tímeácska
Őstag
Köszönöm érdeklődésedet Csiguszbigusz!
Beirattuk Gergőt egy négy évfolyamos iskolába, ahol évfolyamonként két osztály van max. 25 gyerekkel. Emiatt elég családias a légkör. (a férjem családjából 3 gyermek is odajárt ők meg voltak elégedve.) A kerületi iskolát messziről elkerüljük a gyermekek "érdekes" összetétele miatt. Bár a tanító nénik nem tettek rám mély benyomást, hogy finoman fogalmazzak. Ezért turbózom magam.![]()
Köszi az infókat, Chris!
Jól hangzik, hogy alacsony létszámúak az osztályok, ez mindenképpen előnyös lesz! Mátéék is elsőben 9-en voltak, most 15-en vannak. Na, ez aztán tényleg ideális létszám!
Viszont most jönni fog egy gyerek hozzájuk, harmadikból bukik hozzájuk. Hát, érdekes a gyerek, Máté osztályfőnöke megkérdezte a gyerekeket (!), ha ez a gyerek az osztályukba kerülne, hányan mennének el a suliból? Ezt azért nem hiszem, hogy csak a gyerekekkel kellene megbeszélniük! Aztán azt mondta a tanáruk még, hogy lehet, ez a gyerek megy a suliból. Ennek nagyon örülnék, mert párszor már volt "szerencsém" a kölökhöz, egy agresszív gyerek, de nagyon! Én nem biztos, hogy szeretném, hogy egy osztályba (iskolába) járjanak! Pont Mátéékkal szemben van a mostani harmadikosok terme, de Mátéékat is terrorizálja a gyerek, nem engedi be/ki őket az osztályba/ból, stb. Egy alkalommal már rántotta le Mátéról a pumpát, meg a cukormérőjét is csórta már el, Máté asztaláról... Na, ezt nem szeretném, ha még egyszer megtörténne! Nagyon nagy botrányt csinálnék, az tuti! Szóval, jelenleg azon az állásponton vagyok, vagy Máté, vagy az a gyerek, de együtt a kettő kizárt! Aztán, hogy hova vinném Mátét, még nem tudom... Összességében nincs gond a sulival, de kicsit lazultak a tanárok... Ami voltaképpen nem baj, mert Máté is egyre önállóbb. Vagy lehet, ezért is hagyják néha, hogy egyedül csinálja a dolgokat. Úgy tűnik, egyedül is boldogul Mátém, talán egy alkalommal maradt ki a bólus, uzsi után, de kb. 3/4 óra múlva itthon volt Máté, és utólag beadtuk az inzulint. Azért így, hogy egyszer fordult elő ilyen, még mondhatom, hogy minden OK.