christina
Őstag
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:lol::lol::lol:
Ne mond, hogy te értetted elsőre?!:-D
-kisgonoszchristina-
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
:lol::lol::lol:
Ne mond, hogy te értetted elsőre?!:-D
-kisgonoszchristina-
Christina puszilom a te fiacsskádat is!Remélem jól vagytok!Nekem már egész jól megy az új melóhely.Majd a talin mesélek!Meli
De, értettem! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pedig e-mailben ezt a szöveget kaptam:
" Vettem észre, hogy kezd Tímea felpörögni, mert nem viselkedett a tőle teljesen megszokott racionalis módon, hanem inkább kissé szőkésen."
Én... Szőkésen... És ezt csak most vették észre... :mrgreen::mrgreen::mrgreen: :lol::lol::lol:![]()
Ki volt az? Nem ismer téged!:lol::lol:
-Szóval akár innen kiindulva fogyni is lehet a pumpával... De én már nemegytől az ellenkezőjét is hallottam. Szóval kíváncsi lennék a többi pumpás tapasztalataira is e téren.... Kire hogy hatott a pumpa???
Engem addig nem igazán érdekelt a " a hasam" amíg meg nem tudtam, hogy ezentúl diétáznom kell...
Esetleg valakinek valami tapasztalata a zabkorpával van???? Nekem azt mondta a diétás nővérem hogy azt 0 CH-nak kell számolni ( hiába van benne vagy 50-70 - nem tudom) merthogy a felszívódása miatt nincs semmi vc emelő hatása.
Én kipróbáltam és valóban isteni palacsintát lehet belőle csinálni. Állagra ugyan más a tésztája mint a rendesnek mert alig folyik és úgy kell szétkenni a tepsiben.. deha megsült akkor már ugyanúgynéz ki mintha lisztből lett volna sütve.
Nem számoltam be a ch mennyiségbe és enm dobott a cukromon. Mást mondjuk nem próbáltam vele sütni, mert hogy kísérletezgessek vele úgy nagyon drága lenne... fél kg is 500 ft. Mondjuk a diab lisztek sem olcsók.
Szóval ha van valakinek recept szívesen fogadom...
Lehet ezt nem is ebbe a topicba kelett volna írnom???? Hmm...
Én is 3-szor olvastam el, mire felfogtam!
Helyesen: "Az én kisfiam -aki még nem ismer minket vagyis Zsuzsáékat- 4 éves, és 2,5 évesen lett cukis."
Hát igen szép magyar anyanyelvünk!!! Mennyi múlik a helyesíráson!![]()
Hú, örülök ennek a témának! Én 2 hónap alatt 3 kilót fogytam a pumpával, pedig nem is akartam. 196 cm magas és már csak 77 kiló vagyok. Igaz, a pumpabeállításkor elvettek tőlem 100 g szénhidrátot, amiből már 50-et visszaadtam magamnak.
Felvetem majd az orvosomnak, hogy a 3 helyett 5 evés legyen, és kérek még legalább 50 g szénhidrátot. De ezen kívül hogyan hízhatnék még?
Engem viszont annál inkább izgat a hasam, ezért keresek kutatok olyan receptek után, amelyek nem emelik a vércukrot...
Ami nekem bevált az a Sárgaborsós Palacsinta
Mivel alacsony a GI (glikémiás Index) értéke és olcsón ki lehet hozni, ezért nálam ez az első helyen áll.
16 palacsintához: 2 tojás, 3 evők. főtt sárgaborsó, 2-3 dl szódavíz, 1/4 kávésk. szódabikarbóna, 4 evők. rizsliszt, 1 evőkanál kukorica keményítő, csipet só, 1 kávésk. olíva v. napraforgó olaj.
Turmixold össze a hozzávalókat, szükség szerint adható a masszához szódaviz, sűrű de folyékony legyen.
30 percig kell pihentetni, aztán forró teflonba kisütjük, amit kiolajozunk előtte.
Próbáljátol ki! FINOM:roll:
Sziasztok!Beszéltem ma a diabetológusommal és kaptam egy nagy dicséretet!Van még egy jó hírem ,nem tudok csendben maradni:Lesz inzulinpumpám
Szia, kedves Napocska!
Köszönöm válaszod, sajna a férjem lisztallergiájával nem tudunk foglalkozni, két diétára nincs pénzem, de megnéztem az oldalt, kedves vagy!
Azt nem tudom csak, hogyan lesz az iskolában, ha eltérő cukrokra eszik felügyelet nélkül?
Hogyan korrigálom, hogyan pótlom, ha nem eszi meg a szénhidrátot, vagy meg kell egye, nincs mese? Ez hogy van nálatok, nem szabadna engedékenynek lennem, és azt egye, ami van, mert most sokat pótolok, hogy meglegyen a szénhidrát...Pumpások vagytok, vagy hagyományos inzulinkezelést csináltok?
Üdv: Anna