Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia! Nekem is nagyon magas mostanság............4 napja éjjel mértem 20-t, mióta pumpám van nem volt ilyen sok. Eddig a melegre lefele ment, 2,6-2,9 köröl mozgott most a 12 már jónak mondható. A szervezetem még nem reagált így....
Az első teljesen pumpás vércukor eredményem így nem lesz jó
, pedig csak 1 hetet kellett volna kihúznom.......

Ne aggódj, ez az egy hét nem fog semmit felborítani, és a pumpa projekt. szempontjából sem jelent semmi hátrányt.

ildikó

Új tag
Zsuzsa!

Péternek dinnyére ha normális a cukra, nem szoktam inzulint adni. De szerintem utóvacsinak kevés, valami tartalmasabbat lehetne.NAGYON TUDLAK IRIGYELNI, HOGY ÉJJEL NEM KELL MÉRNI!!!!!!!!! Én sokszor nagyon ki tudok akadni. De egyszerűen beállíthatatlan részemről, mert hol 15. és nem megy le, hol 10-el leteszem, 3 óra múlva pedig 3. Főleg, ha napközben sokat mozog. Nem tudom, hogy mikor fogok nyugodtan aludni.....

christina

Őstag
Hát mi sem mérünk éjjel, mert nem bírok felkelni. De az esti és a reggeli cukrai általában jók, nagy baj nem lehet éjjel! A diab. gondozó előtt szoktam 1-2 nap éjjel mérni, mert leszúrtak!

zsuzsa

Új tag
Igen én is arra gondoltam, hogy kevés a dinnye, mármint tartalmilag, bár ő nem szokott már utóvacsira nagyon tartalmasat enni, mert az fél kilenc körűl van, és max egy joghurt, vagy valami hasonló, most így nyáron a melegben este dinnyéztünk és így jött ez. Nekünk éjjel álandó cukra van.A bázis jól tartja, reggel norm értékkel kelünk, ha reggel nem lenne jó akkor én is mérném éjjel. Most is felébredt fél egykor és mértem, ha megébrad meg szoktam mérni, de egyébként alszunk mint a bunda. Fél egykor 10,1 volt, de enél feljebb nem megy, és tudom hogy erre nem szabad korrigállnom, mert reggel 4,5 el keltünk, és hypo lett volna ha én éjjel rákorrigálok. Volt időszakunk mikor mértem éjjel is, de nem nagyon volt rá szükség, ha gond van, legyen alacsony vagy magas, akkor felébred és jelzi.

gretta

Új tag
Vércukormérők topk 53 oldal, inzulinpumpa topik 246 oldal, (épp neked válaszoltam itt)

igen erre emlékeztem, csak azt hittem hogy olyan pumpáról beszéltél legutóbb amibe magát a tápanyagtáblát lehet felvinni. azt, hogy mennyi gr-ot eszik az ember azt a mostani pumpáinkba is be lehet táplálni...

gretta

Új tag
Sziasztok én is tanácsot szeretnék kérni. Tibusnak napok óta nagyon alacsony a cukra, ill. napközben jó, de raggalante hypoval kelünk, csütörtök péntek 2,6 al keltünk csütörtökön még tízórainál is mintha nem evett volna reggelit, 2,7 volt, pénteken voszont minden ugyanígy történt, és tízórainál 10,1 volt, ezért aztán nem vettem vissza a reggeli inzulinból. Este 3-4-5 körüli értékre szokott utóvacsizni, ami mostanában dinnye falatkák, és utána adok rá egy 0,3 at, mert pénteken is dinnyézett még este nem korrigálltam rá, és reggel 8 al keltünk. Ma meg egyszerűen ilyen nem volt, csak egyszer mióta cukros, 1,6 al kelt azt hittem rosszúl látok, mégegyszer mértem, semmi baja nem volt, ellenben velem. Este elcsúsztunk vendégeink voltak 3,1 el vacsizott 8 órakor, és fél tízkor ugyancsak 3 ra evett 3 szem szilvát, így feküdt le. Nem korrigálltam rá. Lehet hogy nem jó ha alacsony cukorra gyümölcsöt eszik, de én úgy tudom hogy pl. a dinnyét is nagyon óvatosan kell kezelni, hát most,ár úgy tapasztalom tibus nagyon bírja enni. De ez most megint csak egy időszak, ilyen nem szokott lenni, és nem is tudom hogy csináljam ilyenkor. Most reggel is reggeli után vártam ehgy kicsit de utána elindítottam a szokásos inzulint, mert ha nem teszem nagyon megugrik. Tudtok valami okosat írni mit hogyan csinállnátok, adjak inkább valami kenyérfélét, vagy kekszet este, és hogyan korrigálljak, vagy ne adjak ilyenkor korrekciót, és mérjem éjszaka, és akkor korrigálljam ha látom hogy emelkedik? Csak ez olyan macera, mert akkor folyamatosan mérnem kell éjjel, és mi ezt már nem szoktuk.

sztem próbáljátok meg, hogy a gyümi mellé egyetek vmi keményítőt is. így elkerülitek a hypot. a dietetikus legalábbis hypokra ezt szokta ajánlani...

gretta

Új tag
Kata! Remélem igazad van! Amúgy mára visszaállt a régi rend, pedig ugyanúgy eszek, mint a múlt héten. Fogalmam sincs miért ment fel.

rájöttem, hogy nekem mitől szállt egekbe a cukrom pár napig... KÖRNYEZETVÁLTOZÁS. Lementem olyan helyre majd egy hétig, ahol feszült lelkiállapotban voltam... Mihelyst visszajöttem a megszokott kis környezetembe a cukrom is visszaállt a normálisra.

zsuzsa

Új tag
Valami lehetett pár napig, mert nekünk is megszüntek a hypoink, már amikor feljöttem ide és láttam hogy mindenkinek vacakol a cukra, már tudtam hogy valami van a levegőben, rendeződött is.

Vick

Új tag
Nem tudom mi történhetett, de kisfiam cukra 1,5 hónapja GYÖNYÖRŰ! :)Nemsokára itt az iskola, majd lesz ez még így se.(Félve merem csak leírni, hogy kb 2 hónapja kapja napi 1x a Noni nevű szert (egy egzotikus gyümölcs levéből készült készítmény) Lehet, hogy ez az oka. Elég pesszimista vagyok ilyen ügyekben.)

vighkata

Nem tudom mi történhetett, de kisfiam cukra 1,5 hónapja GYÖNYÖRŰ! :)Nemsokára itt az iskola, majd lesz ez még így se.(Félve merem csak leírni, hogy kb 2 hónapja kapja napi 1x a Noni nevű szert (egy egzotikus gyümölcs levéből készült készítmény) Lehet, hogy ez az oka. Elég pesszimista vagyok ilyen ügyekben.)

Nagyon örülök neki! Bármi a javulás oka, folytatni kell, és remélem tartós is lesz az jó egyensúlyi állapot.

vighkata

igen erre emlékeztem, csak azt hittem hogy olyan pumpáról beszéltél legutóbb amibe magát a tápanyagtáblát lehet felvinni. azt, hogy mennyi gr-ot eszik az ember azt a mostani pumpáinkba is be lehet táplálni...

Itt most egy kicsit elvesztettem a fonalat, ill. nem értem amit írsz. A mostani pumpánkba be lehet vinni a gr-ot, amit megettünk? A Spiritre gondolsz?

vighkata

Hát mi sem mérünk éjjel, mert nem bírok felkelni. De az esti és a reggeli cukrai általában jók, nagy baj nem lehet éjjel! A diab. gondozó előtt szoktam 1-2 nap éjjel mérni, mert leszúrtak!

Leszúrnak az éjszakai mérés hiánya miatt??? Miért? Mi értelme van megzavarni egy gyerkőc (és a Te) éjszakai nyugalmát, ha rendben van az esti és a reggeli cuki? Ha éjszaka elszáll valamerre, akkor sem szabadna beleavatkoznod, mert akkor meg a reggeli jó cukit borítanád fel. És ha el is száll, annyira nem szállhat el, ha reggel visszaáll a jó kerékvágásba. És mi a fenét tenne a doktorotok, ha azt látná, hogy éjszaka himbálódzik egy kicsit a cukija Gergőnek? Terápiát módosítana? És mire, vagy mit módosítana?
Hát őszintén sajnállak azért a 2 éjszakai nem alvás miatt is.

zsuzsa

Új tag
Ez nekünk is így volt a klinikán, bizony kontroll előtti éjszakát végig kellett mérni, nem tudom minek, de kellett. Pedig egy mérés nem mérés, mi van ha azon az éjszakán pont jó minden, vagy pont nem jó de egyébként igen? Én sem értettem, de csinálltuk mert kérték. Most már nem csináljuk, csak a vizeletet gyűjtjük, de annak se látom sok értelmét, mert soha nem tudom meg az eredményét, és nem is veszi figyelembe senki, legalábbis én nem tudok róla, hogy azért módosítottunk volna bármin is, pedig minden frakcióban volt legutobb cukor.

Kata! A Medtronic pumpába be lehet táplálni a ch-ot, így nem kell naplót írni, csak a neten keresztül felvinni az adatokat, majd kinyomtatni és a doki kezébe adni.

vighkata

Kata! A Medtronic pumpába be lehet táplálni a ch-ot, így nem kell naplót írni, csak a neten keresztül felvinni az adatokat, majd kinyomtatni és a doki kezébe adni.

Akkor egy újabb pont a Medtronic javára. Szívesen megnéznék egy ilyen adatletöltést a blogban valakitől. Minden esetre nagyon hasznos funkció. Köszi az infot.

bogex

Új tag

mesélnél egy kicsit a Noni-ról?

christina

Őstag
Leszúrnak az éjszakai mérés hiánya miatt??? Miért? Mi értelme van megzavarni egy gyerkőc (és a Te) éjszakai nyugalmát, ha rendben van az esti és a reggeli cuki? Ha éjszaka elszáll valamerre, akkor sem szabadna beleavatkoznod, mert akkor meg a reggeli jó cukit borítanád fel. És ha el is száll, annyira nem szállhat el, ha reggel visszaáll a jó kerékvágásba. És mi a fenét tenne a doktorotok, ha azt látná, hogy éjszaka himbálódzik egy kicsit a cukija Gergőnek? Terápiát módosítana? És mire, vagy mit módosítana?
Hát őszintén sajnállak azért a 2 éjszakai nem alvás miatt is.

Igen, leszúrtak finoman ugyan! Az asszisztensnő kérte, mert neki be kell írni a számítógépbe. Lehet hogy őt meg a Doktornő szúrja le, ha nem látja beírva.
Én amúgy se bírtam az éjszakázást, és mikor megszületett Gergő éjjel szoptatás, aztán hasfájás miatti nem alvás, majd a betegsége előtti 2-3 hét éjjeli üvöltés- ivás- bepisilés, aztán az éjjel 2x-i vércukormérés...... Szóval jó 1 év vagy még több nem alvás után ahogy lehetett elhagytuk az éjjeli mérést. Alig vártam!
Ha nem alszom ki magam ne kerüljön elém senki, mert minimum a fejét harapom le!:)
A szept.-i tali persze más kategória!
Maj utána harapdálok egész héten, a 3 napon kihagyom!:lol:

vighkata

Én amúgy se bírtam az éjszakázást, és mikor megszületett Gergő éjjel szoptatás, aztán hasfájás miatti nem alvás, majd a betegsége előtti 2-3 hét éjjeli üvöltés- ivás- bepisilés, aztán az éjjel 2x-i vércukormérés...... Szóval jó 1 év vagy még több nem alvás után ahogy lehetett elhagytuk az éjjeli mérést. Alig vártam!
:lol:

Szegénykém, tudom miről van szó. Amikor a fiam megszületett, és hazamentünk, a kórházból, fiam átaludta az éjszakákat. Nekem viszont minden éjszaka 2x fel kellett kelnem, hogy lefejjem a tejet, mert tejcsárdaként üzemeltek, és szétdurrantak volna reggelig. Azt hittem soha nem alszom ki magam.
Mivel ilyen sok anyatejet adtam le (napi kb. 1-1,3 l), kaptam is ellenőrzést, hogy nem a fiamtól vonom-e meg szoptatást. Két idegen nő jött védőnőnkkel együtt váratlanul. Éppen szoptattam úgy, hogy egyik mellen a fiam, a másik alatt egy 2 dl-s pohár volt, ami már félig telt a kicsorgó tejjel. És ez így ment 5 hónapig, aztán már kibírtam reggelig.

Oldal tetejére