vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Hja, ilyen félelmem nekem is van, pont tapasztalatokból adódóan. De talán most másképp lesz. Bizakodó vagyok.Lenne rá egy fogadásom, hogy diplomatikus, semmiről nem állást foglaló vélemény lesz. Nem minősíteni szeretném ezzel a dokit, dokikat, de nekem az a tapasztalatom,hogy ilyen kérdésekben nagyon magasztos, tudományos, semmitmondó választ adnak vagy diplomatikus kinevetést. De én is kíváncsian várom.
Szerintem erről a témáról az orvosok még nálunk is kevesebbet tudnak.
Ha eleget nyüstöljük a doktorokat, akkor talán változni fog ez a tendencia.
Meg nagyon bízom benne, hogy Poe doktora egy kötetlen beszélgetésként a véleményét kérve megkapja a választ.
Ahhoz, hogy egy doktor érdemben nyilatkozzon, ahhoz a könyvet el kell olvasnia, vagy legalább addig eljutnia, ameddig én is olvastam (diab témaköre), de legalábbis foglalkozni a témával, ha más orvos olvasta, akkor konzultálni vele.
Szendi sem egy délután írta meg a könyvét. Lesz még visszhangja, majd kiforrja magát.
Kár, hogy ha bebizonyosodik a diabra vonatkozó rész komolytalansága, akkor az kihat a könyv többi részére, ami nem feltétlenül haszontalan, hiszen tudjuk jól, hogy az étkezés megreformálásával nagyon sok betegség gyógyítható, megelőzhető, vagy kordában tartható. Gondolok itt pl. a magasvérnyomásra, elhízásra, talán még a rákra is, meg nem is tudom mikre még. Vagyis a diab rész sületlensége hiteltelenné teszi a többi fejezetet. Amit legalábbis én a könyvben olvastam, a diab kivételével -bár erős rábeszéléssel és túlzással ugyan-, megszívlelendő lehet emberek ezreinek. A telomerekről pl. nem Szendi könyvében olvastam először, meg sok egyéb másról.
, neked meg mákod van.