Dühöngő, avagy ARÉNA! :-)

tímeácska

Őstag
Asszem lemaradtam kicsit! Az utsó pár üzit nem érteni csacsinak! De mindegy!

Tsatsikám! Nem sok mindenről maradtál vala el... Vagyis... le. Bár ez nézőpont kérdése...;-) Tulajdonképpen a lényeg: nem minden az, aminek látszik... :mrgreen: Na, most már érteni?:mrgreen::mrgreen:
-Most már egészen biztosan érzem, pár hétre átugrok a neuróra... :lol::lol::lol:-
 

rgyörgy

Új tag
Ne aggódj,én még mindig nem értem...
Ja,és Kata sem...
:confused:

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Én már értem, amit nem értek:mrgreen:
IP-cím
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
 

Akitlosz

Új tag
Szia!

Te melyik diabetológiára jársz?

Olyan rossz olvasni, hogy ilyen elkeseredett vagy, de hidd el, új szelek fújnak, és ma már az az irányelv, hogy a terápiát kell a beteg igényeihez igazítani, és nem fordítva. Ergo nem muszáj éhezni...

Azt nem vitatom, hogy vannak orvosok, akik "elmaradottak", de nem áll módodban véletlenül váltani? Szerintem testednek, lelkednek jót tenne!

Minden diabetológus egy kutya kölyke, kórházban, kórházon kívül egyaránt. Az ötödiknél tartok 3,5 év alatt. A váltásoknak egy kivételével nem volt köze a kezeleséhez, az elégedettséghez. Költözések voltak az okai. Vagy az orvosok költöztek, állást változtattak, vagy én.
Az egy kivétel az egy ordibálós, üvöltözős orvos volt, úgyhogy bevágtam az ajtót magam mögött. Tettem panaszt az intézmény igazgatójánál, de megvédték az orvosukat, mert hogy micsoda nemzetközi hírű szaktekintély, publikációi vannak meg hú. Ettől még emberileg hihetetlen tuskó.

De ugyanazt a fura logikát követik a diabetológusok, amire én más értelmes magyarázatot nem tudok kitalálni, minthogy elő van írva a számukra, hogy a lehető legolcsóbb módon kezeljék a cukorbetegséget. Azaz kezdetben a legolcsóbb inzulinnal és a lehető legkevesebb mennyiséggel. Valahogy nem látom a javasolt kezelésekben, hogy orvosilag indokoltak lennének. Igaz én nem végeztem orvosi egyetemet.

Inkább példát írok:

Mikor cukorbeteg lettem bekereültem kórházba, hogy beállítsák a kezelést. Szokásos sablon 180 grammm szénhidrát, actrapid inzulin és állandóan mérték a vérciukorszintet.

- Ugye normál kórházi osztályokon csak azért maradnak életben a páciensek, mert a hozzátartozók ellátják őket élelemmel, míg diabetológián csak azt szabad fogyasztani, amit ott adnak. Erősen jelképes mennyiség.

Na az úgy volt, hogy a vacsora utáni vércukorszint az magas volt első nap, - meg utána mindig, de ne szaladjunk annyira előre - így aztán nem engedték megenni az utóvacsorát. Azaz valójában csak 165 gramm szénhidrátot adtak és így sem lettek a vércukorszint értékek kívánatosan alacsonyak.

Mit tenne ilyen esetben egy iskolázatlan, de józan paraszti ésszel megáldott paraszt bácsi, ha orvos lenne? Az én buta logikám szerint emelné az inzulinadagokat. Nos az orvosi logika ennek az ellenkezője volt, azaz nem növelték az actrapidadagolást, hanem inkább SOHA nem adtak utóvacsorát. Ez nyilván olcsóbb megoldás és nem ők éhesek.

Úgyhogy kiengedtek a kórházból pár nap múlva olyan adagolással, ami napi 165 gramm szénhidráthoz sem igazán volt elég. A napi elfogyasztható szénhidrátmennyiséget akkor még sikerült felalkudnom 205 grammra, de ettől még nem adtak több inzulint, maradt a - szerintem - már a kórházi körülmények között sem elégséges mennyiség.

Úgyhogy természetesen magas maradt a vércukor szint, HbA1C 7 mmol/l volt évekig. Közben szépen lassan és nagy nehezen egy egységenként sikerült növeltetni az inzulinadagolást, de ettől még - szerintem - mindig alatta van a - szerintem - szükséges szintnek. Szerintem pedig elég egyszerű - lenne - a cukorbetegség kezelése, az elfogyasztott szénhidrátmennyiséghez kellene igazítani az inzulinadagolást. A mostani diabetológusomon is azt láttam, amit a kórházban, hogy mindent, csak ezt ne. Először képes volt kitalálni, hogy akkor felír egy gyógyszert - az inzulinadag növelése helyett! -, mert magas az étkezés utáni vércukorszint és hát az hú, meg a szövődmények. Én addig ilyenről még nem is hallottam, hogy gyógyszerrel - Glucobay - akarjanak kezelni 1-es típusú cukorbetegséget. Na mindegy, biztos én vagyok az elmaradott, úgyhogy a buta agyam csak azt látta, hogy még egy gyógyszerre is rá akar szoktatni az orvos az inzulin mellett, ahelyett, hogy hajlandó lenne annyi inzulint adni, amennyi elég lenne az amúgy sem túl szénhidrátgazdag diétához.

Nem vettem be egy darab gyógyszert sem. Mikor visszamentem az orvoshoz ő maga hozta fel a kellemetlen mellékhatásait a gyógyszernek én meg ráhagytam. Úgyhogy gyógyszer helyett végre hajlandó volt 1 egységgel növelni az inzulinadagot, de lecsökkentette a napi szénhidrátmennyiséget 190 grammra. Azt mondta - Nem akarja, hogy elhízzak. Ez annyira ledöbbentett, hogy nem szóltam rá semmit. Mit gondoljak? Ez az orvos
a) vak
b) szadista
c) nem ért hozzá
d) ...
e) az van neki is előírva, mint a többinek, hogy a lehető legolcsóbban oldja meg a kezelést, mert valakik ezért prémiumot kapnak.

...
 

Akitlosz

Új tag
Egyébként, elérte Akitlosz, amit akart -megint...-! Hát ezt! Hogy csak "Vele" foglalkozunk... Most örül... És ennek én is...:-D:rolleyes: Mert most boldoggá tettük... :mrgreen::mrgreen:

Örülök, hogy jobban tudod mit akarok, mint én magam.

Másik hozzászólásodra is válaszolva, nem tudom, nem emlékszem mit kérdeztél pár hónapja, amire "nem válaszoltam", valószínűleg nem is olvastam, nem járok ide, minden nap és nem olvasom az összes hozzászólást.

"Belekötésről" sem tudok. Az a te értékítéleted, mert magadból indulsz ki, mint mindenki. Én nem is jellemzem úgy magamat, sem téged, hogy "gonosz kis poénjai" vannak.

Amúgy ha rám hallgatsz azzal fogalkozol, akivel, amivel, akarsz.
De ha nem hallgatsz rám, akkor is azzal foglalkozol, akivel, amivel csak akarsz.

Ha velem óhajtasz foglalkozni az Te saját döntésed, nekem nem áll módomban sem helyetted dönteni, sem helyetted cselekedni. Tetszik nem tetszik nekem is el kell viselnem, ha idejövök, hogy iylen emberek is fórumoznak, mint Te.

További sok sikert és boldogságot!
 

Akitlosz

Új tag
Hát ja.Én egy ideje már olvasgatom az eszmecseréiteket és ez alapján azt kell mondjam,hogy a mi Akitloszunk nagyon irigylésre méltó helyzetben van.Amíg ti újból és újból "megszakadtok",hogy ne legyen magas,ne legyen alacsony,jaj milyen lesz a HgA1c-m,addig az ő legnagyobb gondja az,hogy:"ÚrIsten!Folyik a vér!"Nem tudom.De nem kéne tudnia,hogy nem ez a diab lényege?;)


Mi a diab lényege?

Ezt még valóban nem láttam megfogalmazva sehol.

Diab lényege = ......

Érdeklődéssel várom a hozzászólásod.

S lenne még egy kérdésem Hozzád.

Szerinted mi ér többet:
1 hónap boldogság, vagy 30 év szenvedés?
 
Oldal tetejére