Inzulincsomó(k)

infopeti témája a 'Inzulinok' fórumban , 2008 Október 9.

?

Van Önnek inzulincsomója??

 1. Van,sajnos!

  14 szavazat
  53.8%
 2. Nincs,hála isten!

  12 szavazat
  46.2%
 1. christina

  christina Őstag

  Köszi, hogy írtál róla.:dr_24:

  Én mindig nézegettem Gergő combjait (még a talikon is mutogattam a többieknek, hogy nézzék meg nincs-e inzulincsomó), mert az egyiken régóta volt a combtőnél egy furcsa mélyedés. Aztán lett a másikon is. Ősszel mutattuk a dokinak aki közölte, hogy lipodystrophia és csodálkozott, hogy tavasszal az osztályos orvos hogy nem vette észre. Így a novorapid helyett humalogot kapunk. Azt mondta ez novorapidnál előfordulhat. Akkor miért nem adják automatikusan a humalogot? Csak remélni tudom, hogy helyre jön a kis lába, mert olyan mint egy domborzati térkép.:rolleyes::( Most a tomport és a karját használjuk (a hasát nem engedi) de hamarosan pihentetni kéne ezeket a területeket is.
   
  tímeácska kedveli ezt.
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nagy valószínűséggel Gergőnél nem kifejezetten a NovoRapid okozta a csomókat. Vagyis, de, az, csak úgy értettem, hogy ha kezdetektől (több éven át) a Humalogot kapta volna Gergő, lehet, hogy annál is kialakult volna dystrophia. És akkor most NovoRapidot kapott volna. Arról nem írt a cikk, illetve még nem találkoztam olyan adatokkal, hogy pl. csak a NR, vagy csak a Humulin alkalmazása esetében fordulnának elő dystrophiák. Mindegyiknél előfordulnak. Gergőnek valószínűleg vagy valóban a NovoRapid nem volt megfelelő, vagy a szövetei így válaszoltak az évek során "elfogyasztott" inzulinmennyiségekre. De remélem, a Humalog-gal ilyen problémáitok nem lesz!
   
  christina kedveli ezt.
 3. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Csigu, köszi az inzulincsomós cikket, jó volt így egyben rendesen leírva olvasni. 98-óta Humalogot adok, még penesként kezdtem. Néha-néha előfordultak csomók, de szerencsére viszonylag gyorsan felszívódtak.
  Szerintem is inkább egyéni érzékenység, ill. egyéni szövetösszetételen múlik, hogy mennyire csomósodik. No meg az adott terület pihentetésén, vagy sorozatos bökésén, mindegy, hogy pen, vagy kanül. Ettől eltekintve simán lehetséges, hogy egy inzulinváltás hozhat javulást, vagyis kevésbé csomósodik be az adott terület.
   
  Laci70 kedveli ezt.
 4. Laci70

  Laci70 Új tag

   
 5. Laci70

  Laci70 Új tag

  A Richtofit sportkrém is tökéletes az inzulincsomó 100%-os eltüntetésére és olcsó is egy tubus 979 ft csak.Én másfél hónapja kenem magamat és pár nap mulva tökéletesen elmúlik.
   
  krisz_2011 kedveli ezt.

Megosztás