Insulinpumpa

szolnok

Új tag
Kedves Pumpás!

Lényegében megkaptam a választ, arra, ami érdekelt: még nincs pumpánk, de egy blogban http://mediq.blog.hu/2009/01/03/egy_cukorbeteg_elete_365_kepben láttam a szenzoros pumpát és felkeltette az érdeklődésemet. Nos azonban ha jól értettem nálunk az OEP a szenzort nem támogatja, és anélkül meg rettentő drága. igy aztán a dolog megoldódik Magyar módra. Tényleg nagyon szerencsés vagy, és ez sokáig Így legyen.

laffi

Tag
Sziasztok!
Nekem is Medtronic pumpám van, a szenzor 7 napig volt rajtam. (a 7. napon már nem valami pontos) 3 naponta újra kell indítani, naponta 2-3x kalibrálni a vc mérőhöz.

Egy kis matek:
- folyamatos szenzor: évente 60 db kellene, ennek ktg-e 600.000
- tesztcsík (D-cont): évente 36 doboz jár, ennek ktg-e 106.000
85%-os támogatás mellett a beteg költségei
- szenzor: 90.000.-/év
- csík: 15.840.-/év (D-cont csík esetén)
Esetleg hadd döntse el a beteg hogy melyiket választja. Persze az OEP által finanszírozott résznél már jóval nagyobb lenne a különbség (510 e ill. 90 e) . Még a 70%-os támogatás is meggondolandó, hogy inkább szenzorra költenénk-e havi 15 ezret, vagy a szövödmények miatti gyógyszerek szedésére.

Sztem nagy ötlet lenne ha mondjuk 3 havonta 1 db szenzort kaphatnának a pumpások, az orvosnak is jól jönne egy friss report a terápia beállításához.

Persze amig a piszkos anyagiak jelentik a betegellátásban az elsődleges szempontot, addig ez kivihetetlennek tűnik elsőre.

blaci

Őstag
Esetleg hadd döntse el a beteg hogy melyiket választja. Persze az OEP által finanszírozott résznél már jóval nagyobb lenne a különbség (510 e ill. 90 e) . Még a 70%-os támogatás is meggondolandó, hogy inkább szenzorra költenénk-e havi 15 ezret, vagy a szövödmények miatti gyógyszerek szedésére.

Kedves Laffi!
Biztos bennem van a hiba de szerintem nincsen ilyen fajta választási lehetősége a betegeknek, legalábbis nekem nem adatott meg…sajnos.
(…és nem a "piszkos anyagiak" miatt.)

...na, nem azért mondom, értem én mire gondolsz.;):roll::D
Üdv,
Laci

laffi

Tag
Nekem sem adatott meg a lehetőség. Amúgy nem is igényelném a folyamatos szenzort, kissé kényelmetlen mégegy kanül és nekem sokszor viszketett a bőröm a tapasz alatt. Évente pár alkalommal bevállalnám, de jó lenne ha azt a pár alkalmat OEP támogatva léphetném meg.

B.Laci! Van már valami szövődményed és kell egyéb gyógyszerre költened?

Ha már az anyagiaknál tartunk.... az OEPnek olcsóbba kerül egy szövődménymentes diabéteszes ellátása (munkaképesen tartása) mint a szövődményes diabéteszes gyógyszereinek-kezeléseinek-táppénzének finanszírozása. De ha már ezt az oldalát nézzük, akkor hosszú távon gondolkodva mit ér meg támogatni??? Az önellenőrzés költségeit, vagy a szövődmények kezelését?
Bocs, ha valakit megbántottam volna ezzel, nem volt szándékom. Természetesen NE az anyagi szempontok legyenek az elsők a betegek kezelésében, de ez sem elhanyagolható szempont !!!!

laffi

Tag
Lehet hogy külföldről olcsóbban be lehetne szerezni, ha már támogatás úgysincs rá..... pl. Kanadában cc 400$ körül van kedvezménnyel a 10 db-os csomag.

blaci

Őstag
Nekem sem adatott meg a lehetőség. Amúgy nem is igényelném a folyamatos szenzort, kissé kényelmetlen mégegy kanül és nekem sokszor viszketett a bőröm a tapasz alatt. Évente pár alkalommal bevállalnám, de jó lenne ha azt a pár alkalmat OEP támogatva léphetném meg.

B.Laci! Van már valami szövődményed és kell egyéb gyógyszerre költened?

Ha már az anyagiaknál tartunk.... az OEPnek olcsóbba kerül egy szövődménymentes diabéteszes ellátása (munkaképesen tartása) mint a szövődményes diabéteszes gyógyszereinek-kezeléseinek-táppénzének finanszírozása. De ha már ezt az oldalát nézzük, akkor hosszú távon gondolkodva mit ér meg támogatni??? Az önellenőrzés költségeit, vagy a szövődmények kezelését?
Bocs, ha valakit megbántottam volna ezzel, nem volt szándékom. Természetesen NE az anyagi szempontok legyenek az elsők a betegek kezelésében, de ez sem elhanyagolható szempont !!!!

A választás lehetőségét úgy értettem hogy vc. önellenőrzés (bármilyen módszerrel) költsége kontra szövődmények miatt szedett gyógyszerek költsége…pedig ha választhattam volna...de nem volt rá lehetőségem mert esélyt se kaptam rá hogy válasszak, jöttek egymás után…

…igen, nekem már több is volt / van. Jelenleg a neuropátiára és a retinopátiára szedek gyógyszert rendszeresen. Azon kívül volt már a szememen szürkehályogom is amit műtéttel kellett rendbe hozni.

Ami az OEP részt illeti azzal természetesen egyetértek maximálisan, csak ha a rendszeres vc. önellenőrzés meg a szigorú diéta betartása mellett mégis…

U.i.: Megbántani? Ugyan már dehogy…;):D
Üdv,
Laci

laffi

Tag
B.Laci!
Így már értem.... Sajnálom hogy Nálad már kialakultak szövődmények. Először nem értettem h mire célzol, mivel én a választás lehetőségét a csíkokra ill. a szenzorra értettem.

Nekem még nincs szövődményem SZERENCSÉRE, 9 éve vagyok diabos, és bizony sosem voltak eléggé jó cukraim. Bár 8-as feletti HbA1c-m még sosem volt, de ezt nagy vc ingadozásokkal és sok hipóval értem el. Nekem még fontos feladat minél tovább szövődmény nélkül élni. (akinek 3 pici gyereke van, nem hagyhatja el magát) Szóval hm.... érted.

Zsu77

Új tag
Olvastam én is a sztoridat Laci.Tényleg nem jellemző,hogy egy 1-es típus mindjárt szövődménnyel indítson,ez inkább a 2-eseknél gyakori,akik éveket is elélnek 10-en,míg egy labor amire szövődmény miatt küldték leleplez egy már tizenakárhányast is.Akár 18-ast is.Találkoztam olyan bácsikával,aki emiatt 1 hétig inzulinon volt,de kiderült-mivel 2-es típus-hogy elég a gyógyszer is.Ja,de előtte fél talpacskájának intett búcsút. :( De te Laci mindenben olyan "ritka kivétel" vagy és nem "más",mert megcsipkeded a lányokat!Vagy mi...:shock:
Ezek az eredmények!!!:D

blaci

Őstag
De te Laci mindenben olyan más vagy!Ezek az eredmények!!!:D

Hááát, ilyen is van, nincs mit tenni. Azért én inkább "ritka kivételnek" mondanám magam mint "másnak"...a lányokat csíptem mindig...:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

U.i.: Bocsi, de nem hagyhattam ki...tudom hogy ez nem az a topik...;):oops::roll::D:D:D

Oldal tetejére