Paleolit táplálkozás

dg

Őstag
Jó reggelt kívánok! Mi ez a paleo diéta?
Elnézést, de csak egy mondatban, ha valaki volna oly jó...
 

blaci

Őstag
Jó reggelt kívánok! Mi ez a paleo diéta?
Elnézést, de csak egy mondatban, ha valaki volna oly jó...

Kedves Grácia!
A paleo egy nagyon egysíkú, drasztikus, kemény, durva, rengeteg megszorítással és tiltással járó diéta ill. táplálkozási forma amit eredetileg fogyókúrázni szándékozóknak ajánlottak de valaki kitalálta, hogy jó a cukorbetegeknek is…
Üdv.,
Laci …aki csak úgy egy mondatban…!;)

Ui.: Katt ide!

U.Ui.: Mivel őskövület vagy, neked biztos könnyen menne...:D
 

dg

Őstag
Kedves Grácia!
A paleo egy nagyon egysíkú, drasztikus, kemény, durva, rengeteg megszorítással és tiltással járó diéta ill. táplálkozási forma amit eredetileg fogyókúrázni szándékozóknak ajánlottak de valaki kitalálta, hogy jó a cukorbetegeknek is…
Üdv.,
Laci …aki csak úgy egy mondatban…!;)

Ui.: Katt ide!

U.Ui.: Mivel őskövület vagy, neked biztos könnyen menne...:D

:)
Igen, én is valami ilyesmire accociáltam... :)
Ezúton mindenkinek köszönöm az eligazítást! :dr_24:
 

poe

Őstag
Sziasztok! Olvastam a hozzászólásokat, tényleg gondolatébresztőek és sokszor, sokféleképpen megfogalmazza az ember a gondolatait. Nekem most két dolog jutott eszembe, az egyik, hogy a gyereke cukros az embernek (vagy másmilyen betegségben szenved) sokkal jobban igyekszik, mintha saját maga. Írtam, én is biztosan könnyedebben venném a dolgokat, mint pl. az egyik szemem relatív vakságát, ha én lennék diabos. Legalább azt tudnám, mikor közeledek a rosszuléthez alacsony vagy magas cukor miatt. 2,5évesen vajon ő tudja-e, és biztos hogy úgy érez? Sok a kétely. Nagy a felelőség a diétával, de azzal is, hogy bármit csinálok, 12-14 hónap diabos korszak után még mindig vannak időszakok (nem is kevés) amikor 14-16-18-22 a gyerek cukra. Nem látni semmit, kicsit hisztisebb, de kérdem én, 10 év múlva ha megvakul vagy lábát kell levágni, mit mondok egy 10-13 éves kislánynak, le kell vágni mert anyád sajnált, hogy nem ehetsz finom cukrot meg csokit? Tudom ez drasztikus megközelítés, de nem látok a jövőbe, nem tudom mi lesz. Optimistán egyébként arra gondolok, hogy még így inzulinnal se lesz "baja", férjem 47, 40 éve diabos, az ő gyerekkorában havi egy kórházi mérés volt, sertésinzulin és főzentő hatalmas fecskendők. AMost nincs több baja, mint a saját korabelieknek, sőt.

A másik, amit az egészségfórum csapata írt, hogy talán nem fogadom el a betegséget. Igazuk van és nem is akarom elfogadni. Szerintem nem vagyok beteges, de úgy fogadom el a cukrot, mint egy átmeneti állapotot, lehet pár év, hónap...A diéta vagy az orvostudomány segít. Egyébként én amiatt nem fogadom el, hogy egész életemben egészséges voltam, vagyok, a családomban nem fordult elő betegség, max fogorvos és jogsi miatt jártunk orvoshoz. Szerencsénk volt, talán eddig nem is tudtuk mekkora. Férjhez mentem, férjem diabos, a nagylánya 18 éves asztmás, nálunk lakik. 14 évesen átköltözött, azóta nem beszél az anyjával. Az anyja az ország 2. legsúlyosabb asztmásának titulálta, oxigénpalackja volt otthon, évente kórház, rohanások, fulladások. Mióta nálunk van, alig fullad, felére csökkent a gyógyszere, kórházban 1szer volt, télen megfázás társult a betegségéhez. Megfigyeltem a fulladás is akkor van, ha olyan "munkát" végez, vagy olyan dolgot kell csinálni, amit nem akar és bestresszeli magát. Biztos beteg, más a szervezete, de én hiszek abba, hogy sok múlik a tudaton és a felfogáson.

Egyébként sokat gondolkoztam azon, hogy írjak-e erről a diétáról, mert nem könnyű és sikertelenség után nagy a csalódás. Én sem akarok senkit ámítani. Nekem a paleo az amcsik miatt tetszett, sokszor olvasom a blogjukat, és azon kívül,hogy ők köszönik jól vannak, semmi anyagi haszon nem származik nekik abból, hogy ezt mással is tudatják.

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/Doma/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --></style><link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/Doma/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Egy ilyen pici gyerekkel biztos nehéz, egy újszülöttel meg pl még sokkal nehezebb... Kiszámíthatatlan a CH bevitel, a mozgás, gyakoriak a betegségek, gyorsan változik a testsúly és ennek következtében az inzulinigény stb, amik mind felboríthatják a vércukrot. Ez idővel, ahogy nő a csemete, könnyebb lesz. Az, hogy időnként vannak gázos időszakok, természetes, szinte mindenkinél vannak és ennek azért nem egyenes következménye az amputáció. (minél több a nem normoglikémiás időszak, annál inkább nő a szövődmények kialakulásának kockázata, de amíg ki nem alakul, nem lehet megjósolni előre) A vércukorszintet annyi minden befolyásolhatja (pl egy hormon, az inzulin, csökkenti, míg hét emeli), hogy lehetetlen mindig mindent figyelembe venni. De törekedni kell rá. A jobb kezelés érdekében szerintem egyet tehetsz, képzed magad és igyekszel minél többet megtanulni a diabetesről és a kezeléséről, illetve mindezt a tudást fokozatosan átadod a gyermekednek.<o></o>
A diabetes elfogadása pedig szükséges. Egy végtaghiányos ember is megpróbálhatja meggyőzni magát arról, hogy „Van lábam, van lábam…”, de ettől sajnos nem fog neki kinőni, éppúgy ahogy nekünk sem élednek újjá az elhalt béta-sejtek. És az elfogadás nem negatív dolog. Tudatában kell lenni a diabetesnek ahhoz, hogy eredményesen kezelhessük, de a célok között van az is, hogy ne kelljen betegségtudattal élnünk. Nem tudom mennyire érthető….<o></o>
Én egyébként nem szeretem a diabetest betegségnek nevezni, szerintem jobb a komplex anyagcserezavar kifejezés, hiszen én nem érzem magam betegnek. (Az edukátorképzőn hallottam még egyet, ami tetszett, de most nem találom, ezért lehet hogy pontatlanul idézem: „WHO szerint a diabetes az egészség feltételekhez kötött állapota”.)<o></o>
Engem a diab nem akadályoz sem a munkámban, sem a szabadidőmben. Az életem része, olyan természetes a vc mérés, inzulinadás stb. mint a kézmosás… Ha nem lennék diabos, biztosan más ember lennék, erős a gyanúm, hogy sokkal kevésbé tudatosan/egészségesen élnék, táplálkoznék, mint így. Mindenben keresni kell a jót…<o></o>
 

naty77

Új tag
Sziasztok!
Régen jártam erre, de Moli mesélt a témáról és szeretnék hozzászólni.
két okból vagyok érintett, bár az egyik nem valódi érintettség.
Lelkes nézője vagyok a lifenetwork csatornának, hallottam már sok okos dolgot is és bizony sokféle amerikai ötletnek a cáfolatával is találkoztam már.
Múlt héten láttam egy műsort, amiben a diétákat célozták meg, mik az előnyei, hátrányai.
A konkrét eset a nyers vega étrend, életmód kapcsán került szóba, a szülők a gyermekükre is "rákényszerítették" ezt, aki bizony belehalt. Ragozhatnám, mesélhetnék még részleteket, nem lényeges.

A másik már érdekesebb a témával kapcsolatban. Van egy autista gyermekem és bizony itthon nagyon sok szülő hiszi, hogy az autizmus gyógyítható Szendi Gábor segítségével.
Én még az autizmusban kezdő vagyok, de amit eddig olvastam a paleo diétáról, az alapján maximálisan elzárkózom előle.
És nem az lényeg, hogy nem hiszek benne, hogy bármilyen diéta meggyógyítaná a gyermekem... Hanem úgy gondolom ártanék vele.

Cukorbeteg vagyok, ezt a diétát jól ismerem és ugyan némi kiskapuzással, de igyekszem tartani és a családom is így étkezik miattam.
Ismerek glutén vagy lisztérzékeny gyerkeket is, tudom mennyire nehéz és anyagilag megterhelő biztosítani számukra az étkezést. Főként azt, hogy a lehetőségekhez képest teljes életet élhessenek (vagyis élhessünk)
De én nem tartom betegségnek ezeket!!!! Ez állapot. A betegségtudatot kell rendezni a fejben és megtanulni ezekkel az állapotokal együtt élni, a lehető legjobb módon.
Ahogy az autista lányunk sem beteg, csupán csodabogár, akinek bizonyos dolgokban segíteni kell, bizonyos dolgokban pedig kiemelkedő képességei vannak. Ezen nem fog változtatni a tejmentes élet, már csak azért sem, mert ő bizony szinte kizárólag fehérjén él.. A helyes megfogalmazás, főként fehérjén. Ha ezeket megvonnám tőle azt nem tudnám magamnak megmagyarázni.. Neki meg végképp nem, hiszen eléggé ragaszkodik a dolgokhoz, az ételekhez is. (pl piros színűt nem eszik, csak gyümölcsből)

Edinaxy: én nem gondolom azt, hogy Te rosszat akarsz a gyermekednek, minden szülő a legjobbat akarja és ehhez kipróbál bármit, rákölt bármit.
De a gyerekeknek mindenre szükségük van! És ha inzulint kap? nagy dolog a mai világban... mondhatnám: nagy cucc...
 

naty77

Új tag
Bocsánat pontosítanék, mielőtt vita tárgya lenne, az autizmus kapcsán elsősorban egy Tinusz diéta forog közszájon, de vannak, akik mással is próbálkoznak. Bevallom nekem egykutya, mert egyikhez sem kezdenék hozzá.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A konkrét eset a nyers vega étrend, életmód kapcsán került szóba, a szülők a gyermekükre is "rákényszerítették" ezt, aki bizony belehalt. Ragozhatnám, mesélhetnék még részleteket, nem lényeges.
Naty77, napokig agyaltam, hogy leírjam-e ezt az esetet, köszönöm, hogy te megtetted. Bár ha te ezt a múlt héten láttad, akkor én egy másik esetről tudok. Ott a vega szülők szójatejjel itatták a csecsemőjüket, aki szintén belehalt, de tényleg, nem érdemes ragozni, a tv-ben, rádióban úgyis benne van.
 

edinaxy

Új tag
Sziasztok!

A diabos nem beteg. Semmi különbség nincs az életvitel között, az étrend más, de csak szokás kérdése. Ezzel teljesen egyetértek, értettem 2 évvel ezelőttig. Mindenki ugye saját tapasztalatai alapján dönt.
Nos két éve már gyesen voltam, nem keltünk reggel, mikor férjem dolgozni járt. Addig ő teljesen "intézte" magát, reggeli, inzulin, munka, sose vettem észre semmit, sose volt rosszullét, sosem panaszkodott.
Azon a reggelen furcsa hangot hallottam, mintha a mosógép ugrált volna, visszaaludtam, nem tűnt fel,hogy nem mosok. 5-10 perc múlva rohant be férjem nagylánya, hogy apa a földön rázkódik, kezét, lábát hol a szekrénybe, hol az asztalba veri, nincs magánál. Szerencsére a mentők gyorsan jöttek, kb. fél óra múlva magához tért. Soha nem volt cukormérője, érzésre adott inzulint, megszokásból ette az adagokat (7 éves kora óta volt mit megszokni). Ezen a reggelen magasnak érezte magát, úgy adott inzulint, hogy vár még a reggelivel, de sajnos elbóbiskolt a tv előtt.

Ez volt az első eset. Fél évvel később közúti baleset miatt (gerincrepedés, kar, csípőcsont repedés) 6 hét fekvőgipsz, fél év rehabilitáció. Otthon voltam a gyerekkel, ellátuk. Mikor már kezét annyira tudta mozgatni, ő adta az inzulint. Megint megtörtént a dolog, bár ekkor én már mértem neki, ő saját magát még nem mérte. A nagy jelmondat: Ha naponta 2x a mérést végig kell csinálni, milyen élet az, inkább meghal. Mint értelmes diabosoknak gondolom a hajatok szála is feláll, felnőttként hogy gondolkozik.

Nos, felgyógyulása után még 3-4 hipó volt, a mentősök segítettek, mert már etetni sem lehetett, vagy tartottam attól, hogy nem a normál cukra esett le, hanem megint ki tudja mennyi inzulint vitt be étel nélkül, és lehet nem elég 1-2 pohár cukros tej, zsemle.

A pohár akkor telt be és változott ő is, mikor egyik tárgyalása elhúzódott és a számított dél helyett 1 - fél kettőre ért volna haza ebédelni. Cukrot nem akart enni, hogy inkább már normális ételt egyen. Akkor még lantus, humalog rövid és hosszút használt. A hosszú hatású inzulin levitte a cukrát, utastársa nem tudott a betegségéről, azt hitte fáradt, hogyha beszél hozzá, nem reagál. Én telefonon beszéltem vele fél 12 körül, már akkor éreztem a hangján, hogy baj van, nem tudott összefüggően beszélni, nem adta át a telefont. Kiderítettük az utas számát, telefonon mondtuk, hol a cukor a kocsiban, etesse, legyen nyugodt. A város határán sikerült megállniuk, kimentünk, megetettük.

Ezek után sikerült elérni, hogy pumpát használjon és mérőt. Így nincs kötve, mikor eszik, a pumpa jelez.

Mindehhez hozzátartozik, hogy éjjel felkel, eszik mert tart a hipótól, nem álmos tv-zik , ha magas nem tud aludni.

A rosszullétek óta vele kelek (keltem a pumpáig) éjjel 2-3szor is, nincs-e baj, jól van-e? A terhességem 9. hónapjában már rosszul aludtam a pocakom miatt, utána éjjeli szopizások, aztán férjem rosszullétei illetve 16. hónapos gyermekem cukorbetegségétől fogva szegényhez hol az inzulinadás, itatás, pisilés miatt kelltem fel. Szóval 2 év alatt kb. 5 éjjel aludtam összefüggő 6 órát.

Ezek után mondja valaki, hogy a diéta húzós.

Hozzáteszem, mi a gluténmentes kenyeret, tésztát, kecsketejtermékeket esszük. A mai reggeli: zsíroskenyér, tea, paprika, tegnap kókusztejes kakaót is kapott a pici, sőt egyik nap bioétcsokit is.

A pumpa óta már kb. 2 hétre nőtt azon éjszakák száma, mikor tudtam aludni. A pumpa biztonságérzetet ad, a gyereket legalább nem kell felkelteni, és bár hol egyik, hol másik oldalamon csipog (férjem bal, gyerek jobb oldalon alszik), legalább a férjemhez nem kell mindig felkelni.

Örülök, hogy megoszthattam ezt veletek, üdv edinaxy
 

edinaxy

Új tag
Bocsi, még annyit, hogy nekem nem az inzulinnal van bajom, a ROSSZULLÉTEKKEL!!!


A diétáról annyit, úgy döntöttem, hogy megméretem a C-peptidjét most az elején és még kétszer 1-1 hónap múlva. Ha van változás, maradunk a glutén és tehéntejmentes kajáknál, zöldség, gyümölcs, hús. Ha nincs, akkor jöhet a krumpli és pizza is.
Egyébként nekem könnyű, vidék, mezőgazdaság, egyik ismerős almát termeszt, a másik hűtőházas, a negyedik vadászik, itt pl. a vaddisznó, szarvashús 250 Ft-os kilós ár, (igaz ezt csont, bőr, kizsigerelve) nem mint üzletben 2000 felett látom. Egyébként is nagyjából így eszünk. Anyósomék ellátnak gyümölccsel, házi cukor nélküli lekvárral, kertünkben barack, eper, dió, tojótyúkok. Anyósom már beleszokott a diétás főzésbe, ő is főz hetente egyszer, sütit keveset eszünk, inkább gyümölcsöt.

Kajánk van, ruha turki (csak a gyereknek), ezen kívül a nagylány sulija, tanulása ami kp. Bevásárláskor az édességsort, szénsavas, cukros üdítősort egy az egyben kihagyjuk. A legnagyobb segítség, talán hogy együtt van a család, nagyszülők, szomszédok, ha bármi segítség kell, gyerekvigyázás, házi munka, kinek az ismerőse tud ezt-azt csinálni, vagy használtan eladni-venni, sokan segítenek, és ez működik oda-vissza.
 

naty77

Új tag
Edinaxy: úgy volt évekig inzulinos a párod, hogy nem mért cukrot?
én rohadt ritkán mérek és elég jól érzem a cukraim. de amikor valami furcsát érzek, vagyis magasat, vagy alacsonyt, inkább megmérem, hogy biztos-e, nem adnék megérzésre több inzulint, vagy várnék ki időt, hogy lejjebb menjen, pont az ilyenek miatt.
és most a jólneveltségem miatt nem írom azt, amit gondolok...
rosszulléteink vannak. a jól beállított cukrok, pumpa mellett is. vannak alacsonyak, magasak, vannak frontok. ez sajnos normális. megtanulunk vele élni. attól persze még nem jó.
persze egy kisgyereknél, aki még nem jelzi ezeket sokkal nehezebb. ezt megértem. de akkor sem az a megoldás, amit Te válaszottál EZ MIATT.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ezek után mondja valaki, hogy a diéta húzós.
Edinaxy, még mindig nem érted a lényeget: meg is ölheted a lányodat ezzel a diétával, míg a cukorbetegség kezelésével nem ölheted meg - természetesen oda kell figyelni, nem úgy, mint ahogyan a férjed tette!!!!!!!! És ha odafigyelsz, nem lesznek ilyen rosszullétek. Ez az odafigyelés sokkal kisebb odafigyelés, mint a diéta megszorításai, de a lényeg akkor is az, hogy egy 2.5 éves kislánynál ez a diéta ölhet. Nézd meg, csupán hányan vagyunk ezen a fórumon, akik TUDUNK élni cukorbetegséggel teljesen normális és boldog életet és nem cserélnénk le az inzulinkezelésünket erre a diétára, azért, mert veszélyesnek találjuk és így is boldog, teljes életünk van. A férjednek pszichológus kellene, nála valami nem stimmel a leírásod alapján - neki a diéta sem segítene, fejben van problémája.

Arra még egyszer sem reagáltál, hogy ki garantálja nektek, hogy egy 2.5 éves gyereknél ez a diéta nem okoz fejlődési problémákat vagy halált??? Olyan kevés fehérje bevitele van a kislányodnak (mert biztosan nem eszik meg napi 1kg húst - bár attól is beteg lenne egy idő után, de másképp hogy vinne be elég fehérjét?), meg más tápanyagok is hiányoznak, melyek hosszú távon fogják megnyomorítani, hacsak nem befejezni életét. Ha nem is hal meg, jó lesz, ha nem nő meg rendesen, tanulási problémái lesznek, alulteljesít majd mindenben a kevés tápanyag és főleg kevés fehérje miatt? Jobb ez, mint a cukorbetegséggel élni? Nem a férjed az átlag cukros, szegénynek (szintén) segítség kellene, mert így valóban nem lehet élni. De ez nem a cukra miatt van, hanem az önkontrollal vannak problémái, innen meg nem mondom, miért. De a diéta ezen nem változtatna.

2.5 éves gyereket vadhússal etetni sem túl célszerű. Az ő emésztőrendszerük még nem elég érett erre, sok felnőtté sem képes rendesen megemészteni ezeket.
 

misamaci

Aktív tag
Edinaxy!
Ahogy olvasom amit írtál, nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá (és előre szólok, semmiképpen sem bántani akarlak, csak hangosan gondolkodom!)
Azt írod, hogy a rosszullétek miatt aggódsz a legjobban ... bocs, de abból amit leírtál, a párod a saját - finoman szólva - figyelmetlenségének köszönheti ezeket .... ha ő nem figyel arra, hogy rendesen egyen, mérjen stb ... akkor nincs ember, aki kézben tudná tartani a cukrait. Sokan és sokszor leírták már, de a diabos leghatékonyabb kezelője saját maga.

A diétával kapcsolatban nekem leginkább az a gondom, hogy az ilyen megvonásos étrendeknek általában több a hátránya, mint az előnye. Szerintem ha nincs glutén- és tejérzékeny a családban, ez a fajta megvonásos diéta szinte garantálja hogy lesz ugyanis ezeknek az ételallergiáknak a kiváltó oka, hogy a szervezet -a megfelelő enzimek és bélflóra hiányában - nem képes lebontani ezeket a fehérjéket és amiatt alakul ki az allergiás reakció. Mind a gluténra, mind a kazeinra igaz, hogy alaphelyzetben a szervezetünk ezeket nem kezeli, csak később - valahol a 2-6 éves kor között - "tanulja meg" ezeknek a kezelését, addigra alakul ki az emésztésükhöz szükséges bélflóra .... megfelelő táplálkozás esetén. Ha már a kezdetektől megvonod ezeket a táplálékokat, akkor a szervezetnek esélye se lesz, hiszen nincs semmi ami arra ösztönözné, hogy alkalmazkodjon.
 

dg

Őstag
Én ahhoz már nem tudok mit hozzáfűzni, amit előttem leírtatok. Egyetértek, Naty , Molli, Kata, Misi. Szomorú és dühös vagyok egyszerre... Irtózom ezektől a diétáktól, életveszélyesnek tartom, hogy laikus belemenjen ilyesmibe.
Edinaxy, nehogy azt hidd, megbántani akarlak! Nem. De teljesen más irányból kellene megközelítened az életviteleteteket! Nem tudok mást mondani, mithogy testre-lélekre veszélyesnek tartom az általatok választott utat. Szerintem forduljatok pszichológushoz, dietetikushoz, orvoshoz. Ez nem valamiféle negatív "megpecsételés" (mármint igénybe venni a segítségüket). Nagyon sokat adhatna pozitív értelemben a gondolkodásmódotokhoz, hogy helyükre billenjenek a dolgok. Drukkolok!
 

poe

Őstag
Edinaxy!

Szerintem komoly problémáitok vannak a diabetes és kezelésének ismeretével, ill. a betegség elfogadásával... Egy jól beállított diabetesesnél a mindennapi élet sokkal gördülékenyebben, izgalommentesebben megy.
Én úgy érzem ez egy picit rólad szól, magadat akarod attól megkímélni, amit a férjed mellett végigcsináltál... Pedig ennek a gyerekről kellene szólni, hogy őbelőle olyan felnőtt legyen, akinek minden esélye megvan a hosszú, teljes életre.
Kérlek benneteket forduljatok szakemberekhez, pszichológushoz, diabetológushoz és dietetikushoz, különben rossz vége lesz... :sad:
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Edinaxy, még mindig sokat jártok a fejemben, eszembe jutott valami.
Látom, hogy nem fogadod be azokat az intelmeket, amiket itt kaptál, és ez valahol érthető, ez csak egy fórum, az interneten mindenki azt ír, amit akar, következmény nélkül.

Én arra biztatnálak (és inkább kérném tőled), hogy ha már mindenképpen csináljátok ezt a diétát, akkor konzultálj egy dietetikussal és rendszeresen vidd el a gyermekorvoshoz a lányodat, mondjuk 3 havonta egy általános ellenőrzésre, állapot felmérésre. A dietetikussal (gyerekdietetikus kéne nektek ráadásul) azt kéne megbeszélni, hogy mit eszik pontosan és esetleg miből kéne többet vagy kevesebbet ennie, hogy megfelelő arányban legyen benne fehérje és egyéb anyagok, esetleg nem lenne-e célszerű kiegészítőkkel pótolni a tápanyagokat.
 

lizzi

Őstag
edinaxy!
ha volt időd és olvastad a hsz-eimet akkor tudod,hogy én sok mindenen keresztülmentem ,(regényt tudnék írni róla és olyan dolgokról amikről az ember álmodni sem mer,hogy ez a közelben, a mai világban megtörténhet,de nem síránkozom csak leírom a tapasztalataimat:) )és ha választás elé állítanának akkor én inkább azt választanám,hogy mérek napi többször cukrot és diétázom így mint most minthogy ezt a diétát csináljam amit ti!!!!és azt is tudom ,hogy azért ,hogy ma így gondolkodom és élek és ilyen ember vagyok amilyen, a cukorbetegségem nagyban közrejátszik és sok emberrel nem cserélnék,ezt őszintén mondom!!!én 7 évesen lettem cukorbeteg és a szüleim mindent megadtak volna ,hogy meggyógyítsanak ,de nem kockáztatták volna az életemet az biztos!én egyetértek azzal,hogy mindenkinek szíve joga,hogy úgy nevelje a gyerekét ahogy szeretné ,de biztonságban,ez a lényeg!!!!és én azt hiszem,hogy ez a diéta nem biztonságos egy 2,5 éves kislánynak!
és annál nagyobb bízonyíték ,hogy a férjed ahhoz képest,hogy hogy ,,kezelte" a diabot szövődménymentes mi kell???
meg én nem értem,hogy hogyan tud a kislányod bevinni megfelelő mennyiségű ch-ot ezekkel a kajákkal??tényleg kíváncsi vagyok ,írj róla légyszí!!
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Sziasztok,
Becsülettel végigolvastam az egészet, és azt hiszem ekkora "őrültséget" rég láttam, (sokan tudjátok, nem vagyok cukorbeteg...) Én ezt a diétát, egy felnőtt, elhízott embernek sem javasolnám, annyira drasztikus, egy fejlődésben lévő 2,5 éves kislánynak pláne nem! (és én sem bántásból írom edinaxy!)
Az indexen találtam egy embert, aki csak poénból kísérletezett magán a karácsonyi hízó-, majd az azt követő fogyókúra kapcsán. Háááát, a drasztikus megvonás semmilyen esetben nem lehet jó, olvassátok el, ha van időtök, nem paleo... csak úgy fogyókúra címen... és ami még érdekes: a szép laboeredmények sem olyan szépek... Önpusztító két hónap volt ez
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Egyébként észrevettem, hogy bárki, aki gyógymódot ajánl a diabéteszre, azt írja csupán: gyógyítható a cukorbetegség... de hogy létezik többféle típus, és melyiket... na arról halvány lila... sincs. A 2-es típus nyílvánvalóan diétával, életmódváltással visszafordítható, de ez idáig sehol sem tudták tartósan (időlegesen szigetsejtátültetéssel vannak szép eredmények a tudományban) meggyógyítani az 1-es típusban "szenvedőket". Apropó: a cukorbetegség szerintem egy életen át tartó TUDATOS egészséges élet...
 
Oldal tetejére