Sziasztok, pumpások!
Lenne egy kérdésem! Tapasztalt már Valaki olyat, hogy a kanülre allergiás bőrreakciója lépett fel? Ez alatt bőrpírt, kiütést értek, amolyan csípés jellegű elváltozásra gondolok. Nekem ilyen problémáim vannak már egy ideje... Mikor még nem volt pumpám (10 napig voltam penes), Levemirt használtam, gyakorlatilag "időben" jött a pumpa, mert igencsak allergiás tüneteim lettek ettől az inzulintól... Levemir mellett NovoRapidot adtam magamnak, ennek az inzulinnak a helyein nem voltak elváltozások... Pumpába is maradt a NovoRapid. Legelőször a FlexLink kanülöket használtam, kezdetben minden rendbe volt vele, de úgy 1-1,5 hónap múlva ismét jelentkeztek a liütések (vagy 4-5 cm átmérőjűek...). Javasolták, hogy próbáljam ki a TenderLink kanülöket is... Nos, amint másik kanült kezdtem el használni, megint megszűntek a problémák... Ebből arra lehet következtetni, hogy nem az inzulinra vagyok allergiás. De újból jelentkeztek ezek a bőr problémák... Közben (egyéb okok miatt, ugyebár...) le kellett venni a pumpát egy időre... Insulatardra állítottak át, ideiglenesen. Na, erre is allergiás lettem. Most visszatettük a pumpát, közben kaptam kipróbálásra pár darab Rapid D-Link kanült (a fém kanül...)... Ma kezdtem el a "tesztelését".
És itt jön a kérdésem (végre...): tapasztalt már Valaki hasonlóakat, vagy már megint "csak nagyon Tímeácskásan működök"?! ;-)