Fél éve.Szia Orsika!
Mióta van pumpád?
Meg mivel elég rendszertelen az életem, próbálom inkább a bólust változtatni, a fizikai aktivitás függvényében... Talán nem a legjobb megoldás....
De bizony, szoktam. Nem akarok munkahelyet váltani, mert jövőre babát szeretnénk, és, jó lenne ha innen tudnék elmenni táppénzre.Nem szoktad a bázis adagot %-osan csökkenteni, növelni?
Kata!
Köszönöm szépen, amit írtál...Nem tudok blogot írni, vagyis eredményeket feltölteni, mert nem az accu chek-et használom.Nekem nincs pénzem ilyen drága csíkra. A d-cont-ot használom, mert apósom tud hozzá kiíratni, ha az enyém foigyik. Az optimumot pedig még nem írathatom ki, mert nem járt le a 6 év...![]()
Egyébként, tegnap este olyat produkáltam, mint még soha... Norm 6,5-ös cuki, 45-50g ch-s vacsi, 4,5 E novorapid 30 percre elnyújtva, és zsuppsz, 1 óra múlva hipó. 1 pohár tej, pár szem keksz, cuki még lentebb... Levettem a pumpát, (pedig nem szeretek ilyet csinálni) 25 percre, és ma reggel persze hogy 14,7 lett a cukim... Napok óta nem mértem 10 felettit. Ja, és persze mire azt hittem hogy beállok, jött egy ilyen, számomra egmagyarázhatatlan este... Pedig, 5 E inzulint szoktam vacsihoz adni, tegnap csökkentettem csak...És tessék.
Kérlek Kata, Sani, próbáljuk meg... Jó?
Kedves Kata!
Nem értem, hogy miért ne korrigálljon???
Azért ( is ) van az ultragyors inzulin, hogy az emelkedett vc értékeket normalizálni tudjuk vele.
quote]
Szia Orsika!
Én a Te helyedben mindenképpen először is a bázis adagokat állítanám be jól. Ne a bólussal korrigálj, hanem ne is adjál lehetőséget a korrigálásnak!
!
Hát igen.
Kedves Kata!
Nem értem, hogy miért ne korrigálljon???
Azért ( is ) van az ultragyors inzulin, hogy az emelkedett vc értékeket normalizálni tudjuk vele.
quote]
Hát igen.
De nem adjunk lehetőséget a korrigálásnak... :arrow: ez lenne a legideálisabb.
De ha már felment a vc, akkor ott van az ultragyors inzulin, és akkor az az egyik módszer, hogy levigyük a vc-t. Főleg, ha már nagyon magas. ( 12 felett)..akkor meg csak az a módszer a hatásos.![]()
Én azt vettem észre,hogy az éjszakázás olyan "trauma" a szervezetnek,hogy többlet energiát igényel.Nekem a legdurvább napjaim mindig abból adódtak,ha már 2. netán 3. éjszaka éjfél vagy utánig voltam fönt.Ehhez képest egy újra és újra előadódó éjszakázást tuti én nem bírnék...:?