Insulinpumpa

poe

Őstag
Ez jó hír. :D Esetleg megpróbálhatod, hogy valamelyik bázis sémára beállítod a módosított ütemezést. Ha nem válik be egyszerűen visszatérsz az eredetihez. ;)

poe

Őstag
Beállítottam mára !Nekem csak 1 sémám van még azon módosítottam egy nagyon kicsit.Remélem beválik.!Meli
A Veo-t nem ismerem, de tuti, hogy meghagyták benne a sémákat, csak lehet, hogy ki van kapcsolva.
Így tudod bekapcsolni:
-Bázis
-Sémák
-Be
Ezután a bázis beállításnál ott lesznek a sémák, amit ugyanúgy tudsz beállítani, mint az alapot. Ha beállítod, azonnal át is vált arra, de a Sémák kiválasztásában bármikor válthatsz közöttük.
Ez arra is jó, hogy ha nagyon elálítgatnád és romlonak az értékeid, pár másodperc alatt visszatérhetsz az eredetire.

sünike

Új tag
Mivel nem vagyok orvos, nem ismerem a kórtörténeted, a diétád, az életviteled, ezért hülyeség lenne azt mondani, hogy igen vagy nem.

Ez is lehet egy dolog a sok-sok faktorból, igen.
2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 522) :cool:
Bázis Alap:

00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E
6,2-mértem az elöbb...leültem ide a géphez...és 15 perc múlva 5,3,mint akit leöntöttek egy vödör vizzel,remegés,homályos látás...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
2005 januárjában egy vérvétel alkalmával éhgyomri cukrom 29! volt.2007.november 27.-e óta inzulinpumpám van(Medtronic Paradigm 522) :cool:
Bázis Alap:

00-03: 0,15E
03-06: 0,2 E
06-09: 0.25E
09-12: 0,5 E
12-16: 0,3 E
16-20: 0,4 E
20-00: 0,35E
össz:7.5 E
Reggeli 40g CH-0,5 E
Ebéd 50g CH-1 E
Vacsora 55g CH-0,5 E
Össz Bolus:2 E
6,2-mértem az elöbb...leültem ide a géphez...és 15 perc múlva 5,3,mint akit leöntöttek egy vödör vizzel,remegés,homályos látás...

Ez nekem is nagyon gyerek adagnak tűnik, de a napi össz. inzulin lehet jó. Ami viszont biztos nem jó, hogy a bázis/bólus aránynak közelítenie kéne a 50-50%-ot nálad pedig több, mint a 3x-osa a bázis a bólusnak.

Ez már lehet az állandó hipo érzetnek. Ezt az arányt orvos állította így be neked?

sünike

Új tag
Ez nekem is nagyon gyerek adagnak tűnik, de a napi össz. inzulin lehet jó. Ami viszont biztos nem jó, hogy a bázis/bólus aránynak közelítenie kéne a 50-50%-ot nálad pedig több, mint a 3x-osa a bázis a bólusnak.

Ez már lehet az állandó hipo érzetnek. Ezt az arányt orvos állította így be neked?
Természetesen a kezelöorvosom állitotta be.
Szenzor volt rajtam,igy állitottuk...
Emelnél a Boluson?Vagy csökkentenél a Bázison?
Étkezés után még igy is lefelé megy a cukim,de már képtelen vagyok több cht fogyasztani!

vighkata

Természetesen a kezelöorvosom állitotta be.
Szenzor volt rajtam,igy állitottuk...
Emelnél a Boluson?Vagy csökkentenél a Bázison?
Étkezés után még igy is lefelé megy a cukim,de már képtelen vagyok több cht fogyasztani!
Úgy hoznám egyensúlyba, hogy nem változtatok a napi összinzulinon. De természetesen nem javaslom, hogy orvos tudta nélkül hozzányúljál. Beszéld meg vele.

sünike

Új tag
Úgy hoznám egyensúlyba, hogy nem változtatok a napi összinzulinon. De természetesen nem javaslom, hogy orvos tudta nélkül hozzányúljál. Beszéld meg vele.

Ha igy jók az eredményeim akkoris változtatni kell?
Az éjjeli bázishoz nem tudok hozzátenni,mert akkor hypozom,ha pedig a nappalibol csökkentek magasabbat mérek!

vighkata

Ha igy jók az eredményeim akkoris változtatni kell?
Az éjjeli bázishoz nem tudok hozzátenni,mert akkor hypozom,ha pedig a nappalibol csökkentek magasabbat mérek!
Nem, ne érts félre, nem azt mondtam, hogy változtatni kell, de én furcsának találom, hogy ez így lett beállítva. Ha így jók az eredményeid, akkor hagyd így, de én szeretném, ha megkérdeznéd a dokidat, hogy mondja el, hogy miért alakította így az arányokat, mert engem érdekelne.

Írtad, hogy 5 körül hipot érzel. Nem tudom, hogy van-e a beállításhoz köze, de én úgy látom a mini adagjaidból, hogy neked még van saját inzulin termelésed, és ez a saját inzulin próbálja meg kiegyensúlyozni a (szerintem) nem megfelelő arányt. A magas bázis és a saját inzulin korrigálja az étkezéshez adott alacsony bólust.

Koránt sem biztos, hogy jól agyalok, de én így látom. Totális inzulin hiánnyal egy felnőtt nem működne másképp gyerek adaggal. Az inzulin (termelt, és adagolt) mennyiség egyszerűen testsúly kilogrammra van meghatározva, némi eltéréssel. Persze lehet, hogy még így is tévúton járok, ezért kérlek, hogy a dokitól szerezz egy kis infot.

napocska

Őstag
Danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.

christina

Őstag
Danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.

Lehet fürödni, persze. De ne most vegyen habfürdős kádas pancsit. Inkább tusoljon addig míg szenzoroztok.
Nekünk nem volt példa rá, hogy lemerült volna, így nem tudom le lehet-e szedni és a töltőre rakni. De valószínű, hisz odaadják mellé a töltőt is.
Mi mind a két alkalommal kétszer tudtuk újraindítani a szenzort 3-3 nap után, aztán kifogyott belőle a reagens és meghalt. Így 1 hétig fent volt.
Elég baj, hogy ilyen hamar le kell szednetek. Amíg működik a szenzor kár leszedni.

bogesz

Új tag
danira ma feltettek a kórházban egy szenzort, és hétfőig rajta lesz. Király, hogy lehet nézegetni, ahogy alakul a cukor, de olyan ijesztő a kis hasán az a cucc. Ezzel lehet fürödni, meg minden? Hogy teszem rá a töltőt, ha lemerül? Most éppen le van egy nagy ragtapasszal tapasztva.
én is ma kaptam,hogyan lehet nézegetni?

poe

Őstag
A ragtapasszal lehet fürdeni, picit figyelni kell rá, de nem lesz gond. Nemigen fog hétfőig lemerülni, feltöltve szokták odaadni. Ha mégis lemerülne, ragasztó le, távadó töltőre, ha feltöltött visszatenni és leragasztani. Egyébként újraindítással még maradhatna tovább is, a szenzor kibír 2-3 indítást.

napocska

Őstag
Nekünk a pumpán mutatja a vércukorértéket, meg a görbét, tök jó. Én kicsit sokallom az időt, persze, csak mert olyan rossz belegondolni, hogy bele van bökve a pocakjába az a tű. De nem különösebben zavarja, szerencsére. Egyébként ma egész nap bent csücsültek a párommal a kórházban. Hétfőn, amikor leszedik, ugyanerre lehet számítani?

Oldal tetejére