Borka receptjére gondolsz, amit Misamaci egészített ki, vagy amit DG rakott fel? egyébként szerintem jó a fruktóz is, bár én még nem próbáltam.Nagyon jól hangzik,meg kell valósítanom!
Glukanonnal lehet csak felfuttatni az élesztőt fruktóz nem jó?
Nagyon jól hangzik,meg kell valósítanom!
Glukanonnal lehet csak felfuttatni az élesztőt fruktóz nem jó?
Köszi aranyosak vagytok!
Most éppen a vaniliás kiflin dolgozom,fejben,hogy mennyi legyen a graham és mennyi a sima liszt!?
Köszi aranyosak vagytok!
Most éppen a vaniliás kiflin dolgozom,fejben,hogy mennyi legyen a graham és mennyi a sima liszt!?
Küldjél valahogy.Megcsináltam!
30dkg sima liszt,20dkg graham.tök jó lett!!!!!!!!
már küldöm is! Figyuz!!!!!!!!!!!küldjél valahogy.
Nagyon jól hangzik,meg kell valósítanom!
Glukanonnal lehet csak felfuttatni az élesztőt fruktóz nem jó?
én is cukorral szoktam,azt hiszem az a csipet nem oszt,nem szoroz! De ha ti másképp gondoljátok????én azt tapasztaltam, hogy az élesztőt cukor nélkül is fel lehet futtatni, kis tejben, vagy kevés lisztes vízzel. Talán így kissé tovább tart. De egy kevés cukor (akár fruktóz is), vagy méz sem árt, mert az élesztő felhasználja, miközben "felfut" és a végeredmény már nem cukor. (ezt békefy doktor úr mondta döbröntén a diabos edukáción)
Nem gondoljuk másképp. Ha bemész a bótba, és bármit veszel, abban is van cukor.én is cukorral szoktam,azt hiszem az a csipet nem oszt,nem szoroz! De ha ti másképp gondoljátok????
Ez a technika számomra ismeretlen, megint tanultam valami újat. Köszke érte.Az élesztőt én is cukorral futtatom fel. Egy kevés cukrot és kb 2 ek lisztet palacsintasűrűségűre bekeverek vízzel, ebbe teszem az élesztőt és kb 15-20 perc alatt kész is.
én is cukorral szoktam,azt hiszem az a csipet nem oszt,nem szoroz! De ha ti másképp gondoljátok????
Az élesztőt én is cukorral futtatom fel. Egy kevés cukrot és kb 2 ek lisztet palacsintasűrűségűre bekeverek vízzel, ebbe teszem az élesztőt és kb 15-20 perc alatt kész is.
Ez nagyon jól hangzik!
Azt tudtam, hogy a cukron gyorsabban szaporodnak az élesztőgombák. Ezek szerint a liszt további pluszt nyújt. Mit?
A cukor azért kell, hogy az élesztőgombák gyorsan magukhoz térjenek (én sokszor szárított élesztőt használok), utána már a liszt keményítőtartalmából kezdenek dolgozni (ilyenkor már érezni lehet azt a jellegzetes élesztős illatot és az egész barna és habos lesz).
Misi!
Köszönöm válaszod! Legközelebb én is kipróbálom, annál is inkább, mert a szárított élesztőt még nem sikerült úgy "megkelesztenem", ahogy kívánatos volna!