Insulinpumpa

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 11px; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }</STYLE>A csomagban, amit kaptunk a szponzoroktól a talin is vot egy fertőtlenítőszer. Azt próbáltad?

tímeácska

Őstag
A csomagban, amit kaptunk a szponzoroktól a talin is vot egy fertőtlenítőszer. Azt próbáltad?

Az lesz a következő;-) (Egyébként nagyon barátságos és praktikus a kiszerelése!) Úgy gondoltam, hogy mindegyik fertőtlenítővel legalább 3-4 napig tesztelek, így teljesen biztos konzekvenciát tudok levonni a kapott eredmények alapján... Mivel már rengeteg allergiás reakció miatti gyulladt, kiütéses bőrfelület van rajtam, így most pihentetem a bőrömet pár napig... Szerintem 2 napig még várok az új fertőtlenítővel, addig hadd regenerálódjak... :rolleyes:
Ha jutottam valamire, majd jelzem!;)

orsika

Új tag
Na, holnap visszarakom a pumpát... Már nagyon hiányzik a kicsike... Ez alatt a lassan 3 hónap alatt annyira megszoktam ezt a kis készüléket, hogy állandóan keresem magamon, öltözésnél is óvatoskodok...
Hát, lehetséges, hogy valóban nem szívódik fel valamiért rendesen a hasamból az inzulin, így utólag már tudjuk, hogy nem a kanüllel van a probléma, ugyanis a pennel hasba adott inzulin szinte egyáltalán nem szívódott fel (szombati talin ezért lehettek 22-25 mmol/l cukraim...). Vállamba, combomba adott inzulinnál semmi problémát nem tapasztaltam. A másik galibát, konkrétan a gyulladást és a kiütést is nagy valószínűséggel a fertőtlenítőszerek okozták nálam (szinte az orvosom orra előtt jöttek ki a hatalmas kiütéseim, azon a területen, ahol fertőtlenítőszerrel érintkezett a bőröm). Eddig teszteltem az Egisept-et, Kodant (színtelen, színezett), és a "tiszta szeszt". Mind a 4-re allergiás tüneteim lettek. Úgyhogy, nagy valószínűséggel vagy nem fogok fertőtlenítőt alkalmazni, vagy tovább kísérletezgetek, elég nagy a gyógyszergyártók piacán a kínálat... Esetleg volt valakinek hasonló incidense a fertőtlenítőszerekkel?
Én soha nem fertőtlenítek, mert azt hallottam, többet árt mint használ, mert a tűvel bejut a szövetekbe a fertőtlenítőszer. Olyan viszont előfordult, hogy rosszul szúrtam be a szereléket, és azért nem szívódott fel az inzulin, vagy emiatt begyulladt a helye... Ez viszont azóta megszünt, mióta megkaptam a Link Assist belövőt. Meg sem látszik a három, esetenként négy napos szerelék helye. Míg magam szúrtam, annyira rosszul csináltam, hogy két nap után is gennyesre gyulladt be a helye...

tímeácska

Őstag
Én is használom a Link Assist-ot, jó kis kütyü, Mátém "kattintós"-nak hívja.
Egyelőre nem kerül vissza rám a pumpa, majd pénteken... Addig muszáj pihentetni a bőrömet, ami már tegnap óta is sokkal szebb! Érdekes, hogy a kiütéseket bekentem Fenistil-lel, amitől még jobban belobbantak a pöttyeim, úgy viszkettek, mint előtte soha, és még jobban bevörösödtek, nőttek... Én tényleg fordítva működöm...:-D

Mrobi

Új tag
Patrik tegnap volt orvosnál, és az emelkedő számú hypok miatt nálunk is vissza kell venni a bázisból, és át kell kicsit alakitani a bolust is. Meg lett dicsérve, hogy jók az értékei, és mivel az elmúlt idöszakban már egyedül számolgatta magának az inzulint(na párszor a pumpa is besegített):), így ennek különösen örült. Csak a mérések miatt kell noszogatni, azok rendszeresen elfelejtődnek:confused:.:twisted:

Mrobi

Új tag
Köszönjük, azért még van hova fejlődnünk a legutó;)bbi HbA1c 6.7 lett. (de ebben még talán volt egy kis penes, szörnyű idöszak)
A célcsoport Te vagy és Máté.;);) Mi is gratulálunka szuper értékedhez.:)

tímeácska

Őstag
Én ma voltam a dokimnál, amint lecseng a még esetlegesen bennem levő Lantus, már rakom is vissza a pumpát! Már nagyon hiányzik a kicsike!
Diabom indulásakor 7,8 volt a HbA1c-m, ebből arra lehet gondolni, hogy viszonylagosan hamar alakult ki a cukorbetegségem, és hamar lett észre véve, igaz, igaz, hogy már 28 mmol/l cukinál... Szóval, derült égből a villámcsapás...:rolleyes:
Mostani HbA1c-m 6,8 lett, ami nem olyan rossz, a sok gyulladásos nyavalyám ellenére... De lesz ez még jobb is, ha bele szakadok is! ;-)
Mrobi! Nagyon szép Patrik eredménye is, csak így tovább!!! Ügyesek vagytok, és ahogy olvasom, Patrik is!;-)
Meli! Szuper tényleg a Te HbA1c-d!!! Na ugye, hogy megy ez Neked! ;-) Tudom, hogy tartani is fogod tudni ezt a remek eredményt!;-)

pusimelu

Őstag
Kata megjött a Cd és már meg is néztem nagyon érdekes.Még egy párszor megnézném ha lehet meg a párom is szereté ha látná,aztán szólok az én galambomnak és visszarepítem.A receptes Cd -t még nem néztem de azt is megnézem.A Cd-n azt mondták hogy csak akkor adnak pumpát ha rossz az eredményem vagy ha van hajnali jelenségem vagy ha szövődményem van.Nekem egyik sincs úgyhogy lehet hogy még egy darabig penes maradok ,de nem akarnám elvenni a lehetőséget a nálam rosszabb állapotuaktól.Meli

pusimelu

Őstag
14.00 3.7 re már remegett a fülem is (tészta volt ebédre meg egy barack),15 óráig ezt mind megettem:1 túrórudi:14 ch ,15 perc múlva változás semmi 2 vaniliás karika(ha már egyszer hipózok) megint 20 perc szünet.Utána 3.8 a cukrom tehát változás semmi, végül bevágtam egy fél korpás kiflit .Végeredmény:5.2. Délután 17.kor már megint ennem kéne,de nem vagyok most egyáltalán éhes,és a gyomrom még mindig remeg.Meli

Oldal tetejére