Ma 3 kor 10 % emeltem a bázison és nem ment fel a cukim!!!!!
7 alatt voltam egész nap!!!

A Veo-t nem ismerem, de tuti, hogy meghagyták benne a sémákat, csak lehet, hogy ki van kapcsolva.Beállítottam mára !Nekem csak 1 sémám van még azon módosítottam egy nagyon kicsit.Remélem beválik.!Meli
2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 522)Mivel nem vagyok orvos, nem ismerem a kórtörténeted, a diétád, az életviteled, ezért hülyeség lenne azt mondani, hogy igen vagy nem.
Ez is lehet egy dolog a sok-sok faktorból, igen.

2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 522)
Bázis Alap:
00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E
6,2-mértem az elöbb...leültem ide a géphez...és 15 perc múlva 5,3,mint akit leöntöttek egy vödör vizzel,remegés,homályos látás...
Természetesen a kezelöorvosom állitotta be.Ez nekem is nagyon gyerek adagnak tűnik, de a napi össz. inzulin lehet jó. Ami viszont biztos nem jó, hogy a bázis/bólus aránynak közelítenie kéne a 50-50%-ot nálad pedig több, mint a 3x-osa a bázis a bólusnak.
Ez már lehet az állandó hipo érzetnek. Ezt az arányt orvos állította így be neked?
Úgy hoznám egyensúlyba, hogy nem változtatok a napi összinzulinon. De természetesen nem javaslom, hogy orvos tudta nélkül hozzányúljál. Beszéld meg vele.Természetesen a kezelöorvosom állitotta be.
Szenzor volt rajtam,igy állitottuk...
Emelnél a Boluson?Vagy csökkentenél a Bázison?
Étkezés után még igy is lefelé megy a cukim,de már képtelen vagyok több cht fogyasztani!
Úgy hoznám egyensúlyba, hogy nem változtatok a napi összinzulinon. De természetesen nem javaslom, hogy orvos tudta nélkül hozzányúljál. Beszéld meg vele.
Nem, ne érts félre, nem azt mondtam, hogy változtatni kell, de én furcsának találom, hogy ez így lett beállítva. Ha így jók az eredményeid, akkor hagyd így, de én szeretném, ha megkérdeznéd a dokidat, hogy mondja el, hogy miért alakította így az arányokat, mert engem érdekelne.Ha igy jók az eredményeim akkoris változtatni kell?
Az éjjeli bázishoz nem tudok hozzátenni,mert akkor hypozom,ha pedig a nappalibol csökkentek magasabbat mérek!
De természetesen nem javaslom, hogy orvos tudta nélkül hozzányúljál. Beszéld meg vele.
Ha igy jók az eredményeim akkoris változtatni kell?
Danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.
én is ma kaptam,hogyan lehet nézegetni?danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.
én is ma kaptam,hogyan lehet nézegetni?
nekem nem medtronik pumpám van,én kaptam hozzá egy külön kis gépet,nyomkodom,keresem,de még csak egy adat van benne amit én kalibráltam be,hogy lehet megnézni mit mér?a pumpád monitorján.
Semmit nem mondtak el neked?![]()
A ragtapasszal lehet fürdeni, picit figyelni kell rá, de nem lesz gond. Nemigen fog hétfőig lemerülni, feltöltve szokták odaadni. Ha mégis lemerülne, ragasztó le, távadó töltőre, ha feltöltött visszatenni és leragasztani. Egyébként újraindítással még maradhatna tovább is, a szenzor kibír 2-3 indítást.Danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.