Insulinpumpa

pusimelu

Őstag
Christina puszilom a te fiacsskádat is!Remélem jól vagytok!Nekem már egész jól megy az új melóhely.Majd a talin mesélek!Meli

tímeácska

Őstag
:lol::lol::lol:
Ne mond, hogy te értetted elsőre?!:-D

-kisgonoszchristina-

De, értettem! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pedig e-mailben ezt a szöveget kaptam:
" Vettem észre, hogy kezd Tímea felpörögni, mert nem viselkedett a tőle teljesen megszokott racionalis módon, hanem inkább kissé szőkésen."
Én... Szőkésen... És ezt csak most vették észre... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: :lol::lol::lol: :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

christina

Őstag
Christina puszilom a te fiacsskádat is!Remélem jól vagytok!Nekem már egész jól megy az új melóhely.Majd a talin mesélek!Meli

Köszi, átadom!:)
Jól vagyunk, kibírtuk a hétfői diab gondozós sorbanülős órákig várakozós játékot.
A cukraink tök jók (túl jók)a melegnek köszönhetően!:p
Pl. ma: 5.7, 3.9, 3.8, 3.9, 7,3

Neked pedig gratulálok a cukrokhoz, nagyon szépek!
Várom a talit!;) Puszi

christina

Őstag
De, értettem! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pedig e-mailben ezt a szöveget kaptam:
" Vettem észre, hogy kezd Tímea felpörögni, mert nem viselkedett a tőle teljesen megszokott racionalis módon, hanem inkább kissé szőkésen."
Én... Szőkésen... És ezt csak most vették észre... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: :lol::lol::lol: :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ki volt az? Nem ismer téged!:lol::lol:

tímeácska

Őstag
Ki volt az? Nem ismer téged!:lol::lol:

Ugye?! Én is úgy gondolom...:rolleyes::rolleyes::rolleyes::mrgreen:
(Egyébként az az ember írta, aki mostanában segített a dolgokat átvészelni, de úgy is írhatnám, hogy túlélni... Pedig, Ő aztán ismerhet/ne...:rolleyes: Vagy mégsem?!:mrgreen:)
-TitokzatosTímeácska:cool:-
-KicsitszőkésTímeácska:mrgreen:-

Szóval akár innen kiindulva fogyni is lehet a pumpával... De én már nemegytől az ellenkezőjét is hallottam. Szóval kíváncsi lennék a többi pumpás tapasztalataira is e téren.... Kire hogy hatott a pumpa???

Hú, örülök ennek a témának! Én 2 hónap alatt 3 kilót fogytam a pumpával, pedig nem is akartam. 196 cm magas és már csak 77 kiló vagyok. Igaz, a pumpabeállításkor elvettek tőlem 100 g szénhidrátot, amiből már 50-et visszaadtam magamnak. ;)
Felvetem majd az orvosomnak, hogy a 3 helyett 5 evés legyen, és kérek még legalább 50 g szénhidrátot. De ezen kívül hogyan hízhatnék még?

sana

Új tag
Szia, kedves Christina!

Igen, jó kérdés...Ezt is megpróbáltuk...De egy fél év után rájöttem, hogy nem működik...A gyerek mellet az anyának van helye...Mondjuk, este 6- kor hazamész, és a gyerek még mindig pizsamában van...Ide tettem volna egy mosolyt, de nem találom...

sana

Új tag
Szia, kedves Napocska!

Köszönöm válaszod, sajna a férjem lisztallergiájával nem tudunk foglalkozni, két diétára nincs pénzem, de megnéztem az oldalt, kedves vagy!
Azt nem tudom csak, hogyan lesz az iskolában, ha eltérő cukrokra eszik felügyelet nélkül?
Hogyan korrigálom, hogyan pótlom, ha nem eszi meg a szénhidrátot, vagy meg kell egye, nincs mese? Ez hogy van nálatok, nem szabadna engedékenynek lennem, és azt egye, ami van, mert most sokat pótolok, hogy meglegyen a szénhidrát...Pumpások vagytok, vagy hagyományos inzulinkezelést csináltok?

Üdv: Anna

napocska

Őstag
Szia Anna!
Dani kétszer kap mixtardot, reggel, este. A cukra emellett szép stabil, ha betartjuk a szénhidrátmennyiséget. Az oviba olyan kajákat csomagolok mindig, amiről tudom, hogy megeszi majd. Lehetőleg adok neki kétfélét, legalább egy kis házi készítésű gyümölcsjoghurtot másodiknak, hogy ha az első fogás nem jön be, akkor se maradjon teljesen szénhidrát nélkül. Az óvónéniknek pedig van tartalékban korpovit keksz, és rostos üdítő, hogy ha látják, hogy nagyon keveset evett, ki tudják pótolni. Ha ebéd után hazahozom, akkor bátrabban csomagolok nem-annyira-szeretem ételeket, pl. főzelékfélét, mert hazajövünk, mérünk, és ha kell, még eszik rá.
Üdvözlettel
Kriszta

judit.63

Új tag
Engem addig nem igazán érdekelt a " a hasam" amíg meg nem tudtam, hogy ezentúl diétáznom kell...
Esetleg valakinek valami tapasztalata a zabkorpával van???? Nekem azt mondta a diétás nővérem hogy azt 0 CH-nak kell számolni ( hiába van benne vagy 50-70 - nem tudom) merthogy a felszívódása miatt nincs semmi vc emelő hatása.
Én kipróbáltam és valóban isteni palacsintát lehet belőle csinálni. Állagra ugyan más a tésztája mint a rendesnek mert alig folyik és úgy kell szétkenni a tepsiben.. deha megsült akkor már ugyanúgynéz ki mintha lisztből lett volna sütve.
Nem számoltam be a ch mennyiségbe és enm dobott a cukromon. Mást mondjuk nem próbáltam vele sütni, mert hogy kísérletezgessek vele úgy nagyon drága lenne... fél kg is 500 ft. Mondjuk a diab lisztek sem olcsók.
Szóval ha van valakinek recept szívesen fogadom...
Lehet ezt nem is ebbe a topicba kelett volna írnom???? Hmm...

Engem viszont annál inkább izgat a hasam, ezért keresek kutatok olyan receptek után, amelyek nem emelik a vércukrot...
Ami nekem bevált az a Sárgaborsós Palacsinta
Mivel alacsony a GI (glikémiás Index) értéke és olcsón ki lehet hozni, ezért nálam ez az első helyen áll.
16 palacsintához: 2 tojás, 3 evők. főtt sárgaborsó, 2-3 dl szódavíz, 1/4 kávésk. szódabikarbóna, 4 evők. rizsliszt, 1 evőkanál kukorica keményítő, csipet só, 1 kávésk. olíva v. napraforgó olaj.
Turmixold össze a hozzávalókat, szükség szerint adható a masszához szódaviz, sűrű de folyékony legyen.
30 percig kell pihentetni, aztán forró teflonba kisütjük, amit kiolajozunk előtte.
Próbáljátol ki! FINOM:roll:

sana

Új tag
Szia Kriszta!

Mi ott vagyunk megfogva, hogy délben is kap inzulint, a pumpával meg pláne nincs étkezés bólus nélkül. Az szuper, hogy nálatok ez megy így! Meg hogy az oviban is így együttműködnek. A mi óvonőink is nagyon aranyosak voltak, és segítőkészek, de nem nyúltak bele a kezelésbe.

pusimelu

Őstag
Sziasztok!Beszéltem ma a diabetológusommal és kaptam egy nagy dicséretet!Van még egy jó hírem ,nem tudok csendben maradni:Lesz inzulinpumpám!Orvosom támogat benne és már nem veszik olyan komolyan a 2-3 évet.Mondtam neki a Cd-t meg a találkozóról is sokat meséltem.Van egy rossz hírem is fogytam megint 2 kilót ami azt mondta nem jó és próbáljak többet enni és mérjem gyakrabban a cukimat,ha szeptemberig fogyok akkor kivizsgálás!Már csak 59 -kg vagyok!Estére töpörtyűkrémes korpás kiflit eszek!Mondjatok olyan kaját amitől hízok és nincs benne sok szénhidrát!Meli

gretta

Új tag
Én is 3-szor olvastam el, mire felfogtam!:)

Helyesen: "Az én kisfiam -aki még nem ismer minket vagyis Zsuzsáékat- 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis."
Hát igen szép magyar anyanyelvünk!!! Mennyi múlik a helyesíráson!:p

zsuppsz, mekkorát esett ez a tantusz :) Igy háromszori olvasásra a magyarázatot is sikerült felfogni :)))))
Köszi

gretta

Új tag
Hú, örülök ennek a témának! Én 2 hónap alatt 3 kilót fogytam a pumpával, pedig nem is akartam. 196 cm magas és már csak 77 kiló vagyok. Igaz, a pumpabeállításkor elvettek tőlem 100 g szénhidrátot, amiből már 50-et visszaadtam magamnak. ;)
Felvetem majd az orvosomnak, hogy a 3 helyett 5 evés legyen, és kérek még legalább 50 g szénhidrátot. De ezen kívül hogyan hízhatnék még?

sztem ha már be van állítva egy jó bázis, akkor elviekben orvosi utasítás nélkül is ehetsz egy kis tulzással bármennyit. csak tudd pontosan hogy mikor mennyi bólus a megfelelő neked.... Éshát hogy lehet hízni? Nohát pedig a legtöbbször a fogyás a fő gond :) Hízókúra cukorbetegen. Érdekes lehet. Én is kíváncsi vagyok hogy próbálta-e már valaki. sztem jól vagy úgy ahogy vagy. egészségesebb sztem sovány cukorbetegen mint túlsulyosan. Illetve helyesbítek: könnyebb úgy kezelni

gretta

Új tag
Engem viszont annál inkább izgat a hasam, ezért keresek kutatok olyan receptek után, amelyek nem emelik a vércukrot...
Ami nekem bevált az a Sárgaborsós Palacsinta
Mivel alacsony a GI (glikémiás Index) értéke és olcsón ki lehet hozni, ezért nálam ez az első helyen áll.
16 palacsintához: 2 tojás, 3 evők. főtt sárgaborsó, 2-3 dl szódavíz, 1/4 kávésk. szódabikarbóna, 4 evők. rizsliszt, 1 evőkanál kukorica keményítő, csipet só, 1 kávésk. olíva v. napraforgó olaj.
Turmixold össze a hozzávalókat, szükség szerint adható a masszához szódaviz, sűrű de folyékony legyen.
30 percig kell pihentetni, aztán forró teflonba kisütjük, amit kiolajozunk előtte.
Próbáljátol ki! FINOM:roll:

Köszi :) Majd kipróbálom és beszámolok az eredményről. igy elsőre nem mhangzik rosszul. kérdés, hogy a cukrom is szereti-e??! :)

tímeácska

Őstag
Sziasztok!Beszéltem ma a diabetológusommal és kaptam egy nagy dicséretet!Van még egy jó hírem ,nem tudok csendben maradni:Lesz inzulinpumpám

Meli! Te nagyon szuper vagy!
Repdesek az örömtől, hogy Neked is lesz pumpád!!! Tiszta szívemből örülök!!! És tuti jó helyre kerül az a pumpesz!;) Hajrá Meli! Csak így tovább!;)

zsuzsa

Új tag
Sajnálom hogy ennyi fejtörést okoztam az írásommal, köszönöm hogy korrigálltátok, és leírtátok helyesen. Nem mentegetőzöm, másokkal is előfórdúlt már hogy értelmetlenűl fogalmaztak, mégis akik ismerjük tudtuk hogy miről ír, és nem lovagoltunk rajta, de lényeg hogy megértettétek.
Az ovi ahová Tibus járni fog nem fizetős, rendes ovi, csak ahol nyáron van, ez amolyan családi napközi a barátnőm vezeti ez kerűl pénzbe. Hosszú távon nekünk is sok lenne.
Nekünk most már Tibus miatt is lépni kellett mert 4 éves, korábban én is azt mondtam ráérünk a közösséggel, bár nagyon szereti a gyerekeket, de nostmár kell neki a közösségi fejlesztés is.
Remélem a kezelése is rendben lesz.

gretta

Új tag
Szia, kedves Napocska!

Köszönöm válaszod, sajna a férjem lisztallergiájával nem tudunk foglalkozni, két diétára nincs pénzem, de megnéztem az oldalt, kedves vagy!
Azt nem tudom csak, hogyan lesz az iskolában, ha eltérő cukrokra eszik felügyelet nélkül?
Hogyan korrigálom, hogyan pótlom, ha nem eszi meg a szénhidrátot, vagy meg kell egye, nincs mese? Ez hogy van nálatok, nem szabadna engedékenynek lennem, és azt egye, ami van, mert most sokat pótolok, hogy meglegyen a szénhidrát...Pumpások vagytok, vagy hagyományos inzulinkezelést csináltok?

sztem meg fogsz lepődni, hogy milyen hamar megtanulja majd a pumpát használni és azt hogy hogyan számolja ki a ch-at. Ez utóbbihoz biztos több idő kell, de ha türelmesen tanítgatod akkor talán nem is olyan sok. Ha abból indulunk ki hogy a Tímeácska Mátéja nemegészen 2 évesen már a cukrát is meg tudta mérni ( és itt én még mindig nem fogtam fel teljesen hogy egy olyan kicsi gyerek aki még alig beszél, már cukrot is tud mérni....) akkor sztem a pumpahasználat egy iskolás kislánynak úgymond gyerekjáték lesz. aztán a magad megnyugtatására le tudod ellenőrizni a vc mérőn a mért értékeket és utána a pumpán, hogy mikor mennyi bólust is adott magának. Összeveted a kettőt és majd rájösz hogy milyen ügyes a kislányod és milyen ügyesen kezeli a helyzetet. Az étkezéseket azt ugye nem tudod leellenőrizni, az itt már bizalom kérdése lehet. Dehát csak nem hallgatja el a dolgokat :)
Sztem minél hamarabb meg kell tanulnia hogy önálló legyen. Mondjuk akinek pumpás gyereke van az biztos jobban tudja, hogy ? éves korától képes a kisgyerek Kezelni a saját cukrát....., pumpát, meg ilyenek. Én is kíváncsi vagyok az efféle tapasztalatokra.

Oldal tetejére