Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hát ez nekem sem teljesen jó hír, tehát ha most igényelnénk is, akkor a következő már biztosan a felnőtt kategóriába esne.
Zsuzsi, már válaszoltam volna, csak szélsebesen új infot kellett szereznem.

Heuréka!!!! :D:D:D Szandi még gyerek ebből a szempontból. 18 éves koráig biztos. Úgyhogy vágjatok bele. (majdnem leírtam, hogy miért tudjátok a pumpát megvenni. (sz-ért h-ért)

Szóval Zsuzsi, hajrá pumpa projekt! :hurra::hurra::hurra:

vighkata

Legkésőbb holnapig új, pontosabb infokkal jövök egyéb pumpás cuccban, addig egy kis türelem (ami nekem most alig van, szar volt megtudni, hogy 200 rugót pengetek ki a pumpáért januárban. Persze még ez sem az atyaúristen, mert döngetik a kapukat, akik tehetik)

vighkata

Hát ha tudom....;)
Lehet van egy Okosunk aki ezt cáfolja, de nekem ezt mondták. Lehet átvertek????:o
Nem dehogy, nem vertek át. Az átverés és egy esetleges pontatlan, vagy félinformáció között különbség van.

De ha az Okos-t rám gondolod, akkor az egy kicsit erős. Úgy látom zavar téged, hogy tudom valahonnan, nem pedig hallom innen-onnan? Továbbra sem akarlak meggyőzni.

vighkata

Lina, ha megbántottalak valamiben/valamivel, akkor azt kérlek priviben tudasd velem, a nyílt fórum nem alkalmas a párbajozásra.

linus

Tag
Lina, ha megbántottalak valamiben/valamivel, akkor azt kérlek priviben tudasd velem, a nyílt fórum nem alkalmas a párbajozásra.

Nem akarok Veled párbajozni, azt hiszem félreértettünk egymás mellett!
Azért idéztem be, mert konkrétan nem értettem mit írsz, de lehet egyszerűbb lett volna a "nem értem" mondatot leírni.
Nem akarok vitatkozni, és az Okossal nem konkrétan Rád gondoltam.
Én azt olvastam amennyiben nem megoldható a penes kezelés, mivel bizonyos inzulin mennyiség nem adható pennel, mindenképp pumpa lesz.
Úgy gondoltam ha valaki tud pontos információt esetleg valami változott kijavít.
Tényleg nem akartam támadólag vagy bántóan fellépni! Bocsánat!

vighkata

Nem akarok Veled párbajozni, azt hiszem félreértettünk egymás mellett!
Azért idéztem be, mert konkrétan nem értettem mit írsz, de lehet egyszerűbb lett volna a "nem értem" mondatot leírni.
Nem akarok vitatkozni, és az Okossal nem konkrétan Rád gondoltam.
Én azt olvastam amennyiben nem megoldható a penes kezelés, mivel bizonyos inzulin mennyiség nem adható pennel, mindenképp pumpa lesz.
Úgy gondoltam ha valaki tud pontos információt esetleg valami változott kijavít.
Tényleg nem akartam támadólag vagy bántóan fellépni! Bocsánat!
Ok.

Egyelőre semmi sem biztos, illetve egy valami mégis:
Olyan tuti nem lesz hogy mindenki és 98%. Nem áll az állam bácsi úgy, semmi nem indokolja illetve más betegségekben szenvedőkkel szemben nem lenne igazságos. Szóval ilyen tuti nem lesz.

manocs

Új tag
hmmm, hát 80%on nekem már nem fog menni, így is alig....mindketten közalkalmazottak vagyunk...

Más, és "vidámabb": az új szerelék tutiszupin:cool: továbbít de minden szúrás helye begyullad. Kb 3 naponta cselélem, amikor az inzulin kifogy a tartályból. Régebben teleraktam a tartályt és az előző szerelékkel gyulladásos sztori nem is volt így maradt 4 napot. A mostani szerelékkel nem merem ennyi ideig bent hagyni, így is elég vacak a már lassan gyógyuló sebből kirángatni a kis műanyag pöcköt.:o Szóval tartály kb félig és kb 3 naponta teljes csere egyszerre.
Ti ezt hogyan csináljátok?
Ja: fertőtlenítés: azóta további két fajta fertőtlenítőt próbáltam (milyen jó is az egészségügyben dolgozni :dr_32: ) de ugyanaz.... :(
Tiszta pöttyös a pocim ::dr_126:

és végre megtaláltam hol a többi grimasz :hurra:

dg

Őstag
Én még Gráciára is emlékszem, remélem jól. Én vettem is ilyen krémet. Csak már nem tudom melyik fiókban van. :(

Igen, igen, remek krémnek tartom.
Azóta olyan gubancokon is kipróbáltam, amit a leírása legfeljebb sejtet és a dokik nem tudtak rá érdemben krémet kevertetni, pedig nem egyféle volt kipróbálva. Mondanom se kell, azonnal leszámolt a bajjal.

vighkata

hát mostanában nekem is mindig begyullad a tű helye:(
Kata ha van infó az új szerelékről akkor kérjük!!!
Sajna nem tudom, hogy mikortól lesz elérhető az új, szenzitív kanül, de szerintem Gábor a talira fog hozni egy mintadarabot. Addigra ő biztosan tud mondani közelebbit. :)
Lizzi, ugye jöttök talizni? Ki ne hagyd, Karola már igazán nagy, egyedül tud homokozni. :hurra:

linus

Tag
Sziasztok!
Múlt hétvégén voltunk Szépalmán a Törp programon és változott a pumpa ára és hogy ki kaphatja.
1 éves kor alatt mindenképp inzulinpumpát kap a gyerkőc.
3 éves kor alatt nem kötelező az 1 év diabatest megvárni. És a támogatás 98%-ra emelkedett.
Ebben a 2 kategóriában biztos. Nagyobb gyerekeknél nem tudom változott-e illetve hogyan.

Oldal tetejére