Én csak olvasom, és meg vagyok döbbenve, rajtatok. Az én Diabeteszem 1960-ban diagnosztizálták, akkor valóban más volt (sokkal nehezebb) a diabetesz kezelés. De amióta lehetőségem van a vércukromat mérni, minden étkezés előtt és inzulin adás előtt mérek, sőtt ha nincs biztonság érzetem, akkor utánna is mérek. Ez napi 5-10 vércukormérést jelent, ha eszek rendesen.
Sajnos az utóbbi néhány évben nem tudok enni, és szerencsémre a vércukmérő és a gyorshatásu inzulin adta lehetőséggel, ezt már nem is kell erőltetni.
Azért éhen nem halok, csak akkor eszem, ha kívánom és azt amit kívánok.
Súlyom 51 kg magasságom 164cm és 54. évemet taposom, ebből 48 éve diabéteszesen. Felnőtté válásom idelyén 54 kg voltam. 21 évesen született egy fiam. Számomra a vércukormérés a legfontosabb az inzulin adás és étkezés előtt. Ha ezt nem teszitek meg, hogyan meritek az inzulint beadni? vagy bármit megenni, ha nics mért érték amihez igazítsátok. Nekem még igy is vannak kisiklásaim, amit azonnal korrigálok.
Bocsika nem birálni akartam, inkább segíteni, az inzulin pumpát én sem tudom elképzelni magamon, pláne nem egy örökmozgó gyereken, pedig van az ismerőseim körében egy. Az anyuka szerint ez jó. Hát én nem tudom.