rocha
Tag
A HbA1c értéked valóban szép, de sajnos a magas értékeket tudják kompenzálni a hypok (akár lehetnek rejtettek is) és akkor az átlag még jó is lehet. S 2 éve vagy cukros, reméljük még van inzulin termelésed is.
Ezt nem igazán értem. Nem számolással határozták meg a HbA1C-met, hanem méréssel, így elvileg az alacsony cukrok nem igazán számithatnak bele az átlagba. Mármint ugy ertem, hogy ha magas a cukrod, es stapilan kotodott a cukor a hemoglobinhoz, akkor utanna hiaba hipozok, attol az a kotes nem oldodik fel. De ebben azert nem vagyok olyan biztos, nem olvastam pontosan utana.
A folyamatos cukormeressel kapcsolatban nem is azt várnám, hogy szamolgatas helyett hasznaljam, hanem az meg egy biztonsagi intezkedes lehet, illetve segithet elkerulni a komplikaciokat:
pl ha mutatja, hogy még normalis szinten van a cukrom, de rohamosan esik, akkor meg azelott ki tudom vedeni a hypot, hogy az valojaban kialakulna.
es ugyanigy a magas cukrokkal
A szamolgatas nekem azert megy nehezen, mert igazan jol hasznalhato ch tablazatot nem talaltam még. Probaltam keresni, talaltam tobbet is, kulonbozo ertekekkel. Igy nem tudom, hoyg melyiknek higgyek.
A masik meg, az, hogy eleg rohano eletet elek a munkam miatt, igy nem biztos, hogy meg tudom oldani, hogy tobb napig ugyanazt egyem pontban ugyanakkor.
Az "érzésből adom"-hoz annyit, hogy ha ránézek egy ebédre, nem tudom megmondani menyni ch van benne, csak tippelni tudok, illetve az eddigi tapasztalataimbol, hogy most adjak e tobb insulint vagy ne.
Az insulintermelesemrol meg annyit, hogy nem tul valoszinu hogy lenne (nem szoktam indokolatlanul hypozni, csak ha nem eszem rendesen, vagy elszamolom magam).
annakidejen 18-as cukorral kerultem korhazba (nem ajultam el, vagy ilyesmi, csak nehany honap alatt tobb mint 10 kilot fogytam, elmentem vervetelre, ott derult ki)
?