Molli! Nem tudom, hogy a Te pumpa cégednél hogy, s mint csinálják a dolgokat, de szerintem centrumonként is lehet eltérően mennek a munkálatok... Az, hogy kell a napló 3 havi másolata, nem a cégen, és a dokin múlik, szerintem... Ugyanis, a MedTrust-os OEP igénylő lapom is megvan, azon is kérik a másolatot, pedig az a papír már több, mint 1 éves! Lehet, nekünk azért kellett otthon lefénymásolni, mert épp' másik naplót kezdtünk, az utolsó 1 hónap adatai voltak benne, a régi pedig kimaradt a csomagolásnál... Lehet, elvitték volna, és a doki lefénymásolta volna, nekem pedig egy tappottat sem kellett volna mozdulnom... Egyébként én ténylegesen szigorú feltételekhez kötném a pumpa támogatását!!! Nem csak azért, mert sokba kerül az OEP-nek, hanem azért, mert mint mondták Győrben is, van egy havi limit, amit 1 centrum igényelhet 1 hónapban... Ez összesen 3 embert jelent! Én ténylegesen mérlegelném, hogy kinek van "nagyobb" szüksége rá... Tudom, ez igen kényes dolog, ötletem sem lenne, hogyan lehetne ezt kivitelezni, de sajnos bosszantó, hogy olyan emberek is megkapják a pumpát (lehet, hamarabb, és egyszerűbben, mint az én kisfiam, akinek egyetlen lehetőségként már csak a pumpa maradt!), akik sem a pumpa kezelés előtt, sem utána nem veszik komolyan a betegségüket! Előadják, mennyire rossz Nekik, panaszkodnak, sírnak-rínak, hogy sehogy sem jó, de eszükbe sem jut, hogy ácsi!, nem is mindent teszek meg azért, hogy rendben legyek, vagy legalább elfogadhatóbb anyagcserém legyen! Azt már meg sem említem, hogy ez sajnos diabosgyermekeseknél is előfordul... (Már most van ilyen tapasztalatom, sajnos...!)
Ha nem lenne kritérium a 3 ember/centrum/hó, felőlem az új diabosok is igényelhetnék, ugyan ilyen próbaidős megoldással, ha továbbra is "fizetős" maradna...
Tegnap például találkoztam egy hasonló anyukával... Csak ott a gyerek nem használ pumpát. Annyira felhúztam magam az anyuka butaságán, és nemtörődömségén, hogy legszívesebben hazavittem volna a gyerekét 1-2 hétre, és megmutattam volna a drága anyukának, hogy gondos ellenőrzéssel, kiszámolt, időben fogyasztott CH-val, talán lehetne jobb is... Talán, mert ez nem biztos, erre sajnos jó példa (volt) Máté is... Az anyuka kerek-perec kijelentette, hogy nem kínozza a gyerekét napi 5-6-szori ujjszúrással, meg nem diétáztatja, mert azzal is "korlátozná" a gyereket... Hát, az anyuka is elég korlátolt agyú volt... A gyerek cukra szerinte rendben van, nem mondja a gyerek, hogy rosszul lenne... Volt ám pofira esés, amikor a rendelőben 18 fölötti értéket mértek! De szerintem 2 napnál tovább megint nem fogják mérni a gyerek cukrát... Sajnálom azt a kisgyereket, mert pont az anyja teszi tönkre, lehet, egy egész életre...
Molli! Hogy érted, hogy nálunk nem olyan vajazott a dolog? Szerintem az!

A doki (nem a győri!) nem azért mondta, hogy csatoljunk igazán macerás eredményeket, hogy biztosan megkapjuk... Vagyis ezért, de ez a számára (doki) egy megnyugvást jelentene, hogy minden lényeges adatot csatoltunk, így bebiztosít minket, hogy még véletlen se fordulhasson elő, hogy visszautasítanak... Mert, ugye, ami eldöntendő kérdés, hogy igen, vagy nem, arra (matematikailag) lehet "nem" is a válasz...

Visszatérve Molli az "akárki megkapja az engedélyt, aki kéri" mondatodhoz egy pár szó erejéig... (jelzem, nem Veled van a bajom, mielőtt félreértenél

) Azért én nem vagyok benne olyan biztos... Ugyanis nagyon sok múlik a kezelőorvoson... Én hiába kértem már jócskán több, mint másfél éve az akkori dokinkat, meg sem moccant, hogy az ügy érdekében tegyen valamit... Nos, ha mégis "beadta volna a derekát", hogy igényeljen pumpát, lehet, hogy nem "úgy" állt volna a dolgokhoz, hogy biztosan sikerüljön...(akár szándékosan, akár csak linkségből) Mert sajnos azt is el tudom képzelni, hogy egy kevésbé figyelmes, alapos orvos kérelmét nem úgy bírálják el, mint egy alaposan felkészült, körültekintőét... Nem?! Teszem azt, nem véletlen volt a beadandó dokumentumok listáján a 3 hónap cukornapló másolata... Lehet, Neked szerencséd volt, de ha valaki másnál keresik, de nem találják, és hiányosság miatt visszautasítják??? Mert ez is előfordulhat... Persze, az is lehet, ahogy beérkeznek a kérvények, úgy is maradnak, a kutya sem olvassa... Kilóra meglegyen, oszt, jóvan...

Hát, nem? Ezt soha nem tudjuk meg... Hacsak nem leszünk előbb-utóbb az OEP inzulinpumpa-igénylés elbíráló alkalmazottai...

Na, megyek, még ünneplünk egy kicsit Mátémmal, aztán fürdés... Most értünk haza a Balcsiról... Annyira jó volt a levegő, hogy engem tuti nem kell altatni... Lehet, Mátém hamarabb elalszik, mint én... Biztos vagyok benne, hogy így lesz... :-D
Üdv.: T.