Insulinpumpa

borka

Őstag
Sziasztok!

Szeretném megosztani jó tapasztalataimat a pumpatokkal kapcsolatbanShift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Én rendeltem egyet Benedeknek, mivel mi járunk vizi tornára, és hogy akkor se kelljen levenni a pumpát, gondoltam, hogy egy próbát megér. Az ára is annyira minimális, hogy bukni nem lehet rajta.
Szóval abszolút nem engedi át a vizet, nem töri meg a vezetéket, semmi negatívumot nem tudok róla mondani, csak jót!!!!!Shift+R improves the quality of this image. Shift+A improves the quality of all images on this page.
Még egyszer köszönet érte Borka-Sándor!!!!
Erika

Kedves Erika!

Köszönöm szépen a minősítést.
Örülök neki,hogy Beni ezek után nem csak 1/2 órát vízi-tornázhat,hanem 1 teljes órán keresztül részt vehet a foglalkozáson.

Sándor

borka

Őstag
[h=2]
Vízhatlan pumpatok ![/h]
Sziasztok !

Itt a nyár,és a fürdőzések ideje.Elég sokat agyaltam az olcsó, VÍZHATLAN PUMPATOK megoldáson./ Spirit,és Medtronic pumpákhoz /
Többhetes utánjárás során, sikerült egy általam jónak mondható megoldásra találnom,amit a talira el is készítettem,és bemutattam.
Nagyon egyszerűen egy "strandpénztárcát " alakítottam át,mely a célnak tökéletesen megfelel.
Kipróbálás végett 24 órán keresztül tartottam vízalatt,és nem került víz a belsejébe,tehát megóvja a pumpát.Fürdés közben nem kell lecsatolni a pumpát,és nem kell azon agyalni,hogy vajon mennyi ideig is fürdőzünk,és mennyi bólust adjunk be előre. A kanül leragasztására pedig talán ez lenne a megoldás: http://abiol.hu/product/muteti-ruhaz...adfasdfsf.html

Várom hozzászólásaitokat,véleményeiteket.
Az esetleges MEGRENDELÉSEKET max. 1 héten belül tudom teljesíteni,mivel az alkatrészeket nekem is meg kell rendelnem.

Üdv:
Sándor

Várom a további megrendeléseket !

<fieldset class="postcontent"><legend>
Csatolt Thumbnail-ek</legend>
</fieldset>

tímeácska

Őstag
Nah, hát akkor lehetne egy kicsit jobban támogatni a főnőtt pumpásokat: http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/meghokkento_oep_kasszamerleg/179704/

Asszem ez a 13 milliárd még sok is lenne az összes hazai 18 éven felüli pumpás kedvezőbb szintű támogatására! Persze, még akkor is "sok" lenne, ha a szerelékek ÉS a pumpához jutás támogatásán is emelnének... Azt a fránya 90 %-t kellene elérni valahogy, pénz, ahogy látom, lenne rá! De mindegy, valami más kifogást/okot úgyis kitalálnak nagyokosék... Jaaa, hogy annak a 13 milliárdnak már meg van a helye...? Csak nem "nálunk"?? Én kérek elnézést...! :rohog:

tímeácska

Őstag
Töröm az agyam, osztok-szorzok immáron lassan 2 hete folyamatosan... De annyi bizonyosnak látszik számomra, hogy 3 pumpa szerelékének az árát nem biztos, hogy finanszírozni tudjuk - hosszú távon legalábbis biztos, hogy nem! Ráadásul most már az én új pumpám lehetősége is haloványka reményfoltocska, ha a 3 szerelékmennyiséget bevállaljuk, akkor arra rámegy (akár 1 rendelés alkalmával - sajnos Mátém és az én féléves szerelékem ugyanazon hónapban esedékes felírású) az én új pumpámra félretett pénz... Jelen pillanatban 2×37000, 1×45000 és 198000 Ft-ot nem tudok megfinanszírozni... Fél évente majd' 110000 Ft csak szerelékekre... Háááát...
Természetesen nem a gyerekektől fogom elvenni a pumpát, én majd megoldom magamat valahogy...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Asszem ez a 13 milliárd még sok is lenne az összes hazai 18 éven felüli pumpás kedvezőbb szintű támogatására! Persze, még akkor is "sok" lenne, ha a szerelékek ÉS a pumpához jutás támogatásán is emelnének... Azt a fránya 90 %-t kellene elérni valahogy, pénz, ahogy látom, lenne rá! De mindegy, valami más kifogást/okot úgyis kitalálnak nagyokosék... Jaaa, hogy annak a 13 milliárdnak már meg van a helye...? Csak nem "nálunk"?? Én kérek elnézést...! :rohog:
Magyarázat? :o Milyen színű magyarázat? :o Az a 13 MrD nem plusz pénz, hanem annyival kevesebb a tervezett hiány. Ergo, az nem elkölthető pénz. Illetve nem ránk fordítható pénz.
Még hogy magyarázat. Cö-cö :rolleyes:

Elérni, ill. megkapni a felnőttek részére a 90%-os támogatást, szinte meg sem látszana különbezetként az eü költségvetésében, még millás szinten is csak tizedekre jönne ki. Hangsúlyozom, a különbözetről beszélek, ami a 80 és 90% között van.
Már tutko meg van a helye annak megspórolt 13 MrD-nek. :mad: No, de szép az élet, nincs zokszó, sem panyasz. Igaz sokaknak pumpa sem....(hát ide nem találok megfelelő grimaszt, fantáziáljatok)

tímeácska

Őstag
Magyarázat? :o Milyen színű magyarázat? :o Az a 13 MrD nem plusz pénz, hanem annyival kevesebb a tervezett hiány. Ergo, az nem elkölthető pénz. Illetve nem ránk fordítható pénz.
Még hogy magyarázat. Cö-cö :rolleyes:

Elérni, ill. megkapni a felnőttek részére a 90%-os támogatást, szinte meg sem látszana különbezetként az eü költségvetésében, még millás szinten is csak tizedekre jönne ki. Hangsúlyozom, a különbözetről beszélek, ami a 80 és 90% között van.
Már tutko meg van a helye annak megspórolt 13 MrD-nek. :mad: No, de szép az élet, nincs zokszó, sem panyasz. Igaz sokaknak pumpa sem....(hát ide nem találok megfelelő grimaszt, fantáziáljatok)

Ha van egy tervezett hiány, ami sokkal-sokkal kevesebb, akkor a különbség (azaz, a "spórolás összege") elkölthető! Mert, nem hiányzik a kasszából! :D Ergo, lehetne akár pumpásokat is támogatni, a tervezett hiányt legfeljebb "csak" 10 MrD-al múlják felül - na, nem deficitben! :D

Pályát tévesztettünk, Tekikém, de az a baj, hogy rajtunk kívül még sokan mások is, csak Ők OTT dolgoznak, ahol...

vighkata

Ha van egy tervezett hiány, ami sokkal-sokkal kevesebb, akkor a különbség (azaz, a "spórolás összege") elkölthető! Mert, nem hiányzik a kasszából! :D Ergo, lehetne akár pumpásokat is támogatni, a tervezett hiányt legfeljebb "csak" 10 MrD-al múlják felül - na, nem deficitben! :D

Pályát tévesztettünk, Tekikém, de az a baj, hogy rajtunk kívül még sokan mások is, csak Ők OTT dolgoznak, ahol...
Jah, hát igen, hirtelen felindulásból nem túl jól fogalmaztam, hiszen én is úgy tekintenék a "megspórolt" pénzre, hogy az befektethető, elkölthető, felhasználható, stb, stb. Akárhogy is nevezzük, ahogy minden elmaradt nyereség veszteségként könyvelendő, ugyanúgy minden tervezettnél kevesebb veszteség nyereséget jelent. :dr_31:
Pályát tévesztettünk? Jóhogyszólsz, én már el is felejtettem, olyan rég volt, amikor rájöttem. ;) Ha számtanolok, akkor cca 1400-1600 felnőtt pumpásnak a 80 és 90% közötti többletköltsége porfing a nagy eü költségvetésében. De az a különbözet egy családi költségvetésben már jelentheti a pumpa meglétét, vagy nem meglétét.

vighkata

Nahh, hát jár az agyam szokás szerint. Szóval, ha nő a hiány, nagy(obb) a veszteség, bla-bla-bla, akkor jön a nadrágszíj megszorítás, és mindig akadik hozzá elemző magyarázat.
Azonban ha valami kedvezőbb tendenciát mutat, nagyon ritka kivételtől eltekintve, alig-alig lehet a nadrágszíjon ereszteni. :(

pusimelu

Őstag
Umbra!
Kicsit megkésve válaszolok mert találkoztam a koordinátorral és mutattam a sarokban lévő repedéseket neki.Azok repedések sajnos!
Végeztünk egy önellenőrzést a menüben láthatod.
Azt mondta ,hogy nem volt a pumpán ,mikor kaptam ,de nekem nem cserélték ki ,mert a működését nem zavarja.

vighkata

Most már csak az első repülős út miatt igzulok! De nagyon-nagyon . A cél:Törökország!
Timka, gratulálok az az esküvőhöz, a video pedig nagyon ötletes és gyönyörű. Az izgalom úgyis meg lesz a utazás miatt, de a pumpára nem lesz gondod, annak meg sem kottyan a repülés. A detektoros kapuk pedig nem jeleznek rá. Diab igazolás legyen nálad.
Jó utat kívánok, érezzétek jól magatokat. :)

umbra08

Aktív tag
Elegem van a pumpából! TTudom, hogy az segíti kicsi Tökmagom életét, de mostanában nagyon megkeseríti a mindennapjainkat.
Timi Bogis blogjában már leírtam, hogy mennyi mindenben akadályoz, gátol minket, milyen nehézségek vannak mostanában a pumpával, de talán a legnagyobb gond mégiscsak a következő miatt van: a szerelék vége, utolsó 2-3 mm elferdül, szabályosan eltörik Tökmagban.
Borzasztó cukikat produkálunk mostanában, napi szinten többször is 14-16-18-as cukik. Gondolom, ez a technikai probléma ebben nagyban közrejátszik.
2 hete kb. használjuk a 45 fokos szereléket, mert a 90 fokossal sokszor így jártunk, de a 45 fokossal meg aztán mindig elferdüöl a vége.
Tökmag továbbá kitépi magából, beszúrni egyáltalán nem engedi (amióta ez a 45 fokos van, azóta nem engedi). Vagy álmában vagy lefogva (apa és anya) szúrjuk be. Második nap már alig tart a szerelék, a ragacs alig tart, pedig mindent ugyanúgy és ugyanazzal a fertőtlenítővel csinálunk, mint Nagytnikiék, akik pedig még alkohollal is alig tudják leszedni.
Kicsim állandóan rohangálna a kertben ebben a melegben, persze a kanül lóg összevissza, mert ő kisgatyában vagy meztelenül akar lenni. Most szoktatjuk le a pelusról, van hogy a szerelék is kakás. Meztelen testén alig akarja elviselni a derékövet....
Úgy tudom, hogy DG-ék jól elvannak pennel és jó cukijaik vannak, megfordult, azaz mindig azon jár az eszem, hogy penezni kellene...

umbra08

Aktív tag
Belövésnél egyébként sorban haladunk, egyik kar, másik kar, egyik combi, mésik combi. ű
Be vagyok kattanva, hogy penezni kellene.

tímeácska

Őstag
Elegem van a pumpából! TTudom, hogy az segíti kicsi Tökmagom életét, de mostanában nagyon megkeseríti a mindennapjainkat.
Timi Bogis blogjában már leírtam, hogy mennyi mindenben akadályoz, gátol minket, milyen nehézségek vannak mostanában a pumpával, de talán a legnagyobb gond mégiscsak a következő miatt van: a szerelék vége, utolsó 2-3 mm elferdül, szabályosan eltörik Tökmagban.
Borzasztó cukikat produkálunk mostanában, napi szinten többször is 14-16-18-as cukik. Gondolom, ez a technikai probléma ebben nagyban közrejátszik.
2 hete kb. használjuk a 45 fokos szereléket, mert a 90 fokossal sokszor így jártunk, de a 45 fokossal meg aztán mindig elferdüöl a vége.
Tökmag továbbá kitépi magából, beszúrni egyáltalán nem engedi (amióta ez a 45 fokos van, azóta nem engedi). Vagy álmában vagy lefogva (apa és anya) szúrjuk be. Második nap már alig tart a szerelék, a ragacs alig tart, pedig mindent ugyanúgy és ugyanazzal a fertőtlenítővel csinálunk, mint Nagytnikiék, akik pedig még alkohollal is alig tudják leszedni.
Kicsim állandóan rohangálna a kertben ebben a melegben, persze a kanül lóg összevissza, mert ő kisgatyában vagy meztelenül akar lenni. Most szoktatjuk le a pelusról, van hogy a szerelék is kakás. Meztelen testén alig akarja elviselni a derékövet....
Úgy tudom, hogy DG-ék jól elvannak pennel és jó cukijaik vannak, megfordult, azaz mindig azon jár az eszem, hogy penezni kellene...

Nagyon is megértem, hogy besokalltatok a pumpával!
Amikor Mátém Tökmag korabeli volt, már jó ideje diabos volt, és penes. Neki is voltak hasonló korszakai, néha tényleg láttam a gyereken, hogy elege van az egészből, nem akarja többet csinálni a diabos-hercehurcát! Alig engedte az inzulint beadni, kész kínszenvedés volt - neki és nekem is! Aztán pár hónap múlva - mert igen, ez a dac néha hónapokig is eltartott - újra türelmesen és nyugodtan tűrte az inzulinozást! Aztán ismét elő-elő jött még pár alkalommal ez a dacos időszak. Ezért is tartottam a pumpa viselésétől, hogy ha azt a picike szúrást néha csak nagy küzdelmek árán engedte, akkor mi lesz a kanül beszúrásánál, meg a 24 órás pumpaviselést hogyan fogja tolerálni?
És egészen Bogim diabjáig egyszer sem jelentkeztek ezek az "elegem van a pumpából" esetek - pedig 9 nap múlva lesz, hogy már 4 éve pumpás! Vagyis, most sem dacból akarta levenni a pumpát, hanem talán inkább csak kíváncsiságból! És 1 hét múlva, ahogy letettük a pumpát, Ő kérte, hogy rakjuk vissza, sokkal jobb Neki a pumpa, mint a pen - szabadabban élhet pumpával.
Persze, Tökmagtól a kora miatt még nem lehet elvárni, hogy mérlegelje, Neki melyik kezelési mód a legjobb, Ő csak azt érzékeli, hogy állandó macera van a pumpával, meg rajta csüng folyamatosan , és Ő csak annyit fog fel belőle, hogy a pumpa körül forog az egész nap - némi túlzással, de végül is, így van!
Ebben az esetben pedig úgy érzem, hogy valóban jobb lenne "megadni az esélyt" Tökmagnak, hogy lekerüljön róla - ha csak egy kis időre is - az a valami, amiből már elege van, amiből besokallt! Lehet, hogy tényleg érdemes lenne megpróbálni átállni a penre - aztán ha végképp és nagyon nem működik a penes kezelés, akkor még mindig megmarad az esélye, hogy visszatérjetek a pumpára! Én már tapasztaltam most Mátén, hogy szerencsésebb, ha néha "engedünk" a gyereknek, a kis lelküknek mindenképpen jót tesz! Szerintem az után az 1 hét után tényleg Mátém egészen máshogy viszonyul a pumpájához, most már látja, mit is jelent Neki pumpásnak lenni!
Viszont egy valamit a szemetek előtt kell tartani Ditti! Lehet, hogy az elején a pennel nem olyan fényes eredményeitek lesznek, nem szabad "túl sokat" várni a pentől, ugyan úgy, ahogy fordított esetben a penről pumpára állás esetében sem! Csak, ha meritek vállalni a nem feltétlen tökéletes eredményeket rögtön az elején, akkor vágjatok bele a penbe!
Talán furcsán hangzik, de ne a tökéletes cukik legyenek az elején a cél, hanem az, hogy Tökmag lelkileg helyrerázódjon egy kicsit, hogy a pumpa, ami folyton akadályozza, gátolja Őt a mozgásában, lekerült róla!
Szerintem ha leteszitek a pumpát, nem szabad éreztetni Tökmaggal, hogy a csúnya pumpa végre elmegy pihenni... :) Hanem éppen ellenkezőleg: a pumpa elfáradt egy kicsit, pihennie kell... Én a helyetekben tuti megmutatnám Neki, hogy hova teszem, csinálnék neki egy kis "ágyikót" :))), ahova elmegy aludni... Így, ha tényleg nem jön be a pen, egy kipihent, vidám pumpa tér majd vissza Tökmaghoz! :);)

tímeácska

Őstag
Oldal tetejére