tímeácska
Őstag
hú, köszönöm, hogy ennyire részletesen leírtad!!!![]()
kivagyok teljesen, hogy mindenki ennyire hülye!!! főleg a házidokira haragszom, mert ő mindenben ilyen
2. az inzulinnál sztem az A megoldást fogom kérni, csak az a ciki, hogy éppen MA voltam a szakorvosi kontrollon és még meg is kérdezte a helyettesítő doli, hogy kell-e recept, de akkor még nem tudtam, hogy gáz lesz... ha most visszaviszem a kiváltatlan inzulin-receptet a házidokinak, hogy törölje és írja át a napi 2e-t mondjuk 11-re, azt megteheti, vagy csak szakorvosi javaslatra? mert akkor mehetek vissza a szakorvoshoz, brühühü![]()
Szerintem a szakorvos nélkül is átírhatja a háziorvos az inzulin mennyiségét, hiszen, az orvos csak a hatóanyag megnevezésre/tartalomra ad javaslatot, ha például helyettesíthető valamelyik gyógyszer, akkor helyettesítheti a háziorvos is! Meg egyébként is, a szakorvosi javaslat az inzulinra is 1 évre szól, na, 1 év alatt nincs az a 2 év alatti diabos kölök, akinek ne változna az inzulinigénye!
Meg egyébként is, ha van pl. a tesztcsíkokra szakorvosi javaslata az embernek, akkor nekem, meg az orvosnak sem kötelező kiíratnia a törvényileg meghatározott mennyiséget, akár írathatok ki csak 1 dobozzal is, aztán 2 hét múlva egy újabbat...
Vagy egyszerűen írasd ki a 3 havi mennyiséget, aztán ha a 2. hónapnál elfogyott, akkor már kötelező lesz az orvosnak felírnia még egy ampulla inzulint, mert nem hagyhatnak inzulin nélkül! Akár 25 patroni is leejthetek, összetörhetek, a dokinak akkor is kötelező felírnia még egy patront...