mindenkinek

honey

Új tag
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. 17 éve vagyok cukorbeteg, eddig nagyjából egyensúlyban voltak a cukraim de kb 2 hete teljesen felborult. Főleg a reggeli értékeim nagyon magasak 12-22 között már minden értéket produkáltam. Sajnos a napközbeni értékek sem mennek nagyon 10 alá. Felhívtam az orvosomat ő azt javasolta hogy emeljem meg az esti insulin (Lantus )adagot 2 egységgel. Ezt megtettem de semmi változás. Sajnos nem tudok rájönni mi lehet a gond, az étkezésemen nem változtattam, sőt jóval kevesebbet eszem mint amennyit ehetnék. Nincs egyéb betegségem (legalábbis nem tudok róla) remekül érezném magam ha a cukraim rendben lennének. Napközben Novorapid insulint kapok ami elvileg gyorsan levinné a cukraimat de most ez sem megy. Úgy tűnik mintha nem reagálnék a gyógyszerekre. Nagyjából május óta használom ezeket az insulinokat így nem gondolnám hogy "túltelítődtem". Kérlek ha volt már hasonó tapasztalatotok akkor segítsetek hogy mit tehetnék? Köszönöm előre is!
 

poe

Őstag
Szia honey!

Amire én gyanakodnék (ezek közül bármelyik lehet, vagy több egyszerre is):
- romlott inzulin
- rossz felszívódás (ha már nagyon "szét van szúrva" a beadási terület
- valamilyen gyulladás (pl fog, mandula)
- időjárás miatt megnövekedett inzulinigény
Nem írtad, hogy lenne hipó, két hét után, meg amúgy sem hiszem, hogy még lenne somogyid...
Szóval én először patront cserélnék, lehetőleg másik dobozból valóra, illetve megváltoztatnám a szúrások helyét. Ha ez nem vezet eredményre, akkor mindenképp emelnék az inzulinadagokon, kezdésnek mondjuk 20%-ot, bázison és bóluson is. Illetve elmennék orvoshoz, hogy kiderítsék, van-e gyulladás.
 

honey

Új tag
Szia poe!

Köszönöm a tippeket! A patroncserét már kipróbáltam. Sajnos az nem jött be, de a szúrások helyét megpróbálom megváltoztatni. Hátha... Kb. egy hete meg voltam fázva, de nem szedtem gyógyszert és lázam sem volt. A mellkasom és a hátam viszont fájt. Sajnos a cukorbetegséget is egy "félrezkezelt" influenza idején szereztem így eléggé megijedtem attól hogy valami lappangó betegség miatt ilyen magasak az értékek. Az a furcsa hogy jól érezem magam (a cukraimat leszámítva) de a szervezetem valahogy nem reagál a gyógyszerre. Szinte 2 óránként szurogatom magam de lefelé egyáltaán nem mozdulnak az értékek vagy ha igan akkor is minimálisan aztán kezdődik minden elölről. Remélem bejön a tipped, mert már eléggé elvagyok keseredve!

Üdv:
h.
 

poe

Őstag
Szia!

A diabot biztosan nem a "félrekezelés" miatt szerezted, csak épp a körülmények úgy jöttek össze, hogy akkor manifesztálódott.
Ha fájt a hátad, mellkasod, az szerintem simán jelenthet tüdő, vagy mellhártyagyulladást, nézesd meg,szerintem! ;)
Az, hogy a bólussal nem tudod lefelé mozdítani a vc-t, egyértelműen azt jelenti, hogy kevés a bázis (romlott inzulinnál is elsősorban a Lantus-ra gondoltam). Szerintem nyugodtan próbáld meg a 20%-os emelést, gyakori vc mérés és az eredmények feljegyzése mellett.
Ja és ne idegeskedj, az is felfelé viszi.... :rolleyes:
 

Sala

Új tag
Én 22-éve vagyok cukros,és igen vannak ilyen időszakok,amiket nem lehet megmagyarázni!Ez az,amit az orvosok soha nem fognak megérteni.Ez sok cukrossal előfordul(van jónéhány a környezetemben),de a legtöbben első-második alkalommal az orvosukhoz fordulnak,de miután az jól "lecseszi őket",rájönnek,hogy ez magától megoldódik.
A héten műtötték a kezemet,és én úgy éreztem,nem is izgulok,de a délután eddig beadott 15 egység inzulinnál 18-as cukrot mértem!Beadtam 20 egység inzulint,igy felment 18,9-re!Még 20 és máris lement 17-re evés nélkül!Ezt játszottam napokig,míg a műtétet követően varázsütésre visszament,és azóta szinte mindíg 10-él lejjebb van.
Ami még magyarázat lehet számodra,az a lázas állapot,vagy valami gyulladás a szervezetedben,azok csinálnak hasonlókat,és nyáron a meleg.
Ennyi!
 

Sala

Új tag
És még egy lehetséges ok:Lehet,hogy este tökéletes a cukrod,de ha például rizst,vagy babot ettél,az igen lassan szívódik fel,és csak reggelre jelenik meg a cukrodban.Tapasztalatból tudom,hogy óriási az eltérés ha Pl:15 a cukrod,mert cukros üdítőt ittál,vagy babot ettél közt.Az előzőt 1-2 inzulin rögtön leviszi,míg a babnál beadsz 10 egységet és inkább feljebb megy.
 

rgyörgy

Új tag
És még egy lehetséges ok:Lehet,hogy este tökéletes a cukrod,de ha például rizst,vagy babot ettél,az igen lassan szívódik fel,és csak reggelre jelenik meg a cukrodban.Tapasztalatból tudom,hogy óriási az eltérés ha Pl:15 a cukrod,mert cukros üdítőt ittál,vagy babot ettél közt.Az előzőt 1-2 inzulin rögtön leviszi,míg a babnál beadsz 10 egységet és inkább feljebb megy.
<link rel="File-List" href="file:///D:%5CDOCUME%7E1%5CGYRGYR%7E1%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman";} </style> <![endif]--> Szia kedves Sala!<o></o>
Érdekesség képen, sokáig nem mertem szárazbabot enni a ch miatt. A GI-et nézegetve, utána óvatosan kipróbáltam a bab ételt. Felkészültem a magas vc-re. Mikor megmértem, gyorsan kellett ennem, mert nagyon leesett a cukrom. Rizsnél hasonló a helyzet, de ott az első órában felmegy, majd gyorsan leesik a vc. Szárazbabot jóllakásig ehetek, de kenyérrel, ha nem akarom, hogy leessen a cuki<o></o>
<o>
</o>
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Jelentkezz önkéntesnek a Bátor Táborba!

Kölyök és kamasz táborok daganatos és cukorbeteg gyerekeknek

Jelentkezz önkéntesnek a Bátor Táborba!


A Bátor Tábor Alapítvány 2001 óta valósítja meg ingyenes élményterápiás táborait daganatos és cukorbeteg gyerekeknek. Nyaranta 460 gyerek táborozik velünk, mintegy 400 önkéntes közreműködésével.
A tábor mozgatórugói az önkéntesek. Ők a szélrózsa minden irányából, sokféle tapasztalattal érkeznek hozzánk.

A Bátor Tábor nem a betegségről vagy a korlátokról szól, hanem az életről, a lehetőségekről, a mosolyról és az összetartozásról. A tábor programjai sikerélményt nyújtanak a gyerekeknek, ami növeli önbizalmukat és önértékelésüket, ezáltal megerősödve, bátrabban térhetnek vissza a hétköznapokba.

Önkéntesek jelentkezését várjuk a 2010-es nyár, tíznapos táboraiba

Az ő feladatuk vidám, bátorító atmoszféra megteremtése és színvonalas, kreatív programok szervezése a gyermekek számára. Jelentkezni lehet például lovaglás, íjászat, természetbúvár, evezés, fotó, zene, horgászat, színjátszás, kézműves, evezés, alacsony és magas kötélpálya és foglalkozások lebonyolításában kisebb vagy nagyobb tapasztalattal rendelkező segítőknek.
Sokféle feladatkör, sokféle lehetőség, hogy kipróbáld magad önkéntesként, hogy te is hozzá tedd a részedet valami fontos dologhoz! Programunk a 2009-es évben elnyerte az "Év önkéntes programja" címet.
Ha gondolkodtál már azon, jó dolog lehet önkénteskedni, ha már más szervezetnél végeztél is önkéntes munkát, ha még soha egy pillanatra sem jutott eszedbe, de most felkeltettük az érdeklődésedet, látogasd meg honlapunkat, tájékozódj, ismerkedj meg velünk!

Jelentkezési határidő 2010. március 7.
További info, jelentkezés: http://www.batortabor.hu/

TEGYÉL HOZZÁ TE IS!
 

pumpás

Őstag
Kérek Mindenkit Nézzétek meg a lapot és aki tud segitsen!!!!!



Szeretném bemutatni Gilányi Csanádot,akire egy komoly műtét
vár 2010.április 28.-án, külföldön.
A beavatkozás sok pénzbe kerül, amihez a családnak
támogatókra van szüksége. Kérem szépen, küldjétek tovább a
honlap címét, hogy minden segítőkész emberhez eljusson az
információ!

http://www.gilanyicsanad.eoldal.hu
 

gabibaba

Aktív tag
Pótvacsora ügyben kellene kis segítség: Megint zombisodunk, mert majdnem minden éjjel (12 körül) hipozni sikerül (ha normál nap volt), ezért megint mérünk minden éjjel (főleg, mióta sikerült Hi -vel kelni, és nem indokolta semmi az éjjeli hipon kívül, 5,5-tel feküdt, egész nap nem hipozott). Akkor is ez van, ha este nem mozog.
Vacsorához szúr 1/2 7-kor, estit szúr 9-kor. Már a pótvacsorát 1/2 10-re eltoltuk. Általában eszik: korpovit+tej, zabfalat+joghurt, ilyesmik (15-20g).
Pl. feküdt 8,5-tel. Evett joghurt+zabkeksz (kb. 30 g), 12-kor 3,1 (almalé+keksz), 3-kor 3,8 (ua.) 6-kor 4,1.

Mit lehetne enni, ami tovább tart? Vagy mit lehet csinálni?
(Vacsorához nem nagyon tud kevesebbet adni, mert ekkor elszalad a vacsora utáni értéke.)
 

gabibaba

Aktív tag
16E Levemirt. Ha az kevesebb, akkor délelőtt száll el.
Gábor pl. Actrapid ide vagy oda, nem igazán tud tízóraizni pl., mert ha eszik, délre tuti magas.
 

poe

Őstag
Én ahhoz nyúlnék hozzá, mínusz 1-2 egység (nem tudom mennyit ad). Aztán, ha borulnak a nappali cukrai, akkor mást kell kitalálni.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Vacsorához szúr 1/2 7-kor, estit szúr 9-kor. Már a pótvacsorát 1/2 10-re eltoltuk. Általában eszik: korpovit+tej, zabfalat+joghurt, ilyesmik (15-20g).
Pl. feküdt 8,5-tel. Evett joghurt+zabkeksz (kb. 30 g), 12-kor 3,1 (almalé+keksz), 3-kor 3,8 (ua.) 6-kor 4,1.

Mit lehetne enni, ami tovább tart? Vagy mit lehet csinálni?
(Vacsorához nem nagyon tud kevesebbet adni, mert ekkor elszalad a vacsora utáni értéke.)
Manka, igaz, hogy a zabkekszben csak 7 g CH van, és ti ezt számoljátok, de a rostok mellett, ami lassítja a felszívódást, cukor van, ami viszont hirtelen cukiszint emelkedést okoz, és mivel gyorsan be és épül, ugyanolyan hirtelen esést okoz.
A korpovit tej, vagy joghurt jó párosítás. Ha ebből, vagy hasonlókból, ami nem tartalmaz cukrot, eszik egy picit többet, akkor nem emelkedik meg a cuki, és tovább is tart.

A gondolatmenetem akkor állja meg a helyét, ha a "zabkeksz" a Győri édes zabfalatokat jelenti. Arra tippelek, tőletek lestem el ezt a finomságot.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Találtam egy jó kis cikket egy patikai kezdeményezésről:

http://drinfo.hu/hirek/hirtallozo/9...s-vernyomas-es-vercukormeres-egyes-patikakban

Tudom, hogy van cukormérés a naranacssárga felkiáltójeles patikákban, de én azt tapasztalom, hogy az rendszerint nem működik. Én két alkalommal próbáltam meg próbaképpen megméretni a cukromat, pusztán azért, hogy tapasztaljam, hogyan működik, de azt láttam, hogy nem működik, mivel egyszer sem volt ott olyan alkalmazott, aki értett volna a cukorméréshez.

Talán ez a kezdeményezés életképesebb lesz, főleg, hogy ez globálisabban tekinti a tesztmérések fontosságát.

Találkozott már valaki ilyen patikával?
 
Oldal tetejére