Hali!
A 40 c-fokon azért úgy jön össze,hogy a méz nagyon jó hőtároló.Direkt hő közlés nélkül ( már mint ha csak a levegő járja és nincs szúró napon ) a pár órás 40 c-fok mellet soha nem koncentrálódik benne a hő , hiszen éjszaka meg tartósan 20-c-fok van.Tehát 20 c-fokról indít a pár órás csúcshoz.Az ultraviola sugárzás meg a szereves molekuláit felbontja.Megszünik az enzimatiku hatás.A C-vitamin illetve a vízben oldódók is felbomlanak.Forró tea!!!!
A méhek lakásában sötétét van.A kánikulában szellőztetéssel és párásítással tartják a kis méhecskékre a 38 c-fokot,mert mint a gyermekek láza tartósan 40 c- felett mortalitáshoz vezet.Tehát 40 c-fok felett már nincs szükség mézre mert nem lessz aki megegye.Kivétel a szomszédos kaptár rabló méheit akik immár a szirupot szívesen hordják a családjuhoz haza.
Én önitatón tartom Őket ami azt jelenti,hogy az ívóvíz bennt a kaptárban van.A kánikulában napi fél liter a fogyasztásuk.Ha rásüt a nap ennél több.
A mézhamisítás róL! Ha a magyar mézben narancs,kiwi,avokádó,füge vagy más déli gyümölcs körmös-szúrós-tüskés pollent találunk akkor el lehet gondolkodni.
Itt Bugac-on nem élnek ilyen ültetvények.A szomszédomnak van egy citromfája de az is a szobában és nem látogatják a méhek.Ha valaki tudna ilyen oltványt kérem írjon honnan lehet beszereni mert az enyém 15-éve díszlik termés nélkül.
A kínai = azsiai higiénia.Kitenyészthető minden ami ott van csak ám Ők oda születtek.A másik hogy direkt sziruppal keverik ,így lesz jobb esetben fel cukor fele méz.A mi maradt azt a hőkezelés teszi tönkre ( 72 c-fokon ).Az így nyert szirup viszon tartalmazza a vibrio,cokkusz stb baktériumokat és mivel szirubpan utaznak már a táptalaj is megvan.És az Ő gyerekeik a sprók is.Szóval fogyasztás előtt azsiai védőoltássorozat ajánlott ( nem két fillér).Nyilván a méz keveredésük a szaporitásukkal egyenértékü.
A mikro hullámú sugárzás 650 w-on 2 perecen keresztül csírátlanított mézet illetve szirupot eredményez,Enzim és vízben oldható vitamin nélkül.Ez is jó a hypóra mert a cukor molakula szerkezet nem változik meg,de szirup marad viszza.
Köszönöm a figyelmet!
Tisztelettel! jani.