Insulinpumpa

poe

Őstag
Sziasztok!
Mesélnék kicsit.

A hétvégén aquaparkban voltunk, pumpásként először. Persze már előre gondolkodtam rajta, hogy hogy oldom meg, ám mivel a helyet nem ismertem, ezért eldönteni nem tudtam. Mondjuk annyit tettem, hogy a kanült comba szúrtam, (egyébként mindig hasban van). Először bevittem magammal a pumpát a fürdőben de aztán persze mindenki egyszerre akart a vízbe/csúzdázni/szaunázni menni, nem lett volna aki őrzi. :confused: Ekkor úgy döntöttem, hogy inkább a biztonságosnak tűnő, mikrochipes öltözőszekrényben hagyom. Direkt vittem magammal tiszta zacskót abba betekertem és a cipőmbe rejtettem, arra gondolván, hogy ha feltörik, akkor inkább a táskát viszik, zsebeket nézik, de ez csak kezdődő fóbia... :rolleyes: Ezután kb kétóránként kimentem, mértem, szükség szerint adtam 1-2 egységnyi inzulint. Csak ebédhez vettem fel ismét, az elhúzódó bolus miatt. A legrosszab vc 9,2 volt, ebéd után.
Tehát szerintem ezzel a módszerrel megoldható a dolog, egy ilyen alkalomért kár belezavarni a kezelésbe a penre, bázisinzulinra való visszaállással.

Combba egyébként többet nem nagyon szúrok, ugyanis másnap, amikor sietve öltöztem, a derékszíjam beleakadt és kirántotta a kanült...:(

Juteszembe:
Az öltözőben volt mellettem egy kissrác, 5-6 éves lehettet, aki erősen érdeklődött a pumpáról, elmondtam neki mi az, majd az apja válaszolgatott neki (nagyjából képben volt :p), de a végén meg kellett mutatni a tartályát, illetve a kanült is. ;)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Fél napra, vagy egy napra biztos, hogy nem érdemes áttérni a penre, legalábbis a bázis miatt semmiképp. A két óránkénti vc mérés, és óvatos korrekció nagyon jó megoldás.

A lányokkal (kolléganők) mi is terveztünk egy élményfürdős hétvégét, de nálunk sajna pont az öltöző szekrény nem biztonságos. Úgyhogy nem tudom, hogy oldom meg, de a pumpát biztos nem akarom vinni. Valószínű nálam a pen a megoldás, és a gyakori vc mérés.

poe

Őstag
Én használok egy kanülrögzítő film tapaszt, az jó szőrös testrészre, vagy izzadós testrészre is. Nehéz beszerezni, és nem is olcsó.
Kösz, de nincs gondom a tapadással, itt sem volt. A gyors, ámde szándéktalan kanüleltávolítás epilálás jellegére szerettem volna utalni...;)
A tapaszt szerintem ismerem, a szenzor távadójához adtak ilyesmit, én nem szeretem, "befülledek" alatta, 1-2 nap után már viszket.

Zsu77

Új tag
Hozok egy párat!

Csatolások

• 3M_TEGADERM.jpg
    3M_TEGADERM.jpg
    14.3 KB · Olvasás: 9
  • tegaderm.jpg
    tegaderm.jpg
    69.1 KB · Olvasás: 11
  • 2208092470_b56986a307.jpg
    2208092470_b56986a307.jpg
    75.1 KB · Olvasás: 10

poe

Őstag
Az utolső kép hely-szövegében ez állt:diabetesdaily
Szóval érted már?
Nem biztos.... :confused:
Arra gondolsz, hogy naponta cserélni kell?
Egyébként ami nekem volt a szenzorhoz, az elég hasonló, csak más márka (ne kérdezd, nemtom mi). Azt többek között azért sem cseréltem, mert a szenzornak elég kicsi a ragacsa, ez a tapasz meg ráragad a távadóra, szóval necces úgy levenni, hogy ne mozgasd/rántsd ki magadból a szenzort.
Amúgy nem lényeg, évente az a pár nap kibírható...:cool:

Zsu77

Új tag
Egyébként ami nekem volt a szenzorhoz, az elég hasonló, csak más márka (ne kérdezd, nemtom mi). Azt többek között azért sem cseréltem, mert a szenzornak elég kicsi a ragacsa, ez a tapasz meg ráragad a távadóra, szóval necces úgy levenni, hogy ne mozgasd/rántsd ki magadból a szenzort.

Nem.Arra gondoltam,hogy ezt a tapaszt elsősorban nem pumpa miatt fejlesztették(2.kép),viszont még ez(diabetesdaily) az oldal is aljánlja hozzá.Ugyanúgy lehet használni,mint bármelyik másikat,viszont: sokkal jobb!!!:cool:
No mit szólol?

pumpás

Őstag
IV3000 1-HAND smith and nephew 6x7cm-es én ezt szoktam használni

poe

Őstag
Nem.Arra gondoltam,hogy ezt a tapaszt elsősorban nem pumpa miatt fejlesztették(2.kép),viszont még ez(diabetesdaily) az oldal is aljánlja hozzá.Ugyanúgy lehet használni,mint bármelyik másikat,viszont: sokkal jobb!!!:cool:
No mit szólol?
Nem sokat...:p
Ha elárulod, hogy hol ehet beszerezni, lehet kipróbálom. De mondom nekem csak a szenzorhoz kell, a kanüllel soha (azt az 1-2 esetet leszámítva, amikor hülye fejjel zuhanyzás után próbáltam cserélni :oops:) nem volt tapadási problemám.

pumpás

Őstag
Ha elárulod, hogy hol ehet beszerezni, lehet kipróbálom. De mondom nekem csak a szenzorhoz kell, a kanüllel soha (azt az 1-2 esetet leszámítva, amikor hülye fejjel zuhanyzás után próbáltam cserélni :oops:) nem volt tapadási problemám.
Zuhanyozás után csak 1 órával lehet cserélni szereléket.Nekem mondták amikor feltették a pumpát

Zsu77

Új tag

Ilyen tapira nem beindulni...Ilyet!:shock:

Oldal tetejére