Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

misamaci

Aktív tag
Kedves György!
Az mitől lehet, hogy a tojás sárgájában pici fehér pöttyök vannak? Mostanában vettem észre, hogy szinte mindegyik tojásban van. Lehet, hogy eddig is volt, csak nem figyeltem.(?)
Jó egészséget!
Kriszta

Szia Kriszta!

Sikerült a Gödöllői Egyetem oldalán találnom egy cikket ami talán ad némi támpontot.

1. megtermékenyített tojást vettél, ugyanis a sárgájában kis fehér kör képződik a megtermékenyítés helyén.
  2. Amikor a takarmányhoz zsírfestéket kevernek és az ilyen, valamint festetlen takarmánnyal naponta felváltva etetik a tojómadrakat a megtojt tojásokban kívülről befelé haladva megjelennek a festéket tartalmazó csíkok.
Igazából nekem sem tetszik egyik variáció sem. :( Szóval ahogy György is tanácsolta, ott ne vásárolj többet.

a teljes cikk: http://www.mkk.szie.hu/dep/aeet/tanweb/termelet/tojas/tojas/text_tojas.htm

Szia!
Misi

rgyörgy

Új tag
Szia Kriszta!

Sikerült a Gödöllői Egyetem oldalán találnom egy cikket ami talán ad némi támpontot.

1. megtermékenyített tojást vettél, ugyanis a sárgájában kis fehér kör képződik a megtermékenyítés helyén.
  2. Amikor a takarmányhoz zsírfestéket kevernek és az ilyen, valamint festetlen takarmánnyal naponta felváltva etetik a tojómadrakat a megtojt tojásokban kívülről befelé haladva megjelennek a festéket tartalmazó csíkok.
Igazából nekem sem tetszik egyik variáció sem. :( Szóval ahogy György is tanácsolta, ott ne vásárolj többet.

a teljes cikk: http://www.mkk.szie.hu/dep/aeet/tanweb/termelet/tojas/tojas/text_tojas.htm

Szia!
Misi

<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> A fórumozás nagy előnyei, haszna mellett romboló hatása is lehet, amíg nem tudunk eligazodni az információk között. Az a „fehér folt” nem a sárgájában van, hanem a sárgán rajt. Több milliméter nagyságú, és minden tojásban benne van. Amelyik nincs megtermékenyítve, annak is része. Megnéztem a festéket tartalmazó hivatkozást. Ezen a képen egyetlen tojás alkalmas emberi fogyasztásra a bal szélső. A második, nagyon öreg. Nálunk húsvétkor sokszor ilyet lehet vásárolni (sajnos). A többi pedig záptojás. Én nem tettem volna fel ezt a hivatkozást.
A 2. Pontban szereplő leírás egyértelmű szamárság. Ami nagyon félrevezető.
A főtt tojássárgája külső felületén lévő zöldes elszíneződés bomlástermék, és következtetni lehet belőle, mennyire öreg a tojás. Az egynaposnál nem öregebb tojáson halványan se látni elszíneződést. Második nap már igen. Nagyon kellemes tapasztalatokat szereztem Hollandiában, egynaposnál öregebb tojást sose szolgáltak fel!

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/01/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->*</style> Én nem tettem volna fel ezt a hivatkozást.
A 2. Pontban szereplő leírás egyértelmű szamárság. Ami nagyon félrevezető.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>

Hát, ha már a

egyetemben sem bízhat az ember, akkor kiben? :shock:

Kérlek segíts, kerestem a 2. pontot, de nem találtam.

vighkata

Sziasztok!

Még régebben szedtem le ezt a két anyagot az OÉTI honlapjáról (sajnos azóta áttervezték és ezek eltűntek :( )

Tápanyag-táblázat (16 oldal, pdf)
Étkezési tanácsok (pdf)

Ha nem sikerül megnyitni, kérlek szóljatok .... lehet hogy nem minden beállítást találtam meg elsőre. :D
Misi
Bejelentkezést, ill. regisztrációt kér, pedig engem érdekelne az anyag. Ha adok priviben emilcímet, át tudod küldeni a pdf-et? Akkor én nem regisztrálnék.

misamaci

Aktív tag
Bejelentkezést, ill. regisztrációt kér, pedig engem érdekelne az anyag. Ha adok priviben emilcímet, át tudod küldeni a pdf-et? Akkor én nem regisztrálnék.

Természetesen átküldöm ... eddig nem használtam ezt a tárhelyet, szóval nekem is úgy jött ez mint léggömbárusnak a nyílzápor :D

blaci

Őstag

Nekem van(ik) Windows Live ID azonosítóm! Átküldtöm az anyagot az e-mailedre!;):D
Üdv.,
Laci

Misamaci!
Neked pedig köszönjük szépen!;):D

Szerintem használd a "Csatolás manager-t" és illeszd be a hozzászólásodba, így bárki számára könnyen elérhető lenne...csak egy ötlet volt.;)
Üdv.,
Laci

misamaci

Aktív tag
Szerintem használd a "Csatolás manager-t" és illeszd be a hozzászólásodba, így bárki számára könnyen elérhető lenne...csak egy ötlet volt.;)
Üdv.,
Laci

Hopp, igazad van! Szóval van két szemem és nem vettem észre a gombot :D (lehet hogy reggel, kávézás előtt nem kellene ilyesmikkel próbálkoznom? :D )

Ha minden jól megy akkor sikerült:
tápanyag táblázat:
Csatolás megtekintése tapanytbl.pdf

étrendi tanácsok:
Csatolás megtekintése tapajanl.pdf

blaci

Őstag
Szia Misamaci!
Minden jól ment, működik!:mrgreen:
Köszönöm szépen mégegyszer, a többiek nevében is...!:rolleyes:
Üdv.,
Laci ...aki próbálkozz csak nyugodtan!:rolleyes::mrgreen:

vighkata

Beleolvastam a étrendi tanácsok-ba nagyon jónak találom. Felküldtem a copy shoopba, ott ki tudják úgy nyomtatni, hogy lefűzve könyvként tudjam lapozni.

misamaci

Aktív tag
Közben rájöttem, mi volt a bibi .... mármint a kávé hiányán kívül :D
"Gyors hozzászólás" üzemmódban nem látható a csatolás manager .... szóval kereshettem :D

rgyörgy

Új tag
Hát, ha már a

egyetemben sem bízhat az ember, akkor kiben? :shock:

Kérlek segíts, kerestem a 2. pontot, de nem találtam.
<link rel="File-List" href="file:///C:/DOCUME%7E1/RENDSZ%7E1/LOCALS%7E1/Temp/msoclip1/02/clip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; mso-bidi-font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style> Kedves Kata!
Mint moderátort, arra kérlek, az általad feltett Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére #103-as hozzászólásodból a Szent István Egyetem nevét, logoját töröld ki. Amit feltettél, félreérthető, és valótlan Színben állítja be a hozzászólásom! Amit a beidézett részben olvasni lehet, hogy én nem tettem volna fel ezt a hivatkozást, egy fényképre utal. A képen 6 db tojás látható, amiből 4 db tökéletesen záp! Én kizárólag a romlottság miatt írtam, amit erről írtam. És ezt csak te hozod összefüggésbe a Gödöllői Egyetemmel.
A 2. pontról leírtaknak szintén semmi köze a Gödöllői Egyetemhez! Az általam leírtak kizárólag micimaci #101-es hozzászólására vonatkoznak.
Az, hogy több mint húsz évig talpon tudtam maradni az állattartásban, holott korábban semmi közöm nem volt ehhez a témához legnagyobb mértékben<o></o>
A Gödöllői Agráregyetemnek, intézményeinek, és honlapjának köszönhetem.

<o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]-->

<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o><o></o>

dg

Őstag
Kedves György!

Legutóbbi hozzászólásod fényében már tisztázott, hogy a 103-asban mire gondoltál. Önmagában a 103-as valóban értelmezhető úgy, hogy a Gödöllöi Egyetem idézett cikkjével nem értesz egyet némely aspektusban. Én is ezt vettem ki a hozzászólásodból. Persze, a misimaci általi link megnyitásakor értehtetlenné vált az egész, mert nem láttam sok (utóbb megtudtuk: 6 )tojásos képet, és nem találtam én sem második pontot. Úgyhogy, nem csak Kata értette félre, de jelentem alásan: én is! Így, hogy megmagyaráztad, már valóban megkaphatja az ominózus 103-as azt az olvasatot, aminek eredetileg szántad.

Egyszerű félreértés, tisztáztuk, és ez így jó. A fórum erre is való!

Oldal tetejére