vighkata
Utolérhetetlen :) – moderátor
Köszi, hogy ezeket megkérdezted, ezért is tartottam fontosnak a fenti tájékoztatást, mert sokan vagyunk azon a bizonyos 3.188 E Ft-os határon.Kedves Kata!
Köszi, hogy beírtad valóban nem árt jól tájékozottnak lenni!
Már csak azt szeretném megkérdezni ezzel a témával kapcsolatban, hogy valaki össze tudná esetleg röviden foglalni mikor kell (egyáltalán érdemes) kitölteni a nyilatkozatot az adójóváírás munkáltató általi figyelembevételéről és mikor nem kéne..?! Vagy aki már leadta a nyilatkozatot annak esetleg az év során mikor kell ill. lehet vagy érdemes azt visszavonni, ha úgy látja mégis túllépi a keretet év végéig.
Pl.: Egy előre nem várt kiküldetés (nálunk +20% az alapbérre!), vagy sok-sok túlóra egy kolléga betegsége miatt, stb.
Köszi előre is!
Üdv.,
Laci ...aki nem nagyon tud eligazodni az új jogszabályban!(...mondjuk nem is akar de sajna muszáj!)
![]()
Többek között én is, és sokat agyaltam, hogy leadjam, vagy ne, a kedvezményre vonatkozó adatlapot. Egyelőre leadtam, mert amíg csak a tájékoztatás volt a kezünkben, addig nem lehetett látni, hogy ez a bérpapíron hogy fog mutatni. Azóta megkaptuk a bérpapírt, és ha nem kérem a kedvezményt, akkor bizony a 2010-es keresetem kevesebb, mint a 2009-es.
A bérosztályon viszont megkérdeztem, hogy évközben meg lehet-e változtatni Szerencsére bármikor visszavonhatom a nyilatkozatot.
Folyt kov....

, tudnék még ...
. Tavaly még semmi akadálya nem volt annak hogy megkapjam az igazolást, és az ezzel járó adó kedvezményt. Vajon jól értelmezem a rendeletet, vagy sem.