Insulinpumpa

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Körülbelül egy éve olvasom a hozzászólásokat, számomra sok új információt kaptam tőletek. Most regisztráltam. Napi négy alkalommal szúrom magam, pumpa vásárláson gondolkodom, van egy vezeték nélküli folyamatos Medtronic vércukormérőm, melyet ritkán használok. Bemutatkozásként felteszem a Smart Prix-el feltöltött adataimat Word
formátumban, remélem el tudjátok olvasni.
Üdv a fórumon :)
Megvettes ezek szerint a folyamatos vércukormérőt? Melyiket? Amelyiknek nincs zsinórja? Miért használod ritkán? Nekem nagyon tetszett, ha nem kerülne sokba a szenzor, én használnám sokat.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Felteszem nektek én is, de én nem grafikont teszek fel, mert most olyanom nincsen, hanem csak egy sima pdf-et, amit a Smart Pix html oldalából csináltam. Ezt szoktam emailben is elküldeni a diabdokinak.
Ez a február, amit felteszek, elég rosszul sikerül hónapom, ennél bírtam már jobbat is produkálni, főleg terhesen...

Csatolások

• KristofImola_0218_Osszes.pdf
    74.3 KB · Olvasás: 24

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Mrobi!
Én meg tudtam nyitni minden gond nélkül. A táblázatok tetszenek, persze kellett egy kicsikét nézegetnem, hogy értelmezzem.
Egy kérdésem lenne, de lehet, hgoy ez a megnyutás miatt van. A cellákban sok a zéró érték, vagyis képlet nem értelmezhető adatot számol. Cellára kattintással megnéztem mire mutat, de ott meg üres cellák vannak. Szóval a táblázatban vannak adataok, és csak a mentés-megnyitás során sérült, vagy ilyennek kell lennie.
Valahol én is találtam egy diagramos cukornaplót, azon is kézzel kellett beírni az adatokat, és jónak találtam, de mivel én kütyüvel töltök, így nem használtam.
Üdv

vighkata

Szia Vargabor!
Nagyon szépnek találom az eredményeidet. És úgy tűnik, hogy a napi 4 méréssel ezt el is tudod érni.

vighkata

Szia Molli!
Én a pdf-et is meg tudtam nyitni. Nálad azt látom, hogy sok az alacsony, hipo közeli állapot, és a hipo is. Bár tudom, hogy te nagyon ügyelsz az alacsony szinten tartására. Azt is látom, hogy a viszonylag sok hipo ellenére nagyon jól kordában tudod tartani a somogyit. Ezt mindenképpen jól oldod meg, mert nincs extém magas cukrod.
Ha egy kis kritikát elfogadsz, én azt javasolnám, hogy az igazán kevéssé magas (7-9) cukorszintet ne tekintsd magasnak és ne korrigáld, akkor talán a a hipokat is jobban el tudod kerülni.

Miután már több diagramhoz fűztem megjegyzést, úgy tisztességes, hogy én is feltegyen a diagrammomat. Sőt, őszinte leszek, nem csak a tisztesség vezérel, hanem a gondolat is, hogy lássátok milyen az igazán "hullámvasút" cukorgörbe. Természetesen várom és elfogadom a vélményeket. Én is World-ben teszem fel, mivel úgy vannak elmentve.
Üdv mindenkinek

vighkata

Mrobi!
Kérleg az emilcímemre küldd el a táblázatot, szeintem akkor minden adat át fog jönni. (A privi adatoknál a küldj emilt-et kell választani.)
Köszi

Mrobi

Új tag
Szia vighkata!
A dátumozott sorok végén a "J" oszlopba számítodik ki az elmult 10nap átlaga.
A dátumok feletti részen pedig, havi bonásban, a napi étkezés elötti és utáni átlagok számítodnak ki. Felteszek egy képet valahogy így kell kinézni az üres táblázatnak.Csatolás megtekintése cukortabla.bmp

vighkata

Köszi Mrobi, így jött át. Ementem és tanulmányozom még egy kicsit. Nagyon jónak találom, főleg a diagramok miatt. A dokitok is elfogadja, vagy a hagyományos naplót kéri a kontrollkor?

tímeácska

Őstag
Sziasztok!
Annyira örülök, hogy ilyen sokan feltettétek a grafikonjaitokat, mérési adataitokat! Nekem ettől sokkal "személyesebbnek" tűnik ez a fórum! :) Remélem, ezzel az adat feltöltéssel hagyományt teremtettünk! :)
Molli! Szerintem nagyon jók az eredményeid, a hypokra tényleg vigyázz, de annak nagyon örülök, hogy a Somogyit ki tudod védeni!!! Szupi vagy!
Vargabor! Üdv. Köztünk! :) Nagyon szépek a Te eredményeid is!;-) Gratula!
Mrobi! Én is ugyan azt a képet láttam, amit Kata feltett, tetszik a táblázat!!!
Hypohonder! Kifejezetten örülök, hogy Te is felraktad az eredményeidet! Nem rossz, de tudod Te ez jobban is csinálni!!! :) Én tudom! ;-) Most ne haragudj meg azért, amit írni fogok (tudom, hogy nem sértődsz meg!), de Te egy nagyon jó példa vagy arra, hogy még a nem egészen tökéletes eredményeket is ki lehet rakni, vállalod Magadat!!! És ez a legfontosabb!!!!!!! Hajrá, Hyphonder, mindent bele, a jövőben lesz ez még sokkal-sokkal jobb is!!!!!!! ;-)

tímeácska

Őstag
Bubisodás... Nekünk is bubisodik... Na, bumm! Nagyon figyelek, hogy a buborékok ne kerüljenek beadásra, eddig úgy látom, hogy ki tudtuk ezt védeni...
Mi is "melengetjük" a patront, mielőtt felhasználjuk! Én is szoktam a honom alá dugdozást alkalmazni! :) Sőt, egyszer korán reggel vettem ki a hűtőből, olyan 5 óra körül, bedugtam a hónom alá, és annak rendje szerint el is aludtam vele... Igazán jól fel lett melegítve, hehe! :-D

Sani

Új tag
Sziasztok!

Sajnos nem tudom feltenni a mért eredményeimet, mert D cont personal-t használok.
Az az igazság, hogy én nem is jegyzem őket. A dokim nem kéri, a HA1c-m és a beszámolóm alapján rám bízza az inzulinadag változtatást. Szerencsére "megbízik" bennem és tudja, hogy odafigyelek és ha szükséges, változtatok, vagy ha tanácstalan vagyok, akkor meg felhívom.
Nálunk ez vált be és szerencsére tisztában vagyok azzal, hogy csak az én ( és a családom ) érdeke, hogy az anyagcsere állapotom normális legyen.
Viszont jó ötletnek tartom, hogy aki tudja és szeretné, az rakja fel. Mindenből tanulhatunk.

vighkata

Januári és felbruári "hullámvasút" eredmények. A hirtelen cukorszint esést kellene kikerülnöm, mert azzal csökkenteni lehet az extrém magas kiugrásokat.

Csatolások

• 2008.01.09_cukor_4hét.doc
    942 KB · Olvasás: 19
  • 2008.02.21_cukor_4hét.doc
    779 KB · Olvasás: 8

vighkata

Kíváncsi voltam az elmúlt egy hétre is, ezért ma is töltöttem.

Csatolások

• 2008.02.28_cukor_2hét.doc
    97 KB · Olvasás: 10

Vick

Új tag
Nagyon örülök Mrobi táblázatának, gyorsan be is pötyögtem a februári értékeket.
Mi többször mérünk, ezért kiekészítettem a táblázatot. Nem tudom a grafikon jól "szedi-e össze" az én értékeimet. Mit mutat egyátalán?
Narancssárgával jelöltem a +CHfogyasztásokat.

A többiekhez képest ezek nagyon ronda értékek. De ez van, nekünk ilyenek vannak. Mindent megteszek, de csak ilyet tudok produkálni.

A fiam napi inzulin szükséglete összesen 9-11 E. 7 évesen ez nagyon kevés, 3 éveseknek hasonló a szükséglete. Nem tudom miért van ez, de szerinem ezért is nehéz beállítani. Már egy ici-pici inzulin is nagyot tud lódítani a cukrán, nagyon nehéz kicentizni, hogy se sok se kevés ne legyen.
Étkezések mindig azonos időpontban azonos CHmennyiséggel történnek, mérlegen mérem, számolom a CH-t, tehát ebben biztos nem tévedek. Nem itt rontom el, még mielőtt valaki erre gondolna.

Kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá.

Vick

Új tag
Na de hol maradt a táblázat?

Talán most feltöltődik.

Az előbb többször is letiltott, azt hittem a hozzászólásom sem ment el.

Na, mégegyszer megpróbálom talán most elég lesz az idő.

Mikor megprpróbálom feltölteni az írja ki, hogy

Invalid File

Azért nem tudja feltölteni mert xls -ben van? Akkor hogyan tudnám feltenni?

zsuzsa

Új tag
Vick sehol nem rontod el, egyszerűen így működtök. A kisfiam 3,5 éves és neki ennyi az inzulin szükséglete, de nálunk is a pici válltoztatás is nagy ugrásokat eredményezhet. Én is mindent számolok, mérek, mozgékony sportos kisfiú a napirendje példás, az értékei is jók, de mindíg van valami ami belerondítson, vagy betegség, vagy más stb.. de ettől még nem csinálunk rosszúl dolgokat, csak ők ilyenek. Ezt én is nehezen emésztettem meg de a dr.-nénink mindíg súlykolja belénk, hogy ne másokét nézzem, hanem önmagunkhoz viszonyítsam hogy milyen válltozásokon ment át, és mennyivel jobb, és még lesz is, vagy éppen lesz olyan időszak amikor rosszabbra fórdúl akkor megint állítani kell, és ez így lesz mindíg.

Vick

Új tag
Visszanéztem, és most olvastam hogy Mrobi megmondta hogy nem lehet az xls-t feltölteni. De azért örülök, hogy én is rájöttem. :)
Akkor mi a megoldás? Mrobi segíts!

Zsuzsa!
Hát ez az! A te kisfiadnak 3,5 évesen annyi az inzulinszükséglete mint az én 6,5 éves fiamnak. Normális ez?

H

hypohonder

Vendég
Kedves Tímeácska, köszönöm az értékelést. Hozzá kell tennem, amit már imitt-amott írtam, nevezetesen hogy a hipók az esetek 60-70 %-ában nincsnek mérve, mert amikor érzem, vagy épp nincs nálam a mérő, vagy tudom, hogy hipó, és nem vesztegetem az időt mérésre.

Szerintetek hogy van az, hogy lefekvéskor a 6-os vércukorból reggelre 13-as lesz, amikor se hipó, se többletkaja nincs? Nem egyszer előfordul velem mostanában ilyesmi...

Oldal tetejére