Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na ezt nézzétek mit találtam !www.myomnipod.com ilyen nálunk soha nem lessz!

Le foglak tolni a lábadról. Hetekig ránk sem bagózol, aztán megjelensz, és egy témát felvetsz, amin mi már néhány oldallal ezelőtt elsirattuk szomorú helyzetünket. Helyette inkább jönnél a talira, fakanalastul, szenzorostul, seb fertőtlenítőstül, és persze bükki vizestül!

tímeácska

Őstag
Ja! Olyan kedvesen invitálta Pumpást, hogy ha én nem mennék úgy egyébként a talira, akkor máris lenne kedvem menni... :-D:-D

Pumpás! Egyébként, ha van kedved, szeretettel várunk... ;-)

ildikó

Új tag
Christa!

Tuti, hogy más időszámítás kezdődik, gyerkőc teljesen meg fog változni. Meg te is! Én olyan felszabadult lettem. Főleg 2 hónap után, mikor már tudta az ember rendesen kezelni, meg lehetett próbálkozni plusz kajálásokkal, stb. A szenzor elvileg 3 napig működik, Péteren ha volt, akkor 6 napig volt. Nagyon utálja, pedig tudnának szerezni nekünk, és most nagyon jó lenne az éjszaka rendbetételéhez. De nem akarom bántani, így is okos, ügyes, nincs már hiszti tapacs-cserekor.

Magdika

Új tag
Én csak olvasom, és meg vagyok döbbenve, rajtatok. Az én Diabeteszem 1960-ban diagnosztizálták, akkor valóban más volt (sokkal nehezebb) a diabetesz kezelés. De amióta lehetőségem van a vércukromat mérni, minden étkezés előtt és inzulin adás előtt mérek, sőtt ha nincs biztonság érzetem, akkor utánna is mérek. Ez napi 5-10 vércukormérést jelent, ha eszek rendesen.
Sajnos az utóbbi néhány évben nem tudok enni, és szerencsémre a vércukmérő és a gyorshatásu inzulin adta lehetőséggel, ezt már nem is kell erőltetni.
Azért éhen nem halok, csak akkor eszem, ha kívánom és azt amit kívánok.
Súlyom 51 kg magasságom 164cm és 54. évemet taposom, ebből 48 éve diabéteszesen. Felnőtté válásom idelyén 54 kg voltam. 21 évesen született egy fiam. Számomra a vércukormérés a legfontosabb az inzulin adás és étkezés előtt. Ha ezt nem teszitek meg, hogyan meritek az inzulint beadni? vagy bármit megenni, ha nics mért érték amihez igazítsátok. Nekem még igy is vannak kisiklásaim, amit azonnal korrigálok.
Bocsika nem birálni akartam, inkább segíteni, az inzulin pumpát én sem tudom elképzelni magamon, pláne nem egy örökmozgó gyereken, pedig van az ismerőseim körében egy. Az anyuka szerint ez jó. Hát én nem tudom.

tímeácska

Őstag
Szia Magdika!
Gyereken igen is jó tud lenni a pumpa, ha a gyerek megfelelően tolerálja... Az én kisfiam (és vagyunk még itt -is- egy páran, akiknek a kisgyerekének pumpája van...) az első pillanattól megbarátkozott a pumpával! És én is! Egyébként, ezt a "hát én nem tudom"-ot hogyan értetted? Kezelésre, vagy viselésre? -Mert ezt nem tudtam kiszűrni az írásodból.-

Katának.....1,5-28 mmol/l cukorszint.....összehasonlítás miatt. Így értelmezhetőbb, ha egyforma táblázattal dolgozunk....
Katának!
Itt válaszolok, mert a blogból semmiképp sem megy el a válasz.

Megcsinálom a kért programot. Mivel a program a vércukormérőhöz és a csatolóhoz alkalmazkodik, kérlek írd meg, melyik vércukormérőt és csalolót használod. Hány adatot tárol a vércukormérő?

ildikó

Új tag
Pedig tök jó a távirányító, ha autóban vagyunk. És az én gyerekeim mindig akkor éhesek és szomjasak, ha megyünk. Érdekes!
Amikor mi vettük a pumpát, akkor ilyen akció volt, hogy kaptunk távadót, vagy mi a szösz, szóval amit a szenzorhoz kell kapcsolni. Péter csimbóknak hívja! Tök kicsi, nem olyan, mint a régi, az kb. 20 ft-os nagyságú.

ildikó

Új tag
Ja! Zsuzsa, a távkapcsoló, az a távirányító? Amivel inzulint lehet adni? Én arra gondoltam. De a távadó az meg a másik dolog.

Magdika

Új tag
Szia Magdika!
Gyereken igen is jó tud lenni a pumpa, ha a gyerek megfelelően tolerálja... Az én kisfiam (és vagyunk még itt -is- egy páran, akiknek a kisgyerekének pumpája van...) az első pillanattól megbarátkozott a pumpával! És én is! Egyébként, ezt a "hát én nem tudom"-ot hogyan értetted? Kezelésre, vagy viselésre? -Mert ezt nem tudtam kiszűrni az írásodból.-
A viselésre értettem.

zsuzsa

Új tag
Hát most elővettem, kibontottam, nagyon szép, olyan mint amilyen a kocsikulcsomon ami van, úgy is néz ki, 3 gombbal, S, B, és ACT, gombok vannak rajta, és azt mondta a dr.-nő mikor kaptuk a pumpát, hogy hasznos ha pl alszik a gyerek és rajta fekszik, akkor is tudok adni neki bólust, de ha nem látom az értéket hogyan? Nagyon hü..ét kérdezek?

poe

Őstag
Hát most elővettem, kibontottam, nagyon szép, olyan mint amilyen a kocsikulcsomon ami van, úgy is néz ki, 3 gombbal, S, B, és ACT, gombok vannak rajta, és azt mondta a dr.-nő mikor kaptuk a pumpát, hogy hasznos ha pl alszik a gyerek és rajta fekszik, akkor is tudok adni neki bólust, de ha nem látom az értéket hogyan? Nagyon hü..ét kérdezek?

Beállíthatod azt a pumpán, hogy egy gombnyomás hány egység (mondjuk 0,5). Ekkor, ha 2 egységet akarsz beadni, 4-szer nyomod meg a gombot, ami négy csippanás, utána mikor be akarod adni visszajátsza (négyet csipog), hogy mégegyszer ellenőrizhesd, ha jóváhagyod, beadja.
Amúgy ha alszik a gyerek, minek neki bolust adni? :?:
Én inkább akkor látom értelmét, ha valahol nem akarod (üzleti ebéd), vagy nem tudod (síelés) előszedni a pumpát, illetve vakok, vagy gyengénlátók esetében.

gretta

Új tag
Én csak olvasom, és meg vagyok döbbenve, rajtatok. Az én Diabeteszem 1960-ban diagnosztizálták, akkor valóban más volt (sokkal nehezebb) a diabetesz kezelés. De amióta lehetőségem van a vércukromat mérni, minden étkezés előtt és inzulin adás előtt mérek, sőtt ha nincs biztonság érzetem, akkor utánna is mérek. Ez napi 5-10 vércukormérést jelent, ha eszek rendesen.
Sajnos az utóbbi néhány évben nem tudok enni, és szerencsémre a vércukmérő és a gyorshatásu inzulin adta lehetőséggel, ezt már nem is kell erőltetni.
Azért éhen nem halok, csak akkor eszem, ha kívánom és azt amit kívánok.
Súlyom 51 kg magasságom 164cm és 54. évemet taposom, ebből 48 éve diabéteszesen. Felnőtté válásom idelyén 54 kg voltam. 21 évesen született egy fiam. Számomra a vércukormérés a legfontosabb az inzulin adás és étkezés előtt. Ha ezt nem teszitek meg, hogyan meritek az inzulint beadni? vagy bármit megenni, ha nics mért érték amihez igazítsátok. Nekem még igy is vannak kisiklásaim, amit azonnal korrigálok.
Bocsika nem birálni akartam, inkább segíteni, az inzulin pumpát én sem tudom elképzelni magamon, pláne nem egy örökmozgó gyereken, pedig van az ismerőseim körében egy. Az anyuka szerint ez jó. Hát én nem tudom.

hát jó régóta vagy cukros.... Szegény fejed. És valami szövődmény van esetleg?
Sztem a pumpa olyan megváltás lehet mint annakidején a fecskendő helyett a pen.
Persze vannak egy páran akik idegenkednek tőle, mert félnek kipróbálni az új dolgokat, vagy csak ragaszkodnak a már megszokott kezelési módszertől.... Pedig mennyivel kényelmesebb így az élet és a betegség mint olyan sem olyan betegség már többé... Legalábbis nekem!
Az, hogy állandóan rajtad van csak megszokás kérdése.
Ha a pumpán kívűl lesz valami jobb ami még kényelmesebbé teszi a betegség kezelését, akkor én leszek az első aki kipróbálja :)

Oldal tetejére