Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Vannak itt szép számmal példaképek, ez nekem mindig hatalmas erőt ad.
Laffi, igyekszem, hogy én is elmondhassam, hogy irányítom magam.

vighkata

Akkor most én is leírom a tegnapi és a mai napomat. A két nap közötti különbség az, hogy tegnap is volt hipom, és az jól meg is tudtam fogni, ma nem, és még különbség, hogy ma dolgoztam, tehát nem csak magamra figyelek. Persze ez lehet mellébeszélés is, de tény, hogy az otthoni körülmény mindig nyugisabb.
Tegnap
1-2 között: 5,2
5-6 között: 3,9
7-8 között: 4,2
8-9 között: 10,2
10-11 között: 6,6
12-13 között:4,4
16-17 között:6,4
18-19 között:9,4
19-20 között:7,7

A mai nap
4-5 között:8,5
5-6 között:7,7
7-8 között:8,3
8-9 között:11,8
11-12 között:12,1
13-14 között:3,3
16-17 között:16,0
19-20 között:7,8

Zsu77

Új tag
Gratulálok, laffi!

Csak 1 nem odavaló érték van, ( ami persze nálam is elő szokott fordulni.....)
Nagyon ügyes vagy!

Szerintem fel fogom rakni az OGTT-s eredményemet,aztán lehet csodálkozni,hogy mi minden belefér a csúcszuperbe!
Laffi!Én nem látok oda nem illőt!!!;)

Magdika

Új tag
Ez a szörnyű furcsa jelenség úgylátszik nagyon sokunkat érintett. Aki érzékenyebb az insulnra,mind ahogy vagyunk egy páran, azoknál hosszabb lefolyású volt mindenféle korrekciók ellenére is. Nálam ahogy jött ,úgy el is ment.Ezekre az érzésekre, amit átéltünk,erre mondják ,hogy az ellenségemnek sem kívánom.Akik ezeket az érzéseket nem élte át az el sem tudja képzelni ,hogy mi ez.

igértem nektek, hogy ma orvoshoz megyek, de nem tettem meg, mert félek. valami rosszat érzek, iszonyatos hideg van. erre hivatkoztam a férjemnek, mire ő kivet néhány nap szabadságot és kocsival elvisz holnap. Igaza van nem halogatom tovább, de egyébként már a reggeli értékeim javulnak, ma 6.8-al ébredtem., ennek már örültem
mindenjót nektek
Magdika

Magdika

Új tag
Szevasztok!

Nem akartam senkit lebeszélni a pumpa használatáról, de nekem, ne mondja senki, hogy azzal, hogy lelehet venni a pumpát, de viszont akkor kézzel a pennel kell beadni az jobb, mint ha naponta négy alkalommal pennel adom be. Nem beszélve arról, hogy a hallomások szerint aki pumpát használ annak illik legalább naponta 8-10 alkalommal vércukrot mérni, hát ez sem kényelmesebb mint amikor naponta két alkalommal, havonta pedig egyszer 7 alkalommal kell megnézni.Most 28.-án lesz 49 éve, hogy diabos vagyok, ebből az első 2 évben kaptam 3x or a szurit, de azért, mert akkor még nem volt hosszúhatású inzulin. 1959-1986-ig napi egy alkalommal reggel, 86-tól az idén júliusig napi 2x reggel és este, július óta reggel 2 szuri, délben 1, délután 1, este szintén 1, Én ezt még mindig kényelmesebbnek tartom mint a pumpát.

Elárulod nekem mennyi szövődményed van, és jelentkeztél a győri találkozóra
Magdika

laffi

Tag
Köszi mindenkinek h örült az eredményemnek. Utópia hogy ez nálam ilyen szép marad, de legalább tegnap volt egy jó napom. Egyébként napok óta nem mértem 10-nél magasabbat.
Vighkata! A vasárnapi napoddal bármikor kiegyeznék én is (9 mérésből 2 rosszabb érték van: 10,2 és 9,4.)
A hétfői nap már nem az igazi, biztosan sok stressz ért a mhelyen. (?)

vighkata

Köszi mindenkinek h örült az eredményemnek. Utópia hogy ez nálam ilyen szép marad, de legalább tegnap volt egy jó napom. Egyébként napok óta nem mértem 10-nél magasabbat.
Vighkata! A vasárnapi napoddal bármikor kiegyeznék én is (9 mérésből 2 rosszabb érték van: 10,2 és 9,4.)
A hétfői nap már nem az igazi, biztosan sok stressz ért a mhelyen. (?)
Ha tudnád én milyen boldog lennék, ha csak ezek között az értékek között ingadoznék. Akkor talán nem is kellene napi 8-11x mérnem. Csíkfaló vagyok.
Nem lehet, hogy mi tartjuk nyereségesen a csíkgyártó cégöket?

laffi

Tag
Beszívtam... 12 felett volt ebéd előtt. Milliószor megfogadtam már h nem leszek konyhamalac. Megettem az egyik gyerekem után a müzlisjoghurt maradékot, és alábecsültem a CH-t .

vighkata

Beszívtam... 12 felett volt ebéd előtt. Milliószor megfogadtam már h nem leszek konyhamalac. Megettem az egyik gyerekem után a müzlisjoghurt maradékot, és alábecsültem a CH-t .
Imádom a müzlis joghurt maradékot, én is bebuktam volna. Szinte nem is lehet jól megítélni a CH-t, mert nem lehet tudni, hogy abban a maradékban hány szem mazsola áztatta bele a CH-ját.

laffi

Tag
Azért bosszantó hogy "egy kis" maradék nem egy felejthető 8-9-est csinál, hanem mindjárt fellendíti 12 fölé. Hát hogy merjen így valaki konyhamalackodni? Ha főzés közben belekóstolok a kajába, néha még az is meglátszik.... hasonlóképpen.

Sani

Új tag
De még az a szerencse...hiszen ez azt bizonyítja, hogy a bázis adagod jól van beállítva. Minden g Ch-t figyelembe kell venni...de akkor is szabadabb így az élet...ultragyors inzulinnal és pumpával, mint anno még pennel, ill. még anno fecskendővel beadott állati eredetű inzulinnal. ;)

bogesz

Új tag
De még az a szerencse...hiszen ez azt bizonyítja, hogy a bázis adagod jól van beállítva. Minden g Ch-t figyelembe kell venni...de akkor is szabadabb így az élet...ultragyors inzulinnal és pumpával, mint anno még pennel, ill. még anno fecskendővel beadott állati eredetű inzulinnal. ;)
Azok voltak ám a durva dolgok! 20-as cukrok nap mint nap!

Sani

Új tag
Az a helyzet, hogy akkor még nem is nap mint nap mértük, hanem ...nem is tudom...nagyon ritkán.
Emlékszem, még nem volt itthon kapható vc mérő gép és apukám Ausztriában vett egyet és azzal mértük a vércukromat........ néha. Glucometer II 5526 volt a neve.

bogesz

Új tag
A mai munkanapomon ráértem és az alapomat elkezdtem állítgatni,semmi séma nem volt benne csak %-ot számoltam,emeltem az adagon stb.A többi munkanapomhoz képest elég jókat mértem,bár van még rajt szépíteni való!Ha van ötlet szívesen veszem!

Oldal tetejére