Cukorbeteg gyermek

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Moncsi!

Csak egy-egy oldalakat kell visszanézned, és láthatod a diabos (pumpás és leendő pumpás) gyerekek anyukáinak a hozzászólásait a pumpához. Nagyon hasznos infokat lehet közötte találni.

Kata
 

Vick

Új tag
Tud valaki valamit az insulinpumpáról? Gyerekeknél alkalmazható? Az orvosunk nem ajánlja. Valóban nem jó?


Merre felé laksz? Nem Kelet Mao-n? Úgy látom, ott még nem terjedt el nagyon a pumpa, nincsenek gyakorlati tapasztalataik az orvosoknak, hiszen nincs pupás gyermek betegük, ezért idegenkednek tőle. Ez érthető. Pár éve felénk is így volt. De egy-két szülő nem hagyta annyiban, "kiharcolta" a pumpát, papíron alá is írták, hogy vállalják a felelősséget. Az orvosok megismerték, gyakorlatban is látták az eredményeket, és ma már mindenkinek ajánlják. Illetve csak azoknak, akik nem veszik félvállról a kezelést. Akik injekciós kezelésnél is elhanyagolják, nem foglalkoznak a betegséggel, azoknak pumpával sem lesznek jobb értékeik. Pumpa mellett is kell gondolkodni, számolgatni, mérni ... sőt! Talán még többet. Injekció mellett 5x mértünk most 8x-10x naponta.
Mostanában az OEP is kötözködik sajnos, nem mindenkinek akar adni pumpát. De szerintem aki akarja, annak előbb utóbb sikerül.
Szerintem vegyétek fel a kapcsolatot néhány pumpagyártó céggel, ők tudnak tanácsot adni, biztos meggyőzik az orvosotokat. Nektek is megmutatják a pumpájukat. Megnéztek 1-2 félét, és úgy tudtok dönteni melyiket szeretnének. Nagyjából mindegyik pumpa ugyanazt tudja azonos árkategóriában.
Cégek: Medtronic Kft. , Roche
Egyenlőre ennyit. Ha van kérdésed, írhatsz emailt is nekem.
 

Vick

Új tag
Moncsi! Olvastam, hogy pár hónapja lett cukorbeteg a gyerkőc. A pumpakérés egyik feltétele gyerekeknél 1 év diabétesz múlt. Addig marad az injekció, de abból is lehet többféle variációval próbálkozni. Ha az orvos esetleg rugalmatlan a kérdésben, te javasold a váltást neki, így látja, hogy mennyire aktív vagy, nem hagyod annyiban a dolgot, jobb értékeket szeretnél. Mi is próbáltunk többféle kezelési módot.Mi szerencséssek vagyunk, a mi dokink nagyon aranyos, korrekt, humánus, IMÁDOM!
 

napocska

Őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy miből lehet észrevenni, hogy a mézeshetek végetértek? Elkezd ingadozni a vércukorszint, vagy sokkal magasabb kezd lenni, mint addig? Egyébként cukormérés nélkül észre lehet venni a magas vércukor értéket? Daninak pl. napok óta főleg délután elég rosszak a cukrai, 12 körüliek, és fájlalja a hasát, meg nem is olyan élénk, mint szokott, hanem mintha fáradt lenne. Nem tudom, hogy a magas cukor okozza a rosszabb közérzetet, vagy fordítva...
Üdvözlettel:
Kriszta
 

christina

Őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy miből lehet észrevenni, hogy a mézeshetek végetértek? Elkezd ingadozni a vércukorszint, vagy sokkal magasabb kezd lenni, mint addig? Egyébként cukormérés nélkül észre lehet venni a magas vércukor értéket? Daninak pl. napok óta főleg délután elég rosszak a cukrai, 12 körüliek, és fájlalja a hasát, meg nem is olyan élénk, mint szokott, hanem mintha fáradt lenne. Nem tudom, hogy a magas cukor okozza a rosszabb közérzetet, vagy fordítva...
Üdvözlettel:
Kriszta

Szia Kriszta!
Én észre se vettem a mézesheteket, nem tudom nekünk volt-e egyáltalán! :rolleyes:
De azt mondták nekünk, hogy úgy lehet észrevenni, hogy kevesebb inzulin igénye lesz a gyereknek. Gondolom ebből az következik, hogyha vége a mézesheteknek akkor megint magasak a cukrai állandóan.
A dokink azt mondta annak idején, hogy a magas cukrot nem fogjuk észrevenni, csak ha hypozik. Ideges, hisztis lehet,megváltozik a viselkedése, hirtelen elalszik....... Hát mi nem a tankönyv szerint működünk, mert a hypokat csak a mérésnél szúrom ki, de ha hisztizett és nyűgös lett kiderült, hogy elszállt a cukra, nem is kicsit!:(
Valószínüleg ez is egyéni és meg kell figyelni, mint ahogy a melegfrontra is valaki hypozik valaki meg inkább magasat mér.
Ha nem múlik a hasfájás inkább vidd el orvoshoz, mert (nem akarlak megijeszteni) szerintem inkább valami baja lesz és ettől magas a cukra nem pedig fordítva. Bár még nincs doktorim!:)
Remélem minden rendben lesz veletek és csak egy kis zavar volt a "rendszerben"!
Szép napot és szép cukrokat kívánok!
 

napocska

Őstag
Szia Christina!
Igazad lett, tényleg a tyúk volt előbb, nem a tojás :). Elmentünk a doktor nénihez, és valószínűleg a fülére húzódott megfázás okozta a galibát. Inzulint jól megemeltük, és most pár napig nem megy oviba, figyelem, és méregetem szegényt egész nap. Ma reggel 5,9, remélem nem száll el később sem!
Minden jót nektek!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Anyukák!

A pumpás betegegnek rendszeresen szervez a Roche Magyarország Kft. találkozót, amit Kautzky főo. vezetésével meghívott orvosok tartanak. Ide kopizom a meghívó részleteit.
Bár pumpásoknak szervezik, de én biztos vagyok benne, hogy többen vagytok anyukák, akik gondolkodtok a pumpás kezelésen, vagy csak szeretnétek többet megtudni róla, és szívesen eljönnétek. Természetesen lehet hozni a diabos kissrácokat is, nekik kimondottan jó "terápia", ha látják, hányan járnak ugyanabban a cipőben, mint ők.


Kata

MEGHÍVÓ<o:p></o:p>​
<o:p> </o:p>​
[FONT=&quot]Tisztelt Hölgyem/Uram!<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]A Roche Magyarország Kft. inzulinpumpát használó betegek részére betegtalálkozót szervez. <o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]Soron következő témánk:<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]Korrekció jelentősége és<o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]lehetőségei a pumpakezelés során.<o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]Előadóink:<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]Dr. Grósz Andrea[/FONT][FONT=&quot] főorvosnő<o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]Dr. Kautzky László [/FONT][FONT=&quot]ov. főorvos <o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]A rendezvényre a [/FONT][FONT=&quot]Budai Irgalmasrendi Kórház Diabetológia[/FONT][FONT=&quot] segítségével <o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]2007. 10. 26[/FONT][FONT=&quot]-án, pénteken délután 16 órakor<o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]a [/FONT][FONT=&quot]Budai Irgalmasrendi Kórház Tantermében[/FONT][FONT=&quot]kerül sor.<o:p></o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]Számítunk megtisztelő jelenlétére, és aktív közreműködésére. <o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]Üdvözlettel: <o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot] …………………… ……………………….<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot] dr. Kautzky László dr. Grósz Andrea<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]​
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]Részvételi szándékát kérjük jelezze telefonon (+36 30 932 4479 Dr. Iványi Zoltán, vagy +36 23 446-728 Papp Annamária), vagy e-mailen<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot] ([/FONT]zoltan.ivanyi@roche.hu[FONT=&quot], vagy [/FONT]annamaria.papp@roche.com[FONT=&quot])<o:p></o:p>[/FONT]
[FONT=&quot]<o:p> </o:p>[/FONT]
2007. október 09.
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
A BUDAI IRGALMASRENDI KÓRHÁZ címe:
1023 Budapest, II. ker, Árpád fejedelem utja 5-7.
(Bejárat a Komjády uszoda mellett található)

Megközelíthető:
<!--[if !supportLists]-->[FONT=&quot]-[/FONT]<!--[endif]-->6-os, vagy 86-os busszal (leszállás a Margit híd budai hídfőjénél)
<!--[if !supportLists]-->[FONT=&quot]-[/FONT]<!--[endif]-->A Komjádi Uszoda felöli oldalon
<!--[if !supportLists]-->[FONT=&quot]-[/FONT]<!--[endif]--> HÉV-vel / Margit hídi megállótól /
Kórházon belül: lifttel a III. emeletre kell menni, majd jobbra fordulva a II. Reuma Osztály folyosóján áthaladni, utána balra – itt egy másik épület III. emeletére jutunk. Egy emelettel feljebb található az előadóterem, a rendezvény helyszíne.
 

zsuzsa

Új tag
sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Elég gyakran előfordúl, sőtt szante minden este hogy kisfiamnak lefekvés előtt még adnom kell utóvacsit, mert alacsony a cukra. Az inzulint nem lehet csökkenteni, mert akkor raggel nagyon magassal kelünk, sajnos a fél érték felére lenne szüksége, ami ilyen pontossággal szúrással , pláne mixtarddal nem érhető el. A kérdésem az hogy mit tartanátok ilyenkor fél kilenc magasságában megfelelő utóvacsinak? Korpás joghurtot szoktam neki adni, és egy deci tej egy deci viz a kakaója amivel lefekszik, de ez tulajdonképpen mind majdnem gyors felszívódású, viszont ilyenkor már fáradt és szilárdat nem hajlandó rágcsálni. Leültetni enni már nem nagyon tudom ilyenkor. Mi a legjobb ebben az esetben?
 

tímeácska

Őstag
Zsuzsa!
Én kefírbe szoktam a barna kenyeret belecsípkedni, igaz, kicsit ronda állagú, meg nem mindenki szereti a kefírt, de Mátém imádja! Ronda, és finom...:-D Egyébként Máténál az adu a kefír... Ha már végképp' minden kötél szakad kajálásilag, akkor bevetem a titkos fegyvert, ami a kefír, és már eszi is... :)
 

zsuzsa

Új tag
igen nálunk ugyanez a joghurt és a korpás keksz, csak nem tudtam jót teszek azzal hogy tejterméket adok éjszakára, mert hogy gyors felszívódású, igaz ott van mellette a korpás keksz, de elég az? Éjszaka soha nem hypozik a cukra minden időpontban 10 körüli, tehát ezek szerint elég, csak mindíg morfondírozok mindenen, hogy vajon jót adok e?
 

zsuzsa

Új tag
Képzeld el ma egész napképtelen voltam összeszedni a cukrát a padlóról. reggel keltünk 2,7 el délelőtt 3,2 délben 1,6 al ebédelt, már szédelgett, pedig végig ette a délelőttöt, délután 3, este 2,5 és utóvacsinál most 2,4 volt, hihetetlen tegnap nem mentünk 10 alá. a kaja ugyanaz, az életmód ugynaz, hát ember legyen a talpán aki ezt követni tudja. Hogy lesz így beállítva a pumpa
 

tímeácska

Őstag
Hát, nekünk is voltak hasonló napjaink... Volt, mikor 2 fölé nem sikerült tolni a cukrát, hiába tömtük a gyereket, volt, mikor 20 alá nem sikerült terelni, pedig korrigáltunk, jócskán... Tudom, most ez nagyon megnyugtatott... De hátha Nektek is jobb lesz a pumpával! Vagyis, pumpával jobb lesz! ;-)
 

Gandi

Új tag
Sziasztok!
Tegnap voltunk dokinál, nagyon meg volt elégedve. (mi nem annyira)
Sztem sok a magas érték, de ő azt mondta ez ilyen kicsi korba belefér, mert nehezen beállíthatóak a fokozottabb inzulin érzékenység miatt......
Szóval nagyon megdicsért minket, azt mondta mutogatni kéne milyen jól és szépen kezeljük a dolgokat. :) ( csak dicsekedni akartam)
Ami miatt igazából írok: azt mondta, hogy gondolkozzunk el a pumpán.
Ideális alany lenne hozzá, mert jobban belehetne állítani a cukrát. HÁÁÁÁT nem tudom elképzelni ilyen pici gyereken aki csúszik, mászik és fogalmam sincs hogyan állná meg, hogy nem piszkálná a kanült, és a többi ketyerét magán.
A kérdésem az lenne, hogy van-e közületek olyan szülő akinek a gyermekén volt-van pumpa, és mik a tapasztalatok?
(direkt nem a pumpás fórumba írtam ,mert nem a felnőtt pumpások véleményére vagyok kiváncsi!;) )
Köszi előre is!

Pedig jobban jártál volna ha oda írod mivel rengeteg olyan anyukát találsz ott akinek a gyerekein pumpa van. Én is közéjük tartozom.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Christina!

Én csak annyit javaslok, hogy sokkal jobban bízzál a gyerekedben. A pumpás topikon pedig az igazi hősök a pumpás gyerekek, és azok az anyukák, akik által hőssé válnak a gyerkőcök.

Kata
 

tímeácska

Őstag
Christina!
Mióta azt az üzit írtad, amit Gandi beidézett, és pl. "ismertél minket pumpa előtt, és után", most mi a véleményed? Ugye, még mindíg az, hogy vártok egy kicsit, míg "nagyobb" lesz, és belevágtok a pumpába?! ;-) Tényleg! Titeket mire állítottak át? Vagy mégsem nyúltak hozzá az eddigi inzulinokhoz, az egy év Mixtard hosszabbítás miatt?
 

christina

Őstag
Christina!
Mióta azt az üzit írtad, amit Gandi beidézett, és pl. "ismertél minket pumpa előtt, és után", most mi a véleményed? Ugye, még mindíg az, hogy vártok egy kicsit, míg "nagyobb" lesz, és belevágtok a pumpába?! ;-) Tényleg! Titeket mire állítottak át? Vagy mégsem nyúltak hozzá az eddigi inzulinokhoz, az egy év Mixtard hosszabbítás miatt?

Most azon a véleményen vagyok, hogy mindenképpen várunk még!
Ha valami csoda folytán elkezdenék itthon adni a modernebb inzulint 6 éves kor alatt, akkor azért, (hátha azzal tök jó lenne a cukra)- ha marad a mixtard és nem alakulunk vele akkor meg azért, hogy nőjön még egy kicsit a manócska.
 

napocska

Őstag
Sziasztok!
Meghosszabbítják a Mixtard forgalmazását? Mi épp most szereztünk be egy évre való készletet :), mivel nekünk egyelőre beválik, és azt javasolta az orvos, hogy írassuk fel egy évre. Volt némi utánajárás a patikákat illetően, ugyanis mikor meglátták a receptet, a legváltozatosabb indokokat sorolták rögtön, hogy miért nem adhatnak ki ekkora mennyiséget, de végül sikerült. Erre kiderül, hogy fölösleges volt a nagy para?
 
Oldal tetejére