Insulinpumpa

napocska

Őstag
Sziasztok!
Újabb kérdésem volna / lenne…
Csak úgy elméleti szinten kérdezném, hogy ha valaki OEP támogatás nélkül, teljes áron vásárol egy ilyen inzulinpumpát (mondjuk szerintem kicsit túlzott érte az az egy milla…) annak a szerelékeket is teljes áron kell megvásárolni, arra külön nem lehet támogatást kérni? Ezeknek mennyi az ára támogatás nélkül? Mivel OEP támogatott ezért akciózni nem igen lehet… Kéne valamelyik forgalmazónak egy olyan típust bevezetni külön amit adnának kedvezményesen, ahol nem maga a pumpa lenne a biznisz hanem a hozzá való szerelék és egyebek, mint pl. a szenzor…stb. Mint a vércukormérőknél a tesztcsík! Ez csak egy ötlet. Nem tudom milyen kereslet lenne rá, csak úgy eszembe jutott. Viszont elérhetővé válna esetleg olyanoknak is akiket az OEP ezért vagy azért elutasít, de a mai horror árnál kevesebbért esetleg megfizetné és a havi szerelék költséget is betudná vállalni…
Köszi a választ előre is!
Üdv.,
Laci …aki csak kérdezi, ennyit tuti nem adna ill. nem tudna adni érte!:(

Ui.: Ez a magas ár csak arra jó, hogy jól lehúzzák az OEP-et…szerintem.

Én számolgattam, hogy ha ne adj' isten, megszűnne a támogatás, ki tudnánk-e nyögni teljes áron a havi szerelék árát, és szerintem olyan 50 ezer körül kellene fizetni. Viszont, véleményem szerint, ha az OEP tovább nem támogatná, akkor olcsóbb is lenne talán, különben a pumpacégek lehúzhatnák a rolót. Pumpát egyébként többször láttam az e-bay-n, persze, önmagában, szerelék nélkül nyilván semmit sem ér.

blaci

Őstag
Én számolgattam, hogy ha ne adj' isten, megszűnne a támogatás, ki tudnánk-e nyögni teljes áron a havi szerelék árát, és szerintem olyan 50 ezer körül kellene fizetni. Viszont, véleményem szerint, ha az OEP tovább nem támogatná, akkor olcsóbb is lenne talán, különben a pumpacégek lehúzhatnák a rolót. Pumpát egyébként többször láttam az e-bay-n, persze, önmagában, szerelék nélkül nyilván semmit sem ér.

Szia Napocska!
Köszi a választ, hát mit mondjak ez így elég sok, rendszeres havi kiadásnak...
Igen, én is láttam már e-bay-n, hogy árulják de ha nem az itthoni forgalmazónál veszed a készüléket akkor tuti, hogy technikai támogatást se adnának rá, pl. ha elromlik nem adnak csere készüléket… A szereléket még talán odaadnák teljes áron de az is kevés, főleg ha még kezdő valaki ebben, így tényleg csak kidobott pénz lenne. Gondolni sem érdemes rá.
Üdv.,
Laci ...aki nem szűnhet meg a támogatás...és kész...!;) :D
(...de az lehet, hogy tényleg olcsóbb lenne, viszont nekünk így is túl sok...!) :(

blaci

Őstag
Újabb kérdések:

Sziasztok!
Ha valamilyen oknál fogva a pumpa elromlik akkor adnak csere készüléket, ezt megtarthatod vagy a javítás után vissza cserélik arra amit használtál?
Mi van, ha nem javítható, akkor meg kell venni újra a kihordási időn belül?
Olyan esetben, ha pl. elveszik, ellopják vagy önhibádon kívül pl. egy balesetben megsérül és nem javítható akkor is kicserélik vagy újra meg kell venni?
Egyébként, ha a kihordási idő lejár és ki kell cserélni újra, ismételten kifizetni akkor a régit vissza kell adni vagy megtarthatod, elteheted "emlékbe"?

Én bízom azért abban, hogy a forgalmazó cégek nem arra törekszenek, hogy kialakítsanak egy közel állandó, stabil, fizetőképes vevőkört maguknak ami számukra tisztes hasznot és megélhetést biztosít és ezzel beérik, hanem igyekeznek új lehetőségeket is megteremteni, más megoldásokat is keresni, hogy minél szélesebb körben használhassák a betegek az inzulinpumpát, de legalábbis aki szeretné használni annak elérhető legyen, lehetőleg ne horror áron…
Azért az érthető valahol, hogy az OEP azokat támogatja a pénzügyi lehetőségein belül akiknek ingadozó cukraik vannak meg magas a HbA1c értékük, stb., mivel úgy látják nekik van rá a legnagyobb szükségük, mivel a többiek (így vagy úgy) elvannak az olcsóbb, az OEP számára kevesebb kiadással járó kezelésekkel is, akkor nekik nincs rá feltétlenül szükségük, lehet rajtuk spórolni…
Azért én azt is felvenném a listájukra kitételként, hogy mindenki valóban megtesz-e minden elvárhatót ill. tőle telhetőt a jó értékek érdekében és ha igen akkor azt milyen áron (nem forintban!) éri el… (Tudom, hogy ez lehetetlen, nem lehet szempont, de azért mégis…!)
Köszi a válaszokat előre is!:dr_24:
Üdv.,
Laci ...aki most már tényleg abbahagyom ám a kíváncsiskodást...!;)

Ui.: Elnézést kérek azoktól akik esetleg már unják a sok kérdésemet, de engem tényleg érdekel...bocsi!

U.Ui.: Azért várom ám még az átállással kapcsolatos élménybeszámolókat, személyes tapasztalatokat...!
:dr_24::dr_24::dr_24:

borka

Őstag
Sziasztok!
Ha valamilyen oknál fogva a pumpa elromlik akkor adnak csere készüléket, ezt megtarthatod vagy a javítás után vissza cserélik arra amit használtál?
Mi van, ha nem javítható, akkor meg kell venni újra a kihordási időn belül?
Olyan esetben, ha pl. elveszik, ellopják vagy önhibádon kívül pl. egy balesetben megsérül és nem javítható akkor is kicserélik vagy újra meg kell venni?
Egyébként, ha a kihordási idő lejár és ki kell cserélni újra, ismételten kifizetni akkor a régit vissza kell adni vagy megtarthatod, elteheted "emlékbe"?

Én bízom azért abban, hogy a forgalmazó cégek nem arra törekszenek, hogy kialakítsanak egy közel állandó, stabil, fizetőképes vevőkört maguknak ami számukra tisztes hasznot és megélhetést biztosít és ezzel beérik, hanem igyekeznek új lehetőségeket is megteremteni, más megoldásokat is keresni, hogy minél szélesebb körben használhassák a betegek az inzulinpumpát, de legalábbis aki szeretné használni annak elérhető legyen, lehetőleg ne horror áron…
Azért az érthető valahol, hogy az OEP azokat támogatja a pénzügyi lehetőségein belül akiknek ingadozó cukraik vannak meg magas a HbA1c értékük, stb., mivel úgy látják nekik van rá a legnagyobb szükségük, mivel a többiek (így vagy úgy) elvannak az olcsóbb, az OEP számára kevesebb kiadással járó kezelésekkel is, akkor nekik nincs rá feltétlenül szükségük, lehet rajtuk spórolni…
Azért én azt is felvenném a listájukra kitételként, hogy mindenki valóban megtesz-e minden elvárhatót ill. tőle telhetőt a jó értékek érdekében és ha igen akkor azt milyen áron (nem forintban!) éri el… (Tudom, hogy ez lehetetlen, nem lehet szempont, de azért mégis…!)
Köszi a válaszokat előre is!:dr_24:
Üdv.,
Laci ...aki most már tényleg abbahagyom ám a kíváncsiskodást...!;)

Ui.: Elnézést kérek azoktól akik esetleg már unják a sok kérdésemet, de engem tényleg érdekel...bocsi!

U.Ui.: Azért várom ám még az átállással kapcsolatos élménybeszámolókat, személyes tapasztalatokat...!
:dr_24::dr_24::dr_24:

Szia Laci !

1. Csere pumpát minden körülmények között kapsz bármi történik vele.
2. Úgy tudom,hogy nem javitják,mert ezeket nem lehet szétszerelni.
3. Ha ellopják talán méltányossági alapon tudnak adni másikat térítés mentesen,de ezt csak az tudná megmondani aki már járt így./sanos volt már ilyen/
4. Amennyiben a kihordási idő letelik a pumpa a Tiéd marad ,de nem tudsz vele csinálni semmit /be teszed a vitrinbe ill. viszaküldöd a forgalmazónak mivel veszélyes hulladéknak számít/ mert a bennelévő program megsemisíti önmagát.Az új igénylést pedik újra ki kell fizetni.

Az,hogy mindenki valóban megtesz-e minden elvárhatót ill. tőle telhetőt a jó értékek érdekében? A józanul gondolkodók igyekeznek,de a szervezetük nem akarja azt csinálni amit a "gazdja" szeretne.

Kédezzél nyugottan tovább, mert mindenki tanulhat belőle. Vagyunk egy páran, valaki mindig válaszol és kiegészítjük egymást.

dg

Őstag
Szia Laci !

4. Amennyiben a kihordási idő letelik a pumpa a Tiéd marad ,de nem tudsz vele csinálni semmit /be teszed a vitrinbe ill. viszaküldöd a forgalmazónak mivel veszélyes hulladéknak számít/ mert a bennelévő program megsemisíti önmagát..

Ez komoly???? Használhatatlanná teszi önmagát???
Értem én, hogy üzlet, de ez azért elég durva. Már miért ne használhatna valaki elavultnak számító pumpát, ha valami miatt nem futja újra, s ráadásul pénzt is adott már érte?

poe

Őstag
Szerintem ebben biztonsági okok is közrejátszanak. 4 év után, mivel az alkatrészek kopnak, amortizálódik az egész készülék, nem garantálható a pontos adagolás, holott itt épp ez a lényeg. ;)

dg

Őstag
Szerintem ebben biztonsági okok is közrejátszanak. 4 év után, mivel az alkatrészek kopnak, amortizálódik az egész készülék, nem garantálható a pontos adagolás, holott itt épp ez a lényeg. ;)

Na jó, de azt a felhasználó úgyis észreveszi, akkor saját felelősségre miért ne? A cég részéről mindennemű garancia nélkül a továbbiakra, egy működőképes készüléket kidobni, szerintem pazarlás a javából. Pláne, hogy nem kétfilléres eszközről van szó. Gondolom van mód a pontos adagolás ellenőrzésére, mint a peneknél, nem?

borka

Őstag
Értem én, hogy üzlet, de ez azért elég durva. Már miért ne használhatna valaki elavultnak számító pumpát, ha valami miatt nem futja újra, s ráadásul pénzt is adott már érte?

Így alkották meg a programot. A régebbi pumpa 2 évig élt,mig a mostani már 4 évre van programozva./ha igaz,de lehet,hogy hat majd utánna nézek/ A gyártoknak is élni kell valamiből?! Nem,de.
A másik fele a dolognak,hogy álandóan fejlesztenek,pl. Combó;)

poe

Őstag
Nem hiszem, hogy 5-10 %-os eltérést észrevennék, pláne ha hol több, hol kevesebb...
Nekem nincs bajom ezzel a konstrukcióval, gondolom alapos tesztekkel határozták meg a 4 évet...

dg

Őstag
Így alkották meg a programot. A régebbi pumpa 2 évig élt,mig a mostani már 4 évre van programozva./ha igaz,de lehet,hogy hat majd utánna nézek/ A gyártoknak is élni kell valamiből?! Nem,de.
A másik fele a dolognak,hogy álandóan fejlesztenek,pl. Combó;)

A technika rohamos fejlődése, meg a duzzasztandó pénztárca tiszta sor. Én csak azt nem értem, hogy miért nem dönthet valaki a régi használata mellett (tételezzük fel, hogy erre a készülék még alkalmas volna), ha mondjuk nincs pénze az újra. Nem tetszik a "kényszerítettség" ténye ebben az egészben.

dg

Őstag
Az önmegsemmisétésre mi a hivatalos indoklás? Feltételezem , hogy van ilyen és nem csak közlik a tényállást.
(Egyébiránt pedig, leginkább csak kíváncsiskodom, mert erről még nem hallottam eddig.)

blaci

Őstag
Szia Laci !
...
Az,hogy mindenki valóban megtesz-e minden elvárhatót ill. tőle telhetőt a jó értékek érdekében? A józanul gondolkodók igyekeznek,de a szervezetük nem akarja azt csinálni amit a "gazdja" szeretne.
...

Igen, igen ez valóban így van! Tudom én. Én se valamiféle számonkérésre gondoltam, szó sincs róla! Úgy értettem, bár a megfogalmazás nem sikerült valami jól (előfordul néha!), hogy azt is lehetne esetleg mérlegelni, hogy akinek jó értékei vannak és megtesz minden elvárhatót ill. tőle telhetőt azért, hogy jó értékei legyenek azokat sem kéne alapból kizárni a lehetőségből... Esetleg nekik is hozhatna minőségi javulást az életükben (sőt!), nem csak azzal, hogy javul a vc. átlaguk és a HbA1c értékük… De orvosi szempontból csak ez számít, csakis ezzel foglalkoznak, én így látom. De, hogy ezt milyen áron (nem forintban!) éri el valaki az ebben az esetben lényegtelen…
Viszont ennek a támogatására nincsen egy árva petákjuk se...sajna!:(
Üdv.,
Laci …aki ha félreérthető volt akkor bocsi…!:dr_24:;):D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A Roche cég 6 év garanciát vállal arra, hogy a szerkentyűje megfelelő pontossággal képes ellátni a feladatát. Ezért gyártja pumpáját úgy, hogy az 6 év prüttyögés után kikapcsol. Semmi esély a beizzításra, mivel az a 6 év előre be van égetve a panelbe. (Az OEP engedély 4 évre szól, a pumpa 6 évig működik.)

napocska

Őstag
Igen, igen ez valóban így van! Tudom én. Én se valamiféle számonkérésre gondoltam, szó sincs róla! Úgy értettem, bár a megfogalmazás nem sikerült valami jól (előfordul néha!), hogy azt is lehetne esetleg mérlegelni, hogy akinek jó értékei vannak és megtesz minden elvárhatót ill. tőle telhetőt azért, hogy jó értékei legyenek azokat sem kéne alapból kizárni a lehetőségből... Esetleg nekik is hozhatna minőségi javulást az életükben (sőt!), nem csak azzal, hogy javul a vc. átlaguk és a HbA1c értékük… De orvosi szempontból csak ez számít, csakis ezzel foglalkoznak, én így látom. De, hogy ezt milyen áron (nem forintban!) éri el valaki az ebben az esetben lényegtelen…
Üdv.,
De hát pont Meli példája mutatja, hogy azok sincsenek kizárva, akiknek jók az értékeik!

vighkata

Az OEP egyszer meghúzott egy 8,0%-os HbA1c határt azoknál, akik hosszabbítani kívánták a pumpa igényüket. Hogy ebből mi valósult meg, azt nem tudom, de az biztos, hogy az OEP megnézi ezeket az adatokat.
Elvileg az orvos is megteheti, hogy nem javasolja tovább a pumpás kezelést annál, akinél a HbA1c romlott, nem pedig javult. Én úgy tudom volt már erre példa. Nevet ne kérdezzetek, a trénerem mondta, de csak beszélgettünk erről, amikor az én hosszabbításom volt a téma.

borka

Őstag
Üdv.,
Természetesen azt is figyelembe vehetik,hogy valaki fontos állást tölt be és hogy ne vonja el a figyelmét a munkáról/ azzal,hogy bibelődik a penjével/ akár ez is lehet 1 tényező.;):hurra:
Persze itt nem akartam célozni senkire ,de talán találtam?:rolleyes::cool:

blaci

Őstag
De hát pont Meli példája mutatja, hogy azok sincsenek kizárva, akiknek jók az értékeik!

Igen, ebben bízom azért még én is!;)
Lehet lemaradtam valamiről de Ő még a három hónap próbaidőt kezdi, nem?
Azt bárki kérheti a forgalmazótól, szóval a kipróbálást... A kérelem csak utána következik.

blaci

Őstag
Az OEP egyszer meghúzott egy 8,0%-os HbA1c határt azoknál, akik hosszabbítani kívánták a pumpa igényüket. Hogy ebből mi valósult meg, azt nem tudom, de az biztos, hogy az OEP megnézi ezeket az adatokat.
Elvileg az orvos is megteheti, hogy nem javasolja tovább a pumpás kezelést annál, akinél a HbA1c romlott, nem pedig javult. Én úgy tudom volt már erre példa. Nevet ne kérdezzetek, a trénerem mondta, de csak beszélgettünk erről, amikor az én hosszabbításom volt a téma.

Na, akkor csak arra kell odafigyelni, hogy a 4 év elteltével a váltáskor 8,0% felett legyen a HbA1c és nem lesz gond...;) Továbbá, hogy ne legyen jelentősebb romlás se az eredményekben.:D Hááát, hogy ez így mekkora b......., már ami a megítélést illeti.:rolleyes:

vighkata

Na, akkor csak arra kell odafigyelni, hogy a 4 év elteltével a váltáskor 8,0% felett legyen a HbA1c és nem lesz gond...;) Továbbá, hogy ne legyen jelentősebb romlás se az eredményekben.:D Hááát, hogy ez így mekkora b......., már ami a megítélést illeti.:rolleyes:
Bocsi, én nem írtam érthetően azt a 8,0% HbA1c szintet, mint határvonalat.

Szóval az OEP azt mondta, hogy nem támogatja tovább a pumpás kezelését annak, aki nem tudja 8 alá vinni a hemoját.

Ez azért volt akkor nekem necces, mert éppen a hosszabbítás küszöbén voltam, és HbA1c-m 8,1 % volt. Persze megkaptam az engedélyt, (még szép, ha egyszer 13 valamennyiről vittem le 8-ra).
És azért írtam, hogy talán már nem azt nézi, hogy hány %, mert az a lényeg, hogy mennyit javult. Főleg, hogy 6-7-es HbA1c-vel is lehet pumpás valaki, még jó, hogy tőlük nem a 8-at várják el.

vighkata

Az igaz, hogy Melinek szépek az értékei, de neki elég erős a délutáni jelensége, vagyis Lantussal a délutáni cukrát elég nehezen tudta tartani. És ez sajna inkább az utóbbi időben kezdett egyre nehezebben megoldhatóbbá válni.
Bárcsak mindenki időben megkapná, még mielőtt romlani kezdene a cukija.

Oldal tetejére