bogesz
Új tag
vissza állítottam,nagyon durva volt!Megnézzük, ha nagyon magasak lesznek tartósan, akkor max visszaállítod.![]()
02-14,3
reggel 5.30-16,0
8-13,8 3E-25gr
10-13,2
12-13,7 5E-25gr vissza állítottam 0,8-ra
13.30-8,5
14.30-6,8
16-7,5
18-11,1
vissza állítottam,nagyon durva volt!Megnézzük, ha nagyon magasak lesznek tartósan, akkor max visszaállítod.![]()
segítsetek!!!!!!!
megkaptam a szerelék recepteket,oep-hez kell küldeni,de kinek,mit írjak rá?????????köszi régen volt
Ok.vissza állítottam,nagyon durva volt!
02-14,3
reggel 5.30-16,0
8-13,8 3E-25gr
10-13,2
12-13,7 5E-25gr vissza állítottam 0,8-ra
13.30-8,5
14.30-6,8
16-7,5
18-11,1
A legfontosabb, hogy ne idegeskedj, a mostani elcsúszás simán lehet az időjárás miatt, vagy szerelékprobléma miatt is.Ha nem a szerelék a luda, akkor én most csak százalékosan állítanám a bázist. A 110% nem túl sok, érdemesebb 20-as lépcsőben gondolkodni.Kedves Poe!
Szenzornak vége, a káosz újra indul.
2 napig teljesen stabil volt a cucu, alig kellett belenyúkálni, majd tegnap du kimúlt a szenzor (1 hétig bírta!), és este már 15-ös vc, reggel szintén, délben is, most eu pedig már 19. Ezt nem hiszem el! Most telefonáltuk meg, hogy cseréljen szereléket, hátha... De, ez a korrekció majd megint betesz az egésznek, és kezdődik előlről a korábbi kaotikus le-föl. Most mit csináljak??? Egyébként a bázist 110-re állítottuk, reggel kapott 6-6,2 E-et, 10óraira 2,5-3, délben ált 3,8 is elég volt, este szintén 3,8. Korábban 6-3-5-5 volt az adag. Így volt egyenletes most 2-3 napig. Reggeli után mindig fölment 9-ig, bármilyen "hullámban" adtuk, de aztán ebédig rendeződött a 9órás inzulintól . Majd ha sikerül lekérni a pumpáról az adatokat, beszámolok a fejleményekről. Addig van ötleted, hogyan tovább? Hogy ne rontsam el...?
Köszönöm
Moncsi
A legfontosabb, hogy ne idegeskedj, a mostani elcsúszás simán lehet az időjárás miatt, vagy szerelékprobléma miatt is.Ha nem a szerelék a luda, akkor én most csak százalékosan állítanám a bázist. A 110% nem túl sok, érdemesebb 20-as lépcsőben gondolkodni.
Ez egyébként nem olyasmi, hogy egy korrekcióval végleg el lehet rontani. Ha a bázis és a bólus alapvetően jól van belőve, akkor az elcsúszások, hipók, somogyik idővel lecsengenek és helyreáll a rend. Nyugi, menni fog.![]()
Az technikailag nem megoldható, hogy a szerelékben, vagyis a kanülben legyen érzékelő, hiszen vagy inzulin meg egy pici csövön, vagy egy pici cső végén van egy szenzor. A szenzor a szöveti glukozt méri, ha közvetlenül mellette inzulin szivárogna be, akkor a vér összetételét felhígítva hamis eredményt mutatna. De ez fordítva is igaz, hiszen a szenzor egy speciális folyadék (vegyszer) által méri a glukozt, így az meg az inzulin összetételét módosítaná, ha egymás mellett lenne.A Medtronic dolgozhatna egy kicsit még azon, hogy a szerelékben is legyen vmi érzékelő, a szenzorhoz hasonló. Vagy van már ilyesmi?:idea:
A Medtronic dolgozhatna egy kicsit még azon, hogy a szerelékben is legyen vmi érzékelő, a szenzorhoz hasonló. Vagy van már ilyesmi?:idea:
Itt az ilyesmi: http://drinfo.hu/hirek/pubmed/19-pubmed-kutatasok/7152-mesterseges-hasnyalmirigy-mar-tesztelikVagy van már ilyesmi?:idea:
Szia Timi!
Én örülök, ha beleszólsz, több szem többet lát!
Én is gondoltam már arra amit mondasz, de előbb a bázist akartam rendezni...![]()
Persze igazad van. Az elején Bogesz próbálta is...Igazán a bázist csak teljesen CH mentesen lehet igazítani, ezt próbáltátok már??
De semmi fehérje, zsír tartalmu O% CH, mert az is átalakul CH-á.
Szóval koplalni kell :cry:, és sokat-sokat mérni, írni... figyelni, ahogy Poe Te is írtad!!!
Utána beállítgatni 1-1 napszak bólusát, ami szerintem nagyon fontos!!
Üdv
u.i.: de ez az "ősz" lehet, hogy nem a legjobb a bázis pontos beállítására, mert nagyon nagyon össze vissza időjárás van:cry:, nekem sem igazán tuti most a dolog, vagyis %-on megyek én isez most ami bevált egyenlőre
Sanszosabb, hogy a szerelékkel volt bibi, pl inzulincsomóba szúrtatok. Ha a pumpa megfelelően működik, nincs gyulladás, betegség, front és megmagyarázhatatlanul magas a vc, vagy nem hat a korrekció sem, érdemes szereléket cserélni.Apropó: cseréltünk szereléket, és most estére jó lett a cucu. Talán azért volt rossz napközben, mert a sz. volt kimúlófélben.
Sanszosabb, hogy a szerelékkel volt bibi, pl inzulincsomóba szúrtatok. Ha a pumpa megfelelően működik, nincs gyulladás, betegség, front és megmagyarázhatatlanul magas a vc, vagy nem hat a korrekció sem, érdemes szereléket cserélni.
Egyébiránt a végefelé a szenzor is pontatlanabb, de ez a kalibrációs mérésekkor kiderül. Fontos amúgy az is, hogy a kallibrációs mérések ne olyankor történjenek, amikor a vc gyors változásban van (kaja, illetve inzulinbeadás után).
![]()
Nem a szerelék "purcan ki", hanem a körülötte lévő szövetek kezdenek "fáradni", begyulladni, romlik a felszívódás. Szerintem ne várjatok 4 napot, cseréljetek 3 naponta. Az inzulin pedig szoba, illetve testhőmérsékleten megromolhat, nem véletlenül kell hűtőben tartani.A szenzornál ügyeltünk arra, hogy az általad leírtakat követve kalibráljunk. Általában kaja előttre esett ez az időpont, így nagyon hasonló vc értékek voltak, 1-2 mmol/l különbséggel. A szerelékkel amúgy az a tapasztalatunk, hogy amikor a 4. naphoz ér, az esetek 70%-ában kipurcan. Lehet, hogy eltömődik? valami lesz vele, sőt, amikor a tartályban már csak 30-40 E inzulin van (és nem látok buborékot), akkor is sok esetben volt ilyen elmászkálós cucu.
Üdv
Moncsi
A szenzornál ügyeltünk arra, hogy az általad leírtakat követve kalibráljunk. Általában kaja előttre esett ez az időpont, így nagyon hasonló vc értékek voltak, 1-2 mmol/l különbséggel. A szerelékkel amúgy az a tapasztalatunk, hogy amikor a 4. naphoz ér, az esetek 70%-ában kipurcan. Lehet, hogy eltömődik?
Üdv
Moncsi
Hű, de klasszul írtad le. Emlékszel? Nálam volt az, hogy egy nagyobb fizikai aktivitásnál 2-3 óra múlva kúszott felfelé a cuki, de elég meredeken. És hiába volt akkor is (bár kevésbé ilyen részletes) magyarázat rá, nem találtunk itt a fórumon sem senkit, aki úgy reagált volna, mint én.Ezek a folyamatok viszont megfordíthatók! Vagyis, tejsavból képződhet cukorfoszfát illetve glikogén! A szervezet termel ilyen módon, (vagyis az izom), ilyen nagy mennyiségű glikogént az izommunkát követő pihenés időszakában, de erős izommunka során a tejsav mennyisége már túl nagy ahhoz, hogy valamennyit felhasználja, így a tejsav nagy része a májban kerül feldolgozásra, és raktározásra is! De korlátolt a máj cukor-raktározó képessége, a felesleget a vérben "hagyja", ezáltal megemelkedik a vércukor...![]()