Kipróbált édesség receptek

rgyörgy

Új tag
A zabpehelylisztet bioboltokban szoktam venni. Múltkor a Drogerie Marktban is láttam.

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Kedves napocska!<o></o>
Szeretném kiegészíteni a Zabból készült készáruk és alapanyagok ismeretét.<o></o>
Zabpehely kapható a LIDL áruházakban, fél kiló 149 Ft, kék színű a csomagolása. Ez készáru, a Müzlik között árulják. Német csomagolás, az oldalán Magyarul is olvasható. Sütemény is készíthető belőle.<o></o>>
Olyan, hogy zabpehely liszt, nem létezik, ez hasonló, mintha a kipattogatott kukorica lisztjéről beszélnénk<o></o>
Létezik természetes zabliszt is, Félkilós csomagolásban, az ára 110 Ft/0, 5 Kg áfával. Ugyanúgy őrlik, mint a búzát és itt is létezik zabkorpa, zabcsíra.<o></o>
Zabliszt legközelebb egy hét múlva lesz az üzletben.<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zabkeksz ffice:office" />
65 darab jött ki belőle, egy darab CH tartalma 2-3 g.

Pótvacsinak, meg rágcsálni, ha valamit csak enne a gyerkőc, nagyon jó. Egy-két keksz nem emeli meg a vércukrot, és a rengeteg rost miatt jó lassan szívódik fel. <o>:p></o>:p>
<o>:p></o>:p>
<o>:p></o>:p>

Hű Napocska, most leültem mint az iszap. Nem kéne neked már pénteken délután lemenni Kisgyónra eztet megsütni? Meg a többit? Mondjuk kalácskát. Ezt kinyomtattam magamnak, na nem biztos, hogy máris megcsinálom, de már ennék belőle. Mennyi idő az elkészítése?
 

napocska

Őstag
Olyan, hogy zabpehely liszt, nem létezik, ez hasonló, mintha a kipattogatott kukorica lisztjéről beszélnénk<O></O>

Kedves György!
Pedig, nem csalás, nem ámítás, én tényleg zabpehelylisztet szoktam venni ;)
Persze, lehet, hogy ez valójában a zab lisztje, de hát, ez már részletkérdés, a neve tényleg ez. Itt ezen a linken látható is a termék, bár, eddig mintha nem ilyen lett volna a csomagolás...

http://www.fortunate.hu/index.php?i...th=1&pname=&pno=&par=&par2=&fr=&lim=9&tid=132
 

napocska

Őstag
Kedves Kata!
A kalácska nem sok időt rabol el az időből, inkább csak amíg keleget, és sülöget, az tart több ideig, de ezt egyedül is megoldja... :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Kata!
A kalácska nem sok időt rabol el az időből, inkább csak amíg keleget, és sülöget, az tart több ideig, de ezt egyedül is megoldja... :)
Hát én alvállalkozókat foglalkoztatok. Vagyis a kalácska receptjét most nyomtattam ki a főnökasszonyomnak, majd ő kelesztget, sütöget. Most ment elsőbe a fia, van ideje rengeteg. A zabkekszet pedig én akarom megcsinálni, nekem az a vonzóbb. Jöhetnek még a nyami-nyami finomságok.
 

rgyörgy

Új tag
Olyan, hogy zabpehely liszt, nem létezik, ez hasonló, mintha a kipattogatott kukorica lisztjéről beszélnénk<o></o>

Kedves György!
Pedig, nem csalás, nem ámítás, én tényleg zabpehelylisztet szoktam venni ;)
Persze, lehet, hogy ez valójában a zab lisztje, de hát, ez már részletkérdés, a neve tényleg ez. Itt ezen a linken látható is a termék, bár, eddig mintha nem ilyen lett volna a csomagolás...
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} h1 {mso-style-next:Normál; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; page-break-after:avoid; mso-outline-level:1; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-font-kerning:0pt; font-weight:normal;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Szia napocska

Igazad van, valóban te jól olvastad a csomagra írt nevet., csakhát… a mai világban… a héten Évikém vett csemege karajnak nevezett valamit a felvágottak között. Karajra csak a présforma hasonlított, amiben összepréselték. Szövetszerkezete jobban hasonlított a párizsira, mint szeletelt húsra. Nem jól préselték össze és teljes hosszában morzsálódó formában szét akart esni. Ráadásul szója is volt belekeverve, ami egyéb hátrányokkal is jár. 22 évig élelmiszertermeléssel foglalkoztunk, elég jól ismerem a zabot, szóját és egyéb terményeket. A zabpehely többféle technológiával készülhet, ízesítet készáru.<o></o>
A kukorica pelyhet jobban ismerem, mert nagyon sokat ledaráltam és így kevertem be a baromfik takarmányába. Szebb színű csirke és tojássárgája okán.<o></o>
Szerintem érdemes lenne egy topikot nyitni a hamis, egészségtelen és jó minőségű élelmiszerek megismerésére.<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

tímeácska

Őstag
És mi legyen a topic címe? Szerintem, Te ebben találóbb címet tudnál kitalálni, mint én... ;-) Vagy, esetleg mehetne ezzel a címmel: "hamis, egészségtelen és jó minőségű élelmiszerek megismerésére".?
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

rgyörgy

Új tag
<o></o>
Zabpehely keksz cukormentes.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg margarin, 5 dkg fruktósum, 2 tk, süssina folyékony édesítő, 2 db tojás, fél tk, sütőpor, valamint reszelt citromhéj, vagy más ízesítő.
Margarint a tojásokkal és a fruktósummal kikeverem habosra, majd hozzáadom a folyékony édesítőt, a zabpelyhet, sütőport, lisztet, egy citrom reszelt héját, 2 tk édesítőt. Jól összedolgozom és lisztezett gyúrótáblán 3-4mm vastagra, nyújtom, és pogácsaformával kiszúrom. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és előmelegített sütőbe 170 fokon 17-20 percig sütöm.
Szénhidrát: összesen 245 g. Ezt elosztom kb. , 56-62 db.
Jó nassolást: :DÉvi
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Palacsintába való krém

3 dkg vaj (margarin)
3 dkg liszt
3 dl tej
édesítő
lassú tűzön krémesre felfőzni

Ez az alap, innentől kezdve lehet bele tenni kakaóport, őrölt fahéjat, vanília aromát, vagy vaníliás cukrot, ha nem diabos eszi. A csokisba lehet tenni magozott meggyet, a vaníliásba darált diót.
 

tímeácska

Őstag
Én meg micsoda jó helyzetben voltam... Nem is csináltam, mégis otthon ettem a zabpelyhes kekszet... Mivel, a maradékot én pakoltam el... :-D Szerintem nem vettétek észre, hogy maradt a dobozban egy csomó... Én pedig felnyaláboltam, hazavittem, és megettem... :-D Bibibííí! :lol:
 

christina

Őstag
Én meg micsoda jó helyzetben voltam... Nem is csináltam, mégis otthon ettem a zabpelyhes kekszet... Mivel, a maradékot én pakoltam el... :-D Szerintem nem vettétek észre, hogy maradt a dobozban egy csomó... Én pedig felnyaláboltam, hazavittem, és megettem... :-D Bibibííí! :lol:


Kedves megegészségesedésedre!
(mi si vittünk haza belőle bi-bi-bííííííííííííííííííííííííííííííííí) :)
 

rgyörgy

Új tag
Én meg micsoda jó helyzetben voltam... Nem is csináltam, mégis otthon ettem a zabpelyhes kekszet... Mivel, a maradékot én pakoltam el... :-D Szerintem nem vettétek észre, hogy maradt a dobozban egy csomó... Én pedig felnyaláboltam, hazavittem, és megettem... :-D Bibibííí! :lol:

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.MsoBodyText, li.MsoBodyText, div.MsoBodyText {margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Én meg megis égettem vele a nyelvem, ma délben. Évi mondta is, megérdemlem, :twisted: minek nyúlkálok a forró tepsiben.:(


<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 
Oldal tetejére