Receptek

borka

Őstag
Néztétek a hátoldalt? Mán meg akartam kérdezni, hogy hol lehet 148 petákért szakácskönyvet venni, de inkább kimentem a konyhába, és megnéztem a zenyémet. 100 petákért vettem anno. :D

Kata !

Közölnöm kell veled,hogy én nyertem,mert az enyém 30 Ft volt.
1973-as VII.átdolgozott kiadás.:hurra::hurra::hurra:
 

sünike

Új tag
Most csináltam egy sütikét...
1 nagy dobozos(450-es)tejföl,2 csomi vanilliás cuki, 6 kanál kristály cuki(édesitő),kocka alaku háztartási keksz,1 csomi tortazselé,gyümölcs.
A tejfölt a vaniliás cukit és a kristály cukit jól össze kell keverni,egy kocka alakú tálba le kell tenni alura egy sor kekszet,rá a krémböl,aztán megint keksz,megint krém...amig van.Felül krém legyen,tetejére karikára vágot banán vagy kiwi vagy..és a torta zselé.Hűtőbe vele 2-3 óra és kész!!!

 

misamaci

Aktív tag
Szeretnék bodzaszörpöt készíteni édesítővel. (Tesós cseppeim vannak, név szerint Ezerédes). Tud valaki receptet?

Nekem polisweet-tel van meg de az lényegében ugyanaz.

10-12 nagy bodzavirág
110 ml (1 flakon) polisweet
6 l víz
15 g borkősav
15 g citromsav
1 kk szalicil

vizet az édesítővel felforralni,
ha kihűlt belekeverni a borkősavat é a citromsavat,
a leöblített bodzavirágokra önteni
3-4 napig lefedve, hűvös helyen állni hagyni
leszűrni, szalicilt hozzáadni, üvegbe tölteni
 

somcsika

Aktív tag
Nekem polisweet-tel van meg de az lényegében ugyanaz.

10-12 nagy bodzavirág
110 ml (1 flakon) polisweet
6 l víz
15 g borkősav
15 g citromsav
1 kk szalicil

vizet az édesítővel felforralni,
ha kihűlt belekeverni a borkősavat é a citromsavat,
a leöblített bodzavirágokra önteni
3-4 napig lefedve, hűvös helyen állni hagyni
leszűrni, szalicilt hozzáadni, üvegbe tölteni


De régen csináltam már bodza szörpöt, már nem is emlékeztem rá, hogy hogyan kell.
Köszi a receptet. :dr_24:
 

borka

Őstag
Nem éppen diétás,de lehet, hogy a család örülni fog neki.
 

Csatolások

  • finomsagok 2.pdf
    750.2 KB · Olvasás: 8

borka

Őstag
*A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél
>> többet!* *Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai
>> vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!* A cékla kiváló többek
>> között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen,
>> hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax
>> tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére,
>> menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak
>> kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás
>> vagy szürke hályog -, szív-, és vérnyomás
>> rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra
>> egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a
>> fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. *Nyersen,
>> reszelve vagy szeletekben* A cékla gyökere és levele
>> egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi
>> hasznos tápanyagot tartalmaz.
A céklalevél nem csak
>> egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a
>> legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila
>> erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót
>> legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod.
>> Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy
>> körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha
>> nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát:
>> segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
>> <http://;/>
>> *Préseld ki a levét!* A céklalé készítésére lehetőleg bio
>> zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása
>> elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz
>> belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek
>> - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével,
>> almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy
>> gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt
>> magadnak és barátaidnak. *Tálald köretként, főételként
>> vagy desszertként!* A céklát főzve vagy sütve rengeteg
>> módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és
>> ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár
>> édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket
>> változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy
>> az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora
>> sikert fog aratni? *Mindegy hogyan, de fogyaszd!* Hiszen
>> nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének
>> számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító
>> ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a
>> betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek
>> megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek
>> tüneteinek enyhítése céljából! *Kedvcsináló: egy ízletes
>> és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept* /Hozzávalók:/
>> 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál
>> citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és
>> egy kis só./
>> Így készítsd a salátát:/ Az alaposan megmosott céklát
>> hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy
>> tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és
>> vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a
>> citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze
>> alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát.
>> Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen
>> elkészített sült mellé is. *Bolondítsd meg egy kis
>> sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta*
>> /Hozzávalók:/ tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány
>> gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított
>> kecskesajt./
>> Előkészítés:/ vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket
>> pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A
>> céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy
>> lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva
>> olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy
>> sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet
>> önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy
>> kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet./
>> A saláta összeállítása:/ hámozd meg a céklát, de ha lehet,
>> még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add
>> hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel,
>> majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes
>> előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.
 

tímeácska

Őstag
Misamaci drága!
Úgy gondoltam, hogy ma vacsira tortilla-t csinálok. Gyros lesz a "tölteléke", jó sok salival, és rengeteg hagymával, fokhagymás öntettel... :p
Viszont a kérdésem az lenne, hogy a félkész bolti tortilla lapokat hogyan célszerűbb elkészíteni? Azt írják a csomagoláson, hogy lehet sütőben, serpenyőben, vagy mikróban is... Még tortilla-t nem csináltam, így nem tudom, melyik elkészítési formával lesz valóban puha a tésztám, nem egy törős, kemény valami??? HELP!
 

misamaci

Aktív tag
Misamaci drága!
Úgy gondoltam, hogy ma vacsira tortilla-t csinálok. Gyros lesz a "tölteléke", jó sok salival, és rengeteg hagymával, fokhagymás öntettel... :p
Viszont a kérdésem az lenne, hogy a félkész bolti tortilla lapokat hogyan célszerűbb elkészíteni? Azt írják a csomagoláson, hogy lehet sütőben, serpenyőben, vagy mikróban is... Még tortilla-t nem csináltam, így nem tudom, melyik elkészítési formával lesz valóban puha a tésztám, nem egy törős, kemény valami??? HELP!

Ahogy a csomagoláson le vagyon írva :)... még nem használtam félkész tortillalapot ... mondjuk szerintem forró serpenyőben kb 1/2-1 perc és pont jó, vagy ha mikróban melegíted át, akkor tegyél be mellé egy kis pohárban vizet, úgy átmelegszik, de nem sül keményre, nem szárad ki (pl így lehet jól átmelegíteni a hambihoz a puffancsot is hogy ne száradjon ki)
 

tímeácska

Őstag
Ahogy a csomagoláson le vagyon írva :)... még nem használtam félkész tortillalapot ... mondjuk szerintem forró serpenyőben kb 1/2-1 perc és pont jó, vagy ha mikróban melegíted át, akkor tegyél be mellé egy kis pohárban vizet, úgy átmelegszik, de nem sül keményre, nem szárad ki (pl így lehet jól átmelegíteni a hambihoz a puffancsot is hogy ne száradjon ki)

:dr_24::dr_24::dr_24: Szerintem a mikrót fogom választani... :)
 
Oldal tetejére