Inzulincsomó(k)

infopeti témája a 'Inzulinok' fórumban , 2008 Október 9.

?

Van Önnek inzulincsomója??

 1. Van,sajnos!

  14 szavazat
  53.8%
 2. Nincs,hála isten!

  12 szavazat
  46.2%
 1. dg

  dg Őstag

  Jaj, hát nagyon szívesen!! :D
  De én nem a fórumosokra értettem, hogy "hálásak lehetnek", hanem a patikáriusokra! :D
   
 2. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Hát igen, a reklámból nekem is csak a popsi kence jött le, de még az sem aggasztott volna, hiszen, ha a baba kivörösödött popsijára gyógyír, az jó lehet a picit gyulladt kanül helyére is.

  Minden esetre, ma forgalmaztam a patikásoknak, mert mind a két kencét megvettem, a Bephanten Plust, és a pióca kivonatot. Ma lesz pumpa feltöltésem, ilyenkor szoktam új kanült is szúrni. Úgyhogy mindjárt próbázzuk is a cseresznyét, sőt, van egy kb. 1 hetes kis göböm, azt jól bekenem pióca kivonattal. Az én nagyanyám mindig piócát rakott a visszeres lábaira, hát ha a népi gyógyászat is alkalmazta, akkor valamit csak tud az a pióca.
   
 3. dg

  dg Őstag

  Majd feltétlenül írd meg, mi lett!

  (Ezt a pióca kencét hogy nyerik?? Kicentrifugázzák vagy mixelik őket? )
   
 4. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  hát ez jó, ezt nem kérdeztem a patikáriustól. Ha ezt tudom, van mixerem is, meg gyümölcscentrifugám is, a végeredményt pedig belekeverem a Níveába.
  Aztat írja, hogy 1 g krémben 0,05 mg hatóanyag van. De hogy az a hatóanyag valamilyen nedve, lenne? hát azt nem tudom.
   
 5. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  :lol::lol::lol:
   
 6. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Beszámoló a krémekről:

  A Bepanthen Plus-t a friss kanül helyére kentem, a piócásat pedig egy több, min egy hetesre. Mind két krém jól vizsgázott, a Bepanthen reggelre teljesen eltüntette a szúrás helyét, csak egy akkora kivörösödés volt, mint a kanül ragacsa, ott, ahol 3 napon keresztül a kanül ragacsa egyébként is elzárta a bőrfelületet a levegőtől. Most bent a melóhelyen már a kis kivörösödés sem látszik, nem viszket, és nem lett pici dudor sem.
  A piócásat este egy olyan régebbi dudorra kentem, ami nagyobb volt egy másik réginél, és reggelre, tapintásra kb. fele akkora lett, mint volt. Itt nem volt kivörösödés, igaz a kanül ragacsa sem volt már a bőrön hetek óta.

  Én mind két krémet ajánlom.
   
 7. Zsu77

  Zsu77 Új tag

  Éljen!!!Szuperhír!
   
 8. dg

  dg Őstag


  Nagyon örülök!!!
   
 9. dg

  dg Őstag


  Akkor ezt a kérdést borítsa jótékony fátyol! Mindenkinek jobb lesz! :mrgreen:
   
 10. Sani

  Sani Új tag


  Szia Kata!

  Azt szeretném megkérdezni, hogy hova szoktad a kanülöket szúrni?
  Van csak 1-2 hely ( bal- jobb oldal .--- pl.- hasban, vagy váltogatni szoktad-e ( has, far, kéz, láb )?
  Elvileg így kéne, de én sem így csinálom, de szerencsére nekem még nem voltak ilyen gondjaim...minden kanül cserénél másik oldalba szúrok....bár nagyon gondolkodom már a hely változtatáson, de én itt ( a felfarban) nagyon bírom),...sajnos a hasamban nem tudom...és nem is akarom, amíg máshol működik...elviselni.
  A kezemben meg a lábamban még nem mertem kipróbálni...amíg ez a hely működik, addig nem is váltok...persze van egy kb. 5 cm-es kör, amin belül változtatok.
  Nekem a szúrás helye - kanülcserénél - csak 1-2 óráig áll fenn...látszódik.
  Köszönöm előre is a válaszod! :)
   
 11. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Én már minden helyet kipróbáltam, és egyedül a karban nem vált be. Nekem nem volt tökéletes a felszívódás, és öltözésnél a melltartó pántjaival mindig összekavarodtam. A combban nagyon jó a felszívódás, ott viszont a wc-re menetel bonyolultabb kissé, mármint a nadrág le-fel húzása, de nem megoldhatatlan. A leggyakrabban váltva valamelyik oldal, tompor, vagy a poci valamelyik oldala. A pociban a legkényelmetlenebb, főleg ha feljebb szúrok a bordák közelébe, ott néha érzem a tűt az esti forgolódáskor, ezt ezért nem szeretem. Szóval a kedvenc területem a csípő és a tompor körüli rész, ott van elegendő zsírréteg, és a tű is könnyebben bemegy. Én most a 8 mm-s 90 fokos fémtűt használom (RapidLink).
   
 12. infopeti

  infopeti Új tag

  üdv néktek!

  mint topiknyitó megint itt vagyok és még mindig ugyan az a gondom.
  Vannak csomóim,de nem tom mit tegyek,masszírzom őket,meg minden,de...
  nem tud valaki valami kenőcsőt,vagy valami jó tanácsot? Azon kívűl,hogy váltogassam a helyet és távol szúrjak a másiktól?
   
 13. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Én csak ugyanazt tudnám ismételni, amit leírtam régebben (kenőcsöket is meg a kímélést is). Annak idején nekünk mutattak 1-2 'dugihelyet' a szúrásra, ha minden kötél szakad. Gábornak majdnem 1 év kellett, hogy a karján bárhová szúr, tuti felszívódjon, úgyhogy kitartás!
   
 14. infopeti

  infopeti Új tag

  Pontosan milyen kenőcsöt ajánlasz?
   
 15. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Medhirud, Lioton gél, körömvirág krém.
   
 16. infopeti

  infopeti Új tag

  Köszönöm,megpróbálom!
   
 17. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Nincs mit, és főleg TÜRELEM, mert nálunk jó gyorsan lett, cserébe baromi lassan múlt el, de azért csak elmúlt ...
   
 18. infopeti

  infopeti Új tag

  Gondolom a krémet jól bele kell dörzsölni ahol van a csomó,igaz?
   
 19. gabibaba

  gabibaba Aktív tag

  Jó alaposan, naponta 2x érdemes.
   
 20. tímeácska

  tímeácska Őstag

  A gyors hatású inzulinanalógok és a lipoatrophia (zsírszövet-elhalás) (Kifejezetten Moncsi2011-nek ajánlanám figyelmébe!!!)

  Az injekció helyén jelentkező lokális zsírszövetvesztés, a lipoatrophia (lipodystrophia) a humán inzulinok bevezetése előtti időben meglehetősen gyakori jelenség volt; a sertés-, illetve a marhainzulinnal kezelt betegek mintegy felében írták le.
  A jelenség nagy valószínűséggel immunológiai mechanizmusú, amit az érintettekben a keringő antitestek viszonylag magas szintje mellett a liopatrophiás területről vett szövetmintában immunhisztokémiai módszerrel kimutatható inzulin- és immunglobulis-depozitok is alátámasztanak.
  A rekombináns humán inzulin bevezetését követően a jelenség nagyon ritkává vált. Napjainkban azonban a megváltoztatott aminosavszerkezetű inzulinanalógok alkalmazásakor - még ha szórványosan is - ismételten megjelent.
  Az inzulinpumpa, ahol a folyamatosan adagolt inzulin kevés rotációs lehetőséget biztosít, az anabolikus és lipogenetikus hatású inzulin elsősorban lipohypertrophiát okoz ("inzulincsomó"), de esetenként lipoatrpohia is megfigyelhető.
  Pennel adagolt inzulinkezelés mellett mind aspart-, mind lispro-inzulin alkalmazásakor észleltek liopathrophiát. A jelenség az esetek nagy részében megoldódik, ha az egyik analógról egy másikra térünk át. Több lokális kezelést kipróbáltak már, változó sikerrel.
  (Eddig tart a cikk, kíváncsi lettem volna még a kezelési módokra és azok eredményességeire is! De sajnos azt nem közölték... :()
   
  christina és krisz_2011 kedveli ezt.

Megosztás