Óvoda- iskolakezdés / Óvónők, tanárok edukálása

zsuzsa

Új tag
Fú, én olyan ideges leszek a témától, nagyon dühitő a helyzet, a tudatlanság, a butaság, a tehetetlen, nem törődöm, közönyös magatartás, és lehet tiltakozni, óvonénik mellé állni, van amelyik megérdemli, a mi ovink is csak elismerést kaphat, de hogy lehetne országossá tenni, az ilyen hozzállást.

pusimelu

Őstag
Tanulságos pár oldal volt!
Tímeácsak nálad precízebb lelkiismeretes édesanyát nem nagyon találni ne is idegeskedj Szepy miatt!
Olvasni kell a fórumot visszafelé is nem csak előre és akkor mindennel tisztába lesz az olvasó és író is!
Nálunk meg örülök hogy én vagyok a beteg és nem valamelyik lánykám!

Szepy

Új tag
Hát nagyon egyet értek azzal, hogy én miattam senki ne idegeskedjen.
Az hogy a fórumot miként olvassa az ember az mindenkire rá van bízva.Elég elszomorító, hogy ez alapján elítélik az embert.Azért mert más volt a véleményem és ezt le is írtam.utána meg kifejeztem hogy Tímeácskának igaza volt.
Mindegy, úgy látom elég mély nyomot sikerült hagynom mindenkiben és mivel nincsen újabb téma ezért lehet Szepyn rágódni.
Nem haragszom mindig erős egyéniség voltam ezért nagyon sokan szeretnek és nagyon sokan utálnak is egyaránt.Így van ez rendjén az ember egy másik emberből kivált érzéseket a tetteivel cselekedeteivel és ezt el kell fogadni.Érző emberek vagyunk.
Gabi

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az hogy a fórumot miként olvassa az ember az mindenkire rá van bízva.Elég elszomorító, hogy ez alapján elítélik az embert.Azért mert más volt a véleményem és ezt le is írtam.utána meg kifejeztem hogy Tímeácskának igaza volt.
Érző emberek vagyunk.
Gabi

Igyekszünk.

Az hogy a fórumot miként olvassa az ember az mindenkire rá van bízva.

Igazad van teljes mértékben. A reakció is rá van bízva minden válaszadóra.

Elég elszomorító, hogy ez alapján elítélik az embert.

Az első benyomás elég meghatározó szokott lenni. Sőt elég tartós is.

Azért mert más volt a véleményem és ezt le is írtam.utána meg kifejeztem hogy Tímeácskának igaza volt.

Tisztában vagyunk vele. Nem kell bizonygatni. Azt írtad, részedről lezárva az ügy. Te írtad, mi nem....

Érző emberek vagyunk.

Bizony, bizony, mennyire igazad van. Mindenki szemszögéből nézve.

tímeácska

Őstag
Mindegy, úgy látom elég mély nyomot sikerült hagynom mindenkiben és mivel nincsen újabb téma ezért lehet Szepyn rágódni.

Igen... Nincs új téma (na, de nem emiatt rágódunk Rajtad! Egyáltalán rágódunk Mi Rajtad?! Szerintem Meli még csak most olvasta, ill. szólt a témához először...:rolleyes: De ez lényegtelen is...;))
Igen, valóban nincs új téma... Nosza, dobj fel egyet, és meglásd, az is alaposan ki lesz vesézve...! :cool::D Mert, Mi ilyenek vagyunk...:cool:

pusimelu

Őstag
Igen... Nincs új téma (na, de nem emiatt rágódunk Rajtad! Egyáltalán rágódunk Mi Rajtad?! Szerintem Meli még csak most olvasta, ill. szólt a témához először...:rolleyes: De ez lényegtelen is...;))
Igen, valóban nincs új téma... Nosza, dobj fel egyet, és meglásd, az is alaposan ki lesz vesézve...! :cool::D Mert, Mi ilyenek vagyunk...:cool:

Van amikor egy ideig nem jutok gép közelbe és most olvastam előszőr ezt a pár oldalt!
Én nekem nincs időm rágódni ,de ismerlek Tímeácska lassan két kerek éve ,és akkor sem találkoztam ilyen talpraesett anyával ,ha már csontig rágtuk a témát!
Most én írnék valamit a lányom nem diabos ,de ovis és ma megcsípte egy viszonylag nagy bogár ,de nem tudta megmondani hogy milyen!
A mi ovónénik nem kezdett el vacilálni ,hogy kicsi ,vagy nagy vagy mérges bogár egyből bekente Fenistillel ,és kapott egy ampulla Calciumot teával!A lányom mondta ,hogy olyat adott az ovónéni ,amit te szoktál és én azt szoktam!Nálam ez ma jó pont!:)Nyár van összevont csoportok ,de figyelnek a gyerekekre!Ja és be vannak kenve naptejjel!Sajnos nem mindenhol van így!Köszi az ovinknak és az aktuális ovónéninek!:D

vighkata

Sokszor tapasztaljuk, hogy az óvónénik nagyszerűen ellátják a gyerkőcöket nem mindennapi körülmények között is. Ez a szülő számára fontos, hogy megbízható helyen, biztonságban tudhatja a gyerkőcét.

Meli, nagyon örülök, hogy rendben ellátták a gyerkőc csípését. Neki is megnyugtatható lehetett, hogy azt kezelést kapta, amit nálad látott.

tímeácska

Őstag
Én is gondoltam erre a "naptejes" dologra... Olyan sokat vannak kint, és éppen a legkritikusabb időpontokban... Így vittem be 1 jó nagy flakonnal... Be is kenik Mátét minden alkalommal, és mivel megengedtem, hogy a többi lurkót is lekenjék, így Őket is "lemázolják". Ezentúl, ahogy elfogy, máris viszem a következő tubust... Ennyit nekem is megér...

Vittem még be egy jó nagy adag Calcimusc ampulla adagot, kötszereket, ragtapaszokat, Betadine-t, kenőcs és folyékony formában is (na, erre nagy szükség volt ott, és azóta is folyamatosan -nyúzzák magukat a srácok...-), és még egy csomó eü. készlethez szükséges anyagot. Megígértem, hogy folyamatosan töltöm fel a készletet, ahogy fogy... Ennek nagyon örültek, szűkös az erre eső kőccség... Hát, ha csak így tudom segíteni az ovit, akkor így segítem!

Anababy

Új tag
Üdv mindenkinek

Szaisztok!
Új vagyok itt, remélem nem sokág. Tomi, ő a kisebbik fiam, 7 éves lesz hamarosan, és 4 és 1/2 éves kora óta diabos. Most szeptemberben kezdjük a sulit, részemről nem kis aggodalommal. Az ovival eddig nagy szerencsénk volt, mindenki nagyon pozitívan állt a kérdéshez, óvónénik mindent megoldottak, amit lehetett. Sőt, együtt volt majden az egész csoport 5 napot a Balatonon. A kaját lefagyasztva vittem, ott eltároztuk, és a megbeszéltek szerint adagolták. Persze folyamatosan kapcsolatban voltunk telefonon. Hibátlan volt minden! Mindenkinek ilyet kívánok! (Nem beszélve az egy hét lazulásról konyha-ügyileg, ami már nagyon rám fért ;)!)
Visszatérve a sulihoz: van valakinek ötlete, hogy mivel nyugtassam meg a sokkot kapott tanítónéniket? Első körben segítőkésznek bizonyultak, de látszott rajtuk a rémület...
Üdv: Ana

borka

Őstag
Kedves Anna. Először is,üdvözlünk a fórumon.
Javasolnám,hody a Derűs Diabétesz c. pályázaton olvasd el a következőt,és ha tetszet ,nyomtasd kiés vidd be a tanító néniknek.

Mint a moziban

A mindenkinek c. topikon megtalálod a derűs d.......

poe

Őstag
Visszatérve a sulihoz: van valakinek ötlete, hogy mivel nyugtassam meg a sokkot kapott tanítónéniket? Első körben segítőkésznek bizonyultak, de látszott rajtuk a rémület...

Esetleg ha van ismerős edukátor, kérdezz rá, hogy tudna-e beszélgetni kicsit a tanárokkal, szerintem sokat segíthet. ;)

napocska

Őstag
Szaisztok!
Új vagyok itt, remélem nem sokág. Tomi, ő a kisebbik fiam, 7 éves lesz hamarosan, és 4 és 1/2 éves kora óta diabos. Most szeptemberben kezdjük a sulit, részemről nem kis aggodalommal. Az ovival eddig nagy szerencsénk volt, mindenki nagyon pozitívan állt a kérdéshez, óvónénik mindent megoldottak, amit lehetett. Sőt, együtt volt majden az egész csoport 5 napot a Balatonon. A kaját lefagyasztva vittem, ott eltároztuk, és a megbeszéltek szerint adagolták. Persze folyamatosan kapcsolatban voltunk telefonon. Hibátlan volt minden! Mindenkinek ilyet kívánok! (Nem beszélve az egy hét lazulásról konyha-ügyileg, ami már nagyon rám fért ;)!)

Majd, ha minden kérdésükre választ kapnak, és a gyakorlatban is lesz lehetőségük megtapasztalni, hogyan is működik ez az egész, megnyugszanak. Írj le minden fontosat, egy kis tájékoztatóban, az étkezéssel, cukorméréssel, inzulinnal kapcsolatban. Hogy mit kell tenni, ha alacsony a vércukor, mire kell figyelni tornaórán, stb. Ha kell, üljetek össze, és beszéljétek át a témát.
Ezek mind rám is várnak most, Dani is szeptemberben kezdi az iskolát. A kórházban, ahol pumpabeállításon voltunk, megismertünk egy fiút, -aki két éves kora óta diabos-, és ugyanabba az iskolába járt, ahová mi megyünk. Így azt már tudom, hogy nem mi leszünk az elsők az iskola történetében, ezzel a problémával. Ez azért jó hír.

dg

Őstag
Szaisztok!

Az osztályfőnökkel és a testnevelővel (ha majd lesz), feltétlenül kell beszélni!
Az, hogy segítőkészek a pedagógusok, már majdnem teljes siker. Ha ez megvan, megnyugtató, könnyed hangnemben kell elmagyarázni nekik mindent, ami őket illeti. Biztosítani kell őket arról, hogy minden felmerülő kérdésükre szívesen válaszolsz, tegyék fel akár sokszor ugyanazt a kérdést, és bármi nem várt teendő felmerül, azonnal rendelkezésükre állsz (mondjuk telefonon)! Mindent biztosítasz ahhoz, hogy gördülékenyen menjek a mindennapok.
Bízzanak benned, és abban, hogy mindaz, ami rájuk vár rendkívül logikus és nem ördöngősség! Nagyobbnak vélik a feladatot jelenleg, ismeretlenül, mint amilyen az valójában. És az együttműködés, folyamatosan, meg fogja hozni a várt eredményt.
Ha látják rajtad, hogy magabiztos, pánikmentes, gyakorlott és a kérdést illetően felszabadult vagy, akkor biztosan ők , a tanítónénik is nyugodtabbak lesznek!
És ahogy fentebb szó volt róla: mindez párosul az eltelt idővel és tapasztalattal, s a félelem majd szép lassan eltűnik!

Sok sikert!

tímeácska

Őstag
Azt hiszem, találtam egy nagyon értékes információt az oviba készülőknek:

A speciális étkezési igényű ( például ételallergiás, cukorbeteg) gyerekek ellátása sincs megoldva, pedig erre a fenntartók jelenleg is jogosultak - áll az ombudsmannak írt válaszban, amelyben a miniszter kijelenti: az óvodai jogviszony létesítése nem tagadható- és szüntethető meg olyan indokkal, hogy a speciális étkezést igénylő gyermekek ellátása nem biztosított. Hiller István arra is emlékeztetett, hogy már 2008-ban egyeztetést kezdeményezett az illetékes szaktárcákkal a gyermekétkeztetés szabályozásának, ellenőrzésének átgondolására. Ha az ellenőrzések alkalmával feltárt hiányosságok nem kerülnek korrekcióra, akkor a gyermekek egészséges ellátása is veszélyeztetetté válhat - fogalmaz válaszában a miniszter.
Kiadó: Országgyűlési Biztos Hivatala (Ombudsman)

vighkata

Azt hiszem, találtam egy nagyon értékes információt az oviba készülőknek:
az óvodai jogviszony létesítése nem tagadható- és szüntethető meg olyan indokkal, hogy a speciális étkezést igénylő gyermekek ellátása nem biztosított.
Remélhetőleg nem utópia, és az intézmények is tudatában vannak ennek.

pusimelu

Őstag
A mi ovinkban ki van írva hogy biztosítják ételallergiás és cukorbeteg gyermekek étkeztetését!Nálunk van cukorbeteg gyermek az oviban!
Ez már jó hír!

dg

Őstag
Hamarosan kezdődik a tanév!
Mi az ovit kezdjük, s hát eléggé izgulok, hogy alakul, milyen irányba változik a napi menetrendünk. Már augusztus eleje óta igyekszem az inzulin-ch arányt úgy hangolni, ahogy az ovis napirend várhatóan megkívánja. A korai felkelés pedig nem nagyon nyeri el a gyerekek tetszését, de azért hősiesen állják a sarat!

Christina!
Ti mikor kezdtek? Hogy alakultak a dolgok?

napocska

Őstag
Micsoda változások mindenhol :) Hogy csináljátok majd az elején? Bemész vele? Kaját viszitek, vagy hazajön ebédelni? Biztosan szépen kialakul minden, nekünk is nagyon jól működött az ovis élet. Azt kérték csak, hogy az otthoni reggelit úgy toljuk előre, hogy az ovis reggeli Daninak a tízórai idejére essen, és ne kelljen őt külön időpontban étkeztetni, mint a többi gyereket.
Én ezt a hetet úgy tervezem, hogy kajaidőben bemegyek a suliba, és megmutatom a pumpa kezelését a tanítónéninek. Vagyis Dani kezeli, ő pedig ellenőrzi, csak fontos, hogy tudja, mit. Nálunk is az izgalom, főleg részemről... Igyekszem Danira nem átragasztani.

zsuzsa

Új tag
Mi a múlt héten kezdtünk, minden gond nélkül, de már tavaly kezdtük, és bejárt utat folytatunk idén, nagycsoportos lett. a kaját mi minden reggel visszük, tízórai, ebéd uzsonna, van a bennt szörpije, nasija, ha a valamit ünnepelnek, de előtte szoktak szólni. Én 8 órakor beadom, megmérem, 9-fél tíz körül mérik az óvonénik, tízóraiznak, azt kapja és annyit amit én vittem, ebédnél átmegyek, mérek indítok, és ők csak elé teszik amit vittünk, ébredésnél megmérik uzsira kapja amit vittem, és megyek érte, sok dolgok gondjuk nincs rá, plusz feladatot nagyon nem róttunk rájuk, de nagyon jól működünk így együtt. ha valami gondjuk kérdésük van, hívnak.

Oldal tetejére