vércukor kiértékelő program

laffi témája a 'Vércukormérés' fórumban , 2006 Október 15.

 1. hello

  hello Tag

  Ki tud segíteni a Smart Pix használatában? Ezzel a ketyerével gond nélkül készítettem a Spirit pumpa és az AC vc mérő adatfeldolgozását számítógépre. Azután egy szép nap a jelentés elkészítése után a nyomtatás nem sikerült. Rövid leírás: a nyomtatás utasításra megjelent a nyomtatás-ablakban a "Microsoft Office Document Writer" felírás, és a nyomtatás file-ba. Ezután hibaüzenet: a nyomtatás ismeretlen ok miatt nem sikerült. És azóta több gépen próbálkoztam, ez a hiba jött elő. Ebből gondolom, hogy a Smart Pix lett problémás.
  A nyomtatást úgy tudom megcsinálni, hogy az egész oldalt mentem, de ezt emailben nem lehet továbbítani, mert az eredmény egy htm dokumentum, meg egy file, benne sok-sok elemmel. Az orvos viszont az egy darab MDI kiterjesztésű file-t várja.
  Érzékeny lelkűektől elnézést a fentiekért. Ha valaki tud megoldást, annak nagyon örülnék.
   
 2. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Én legtöbbször CTRL-C/CTRL-V (kijelöl/bemásol) kombinációval mentem el a letöltéseket doc. formátumban. Így lehet mail-ben küldeni is! :cool:
   
 3. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Nekem is vacakolt az egyik Smart Pixem, december környékén, ha jól emlékszem... Csak nekem egyáltalán nem akarta beolvasni az adatokat... Javaslat: frissítsem az accuchek.com oldaláról a SP-t. Eredmény: azért verebeket dobálni még jó lesz... :cool::rohog::dr_31:
   
 4. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Itt van a Smart Pix 3.1-es legújabb, frissített verziója, de természetesen a régi, eredetileg a pixen lévő is megfelelő.

  http://www.accu-chek.de/produkte/de...e_informationen/allgemeine_informationen.html

  A 3.1-es azért jobb, mert ez már képes egy diagramra vetíteni a pumpa és vc mérő adatait, és a táblázatban is dátum szerint egymáshoz rendeli a két kütyü adatait.

  A nyomtatással és mentéssel nekem is gondom volt. Valami oknál fogva az Explorer képes csak kezelni a problémát. Illetve lehet, hogy más is, de a Firefox erre nem képes. Sajna ez a Pix hiányossága.

  Mentésre van még egy megoldás, pdf-ben menteni, innen lehet nyomtatni is. Ennek az az előnye, hogy mentéskor nem szabdalja szét a diagramot és a táblicsut, hanem úgy, ahogy a Pixes letöltés látszik, úgy menti el.
  A blogomban van mindkét mentésre példa (Word, pdf).
   
 5. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Bizony... És csak az Explorer tudja a S.Pix-en tárolandó személyes adatokat is menteni/megváltoztatni! A Firefox ezt sem...:dr_4:
   
 6. szentgyorgyipal

  szentgyorgyipal Új tag

  SmartPix, fájl transzport, nyomtatás

  A vércukorszint alakulásának elemzésére én is a SmartPix programot, illetve az általa készített Jelentést használom (lásd: vercukorszint-2010-aprilis-majus )
  A jelentést a jelentés-generáló program nyomtató gombjával ki is nyomtattam, valamint kimásoltam és egy Word programba illesztettem. Az így kapott Word fájlt lementettem a számítógép egyik mappájába. Innen töltöttem fel a blogba. A lementett fájl a szokásos módon a Fájl --> Nyomtatás menüvel is kinyomtatható.
  A jelentés lementhető ugyan webarchivumként (*.mht fájlként) is, de ezt csak az Internet Explorer böngésző tudja elolvasni. A teljes weblapos lementés *.htm fájlként sem célszerű, mivel közzététele körülményes. A blogba nem is illeszthetők be ezek a web fájlok.
  Tímeacska és Kata is transzport céljából a kimásolást *.doc vagy *.pdf fájlba javasolja. Ezeket a fájlokat bárki megnyithatja, elolvashatja.
  A jelentés transzformálást MDI (Microsoft Document Imaging Image) fájlba nem javasolom.
   
 7. hello

  hello Tag

  Köszönöm a Smart Pix-es kérdésemre adott javaslatokat. Sorra próbálom azokat. Sajnos az Accu-chek magyar lapja régóta fejlesztés alatt van. Az accuchek.com országválasztással kezdődik, lásd előbb. A német oldal regisztrációt kér, ami nekem nincs. A pdf-t ezután próbálom ki.
  Szép hétvégét mindenkinek.
   
 8. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  a 3.1-es frissítési verzió csak német, francia, és angol/amerikai oldalakon vannak (talán még máshol is, de nem tudok róla). A magyaron nem is volt frissítő program, a koordinátorok némelyike nem is tudta, hogy van frissítés.

  A németen a legkönnyebb regisztrálni. Én az angolon is regisztrálva vagyok, de ott még lakcím is kell, és egy program program ellenőrzi, hogy van-e olyan utca Londonban, amit beírtunk. A gugli térképes keresőprogramjával kerestünk utcát irányítószámmal együtt. Azt elfogadta a rendszer. Jól túljártunk az eszén:D
   
 9. tímeácska

  tímeácska Őstag

  Én is így csináltam, csak én Amerikában lakom magamat... [​IMG][​IMG][​IMG]
   
 10. vighkata

  vighkata Utolérhetetlen :) – moderátor

  Így könnyű, mi meg görcsölünk.:D:D:D
   
 11. rugach

  rugach Új tag

  Nagyon jó,de szerintem bőven elegendő a hagyományos módszer,melyhez elegendő egy vércukormérő,egy cukorbetegnapló és egy toll,vagy egy ceruza. Ha valaki rendszeresen és kellő számban méri a cukrát,akkor is jól követhető a napi cukor ingadozás.A gyorsan ható inzulinokkal pedig jól kontrollálható a cukorszint.
   
 12. dávid

  dávid Új tag

  szia! régen itt vagyok már a forumon de csak most vettem észre a nagyszerü progit.
  gondolom nem kell hozzá lite link csak az excel.
  kérlek küld el ha még lehetséges előre is köszönöm david
  damel@citromail.hu
   
 13. dávid

  dávid Új tag

  gyon érdekelne a táblázat azt hiszem rossz helyre irtam
  légyszives küld el nekem
  damel@citrmail.hu
   
 14. rugach

  rugach Új tag

  Szerencse,hogy a cukormérő készülékeknek elég nagy a memóriájuk,így akár egy egész hónapnyi mérést képesek tárolni.Sokszor nincs arra időm,hogy minden adott mérést azonnal írjak is a cukornaplóba,így csak kb.hetente írom be a mért cukor értékeket.
   
 15. szentgyorgyipal

  szentgyorgyipal Új tag

  Ki tud nekem segíteni abban, hogy megtudjam annak a videonak a YouTube címét, amelyben bemutatják, hogy a beteg átadja vércukormérőjét a nővérnek és ő az adatokat beviszi a számítógépbe. A feldolgozott adatok azonnal megjelennek az orvos számítógépének képernyőjén, így az orvos a beteget már a legfrissebb adatok birtokában fogadja.
  Köszönettel.
   
 16. szucsa

  szucsa Új tag

  Kedves Szentgyörgyi Pál!

  Itt van a link: http://www.youtube.com/watch?v=02K2qwB-G7o&

  Üdv: szucsa
   
 17. szentgyorgyipal

  szentgyorgyipal Új tag

 18. dávid

  dávid Új tag

  T cim
  sajnos a excel kiértékelő program nem tölthető le az adott helyről mert a virus ellenőrzó
  letilt a webhely belépésnél.
  valaki tudna segíteni
  puszi mindekinek
  dávidka
   
 19. dugoka

  dugoka Új tag

  Szia Laffi !

  Engem érdekelne a program, mert most kezdem ezt a nehéz és rögös utat.
  Vérvételen volt rossz az eredmény, most kezdem mérni magamnak és jól jönne egy ilyen kiértékelő progi.

  Előre is köszönöm.


  Üdv. : Kiss Gabi
   
 20. btunde

  btunde Új tag

  Létezik már egy professzionális - akár az orvosoddal együtt is - nagyon jól használható, számítógépes program is. Többet találtok róla a dcont.hu oldalon.
  Üdv:btunde
   
: smartpix

Megosztás