*A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél
>> többet!* *Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai
>> vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!* A cékla kiváló többek
>> között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen,
>> hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax
>> tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére,
>> menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak
>> kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás
>> vagy szürke hályog -, szív-, és vérnyomás
>> rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra
>> egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a
>> fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben. *Nyersen,
>> reszelve vagy szeletekben* A cékla gyökere és levele
>> egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi
>> hasznos tápanyagot tartalmaz.
A céklalevél nem csak
>> egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a
>> legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila
>> erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót
>> legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod.
>> Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy
>> körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha
>> nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát:
>> segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
>> <http://;/>
>> *Préseld ki a levét!* A céklalé készítésére lehetőleg bio
>> zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása
>> elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz
>> belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek
>> - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével,
>> almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy
>> gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt
>> magadnak és barátaidnak. *Tálald köretként, főételként
>> vagy desszertként!* A céklát főzve vagy sütve rengeteg
>> módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és
>> ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár
>> édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket
>> változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy
>> az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora
>> sikert fog aratni? *Mindegy hogyan, de fogyaszd!* Hiszen
>> nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének
>> számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító
>> ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a
>> betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek
>> megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek
>> tüneteinek enyhítése céljából! *Kedvcsináló: egy ízletes
>> és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept* /Hozzávalók:/
>> 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál
>> citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és
>> egy kis só./
>> Így készítsd a salátát:/ Az alaposan megmosott céklát
>> hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy
>> tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és
>> vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a
>> citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze
>> alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát.
>> Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen
>> elkészített sült mellé is. *Bolondítsd meg egy kis
>> sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta*
>> /Hozzávalók:/ tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány
>> gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított
>> kecskesajt./
>> Előkészítés:/ vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket
>> pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A
>> céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy
>> lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva
>> olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy
>> sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet
>> önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy
>> kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet./
>> A saláta összeállítása:/ hámozd meg a céklát, de ha lehet,
>> még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add
>> hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel,
>> majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes
>> előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.