Inzulincsomó(k)

infopeti témája a 'Inzulinok' fórumban , 2008 Október 9.

?

Van Önnek inzulincsomója??

 1. Van,sajnos!

  14 szavazat
  53.8%
 2. Nincs,hála isten!

  12 szavazat
  46.2%
 1. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Persze látatlanban nem lehet diagnosztizálni, de az inzulincsomó nem mind gyógyul évekig. Lehet egy szöveti burjánzás egy beadás helyén, ami néhány nap, vagy hét alatt felszívódik. Tehát ha hely változtatások során újra sorra kerül az a terület, akkor már nincs felszívódási zavar. Meg a szöveti csomókból is szívódik fel inzulin, csak kisebb mértékben. Ha egy lazább szerkezetű csomóba kerül az inzulin, akkor onnan jobb a felszívódás üteme és mértéke.

  Én úgy szoktam "megnézni", hogy van-e szöveti tömörülés az egyébként csomót nem tapintható terület alatt, hogy a bőrt az alatta lévő résszel, amennyire lehet, felcsippentem, és lassan, óvatosan morzsolgatom az ujjaim között. Ahol a morzsolgatás, görgetés közben érzek kis dudorokat, egyenetlenségeket, akkor egy kicsikét "arrébb megyek". Ezt a technikát combon nem lehet megcsinálni, mert a combunk feszesebb, tömörebb. Nehezebb a helyzet a kisgyerekeknél, akiknek még alig van zsírréteg, a kis bűrkéjük alatt sokszor csak az izom, vagy a husika van.

  Elég hülye hasonlattal a tapintás érzete ahhoz hasonló, mint amikor az ember lánya kétségbeesetten tapogatja a cellulitiszét.
   
 2. dg

  dg Őstag

  Értem.
  Akkor még egyelőre azt hiszem, nincs csomó. Persze, szeretném is ezt hinni, de igyekszem magamat nem áltatni.

  Kösz Kata!
   
 3. Emődi Tünde

  Emődi Tünde Új tag


  Mennyi idő alatt?
   
 4. rgyörgy

  rgyörgy Új tag


  <link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Ha jól emlékszem, 3-4 hét alatt, de utána pár hétig még elkerültem azt a területet.<o> :(</o>
  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
   
 5. Magdika

  Magdika Új tag

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]-->
  Gyuri!
  Biztos vagy benne, hogy azok inzulincsomók voltak? Nekem nem múlt el a gyerekkori sem, pedig oda nem is tudnám adni, mert egy kézzel (ha lene) nem tudom oda adni.
  Magdika
   
 6. rgyörgy

  rgyörgy Új tag

  <link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szia Magdika!<o></o>
  Azt tudom, ahová beadtam az inzulinokat. ott volt. Zsírpárnába, kb.10-12 cm szélességben, mindig ugyanabban a magasságban szurkáltam. A végén azt vettem észre, a bőröm alatt olyan 3-4 cm átmérőjű, 10 cm hosszú kemény duzzanat keletkezett. Mivel a szúrások helyén keletkezett, feltételezem, az inzulintól volt. Mivel én hozzád képes a diab területén, csak kiscserkész vagyok, majd te véleményt mondasz. Hallgatok a véleményedre.<o></o>
  Gyuri<o></o>

  <!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
   
 7. Magdika

  Magdika Új tag

  Kedves Gyuri!
  Ahogyan leírtad én is valószínünek tartom, hogy az inzulin szurások miatt volt, de hogy 3-4 hét alatt elmúlt? Nem vagyunk egyformák, nem gyakori ahogyan az én ismereteimben ez ilyen hamar elmúlik. De a kivétel erősíti a szabályt. Lehet, hogy te hamar észre vetted és módosítottál időben, így nem volt lehetősége a csomóknak. Nem tudom, de engem ez az a dolog ami legkevésbé aggaszt a diabeteszemben. Sokkal inkább azok a szövődmények, amelyek az idegkárosulásokat okozzák. Neuropátia.
  Magdika
   
 8. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Húúú...lenne pár kérdésem,ha valaki tudja,mondja lécci-lécci! :roll:

  -Igazából mire való úgy eredetileg a medhirud?
  -Korlátlan ideig használható,vagy ajánlott a szünet?Vagyis kúra-szerűen szabad csak,vagy akár állandóan is?
  -Vajjon alkalmas-e az inzulincsomó kialakulásának a megelőzésére is? (A helyváltogatás mellett,ami hát nem mindenkinél válik be még így sem,mert van aki igazán érzékeny bőrű,ha nem szépen nézel rá,már attól bekékül...:? )
   
 9. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Eredetileg zúzódásra, visszérre, szöveti gyulladásra, rándulásra. Elvileg állandóan használható, legalábbis ráírva nincsen, h szünetet kell tartani. Mivel 'piócakivonat', mi váltogatni szoktuk vadgesztenye, körömvirág, Lioton, Mobilat meg ez.
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Ennek a piócakivonatnak mi a neve? Az amit Zsu kérdezett? A medhirud? Valamit én is vennék, mert a kanül helyén egy-két napig mindig van egy kisebb csomó, ami inkább felszíni, de abból nem lehet tudni, hogy a mélyebb rétegben mekkora gulladás. Ha valamivel csökkenteni tudnám, akkor azt mindenképpen használnám.
  Kösszke előre is.
   
 11. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Hu,jó kis lista.Melyik a legjobb közülük?Egy és ugyanazt tudnak?
   
 12. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Zsuzsa szerint arra is tökéletes a medhirud.;)
   
 13. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Köszke, akkor veszek.
   
 14. Magdika

  Magdika Új tag

  Sziasztok!

  Le vagyok maradva! Nagyon! De most már talán több időm jut magamra és rátok.
  Nem igazán tiszta most számomra milyen kenőcsökről írtok. Én az inzulin adási helyekre nem kennék semmit, hisz a fertőzés veszély itt nagyobb. Nem vagyunk egyformák de én minden kissebb sérülést is csak aloe fiorstel kezelek, ami fertőtlenit és vérzést csillapit. A tű szurások helye nem szokot begyulladni, de minden más kisebb nagyobb sérülés ami nyilt, vagy zárz, is begyullad. Főleg a körömány télen. Ezeket is aloe firstes párakötéssel kezelem. Eddig még megúsztam. Több hete történt egy lábszár sérülésem, mely elég komoly volt. Egy diónnyi véraláfutásból keletkezet pup és egy kissebb felrepedés a lábszár közepén a sípcsonton. Igencsak fájdalmas és meg is ijedtem, szaladtam az orvoshoz hétfőm, mert, hogy hétvégén történt, de ekkorra már be volt gyulladva. Az orvos meg sem nézte javasolta a tetrán kenőcsöt amit megvettem, ettől még csunyább lett és fájdalmom fokozódott.
  Aztán ajálta valaki a körömvirág krémet, amivel hasonló eredményt értem el.
  Most csak este zuhanyozás előt chologol csepp töményen (száj és iny gyuladás, torok gyuladásra kapható a patikában) Aztán zuhanyozás után átmosom aloe fiorstel és a szélét a bör száraz részét, a sebet nem kenegetem a körömvirág krémmel. Talán most így kezd javulni, de nem akarom elkiabálni. Még mindig csunya.
  Magdika
   
 15. dg

  dg Őstag

  Sziasztok!

  Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Bepanthen Plus krémet. Vérző, nyílt sérülésekre is alkalmazható, többek között fertőtlenít. Kisebb sebektől a botrányosan kisvörösödött orrig, látványos a javulás. "Komoly problémákknál" még nem alkalmaztam, de a kisebb sérülések, bőrgyulladások terén valóban jó!
   
 16. borka

  borka Őstag

  Köszi az infót:):lol:
   
 17. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Sőt!Nálunk most legutóbb a kötés alá a fekélyre is ajánlották,mint az aktív szénnel abszolút semleges akármit.De figyelem!(mert mi elsőre nem figyeltünk...:rolleyes:)
  Nem bepanthen,hanem bepanthen plus!!!!
   
 18. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Köszi az infot, itt az ideje, hogy teszteljem a kanül helyére. (Ismét jól járnak a patikusok, forgalmat csinálunk nekik)
   
 19. dg

  dg Őstag


  Hálásak lehetnek! :D Amúgy ezt a krémet a tv-ben is épp eleget reklámozzák, hiába menekülök a reklámok elől, mégis látom. De igaz: jó krém.

  Igen, a Bepanthen popsikrém (szerintem társai között a legjobb ez is), nem keverendő össze a Bepanthen Plus-szal, ami a sebgyógyulást segíti elő és fertőtlenít.
   
 20. borka

  borka Őstag

  Hálánk örökké üldözni fog.:p
   

Megosztás