjegyzését! Teljes mértékben a jószándék vezérelt, hisz a legjobb tudásom, és tapasztalatom alapján mertem leírni azokat, amiket bepötyögtem, hátha Valakinek ezzel segíteni tudok!
3./ Honnan tudnánk, Mi, "Egyszerű Kérvényezők", hogy mi történik a papírjainkkal, miután átadtuk az orvosunknak, ill. orvosunk továbbítja a javaslatával együtt... Ezért inkább jobbnak látnám, ha a "csatolandó iratok listá"-ján szereplő dokumentumokra fordítanánk egy kis figyelmet/időt!
4./ Megkérdeztem ezt a centrum limitet...
Kedves Tímeácska! Egyetértek, ne marjuk egymást.
Szeretnék kijavítani annyit, hogy nem rólad és az itt fórumozókról gondoltam, hogy rémhíreket terjesztenétek. Mindenki hallott valamit erről, leírja és/vagy elmondja a rendelőben. És ezek olyan hírek a pumpáról, amik sokakat megfélemlítettek, azokat is, akik hallották. Mi, "Egyszerű Kérvényezők" ne csak azt tudjuk, hogy milyen kevés a pénz és a keret és nagyon szerencsés, aki megkapja a pumpát, meghogy csak nagyon keményen indokolt esetben lehet megkapni. Mert ez nem igaz. Mint írtam, nyilván csatolni kell a dokumentumokat, ha kérik, de nem szabad otthon azon izgulni, hogy jaj, lehet, hogy nem csatoltam a 4 hónappal ezelőttit, amikor a legrosszabbak voltak a cukrai, jaj, lehet, hogy így nem kapunk engedélyt. Azért írtam le az esetemet, hogy kicsit jobban mögé láthassunk ennek a procedurának és az nem annyira vaskalapos, szigorú, mint ahogyan azt 99%-unk gondolja. De én csak azt kaptam meg, hogy rosszul tudom ezeket a dolgokat és ezen akadtam fenn - ahelyett, hogy ebből is arra a következtetésre jutott volna itt bárki, hogy azért ez jóval lazábban működik a való életben, mint ahogy a határozatban le van írva, még fel is háborodtatok, hogy honnan veszek én ilyeneket. Tímeácska, gondolj arra, hogy sokan vannak, akik azért nem kérnek pumpát, mert attól félnek, hogy úgysem kapnának rá támogatást, akkor minek kipróbálni egyáltalán. Én ŐKET szerettem volna bátorítani, de ha egy ilyen ember elolvasná ezt a vitát, egészen biztosan még kevésbé akarna pumpát ezek után.
A centrumnál a limit biztosan úgy van, ahogy mondod, de ezek szerint ebből is látszik, hogy nem lehet egy általános szabályt alkotni semmire sem, hol ennyi, hol annyi a keret, de még nem volt olyan, aki ne fért volna bele a keretbe, ezt mindig megoldják, ezért teljesen lényegtelen, hogy ez papíron hogyan megy, nehogymár bárki is otthon stresszeljen ezen, hogy lehet, hogy rá nem lesz keret.
 

lizzi

Őstag
Sziasztok!
Én nagyon kedvellek itt mindnyájatokat és megkérek mindenkit,hogy tényleg higgyük el hogy mindenki azzal ,hogy időt szán arra hogy leírja a tapasztalatait segíteni próbál és tényleg igaza van Tímeácskának hogy sokszor csak egymásra számíthatunk!!!
Ne bántsátok egymást légyszí!!!
És akkor most leírom az én esetemet:kb.10 évig másik helyre jártam dokihoz,de nem minden úgy alakult ahogy szerettem volna.....így 10 év várakozás után,amiből kb.6 úgy telt el hogy próbáltam beletörődni hogy soha nem szülhetek,kiderült hogy mégis!!!!!Ezek után kérdeztem a dokit, hogy most akkor mit ajánl (pumpa vagy másik inzulin)?Ő mindkettőt jónak látta csak akkor pumpára nem volt pénzem így maradt az inzulin de ugyanaz csak naponta 5-ször(Humulin R).Ezt kb. 4 évig próbálgattuk de szinte semmi javulás csak minimális ,de a HbA1c-m nem ment 7 alá!!!Ekkor az interneten utánanéztem az inzulinpumpának és sokak dícsérete után szinte egyik pillanatról a másikra eldöntöttem hogy ez nekem kell!!!Felhívtam a Roche-t,ők visszahívtak és pár nap múlva már meg is kaptam a pumpát tanulgatni.Ekkor felhívtam az orvosomat ,hogy hogyan döntöttem és mit szól hozzá,kicsit fura volt de nem érdekelt ,így a pumpakoordinátorom megbeszélt a Kautzkyval egy időpontot ,találkoztunk,másik inzulint írt fel és időpontot kaptam a befekvésre.3 nap alatt beállították és nemsokára dokihoz kellett menni,ahol mivel új inzulinon voltam és már pumpás nem volt valami fényes a fogadtatás a dokim által,így még inzulint sem írt fel nekem és mosolyogva azt mondta hogy akkor 3 hónap múlva amikor már biztos enyém a pumpa és be vagyok allítva vár szeretettel!!!Tehát mint utólag kiderült ő sem tudta az új szabályokat a pumpaigényléssel kapcsolatban,és még nagyon sok mindent nem!!Ezt amúgy a koordinátorom is megerősítette amit a Molli is írt hogy nem minden orvos van tisztában az új szabályokkal.Igaz hogy nekem is kellett kitöltögetni papírokat,de én is azt az infót tudom hogy eddig aki igényelte mindenki megkapta a pumpát!
És persze én is azóta másik orvoshoz járok,és már haladunk a cél felé,amúgy meg én is oda járok ahová a Molli és tényleg jó hely!!!
És amúgy én is már sok helyen tapasztaltam hogy vannak bizonyos szabályok, de ezeket nem mindig ,mindenkinél ugyanúgy alkalmazzák!
Üdv mindenkinek!
 

tímeácska

Őstag
Szia Molli!
A mindenki megkapja a pumpát, aki kéri, azért azt hozzáteszem, hogy a pesti dokink rengetegszer hiavatkozott arra, hogy nem férünk bele a ketetbe, és már októberben kimerítatték az éves keretet... Sokszor azt hittem, csak erre hivatkozik, mert nem akar egyszerűen pumpát adni a gyerekemnek... Aztán a váróban beszélgettünk pár anyukával, akik ugyan ezt mondták, sőt, volt olyan is, aki novembetben csak februárra volt "előjegyezve" a készülékre... Na, azért azt is megjegyezném, hogy nálunk valamiért látványosan nem akart igényelni pumpát... De ez nem is ide tartozik! Vagyis, csak annyiban, hogy ha egyik helyen nem közreműködő az orvos, nem kell várni, lépni kell! És ezt igenis hangoztatni szokatam! Van itt is egy anyuka, akit erre bíztatok, ha van rá lehetőség, keressenek másik centrumot... Itt viszont ténylegesen -sajnos- igen éles határok vannak... Ez az, ami ellen nem tud az Ember mit tenni!!!
Ma beszéltem egy igen illetékes emberrel, aki azt mondta, hogy már volt negatív, elutasító válasz a pumpa kérvényre (ez is a limit túllépése miatt volt...). Én nem vagyok hivatott eldönteni, hogy ez megfelel-e a valóságnak...
Egyébként, én úgy gondolom (vagyis remélem!), hogy Senkit nem rettentenek el az itt, ott, amott hallott "rémhírek" attól, hogy legalább megpróbáljanak pumpát igényelni... Az, aki nem meri ezt a lépést megtenni, az -szerintem- nem is igazán akarja megpróbálni, és Mi ahoz kevesek vagyunk, hogy "rábeszéljük", meggyőzzük arról, hogy igenis, próbálja meg... Ha én valamit akarok, akkor megpróbálom, és ha nem jön össze, akkor tudom, hogy legalább megpróbáltam!!! Ha már Valakit győzködni kell, próbálja ki, szerintem veszett ügy! Döntse el Mindenki Maga, mit akar, és ennek megfelelően döntsön!
Ha meg Valaki otthon stresszel, mi lesz, ha nem kapjuk meg a kért támogatást, feleslegen izgul ezen, hisz még odáig nem jutott el fejben, hogy egyáltalán megpróbálkozzon a pumpával! A pumpa kérdés -szerintem- épp' egy olyan dolog, hogy vagy eldöntötte az Ember magában, hogy kell, vagy sem!!! Igaz, meg lehet győzni egy-két embert, próbálja meg, de akkor válik igazán "érettnek" a dolog, ha Önmaga dönti el, hogy belevág!

Egyelőre ennyi...
T.
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Kmolli, ne haragudj, de a 12 órával ezelőtti hozzászólásodban megint mellébeszélsz és próbálod magad meg nem értettként bemutatni.
Nem erről van szó, hanem arról, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy Te bemutatod. Nem igaz, hogy mi sem egyszerűbb ma Magyarországon, mint egy cukorbetegnek inzulinpumpához jutni! nem igaz, hogy évente ezer cukros kap inzulinpumpát - holott a Te számadataidból ez következne! Nem igaz, hogy a kérelem benyújtásától számítva egy hónapon belül megkapod az OEP határozatot! És még sorolhatnám...
De az igaz, hogy semmi értelme sincs itt nyúzni egymást, hiszen téged nem győz meg az összes többi pumpás tapasztalata, szerinted az orvosok önkínzásból - mivel mindannyian mazochisták, ugye... - írják a hülye ajánlásaikat és csatolgatják legalább két év labor- és egyéb vizsgálati eredményeinket hozzá... stb.
Ez a harmadik hozzászólás, az előbbi kettő valami miatt nem ment el - lehet, hogy már le vagyok tiltva?(a gép ezt jelezte vissza...). Mennem kell tárgyalásra, majd folytatom, ha értelmét látom.
 

tímeácska

Őstag
Valamit még mindenképp' le kell írnom!
Egyik írótársunk pont most írta Nekem msn-en, hogy abban a centrumban, ahova járnak, egy kissrácnak visszautasították a kérvényét... És ha nekem nem, de Neki elhihetitek, hogy így van! Mixtardról állították át, labilis anyagcsere miatt. Rajta volt a pumpa 2 hónapig, egész jó eredményeket értek el, mikor közölték az orvosukkal, hogy nem fogadták el a kérvényét... Most állt elő az a helyzet, amikor az orvos nem akarja levenni róla a pumpát, megpróbálnak kitalálni valamit... Azért ez elgondolkodtató... Ez már 2 eset, bár azt nem tudom, hogy ez az utóbbi nem-e az, amit ma mondtak nekem... Ééééés, ezzel megintcsak nem elkeseríteni akarom a pumpa után vágyókat! Mert, most én is kétségbe eshetnék, mert nekünk is októberben kell beadni a kérvényt, de bizakodó vagyok...
T.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Egyébként olyan esetben, ha meghibásodik a pumpa, mi a bevett eljárás, nem tudjátok? Az addig oké, hogy felhívom a koordinátorunkat... Aztán? Mennyi idő, mire vagy kicserélik, vagy megjavítják a készüléket? Adnak a javítási időre másik készüléket?

Szia Tímeácska!

Csak Roche-os témához tudok érdemben szólni. Ha komoly a gond, akkor 24 órán belül, vagy korábban hozzák a cseere pumpát. Ha nem komoly, akkor 2 napon belül. Megnézik a leglogikusabb módozatot, vagy futár viszi az új pumpát, vagy a pumpa koordinátor, folyamatos egyeztetés mellett. Elviszik a "meghibásodott" pumpát, és a Roche saját hatáskörén belül beviszgálja, vagy bevizsgáltatja. Azt nem tudom, hogy mi történik ha javítható, vagy mi történik, ha bizonyítottan a tulaj hibájából történt valami gikszer. Egy ismerősömnél fordult elő, hogy a kijelző semmi adatot nem láttatott, de az inzulin adagolás továbbra is tökéletesen működött, és a hangjelzés is meg volt. Ennek ellenére 24 órán belül az ismerősömön új pumpa díszelgett. Hogy mi volt a meghibásodás oka, vagy mi lett a pumpa sorsa nem tudom. Azt tudom, hogy a Roche cég, és a cég szakemberei 5*-re vizsgáztak.

Kata
 

tímeácska

Őstag
Szia Kata!
A koordinátorunknak elmondtam, mi volt a problémám a készülékkel... Nagyon vakargatta a fejét, valószínű, hogy csere lesz a vége, ha megint üzenget a pumpa (E6-mechanikai hiba)... Itthagyta a saját "mutogatós" pumpáját, ha bekrepálna a kütyünk... Én meg nem rizikózok, most én hordom Mátém pumpáját, ugyan azzal a beállításal, amivel eddig volt, én is nyomatom magamba a fiz.sót bólusban, amikor Máténak is szoktam... Ha megadja magát a kütyü -neadjisten éjjel-, akkor rajtam nyiffanjon ki, a gyerek meg a koordinátorunkét viseli...
 

tímeácska

Őstag
Pont bennt voltunk Győrben, amikor egy meghibásodott Paradigmot hoztak vissza. Nekik kellett vele Győrbe menni a csere készülékért, addig visszaálltak a penes kezelésre... De ott sem vaciláltak, kicserélték, bár, nem tudom, mi volt a pumpa baja. Annyit megtudtam, hogy ha minden kötél szakad, és már nincs "hagyományos" inzulinunk, akkor legvégső esetre van a veszprémi kórházban egy H-Thron pumpa, addig, amíg el nem juttatnak hozzánk egy másik Spiritet... Általában minden "központi" diab. rendelőben, vagy osztályon (pontosan nem tudom melyiken) van tartalék pumpa!
T.
 

eremit

Új tag
Sziasztok!

A pumpaigénylés nem kis dolog. Nem jó azt olvasnom, kmolli, hogy szerinted ezt csupán lazán kell venni, és ne aggódjunk azon, hogy lesz-e pumpánk vagy sem. Nem hiszem, hogy a te egyedi eseted sokakat buzdítana arra, hogy vágjanak bele. Miből gondolod, hogy a te elméleted - miszerint a mi siránkozásunk és az igénylésünk alapos átgondolása és dokumentálása visszariasztja a cukrosokat, és a te csak lazán aztán majd lesz valami gondolatmeneted - helytálló. Szerintem, ha valakinek jó a cukra, akkor nem fog pumpa után kaparni, hiszen neki bevállt a hagyományos eljárás. Nem hiszem, hogy bárki lenne, aki a jó eredményei ellenére szeretne magának egy "állandó társat", akitől (vagyis amitől) napjában maximum pár órára válhat meg... Ha meg valaki mindenképp pumpát akar, akkor az a pozitív és a negatív vélemények ellenére úgyis meg fogja tenni. Az ezzel kapcsolatos hozzászólásaid azért voltak idegesítőek, mert míg a hozzászólók nagy hányada elég komoly aggodalmakkal csinálta végig az elbírálási időszakot, addig te úgy fested le az egészet, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a pumpa jár. Mindazonáltal hozzá kell tenni, hogy a dokumentálás igenis feltétel volt. És az is biztos, hogy mindent be kell írni a kérelembe, mert EGYEDI MÉLTÁNYOSSÁG alapján történik az odaítélés...

Tímeácska, a pumpakérelmet első körben nekem is elutasították. Ez meg sajnos a magyarországi fussuk a köröket ügyintézési mód... :-(
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ez egyszerűen kezd nevetséges lenni. Nem látjátok, hogy arról írok, hogy velem mi történt? És, hogy ez szerintem elgondolkodtató, hogyha velem megtörténhetett, akkor nem biztos, hogy mindig, minden esetben olyan szigorú elbírálás alá esik, hiszen most bizonyítottam be, hogy létezik olyan, amikor sokkal, de sokkal lazábban működött ez az eljárás? És egy szóval nem írtam, hogy biztosan mindenhol így megy! Segíteni akartam, reményt adni, hogyha velem megtörténhetett, akkor talán ez már egy jele lehet annak, hogy lassan, de biztosan eljutunk mi (mint Magyarország) odáig, hogy ez a pumpaigénylés már nem lesz ennyire szigorú feltételekhez kötött. Hogyan lehet ebbe belekötni egyáltalán? Emberek, örömhírnek szántam ezt, nem pedig mások becsmérlésére - és ezt már huszadszor próbálom kifejteni, ha elsőre nem lettem volna egyértelmű.

Most, hogy már ennyien a torkomnak ugrottatok, bölcsnek látom, ha visszavonulnék kicsit. Aki nem akarja, annak nem lehet segíteni.
 

tímeácska

Őstag
Molli!
Az addig rendben van, hogy Te leírtad, Veled mi történt pumpaigénylésnél... Én is leírtam, Velünk mi történt (eddig), és Más is leírta, Vele mi történt... És még azt is leírtam, hogy egy másik kisgyereknél mi történt, konkrétan azt, hogy a pumpára való átállás után (ami meghozta a várt eredményt), az OEP (sajnos) kifogást talált a papíroknál! És az valószínű, hogy ugyan annál az OEP-nél történt ez, ahol a Te igénylésedet is elbírálták! Vannak esetek, amikor így, vannak esetek, amikor úgy történnek a dolgok! És sajnos be kell látni, hogy az OEP-től (is) függünk, valamilyen szinten, nem csak az orvosi javaslattól! Egyébként ahol annak a kisgyereknek javasolták a pumpát, az Mo. legnagyobb gyermek inzulinpumpa centruma! Szóval, sejteni vélem, hogy azért az ottani orvos tisztában van a pumpa igénylésével...
Örömhírnek szántad... Én tiszta szívemből örülök neki, hogy zökkenőmentesen megkaptad a pumpát, így sokkal nyugodtabban vállalhatsz még egy babát, és remélem az elkövetkező terhességed teljesen rendben lesz, és Te is, és leendő kisgyermeked is egészségesek lesztek! De Te se zárkózz el mások tapasztalatától! Mert ezek tapasztalatok! Sajnos, nem mehetünk oda az OEP-hez, hogy hékás! mehetne ez egyszerűbben is, úgy, mint a Te esetedben! Bárcsak megtehetném! Két kézzel osztogatnám a pumpát, Mindenkinek, aki kéri!!! De...
Értem azt is, hogy segíteni szertnél! Én is! Én azzal próbálok segíteni (bármily' furcsán is hangzik), hogy leírom, miket tapasztalok, mire LEHET számítani, nem arra, hogy mire KELL!!! Most gondolj bele! Te azt írod, nem kell parázni, minden simán fog menni, nem kellett Neked leadni/beadni semmi papírt... Valaki meg elmegy a dokijához, és azt mondják Neki, ilyen, meg olyan papír kell... Ettől nem lehet "megijedni"?! De! Persze, a papírok le-, ill. beadása nem jelent igazából nagy terhet... De mennyivel jobb egy új helyzet elé állni úgy, hogy számítasz arra, hogy mik is történHETnek... (feltételes módban!)
Én azt mondom, nem kellene visszavonulnod! Csak emiatt nem!!! Igen, igazad van! Annak nem lehet segíteni, aki nem akarja! Én is ezt mondtam/írtam! Ha Valaki eldöntötte magában, hogy KELL a pumpa, az úgy is végigjár minden lehetséges utat (remélem!). Azt is írtam már, hogy ezekkel, amiket leírtam (mostmár nem csak én), nem hinném, hogy egy "elszánt" embert el lehetne "rettenteni"! De azért azt sem gondolnám, hogy Valakinek éppen attól jönne meg a kedve a pumpához, hogy látja itt, milyen "vajazottan" IS tud menni a dolog! -legalábbis én így gondolom!-
T.
 

tímeácska

Őstag
Egyébként én olyat is hallottam, hogy első nekifutásra mindíg "visszadobja" az OEP a kérvényt... Ezt azért nem hinném, vagyis remélem, nem így van... De ez engem nem tántorított és bizonytalanított el abban, hogy mit akarok! Csinálom a dolgom, vagyis, teszem azt, amit a kezelőorvosunk mond...
Lenne még egy érdekes észrevételem... - hihetetlen, nem?! :) -
Amikor összeszedtem a doki által kért papírokat, és olvasgattam, mik történtek fél-, egy- másfél-, két- lassan három éve Mátémmal, valahogy akarva akaratlanul végiggondoltam, majdnemhogy átéltem újból a régi eseményeket... És úgy elgondolkoztattak az olvasottak... Nem az esetleges hibákat kerestem, hanem szörnyű volt olvasni, miken mentünk (leginkább Máté) keresztül, mire idáig eljutottunk...! Nagyon boldog vagyok, hogy már itt tartunk, és életem egyik legjobb döntését hoztam meg azzal, hogy kipróbáltuk a gyereken a pumpát, és annak meg kifejezetten örülök, hogy nem "ragadtunk le" előző orvosainknál!!!
És azért annak is "örülök", hogy ezeket a papírokat eljuttatom az OEP-hez! Hadd lássák csak, mennyi ideig nem tettek semmit, a mai Magyar Társadalom, és a hazai orvosok által olyan nagyra becsült kórházainak, és orvosaik (már ha Valaki el is olvassa ott Fennt... :) ), és igen, azt is hadd lássák csak, ha valamit tettek is azok az orvosok, akik "kezelték" a gyerekemet, hogy mennyi, de mennyi hibát követtek el!!! TISZTELET A KIVÉTELNEK!!! Akárhányszor a kezembe kerülnek a régi zárójelentések, akaratlanul is megfordul a fejemben, hogy kéne valamit tenni... De már minek... Köszönjük, most már jól vagyunk!!!
Azért, lehet egy "jó" oldala is a papírok összeszedésének is... Ahogy engem is elgondolkodtatnak a régi események, úgy biztosan másokat is, és átgondoljuk újra, mit, miért, hogyan tettünk, akkor, és ott, és ahogyan... ...Vagy nem?!... ...Hmm... És itt nem a hibáinkra gondolok, mert bízom abban, hogy Mindenki megpróbálja a lehető legjobban kezelni betegségét... Huhh, már nekem is kezd magas lenni saját gondolatmenetem... :-D :-D :-D
 

tímeácska

Őstag
"nem szabad otthon azon izgulni, hogy jaj, lehet, hogy nem csatoltam a 4 hónappal ezelőttit, amikor a legrosszabbak voltak a cukrai, jaj, lehet, hogy így nem kapunk engedélyt..." Szerintem Mindenki izgul, hogy megkapja-e az engedélyt, hiszen a legtöbb pumpa igénylőnek "egyetlen" reményt a pumpa jelent. És ez egy nagy változás az ember életében, és elgondolkodnak azon, hogy mi lesz, ha...

"azért ez jóval lazábban működik a való életben, mint ahogy a határozatban le van írva"... Lehet, néha lazábban, de sokszor azért nem olyan könnyedén -sajnos- A való életben működésbe beletartozik a kérelem esetleges visszautasítása is, hisz', mint írtam, sajnos fordult elő ilyen eset is... Ez már azért nem olyan nagy lazaságra utal...

"sokan vannak, akik azért nem kérnek pumpát, mert attól félnek, hogy úgysem kapnának rá támogatást, akkor minek kipróbálni egyáltalán. Én ŐKET szerettem volna bátorítani, de ha egy ilyen ember elolvasná ezt a vitát, egészen biztosan még kevésbé akarna pumpát ezek után." Csak azért én nem (meg szerintem Más sem) fogom azt írni, hogy gyerekek! ez pofon egyszerű, ne aggódjatok, aki kéri, megkapja a készüléket, hogy minél többen megpróbálják a pumpa kezelést! Jobb a tényekkel szembesíteni az embert, mint az esetleges "komplikációkat" elhallgatni...

"de még nem volt olyan, aki ne fért volna bele a keretbe, ezt mindig megoldják, ezért teljesen lényegtelen, hogy ez papíron hogyan megy, nehogymár bárki is otthon stresszeljen ezen, hogy lehet, hogy rá nem lesz keret" Mint írtam, (állítólagosan) mi sem fértünk bele a keretbe... És akikkel ugyan abban a centrumban beszélgettünk erről, Ők is panaszkodtak ilyen dolgok miatt... Persze, előbb-utóbb (remélem inkább előbb!!!) sor kerül Mindenkinél, akit "várólistára helyeztek" a pumpára átállításra! Csak nem mindegy, mikor! Ha akkor megkaptuk volna mi is a készüléket, amikor először felmerült a lehetősége, kb. 12-15 kómával kevesebb lett volna Mátém palettáján... És ez nagyon sok!!!

Egyelőre ennyi voltam... :)
 

lizzi

Őstag
Egy dolgot én is hozzáfűznék ehhez a pumpaigénylés dologhoz,(habár elmondom őszintén nekem nem tetszik hogy ezen marakodtok!)nekem is mindenki azt mondta hogy ne ijedjek meg mert elsőre mindig mindenkinek elutasítják és csak a második körben hagyják jóvá és láss csodát én megkaptam elsőre az engedélyt!!!!Tehát lássa be mindenki hogy mindenkinél valamilyen szinten máshogyan mükődnek a dolgok és nem mindig baj!
Szerintem ugyis mindenki amikor eljön az ideje csinálja a dolgát és azzal hogy a másik hogyan tette nem érünk el semmit ha nekünk máshogyan kell!
Szép napot mindenkinek!
 

tímeácska

Őstag
Lizzi!
Én is azt próbálom magyarázni, hogy Mindenkinél valamilyen szinten máshogy mennek a dolgok! De lássuk be, és fogadjuk el, hogy nem lehet (mint egyéb más sok mindenben) álltalánosítani!!!
T.
 

tímeácska

Őstag
Ja, és azt azért még hozzá szeretném fűzni, hogy én sem akarok marakodni, veszekedni, csak engedtessék meg, hogy leírjam a saját véleményemet, és ne kételkedjen benne Senki, hogy úgy van-e, ahogy leírtam (bár, remélem, ez nem így van!). Mint leírtam, elhiszem, Mollinak ennyire zökkenőmentesen ment (szerencsére) az igénylése, sőt, én is azt szeretném, hogy Mindenkinek úgy menjen! De addig, amíg a saját tapasztalatom nem ezt mutatja, és Másoké sem (legalábbis nem sokaké), ráadásul igen "meg van kötve" a kezünk, főleg a mostani központosítások miatt, és nem sok lehetőségünk van váltani (főleg gyerekek esetében!), addig (valamilyen szinten) el kell fogadnunk (vagy inkább beletörődni, bár, lehet nem ez a legjobb kifejezés...) azt, hogy lehetnek buktatók! Ezeket a buktatókat meg (lehetőség szerint) le kell gyűrni! Sajnos, sok mindent nem tudunk tenni a "kötelező folyamatok" ellen...
 

tímeácska

Őstag
Kettővel ezelőtti írásomban, amikor azt írtam, hogy nem tudunk tenni a kötelező folyamatok elle, azt úgy értem, hogy MI ("egyszerű emberek") nem tudunk mit tenni! Sajnos Én is, és Más is kevés ahoz, hogy valami pozitív elmozdulást tudjunk elérni a bürokrácia rendszerében... És ez engem is bosszant, hogy Másoktól függünk! Jó azt olvasni, Molli, hogy van (legalább) egy hely, a Tiéd, ahol leegyszerűsítették a menetek rendjét, de -szerintem- nagyon sok idő kell ahoz, hogy ez általánosuljon el... Neked pár hónapja, ott, máshogyan ment... Nekünk is 3 hete máshogyan ment... És pár év múlva (bár remélem, ehez nem kellenek évek!) lehet, még egyszerűbben mennek majd a dolgok, mint Nálad! Bizakodó vagyok! Tennék is valamit ez ügyben, de NEM TUDOK!!! És most már a tehetetlenség szól belőlem, hogy segítenék Másoknak, de... Pedig, nekem csak az az "érdekem", hogy nálunk minden a legnagyobb rendben legyen, de mások sorsát (néha már túlságosan is :) ) a szívemen viselem! Mikor olvastam, hogy a tegnap említett kisgyerek nem kapta meg az engedélyt, szinte nekem fájt! Teljes mértékben át tudom érezni, mit élhetnek át a szülei! Ugyanakkor bízom abban, hogy mégis el tudják intézni a dolgokat!!!
 

tímeácska

Őstag
Egyébként, én úgy érzem, hogy Mi, Fórumozók, többre vagyunk hivatottak annál, hogy csak saját magunkkal foglalkozzunk... Hiszen érdekel a Másik véleménye, javaslata, próbálunk Egymáson segíteni (saját korlátunkhoz mérten). És ez JÓ!!! :) Hiszen vannak itt olyan Személyek, akik szinte azt várják, hogy segíteni tudjanak (na, nem annak örülnek, hogy Valakinek gondjai vannak, hanem annak, hogy tudnak segíteni!!!) Szerintem, így pár hét ide firkálgatás után ezt jól látom, igaz?!
Bocsi, kicsit túl filozófikusra sikerült ez az írásom... :-D
 
Oldal tetejére