Insulinpumpa

Jocó55

Új tag
Jozsef vagyok megszeretném kérdezni valaki ismeri aFreeStyle papillon mini cukor mérőt meg irná hogy használyam mert csak Angol nyelven van Franciaországbol irok Nizábol kőszi

blaci

Őstag
Jájj, Laci, hát miért érteni engemet félre? Ugye nem komolyan gondoltad?

Én sem arra gondoltam, hogy a rajtad megspórolt petákod adják csak oda a léhűtő semmirekellőknek, akik jó tudnak ügyeskedni.

Sajna tény, hogy ezer területről nyúlnak le pénzt, vagy csoportosítanak más felé, de a tényen nem változtat, hogy mi tudjuk, vagy sem. Az OEP álláspontja olyan amilyen, ha nem értünk vele egyet, akkor is "olyan".

Semmiképp nem ellened szólok, inkább ne vedd figyelembe a károgásomat. Hovatovább, ha belevágsz, minden segítséget megadok, de gondolom ezt magadtól is feltételezed.

Ugyan, dehogy is!!!;) Csak most egy kicsit antiszociális vagyok, vagy mi...:D
Üdv.,
Laci ...aki mindig figyelembe veszi, de semmiképpen sem feltételezi...!;):D

blaci

Őstag
Bele kell vágni, nem beszéltem le. A projekthez a segítség mindenképpen fennáll.

Köszi!:dr_24::dr_24::dr_24:
Kicsit várok, majd csak jobbra fordulnak a dolgok és a sok megszorító intézkedésnek is búcsút mondunk egyszer...remélem.
Addig is : NovoPen 4, éppen most ismerkedem vele...:(;):cool::D
(A vekkert meg felhúztam reggel hatra, ahogy eddig is...!):rolleyes:

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
A legelső akkor, amikor én kaptam meg. És ott szó szerint könyörgött az anya.
Roche.
Azt vettem észre - és ne kérdezzetek, nem tudom alátámasztani adatokkal, csak saját statisztikai tapasztalat -, hogy még 4-5-6 éve is nehezebb volt a pumpát megkapni, mint 2-3 évvel ezelöttől. És az eddigi kis felmérésem szerint valamiért a Roche pumpát nem kapták meg többen (sőt, én csak ilyenről tudok). És nem tudom, miért. Persze, az én mintavételem mekkora lehet... szóval ez csak tényleg saját megfigyelés és lehet, hogy hülyeség. Megnéznék egyszer egy igazi statisztikát erről az összes adattal ;)

poe

Őstag
Azt vettem észre - és ne kérdezzetek, nem tudom alátámasztani adatokkal, csak saját statisztikai tapasztalat -, hogy még 4-5-6 éve is nehezebb volt a pumpát megkapni, mint 2-3 évvel ezelöttől. És az eddigi kis felmérésem szerint valamiért a Roche pumpát nem kapták meg többen (sőt, én csak ilyenről tudok). És nem tudom, miért. Persze, az én mintavételem mekkora lehet... szóval ez csak tényleg saját megfigyelés és lehet, hogy hülyeség. Megnéznék egyszer egy igazi statisztikát erről az összes adattal ;)
Talán a Medtronic agresszívabb, vagy jobbak a kapcsolataik. Az akkori trénerem azt mondta, hogy ő senkit sem tud, akinek ne lett volna meg...

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Na, hát elvileg ma kapnám a pumpát... de beteg lettem néhány napja és még mindig elég beteg vagyok, szóval projekt elhalasztva. Persze jövő héten nincs Kocsis,utána meg még nem adott időpontot, hanem csak megkért, hogy akkor hívjam és akkormajd ad - na, az a tuti, hogy innentől minimum 1 hónap még ebben az esetben. Azt hiszem, felteszem magamnak a régi beállításokkal és majd állítok rajta, úgyis ezt tenném amúgy is...

blaci

Őstag
Szia Molli!
Mielőbbi gyógyulást kívánok! Küldök neked néhány "gyógyító" mosolyt, nézd csak: :dr_32::D:D:D
Emlékeztem rá, hogy írtad régebben ma kell(ett volna) menned pumpa projektelni. Éppen reggel gondoltam rád és vártam, hogy jössz majd az infókkal, már azt hittem mikor láttam a hozzászólásod, hogy meg is történt…
Azért majd írd meg hogyan alakulnak a dolgok, köszi előre is...!
:dr_24::dr_24::dr_24:
Üdv.,
Laci …aki így megy ez sajna, mindig közbejöhet valami…!:( (...és közbe is jön!)

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Na, hát elvileg ma kapnám a pumpát... de beteg lettem néhány napja és még mindig elég beteg vagyok, szóval projekt elhalasztva. Persze jövő héten nincs Kocsis,utána meg még nem adott időpontot, hanem csak megkért, hogy akkor hívjam és akkormajd ad - na, az a tuti, hogy innentől minimum 1 hónap még ebben az esetben. Azt hiszem, felteszem magamnak a régi beállításokkal és majd állítok rajta, úgyis ezt tenném amúgy is...
Pedig én is gondoltam rád, az időpontot jól megjegyeztem, miután a múltkor csak a déli időpont járt a fejemben.

A beállítást biztos meg tudod csinálni. Jó ötlet a régi beállítás, de csak akkor, ha a mostani összinzulin nem sokban tér el az akkoritól.

Egyéb esetben az alaptézis az, hogy megnézed a penes napi össz mennyiséget, abból "leveszel" 20-30%-ot. A maradékot osztod két felé. Egyik fele a bázis, ezt osztod el a 24 órára, a másik fele pedig a bólus. A bázist a hajnali, délutáni jelenségnek megfelelően magasabbra állíthatod, neked a délelőtti órákban viszont jelentősen lejjebb kell venni. A bólusoknál pedig a pennel adott arányokat vedd figyelembe.
Aztán jöhet a finom beállítás, vagy a szenzoros ellenőrzés. Írd majd meg, hogy hogy ügyeskedtél. Én biztos vagyok benne, hogy simán megoldod.

vighkata

A legelső akkor, amikor én kaptam meg. És ott szó szerint könyörgött az anya.
Roche.

Kérdezted, és valóban írtam, hogy Roche. Azonban azt nem az OEP utasította vissza, hanem még a legelején járt a dolog, vagyis még a doki nem adta hozzá az orvosi javaslatát.

Amikor én indítottam a projektet, az OEP évi 100 engedélyt adott ki, és márciusban már 60-70 körül járt a beadott kérvény.
Azóta sok minden megváltozott, úgy tudom, nincs limit, igaz, hogy a kérvények ott púposodnak az OEP fakkjában. Változás az is, hogy nekünk még nem volt próbaidő, ha valakit ajánlott az orvosa, és az illető akarta a pumpát, akkor el kellett döntenie, hogy belevág vagy sem, és perkálni kellett. Akár sajnáltathatnám is magam, hogy így elestem 3 havi ingyen szereléktől, és jajj, mekkora kockázatot vállaltam, hoyg mi van, ha nem válik be, nem szokom meg, bla, bla, bla.

Hogy mikor volt könnyebb pumpához jutni, ma vagy néhány éve? mások a feltételek, van ami szigorodott, vagy ami lazult.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, nem jársz néha pesten? Úgy érzem, hogy sokat segítene, ha csak simán velem lenne egy pumpás tag, amikor magamra applikálom 2.5 év után a cuccot... Mariann (a pumpatréner) nem ismer engem eléggé, ezért nem vállalta, hogy orvos nélkül segít a kanülbeszúrás tudományának felrissítésében... Na, megértem persze.

vighkata

És az eddigi kis felmérésem szerint valamiért a Roche pumpát nem kapták meg többen (sőt, én csak ilyenről tudok). És nem tudom, miért. Persze, az én mintavételem mekkora lehet... szóval ez csak tényleg saját megfigyelés és lehet, hogy hülyeség. Megnéznék egyszer egy igazi statisztikát erről az összes adattal ;)
Nekem nincsenek statisztikai adataim. Nincsenek számadataim, hogy melyik cég pumpáját utasították vissza gyakrabban.

Csakhogy egy számadat önmagában kevés egy következtetés levonásához. Az OEP a visszautasított kérelmét hivatalosan megindokolja, de az indok között egészen biztosan nem szerepel az, hogy Roche pumpás, vagy Medtronic pumpás kérelem. Sokkal inkább az, hogy valamilyen feltételnek nem felel meg.

A statisztikai vagy bármilyen következtetéshez nem ártana az tudni, hogy melyik cég pumpájára mennyi kérelmet nyújtottak be, és hogy ezekből mennyit utasítottak vissza. Ezen esetben már %-os arányról beszélhetünk, ami igencsak valós képet mutat. Azt még lehet vizsgálni, hogy a visszadobott kérelmeknek mi volt az oka, mert semmiképp nem az, hogy Roche, vagy Medtronic.

Az országos fő pumpa koordinátornak vannak számszerű adatai, mert ő nála összpontosul mindkét (tulajdonképpen 3) pumpa forgalmazó cég pácienseinek adatai. Az elfogadó, és visszautasított határozatból ő is kap egy példányt.

Mindezen ismeretek hiányában én csak a teljesen fölösleges és értelmetlen versengést látom a két cég páciensei között.

Ezektől függetlenül engem is érdekelne, hogy miért dob vissza az OEP kérvényeket. Gyanítom, hogy az orvos nem "felel" meg bizonyos követelményeknek, és olyannak is támogatja a kérelmét, akinek a paraméterei nem felelnek meg az OEP által kiírt kritériumnak.

vighkata

Kata, nem jársz néha pesten? Úgy érzem, hogy sokat segítene, ha csak simán velem lenne egy pumpás tag, amikor magamra applikálom 2.5 év után a cuccot... Mariann (a pumpatréner) nem ismer engem eléggé, ezért nem vállalta, hogy orvos nélkül segít a kanülbeszúrás tudományának felrissítésében... Na, megértem persze.
Mikorra tervezed a pumpa felrakást? Mert nagyon szívesen teszek egy kirándulást, de az valószínű csak hétvégén lenne esedékes. Egyébként jan. 10-én voltam Pesten, akkor bele is fért volna, de akkor még nem tudtad, hogy el kell halasztani Kocsis doktort.

blaci

Őstag
Jozsef vagyok megszeretném kérdezni valaki ismeri aFreeStyle papillon mini cukor mérőt meg irná hogy használyam mert csak Angol nyelven van Franciaországbol irok Nizábol kőszi

Szia Jocó55!
Üdvözöllek itt a fórumon. Sajnos, én nem ismerem ezt a vércukormérőt amit kérdeztél, így nem tudok a használatában segíteni de szerintem próbáld meg feltenni a kérdést a "Vércukormérők" topikba is, ott feltűnőbb lesz és többen olvassák. Hátha lesz olyan, aki ismeri és tud segíteni…
Itt nagyon elveszett a kérdésed a sok hozzászólás között, tegnap nagyon elbeszélgettünk itt az inzulinpumpás dolgokról…

Katt ide ni, így nem kell keresgélni a másik topikot!

Esetleg még próbáld meg beírni a lap tetején a fórum keresőjébe, hogy: FreeStyle papillon mini

Üdv.,
Laci …aki nagyon szereti Franciaországot mert nagy kerékpársport rajongó!:cool::dr_31::D

Ui.: Azért még ne add fel, én is kértem már itt pálinkát, sört, meg rengeteg pénzet, nekem nem is válaszoltak...:D

poe

Őstag
A statisztikai vagy bármilyen következtetéshez nem ártana az tudni, hogy melyik cég pumpájára mennyi kérelmet nyújtottak be, és hogy ezekből mennyit utasítottak vissza. Ezen esetben már %-os arányról beszélhetünk, ami igencsak valós képet mutat. Azt még lehet vizsgálni, hogy a visszadobott kérelmeknek mi volt az oka, mert semmiképp nem az, hogy Roche, vagy Medtronic.

Az országos fő pumpa koordinátornak vannak számszerű adatai, mert ő nála összpontosul mindkét (tulajdonképpen 3) pumpa forgalmazó cég pácienseinek adatai. Az elfogadó, és visszautasított határozatból ő is kap egy példányt.

Mindezen ismeretek hiányában én csak a teljesen fölösleges és értelmetlen versengést látom a két cég páciensei között.

Szia Kata!

Szerintem szó sincs versengésről... Legalábbis én egyáltalán nem azért írtam, amit írtam. Az csak arról szólt ami infót én kaptam, illetve tapasztaltam, amikor 2 éve igényeltem a pumpát. Nem tisztem egyik cég szekerét sem tolni, én úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját igényei alapján kell eldöntenie, melyik a jobb neki. Az eredményes kezelés szerintem bármelyikkel megvalósítható.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Mikorra tervezed a pumpa felrakást? Mert nagyon szívesen teszek egy kirándulást, de az valószínű csak hétvégén lenne esedékes. Egyébként jan. 10-én voltam Pesten, akkor bele is fért volna, de akkor még nem tudtad, hogy el kell halasztani Kocsis doktort.
Hát visszaestem, ma már köhögök is, szóval egyelőre nem tudom, mikorra halasztódott a dolog. Nagyon örülnék, ha tudnál jönni (én is csak hétvégén merek belevágni, ezért sem lenne olyan jó egy szerda közepe, mert akkor a gyerekekhez nem nagyon kapok elég segítséget az utána jövő 1-2 napra). Ha már látok valamit a jövőről,akkor írok vagy csörgök! Előre is köszi :dr_24:

vighkata

Hát visszaestem, ma már köhögök is, szóval egyelőre nem tudom, mikorra halasztódott a dolog. Nagyon örülnék, ha tudnál jönni (én is csak hétvégén merek belevágni, ezért sem lenne olyan jó egy szerda közepe, mert akkor a gyerekekhez nem nagyon kapok elég segítséget az utána jövő 1-2 napra). Ha már látok valamit a jövőről,akkor írok vagy csörgök! Előre is köszi :dr_24:
Egy kis köhögés nem gond, de nem tudom volt-e lázad, vagy a láz neked befolyásolja-e a cukidat? Mert akkor nem érdemes átállni, mert a beállítás lehet pontatlan.
Mindenképpen hétvége kell, hogy legyen, mert ha én munka után mennék, akkor 1 óránk maradna, hogy én este vissza is érjek.

Egyébként nem szabad parázni, ez csak most olyan "távoli" neked, hogy újra visszateszed a pumpát. Arra is számítani kell, hogy akár 4-5 napba is belekerül, míg teljesen átáll a szervezeted az egyenletes inzulin ellátásra. Még akkor is, ha elsőre eltaláljuk a megfelelő dózist, ami persze ritka, hogy ne kelljen később még a finom beállításon variálni.

blaci

Őstag
Kedves Bony12!
Szabad kíváncsiskodni esetleg, hogy miért döntöttél így…? Szóval, hogy inkább újra pent használnál, tényleg érdekelne…!
Köszönöm szépen előre is a választ, persze csak ha nem titok…:dr_24:
Üdv.,
Laci …aki szintén penes!;)

Oldal tetejére