Sani és Tímeácska!
Köszi buzdítást, ez mindig erőt ad. Bár nem vagyok feladós, beletörődős típus, ezek mégis hozzásegítenek ahhoz, hogy következetesebb legyek.
Abban viszont szerencsés vagyok, hogy egyáltalán nem stresszelek. Bosszant a felborult cukorszint, leginkább azért, mert a diéta hibát kizárva meg kell keresnem az okát, és bizony ez sokszor nem válik nyilvánvalóvá. De ez nem stresszelés, és az ellenkezője sem igaz, hogy beletörődnék. A beletörődés, sé az elfogadás között érzem a különbséget. Az elfogadás viszont ahhoz kell, hogy ne stresszeljem magam. Itt számomra az a jó, ha sikerül megtalálnom azt az egyensúlyt, középutat ami a stressz és a beletörődés között van. Ebben szerencsés vagyok, ezért nem kell megküzdenem, hogy ne stresszeljek.
Tegnap a diab kontrollon a dokimmal megbeszélve mégis levettük a bázist az 1-esre, mivel a dokim is úgy látta, hogy ez még mindig csökkenő tendenciát mutat. A déli bólusból is levettünk 0,5 E-t, de a bólusokkal bizonyos határokon belül én is változtathatok.
Azt hiszem jól tettük, hogy csökkentettünk. Tegnapi mérések 1/2 8 óra: 4,3 22 óra: 4,1 hajnali 1/2 5 óra: 5,6 reggel 7 óra 8,0. Most reggeli után vagyok, a mostani mérésem 8,1
Köszi a segítséget Sani, annak ellenére, hogy a javaslatoddal ellentételesen döntöttünk, mert nem egyedül döntöttem, hanem a dokimmal, de már én is levettem volna a bázist, ha nincs diab kontroll. Meg hát tulajdonképpen az 1-es bázis az alap bázis, én az elmúlt időszak sorozatos 18 körüli cukrai miatt állítottam be a 3-ast.
Az igazsághoz tartozik az is, és el is szeretném mondani, hogy a dokim ismét leszúrt (jogosan), hogy még mindig türelmetlen vagyok magammal szemben, és a magas cukrot azonnal és gyorsan szeretném lehúzni, és ezzel nagyobb galibát csinálok, mint ha hagynám 2 óráig magasan, és csak akkor lépnék közbe, ha tovább emelkedik, vagy nem változik. Igaza van, tökéletesen igaza. Nekem tudomásul kell vennem, hogy én így működök, és sokszor hevesen reagál a szervezetem a változtatásra, vagy nem reagál. Megint szóba került a rezisztens időszak velem kapcsolatban, én pedig nagyokat hallgattam, mert rátok és mindenkire (és a fórumbeli eseményekre) gondoltam, hogy néha mit kell küzdenem (és bizonygatnom) azért, hogy elhiggyétek vagy elfogadjátok, hogy ilyen vagyok, és nem mártírkodás, vagy felelőtlen diab kezelés van a háttérben.
Üdv mindenkinek