Sziasztok!
Hát igen el kell fogadni ,hogy mások vagyunk!!!
Korrigálásról:én kipróbáltam már többször is ,hogy nem korrigálok rá a magas cukrokra de nálam egyszerűen nem műkődik, bármennyi vizet is iszom és mérek nem megy lefele csak felfele a cukrom ha már egyszer magas!!
Kedves lizzi!
A magas cukorra a sok folyadék ivás ( víz)... azt nem nekünk / inzulinnal kezelt cukorbetegnek/ találták ki. A sok folyadék legfeljebb 24-48 óra múlva mozdítja lefelé a cukrot, persze ha nem annyira magas és ha nincsen Somogyi hatás. Amikor én először ezt hallottam, hogy a víz leviszi a vc-t, kiakadtam. Mert ha ez így van, akkor mi szükség van az inzulinra?
Ez van ,így én mindig korrigálok és eddig legtöbbször bevállt ez a módszer!De nálam sosem lehet tudni ,mert Kmollihoz hasonlóan én is egy elég labilis és nehezen beállítható cukorbeteg vagyok.Például nekem a bázist van úgy ,hogy hetente egyszer kell változtatni ,de ilyenkor nem az egészet hanem csak pár órán keresztül ,és ezt nem mindig sikerül kitapasztalni ,hogy most hogyan is legyen???Például előjön időnként az a helyzet ,hogy vacsora után 1-2,5 óra múlva olyant hipózom,hogy csak nézek ,hogy mi van most?És ezt úgy ,hogy mérem a kenyeret és pontosan számolom a ch-ot és annak megfelelő bólust adok!!!Próbáltam már azt ,hogy kevesebb bólust adok de akkor éjszaka kezd felfele kúszni a cukrom,tehát várok minden tippet és jótanácsot erre!!!
Én a helyedben csinálnék egy óránkénti vc kontrollt Ch bevitel nélkül. ( Persze max. 24 óráig és felügyelettel) Akkor kiderül, hogy jól van-e beállítva az inzulin adagod.
Tegnap este például 9 óra 15 -kor 3,8-at mértem erre ettem 1 kiskanál mézet ,mivel mostanában ez nem vitte fel annyira hipó után a cukrom mint a cukrozott dolgok,erre picit levettem a pumpát ,lefeküdtem és 9 45-kor már annyira rosszul voltam ,hogy a férjemnek kellett szólnom ,hogy hozzon valamit enni-inni mert nem tudtam már felkelni az ágyból és egyre rosszabbul lettem,nem tudtam beszélni meg pár perc mintha ki is esett volna és utánna meg minden cikázott a fejemben,nagyon durva volt,én még soha a 27 év alatt ilyent nem tapasztaltam és ilyen rosszul nem voltam.Nem kívánom senkinek,hogy megtapasztalja milyen is az ilyen hipó ,de azért jó ilyenkor ha tudja a mellettünk lévő ember ,hogy mit kell tenni ilyenkor!