Kedves Sani!
Én normál cukorszintnél 10 g CH-t 0,8 E inzulinnal tartok egyensúlyban. Ebből számolva (és figyelembe véve, hogy 48 kg vagyok), ha korrekciós inzulint kell adnom, akkor 1 E inzulin 3,3 mmol/l cukorszint esést produkál. Ez számítás, ehhez kell igazítani az egyéni érzékenységet, és a nálam gyakran előforduló inzulinrezisztenciát.
Az inzulinrezisztenciát nem védekezésnek, vagy mellébeszélésnek szánom, onnan veszem, hogy a dokim mondta, hogy nálam gygakrabban vannak rezisztens időszakok. Azt pedig nem gondolom, hogy a dokim mellébeszélne, neki nem érdeke "szőnyeg alá" söpörni a valóságot. Két alkalommal volt rajtam a CGMS (folyamatos szöveti glukoz monitor), ami kimutatta az ingadozásokat, és a nem érzékelt hipokat is. Pedig a műszer fentléte alatt ponosan dokumentálva időre kajáltam, és nagyon pontosan mérlegen mérve számoltam a CH-t.
Egyetértek azzal, hogy nem szabadna a cukrot hagyni felszökni, és elfogadom, hogy nem kötözködni akarsz, de kérlek fogadd el, hogy bizony vannak cukorbetegek, akik a leggondosabb odafigyelés ellenére mégis produlálják ezeket a rossz értékeket. Én ebbe a kategóriába tartozom, és hidd el, hogy én is megteszek minden tőlem telhetőt, hogy rendben tartsam a cukromat. Bár ez nem verseny, de hidd el, lehet, hogy én (vagy hozzám hasonlóan labilis diabosok) ugyanannyit, vagy esetleg többet megteszek az egyenletes stabil cukorszinttért, mint te, vagy más, akinek sokkal szebbek az eredményeik.
Tudás, és produkált cukor eredmények. Önfényezés nélkül mondom, hogy valamelyest én is konyítok a diabhoz. Ígérem fogok szólni, ha a szervezetem a tudásomnak megfelelően fog működni.
Addig csak olyannal tudok szolgálni, mint a mostani időszakom, vagyis, hogy 4. napja nem ment fel a cukrom 9 fölé. Semmit nem csinálok másképp, csak annyit, hogy egy picit kevesebb inzulint adok (0,5-1,0 E), ill. a beadás idejét nyújtom meg 30 percről 45 percre.
Csakhogy én ismerem a saját szervezetemet, és én tudom jól, ahogy jött ez a "jó" időszak, ugyanúgy vége lesz, és jön a nehezen kordában tartható időszak.
Üdv