2011 nyarán: Cowboys & Aliens
Nagyon kíváncsi vagyok, mert ez aztán (majdnem) mindent ötvöz, amit szeretek (sci-fi + western), nem beszélve a főszereplőről, aki -- nosztalgia ide vagy oda --, a nagy kedvencek között előkelő helyen van!
Egy kis előzetes:
<iframe title="YouTube video player"...
Mostanában sokat mutatkozik e könyv szerzője a médiában. Érdekes lenne elgondolkodni a média felelősségén is, bár az egy másik topik lenne, tudom. Tömegeket jószerivel bármiről meg lehet győzni -- szerintem mindenkinek tucatjával jutnak eszébe erre példák, az élet bármely területéről.
Az őrzők legendája
(Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole)
színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál animációs film, 100 perc, 2010
Elsősorban nagyobb gyerekeknek és mesét, animációs filmeket kedvelő felnőtteknek ajánlom ezt az alkotást. Nagyon szép látvány, hatásos zenei...
Tudjátok , engem teljesen arcon csapott a hír azért, mert úgy tudtam és meggyőződésem volt, hogy egészségügyi okokra hivatkozva senki sehonnan (iskola, kollégium) nem küldhető el. Erre hivatkozni nem lehet.... Szóval , leesett az állam, hogy vállalta ez az óvoda azt, hogy a dm--re hivatkozik...
Végre! Talán lesz valami pozitív irányú változás...
http://index.hu/belfold/2011/02/17/orszagos_vizsgalatba_kezd_az_ombudsman_a_cukorbeteg_gyerekekrol/
Az mi tesztcsíkos receptjeinkre nincs ráírva, hogy napi hány inzulinozás van. Az van ráírva, hogy hány mérés van naponta. Akkor ez így nem is helyes??
(Amúgy senkinek nem fájt, épp tegnap váltottam ki őket.)
Nem azért, de a cég önmagával és a jónéppel is jót tenne, ha megváltoztatná a tesztcsík nevét. Hogy melyik cég? Hát, valamelyik...
(Ezt az Optium - Optimum párosra írtam, csak nem "idéződött" be a hsz, amire írtam, bocsi)
Én is azt tudom, amit Timi írt. Lisztérzékenység diagnózisát csak pozitív biopszia után mondják ki!
Sőt!
Egy-két napja a Kossuthon volt egy idevágó riport (Vendég a háznál...talán ismeritek). Ott egy betelefonáló mama arról panaszkodott, hogy az unokájára ránézésre mondta ki a gyerekorvosuk...
Andi nagyon gyakorlatiasan kezeli a dolgokat, én mindig csak csodálkozom. Biztosan segít, ez nála nem is kérdés.
Az inkább, hogy mikor lesz ideje itt elidőzni, mert , ugye tudjátok, hogy megszületett Janika? A harmadik csemete! :-)
Javaslom, mindenképp írj neki privit!
Á, nem Molli, én azért nem azt mondtam, hogy birkatürelmű vagyok, csak azt, hogy az "elfolytással" vigyázni kell.
Ahogy a gyereknél természetes a hiszti, úgy a felnőttnél is természetes, hogy frászt kap.
Nálunk is hasonló a helyzet: Hanna élete első 3 évét gyakorlatilag végigordította, s azóta...
Egy dolgot nem szabad elfelejteni ebben a korban, mint Tökmag: a gyerek hisztizése munkaköri kötelessége!!!! Csínján a lefolytásával!
Igen, ha a víz kihűlt, végül kikapjuk a fűrdőből.... És sorolhatnánk: van egy ésszerű határ. Kb az, ami nem megy a gyerek (fizikai) rovására.
A lesprickelős...
Hanna 26 kg és 128 cm, 6 évesen. Igazság szerint a percentiles görbét kiakasztotta, az ő korában és méretei mellet , lányként, nincs tovább... :-D
Mi egyfolytában eszünk (szóval napi 1-szer csak)... :-D
Na jó, komolyra fordítva:
reggeli 10-(15)
tízórai 20
tízórai2 (ha kell) 10/20
ebéd 45...
Pont múlt héten csütörtökön telefonáltak az oviból, hogy rendhagyó módon, Hanna cukija 27. Mi legyen? -- kérdezték. Ebédeljen meg, mondtam, szépen a többiekkel ch szegényen, aztán megyek érte. 45 perc múlva benn is volt a korrekció, s persze hoztam haza figyelni a további eseményeket.
Ilyenkor...
Igen, számos könyvet publikáltak, csak be kell ütni a "varázsszavakat"! Keresd az újabb kiadásúakat, mert ezeket a szerzők aktualizálták (abban az esetben, ha már régebbi írásról van szó).
Tájékoztatunk, hogy oldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében sütiket használ.
A Diabforum.hu további használatával ezt elfogadod. Az adatvédelmi (GDPR) törvény értelmében, valamit kötelező megjelenítenünk. Valószínű, hogy már 100+ másik ilyet elfogadtál...rajta hát.