mindenkinek

Zsu77

Új tag
Na,csak egy érdekesség arra nézve,hogy mennyire tud nem megbízható lenni a szervezet jelző rendszere...úgy látszik,ez nem csak diabnál van így.Ma a gyerek fejfájásra,hidegrázásra panaszkodott.Meg voltam győződve a magas lázról!!!Eredmény:37,8.Mivel borzalmasan fájt a feje,a doki néni miután kizárta a halálos bajokat,amik már ott lebegtek makacsul előttem,csak én nem hagytam magam...:lol:adott neki fél ampulla algopirin bökit.Egy mekiért tök jól bírta magát!:D(mint utóbb kiderült nem érzett semmit...dehát megígértem neki,hát majd megyünk,ha jól lesz!)Most az előbb kitakarózott,mert neki melege van és izzad.Megjegyzem egy vékony kis semmi takaró volt rajta,nem volt bedunsztolva egyáltalán.Közérzete remek,leszámítva,hogy falfehér,de az eddig is volt!Nos,miután a szám ráégett:shock: a homlokára adott puszi egyenes következményeként,megmérve őt az eredmény:39,6!Na,erről ennyit...Alapjáraton jók a szervezetbe helyezett vészjelzők az a véleményem,de csakis és kizárólag 100%ban azokra hagyatkozni úgy látszik,hogy semmilyen esetben nem lehet!Min múlik?Ki tudja...

pusimelu

Őstag
Tegnap délután óta a cukrom felmondta a versenyképes arcát tehát volt 7-is 8-is sajnos 9-es, meg 5-is(annak örültem),pedig eddig minden oké volt.
Újabb felfedezést tettem amikor megy le a cukrom akkor olyan érzésem volt mint vizsga előtt olyan összeszorult a gyomrom érzés,de csak 1 percig kb.
Még egy komoly felfedezés a stressz igenis nagyon befolyásolja a vércukor értékeket,de még mennyire.Ha már a végére jártam ,akkor remélem rendeződik a cukrom is.

pusimelu

Őstag
Hát nem egyszerű egy férfit orvoshoz citálni ,de ha a hegy nem megy Mohamedhez.....
Megnyugodtam,remélem a cukrom is!Reggel és délelőtt minden rendben volt!

Véralvadás, INR, K vitamin és élelmiszerek

Marfarinnal (és más hasonló gyógyszerrel) kezelt betegnek figyelnie kell az olyan táplálékok túlzott bevitelére, melyeknek magas a K-vitamin tartalma.

1. Alacsony K-vitamin tartalmú ételek (nem befolyásolják a marfarin hatását): húsfélék, hal, kenyér, burgonya, rizs, tésztafélék, sajt, tej.
2. Közepes K-vitamin tartalmú ételek (szokásos mennyiségben fogyaszthatók, de túlzott bevitel után a gyógyszer adagot korrigálni kell): vaj, étolaj, répafélék, gomba, uborka, zöldbab, alma, narancs.
3. Magas K-vitamin tartalmú ételek (fogyasztásuk csak korlátozott és egyenletes lehet): tojás, máj, saláta, spenót, karfiol, málna, eper, paradicsom, paprika, brokkoli, spárga, káposzta (100 g/nap-nál nagyobb adagot ne egyenek ezekből). Kerülendők a gyümölcs-, és főzelék napok, zsíros ételek!
4. Marfarinnal kezelt betegnek alkohol fogyasztása TILOS! (az alkohol nagy mértékbenbefolyásolja a gyógyszer hatását).
5.Bármyilyen orvosi beavatkozás – fogászati kezelés, operáció, szülés stb. – előtt tájékoztatnia kell a betegnek az orvosát, hogy marfarin kezelés alatt áll. Szükség esetén a marfarin adagolást meg kell szüntetni és helyette más kezelést kell alkalmazni (pl. Fraxiparine injekció adását).
6.Intramusculáris injekciót a beteg NEM kaphat! (intravénás és sub cutan injekció adható).

7.Forrás:
http://www.etszk.u-szeged.hu/hallgatoknak/Elettan_gyakorlatok/1felev/Vergyakorlat.pdf

poe

Őstag
Örömmel jelentem minden kedves fórumtársnak, hogy vasárnap a fórumról ketten is, Zsuzsa és jómagam, sikeres edukátori vizsgát tettünk. :D
A tanfolyamon igen hasznos dolgokat lehetett tanulni, elismert szakik tartották az előadásokat, jó volt a hangulat. Szóval aki többet akar tudni a diabetesről, akár azért, hogy magát, vagy valamely családtagját eredményesebben kezelhesse, akár azért, hogy másoknak segítsen ebben, annak melegen ajánlom az elvégzését.

Ja és elképzelhető, hogy néhány új tag is lesz a fórumon a közeljövőben...;)

dg

Őstag
Örömmel jelentem minden kedves fórumtársnak, hogy vasárnap a fórumról ketten is, Zsuzsa és jómagam, sikeres edukátori vizsgát tettünk. :D
A tanfolyamon igen hasznos dolgokat lehetett tanulni, elismert szakik tartották az előadásokat, jó volt a hangulat. Szóval aki többet akar tudni a diabetesről, akár azért, hogy magát, vagy valamely családtagját eredményesebben kezelhesse, akár azért, hogy másoknak segítsen ebben, annak melegen ajánlom az elvégzését.

Ja és elképzelhető, hogy néhány új tag is lesz a fórumon a közeljövőben...;)

Gratulálok mindkettőtöknek!

szolnok

Új tag
<meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 2.4 (Linux)"> <style type="text/css"> <!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } --> </style> Nagyon érdekes amit Borka talált és amit a Szentgyörgyipál talált is nagyon hasznos
.Sangria a kutyánk, felsértette a lábát és nézzétek mit találtam miközben a kutya lábának a gyógyítására keresgéltem ötleteket.Azt hiszem véletlenül is akadhat az ember hasznos dolgokra, ami a humán gyógyászatban is alkalmazható, még akkor is ha furcsának tűnik.
http://www.hungarovet.com/?p=279#comment-112 különös tekintettel arra, hogy itt a fórumon is volt már lábszárfekéllyel kapcsolatos probléma felvetés.

pusimelu

Őstag
Sziasztok!Mamámat 2 hete bevitték a kórházba ,ahol mint nemrég kiderítettem 20-as volt a cukra bár ki volt száradva ,és több mindennel kezelték, de otthonra nem kapott sem diétás tanácsadást sem gyógyszert.A kórházban viszonylag jók voltak 5-8 között.Most otthon van már a héten 2 szer voltam nála ,mert 150 km oda vissza az út.Az orvos megmérte a cukrát 12,5 volt csütörtökön kapott Meforal 500-ast ,és szombaton én ebéd előtt mértem neki 12-est.Elmagyaráztam neki ha rosszul van ,akkor mit csináljon meg hagytam ott diétás könyvet ,de nem sok hatással voltam rá.(Úgy érzem.)A másik problémám,hogy az orvos azt mondta minden rendben 4 hét múlva jön ,és a mamám el is hitte neki.(Nem hajlandó máshova elmenni még nekem is csak nehezen engedte megmérni a cukrát.)Mondjuk 82 éves ,és nem volt orvosnál meg kórházba sem szinte sohasem,ezért nem találták szegényt a rendszerben sem.(Mázlista a mamám.)A héten a hugom megy és méri a cukrát meg a lányával is beszéltem.Remélem egyenesbe jön egy kicsit.

christina

Őstag
Sziasztok!Mamámat 2 hete bevitték a kórházba ,ahol mint nemrég kiderítettem 20-as volt a cukra bár ki volt száradva ,és több mindennel kezelték, de otthonra nem kapott sem diétás tanácsadást sem gyógyszert.A kórházban viszonylag jók voltak 5-8 között.Most otthon van már a héten 2 szer voltam nála ,mert 150 km oda vissza az út.Az orvos megmérte a cukrát 12,5 volt csütörtökön kapott Meforal 500-ast ,és szombaton én ebéd előtt mértem neki 12-est.Elmagyaráztam neki ha rosszul van ,akkor mit csináljon meg hagytam ott diétás könyvet ,de nem sok hatással voltam rá.(Úgy érzem.)A másik problémám,hogy az orvos azt mondta minden rendben 4 hét múlva jön ,és a mamám el is hitte neki.(Nem hajlandó máshova elmenni még nekem is csak nehezen engedte megmérni a cukrát.)Mondjuk 82 éves ,és nem volt orvosnál meg kórházba sem szinte sohasem,ezért nem találták szegényt a rendszerben sem.(Mázlista a mamám.)A héten a hugom megy és méri a cukrát meg a lányával is beszéltem.Remélem egyenesbe jön egy kicsit.

Nem egyszerű az biztos!
Sajnos időskorban nem lehet még a gyógyszert se beleerőltetni sok betegbe.:rolleyes:
Hiába próbálja az ember ezerszer elmagyarázni annak fontosságát.
Sok erőt és sikert kívánok a mamád meggyőzéséhez!

christina

Őstag
Most van egy kis időm, ezért ide írom azt a két dolgot ami eszembe jutott. Kérem aki tud legyen olyan kedves és segítsen!

- a pumpásoknak 3 doboz tesztcsík jár ingyen?
Ha igen, ezt milyen módon intézhetem, mert erről senki sem szólt nekünk egy árva szót sem.
Elég, ha a pumpa OEP engedélyét viszem a háziorvoshoz és ő írhatja ugyanúgy, csak 3-at/hó?

- miért van az, hogy egyes ételek CH tartalma nem egyezik az én füzetem (minden diabos ilyet használ) és a termék csomagolásán leírtakkal. A füzet a mérvadó ugye?

pl. tök 100gr/6 CH
mirelt tök 100 gr/2,9 CH

brokkoli 100 gr/2 CH
mirelit brokkoli 100 gr/4,9 CH

Kicsit zavaró, hisz ezek is natúr- csak lefagyasztott dolgok. Semmi sincs hozzáadva-elvéve.
Vagy a fagyasztás miatt megváltozik a CH tartalom?:rolleyes:

Köszi mindekinek! Szép napot!

christina

Őstag
Utánanézek pontosan mennyi van, de maradt mixtard 30-unk és mivel nekünk nem kell szerencsére :-D nagyon szívesen felajánlom!

poe

Őstag
Most van egy kis időm, ezért ide írom azt a két dolgot ami eszembe jutott. Kérem aki tud legyen olyan kedves és segítsen!

- a pumpásoknak 3 doboz tesztcsík jár ingyen?
Ha igen, ezt milyen módon intézhetem, mert erről senki sem szólt nekünk egy árva szót sem.
Elég, ha a pumpa OEP engedélyét viszem a háziorvoshoz és ő írhatja ugyanúgy, csak 3-at/hó?

Szia!

Erről nem tudok. 3 doboz jár, támogatással.
Miért a háziorvossal akarod felíratni? Én kéthavi adagot szoktam a diab gondozáson. Azt nem tudom, hogy a háziorvos, hogy s mint írhatja fel.

A szénhidrátról:
Épp most láttunk elírt/rosszul nyomtatott táblázatot, szóval az sem tévedhetetlen, de valószínűbb, hogy a termék csopmagolásán szerepel rosszul. A fagyasztás biztosan nem változttja meg a CH tartalmat.
Azt, hogy melyik a jó nem tudom megnézni, most nincs nálam táblázat...

gabibaba

Aktív tag
Kriszta!
Én a zöldségeket (fagyasztott) a táblázat szerint számolom, kivéve parajkrém meg sóskakrém. Láttam olyan zöldségkeveréket, amiben volt borsó, kukorica és répa, a zacskó szerint 100g/6 CH! :(
A kenyeret aszerint, ahogy rá van írva a zacskóra.

christina

Őstag
Szia!

Erről nem tudok. 3 doboz jár, támogatással.
Miért a háziorvossal akarod felíratni? Én kéthavi adagot szoktam a diab gondozáson. Azt nem tudom, hogy a háziorvos, hogy s mint írhatja fel.

A szénhidrátról:
Épp most láttunk elírt/rosszul nyomtatott táblázatot, szóval az sem tévedhetetlen, de valószínűbb, hogy a termék csopmagolásán szerepel rosszul. A fagyasztás biztosan nem változttja meg a CH tartalmat.
Azt, hogy melyik a jó nem tudom megnézni, most nincs nálam táblázat...

Az ingyen úgy értendő, hogy 100 %-os támogatással adják a D-Cont personal géphez, amit szintén 100 %-os tám.-al kaptunk 6 évre.

Azért a háziorvossal iratjuk, mert a kezelőorvoshoz 3 havonta járunk és közölte, hogy mindig ugyanazzal az orvossal irassuk. Ha vele akkor mindig vele, ha nem akkor mindig a másikkal. Ezért írja a háziorvos a havi két doboz csíkot.

Köszi a gyors választ. :)

Oldal tetejére