Receptek

borka

Őstag
Nem kell szerénykedned, de ne ijedjél meg ,ha valakitől köcsögöt kapsz ajándékba,mert szerintem többen is megszertnék kóstólni a föztödet. Tudnék tippeket is,de most nem.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen nyamm-nyamm!:mrgreen: nem vagyok egy "konyhatündér", én csak amolyan hétköznapi szintem szoktam főzőcskézni .:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Egy percig se aggódj, mi mindannyian tündérek vagyunk, már csak egy konyha kell, és persze egy köcsög.

blaci

Őstag
Kedves Konyhatündérek!

Ezt az orosz falusi húslevest sok helyen "Orosz leves bóbitás köcsögben” vagy pedig "Legényfogó leves"-ként is ismerik. Valóban a rég megszűnt Bajkál étterem étlapján kínálták ezzel a névvel "Orosz falusi leves köcsögben".
Ez egy másik recept az ételről ami gyakorlatilag ugyan az csak más névvel…

Orosz leves bóbitás köcsögben

Hozzávalók a leveshez:
25 dkg marhalábszár, 1 csirkemell, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 közepes fej hagyma, 10 dkg gomba, 1 nagyobb burgonya, 1 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a "bóbitához"(kelt tészta)
30 dkg liszt, 15 gr élesztő, 1 mokkacukor, 1 - 1,5 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 egész tojás, só

A húsokat egy darabban hagyjuk, a hagymát, gombát egészben, a leveszöldséget félujjnyi hasábokra, a burgonyát kockára vágjuk, és a petrezselyem kivételével húslevest főzünk.

Közben elkészítjük a tésztát. A liszthez adjuk a megfuttatott élesztőt, tojást, olajat, sót és annyi tejet, hogy lágy tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk és langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

Ha megfőtt a húsleves, leszűrjük, a csirkemellet kicsontozzuk és a hússal együtt kockákra vágjuk. Nagyobb köcsögökbe vagy tűzálló tálkákba arányosan elosztjuk a húst, zöldséget és a levest, megszórjuk petrezselyemmel.

A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, cipókat formálunk belőle, korong alakúra kihúzogatjuk, és "betapasztjuk " vele az edénykék száját.
Megkenjük tojássárgájával és előmelegített forró sütőben ( 200 fok) addig sütjük, amíg a tészta szépen megpirul. ( kb. 20-25 perc)

Azonnal tálaljuk, nagyon finom!!!!

U.i.: Csak utána olvastam egy kicsit a dolognak… :rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

blaci

Őstag
Egyébként kaptunk ma délután egy nagy tál igazi falusi rétest, és azt nézegetem meg szagolgatom a konyhában...szinte émejítően édes, olyan igazi...:( ;):D:D:D

U.i.: Azért jól vagyok ám...

dg

Őstag
Továbbra is jól hangzik. Mondjuk olyan macerásnak tűnik, hogy egyelőre marad az álmodozás! (már az orosz husileves)
A rétest szintén irigyeljük!

vighkata

Továbbra is jól hangzik. Mondjuk olyan macerásnak tűnik, hogy egyelőre marad az álmodozás! (már az orosz husileves)
A rétest szintén irigyeljük!
Én szívesen elmacerálnék(nák) vele. Lehet ez az egyik fogás a következő diab talin, persze a palacsinta előtt.

dg

Őstag
Kata és Lajhi, Lajhi és Kata!

Én azért ezt az énektudást majd leellenőrzőm élőben, egy kis alapozás után!

rgyörgy

Új tag
Graham kenyér

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Hozzávalók: 50dkg graham liszt, 15 dkg fehérliszt. 2 dkg élesztő, 5 dkg napraforgóolaj, fél mokkáskanál őrölt kömény, egy tk. só, 4. 5 dl víz.<o></o>

Az élesztőt 1 dl langyos vízben jól feloldjuk, és 7 dkg lisztel tejföl sűrűségű kovászt, készítünk, majd langyos helyen 35-45 percig kelesztjük. Közben a kétféle lisztet és az őrölt köményt összekeverjük. Amikor a kovász megkelt, a liszthez öntjük, összekeverjük, a langyos sós vizet fokozatosan adagoljuk és elkezdjük a dagasztást. Közben hozzáöntjük az előre lemért olajt, és simára dolgozzuk a tésztát. Fontos, hogy a tészta fakanállal könnyen keverhető legyen. Akkor kapunk jó kenyeret, ha a tészta jó lágy. Az így elkészített tésztát 30 percig pihentetjük, majd kiolajozott tepsibe rakjuk. 15-20 percig pihentetjük, <o></o>
Előmelegített sütőbe helyezzük, közepes erősségen /180 fokon/ 60 percig sütjük.<o></o>
Én egy 30x20 –as tepsit használok, de kisseb méretű is jó. <o></o>
Szénhidrát tartalma<o></o>Kb. 80 dkg-os kenyérnek 336. 5 g.
<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o>

vighkata

Graham kenyér<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Hozzávalók: 50dkg graham liszt, 15 dkg fehérliszt. 2 dkg élesztő, 5 dkg napraforgóolaj, fél mokkáskanál őrölt kömény, egy tk. só, 4. 5 dl víz.<o></o><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o>
Ezt én a dolgozóban jól kinyomtatom, és itthon jól meg fogom csinálni.
Köszönjük Évikének a receptet.

Oldal tetejére