Insulinpumpa

Kedves Kriszta!
Nem tudom, hogy alakulnak a vc. értékeitek de azt tudom, hogy ma pl. a fiamnak reggel 4.8 délelött:2.3, (plusz szénh.)
délben 3.2 (plusz szénh. ismét) és most esti inz. elött szólt a gyerek mérjünk mert érzi alacsony hát ismét 2.3 volt!!! (Máskor nem ritka este a 10 feletti)
Szóval nem tudom mi jön de hozzánk is elért!!!!! (Dél-Kelet )
Pedig mi még penesek vagyunk!! (ha minden jól megy 20.-án megyünk kórházba pumpa beállításra!!) Akkortól mi lesz?????:o
üdv: Edit


Szia Edit,

Igen nekünk is alacsonyak voltak a vc értékek, de sztem ezt a pumpával jobban kordában lehet tartani, legalábbis nálunk nem volt hipo, 4-6,2 között volt a cukra, sajnos most beteg Réka (pedig kezdtük volna az ovit tegnap) és így megint borult minden, pedig pár napig már olyan jó volt :(
Pumpával jobb sztem!
 

gabibaba

Aktív tag
Biztosan le van írva, de így gyorsabb: tippek, trükkök a buborékmentes inzulin áttöltésre, azaz inkább az átkerülő buborékok tartályból való gyors kipöckölésére (ez a házi feladatom)? Ja, és talán :hurra:
 

poe

Őstag
Nagy buborékot viszonylag egyszerű, a sok kicsi, oldalfalra letapadtat kb lehetetlen. Célszerűbb azon lenni, hogy minél kevesebb legyen. Mindig vedd ki pár órával áttöltés előtt az inzulint a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen (ha elfelejtetted, segít a tenyérben dörgölés, hónaaljba, gatyakorcba stb tevés). Áttöltésnél célszerű megjáratni párszor üresen a dugattyút (így szétkened a szilikont a tartály falán). Ezután nem szívod, hanem miután rádugtad a patront a tűre, fogsz egy ceruzát és vízszintes közeli helyzetben tartva, a patron gumidugóját nyomva, lassan áttolod az inzulint a tartályba. Ha jól csinálod egy nagy buborék lesz.;)
És akkor talán... :cool: :)
 
Biztosan le van írva, de így gyorsabb: tippek, trükkök a buborékmentes inzulin áttöltésre, azaz inkább az átkerülő buborékok tartályból való gyors kipöckölésére (ez a házi feladatom)? Ja, és talán :hurra:
Ha minden megcsináltál úgy, ahogy Poe javasolta, akkor még van egy tipp, amit én alkalmazok minden tartályfeltöltésnél. Ugyanis bubi kerül a tartályba a legnagyobb odafigyelés mellett is. Szóval amikor már az inzulin bent van a tartályban, akkor a tartály aljáról lecsavarom a csavarókát, és néhányszor odakocogtatom a tartályt az asztallaphoz. A bubi garantáltan felmegy a kivezető nyíláshoz. Nekem a pöckölés nem működik, mert bír tőle fájni az ujjam. Igy már be lehet tenni a tartályt a pumpa házába, és mehet a légtelenítés. Még itt is szükséges a tenyérbe, vagy az asztallaphoz ütögetni a pumpát, mert az a fránya bubi bizony nagyon rendetlen.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Manka, a bubihoz még annyit, hogy ami makacsul odatapad a tartály falához, az általában ott is marad. Nagyon ritkán felkúszik a nyíláshoz, és akkor be is kerül(het) a csőbe, rendszerint akkor, ha nagy rázkódásnak van kitéve. Ekkor feltétlenül kell a plusz légtelenítés. De ha a pumpa úgy áll, hogy a csöve lefelé áll, akkor a rendetlen, mászkáló bubik is a pumpa, ill tartály aljára vándorolnak, a csővel ellentéses oldalra.
Elvileg minden este át kell vizslatni a csövet, hogy nincs-e benne bubi, de én ezt rendszeresen elfelejtem. De ha te rendes, gondos mama vagy, akkor ezt böcsülettel megteszed.
Egészen addig, amíg Gábor kölök azt nem mondja, hogy hagyjad már élni. :dr_31:
 

gabibaba

Aktív tag
Hát ha majd arra kerül majd a sor, ő szépen, türelmesen átvizsgálja. Meg amíg feredőzik, addig én is (csak nem biztos, hogy én látni fogom a bubit, de van nagyítóm :rohog:).
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ja, és még egy bibi, izé, bubi mentes tartályba áttöltési trükk. Nem átszívni, hanem áttolni az inzulint. Ezt egy cerkával, vagy a fecsi műanyag kupakjával lehet megtenni. Igy is kerülhet bele bubi, de lényegesen kevesebb, nem lesz olyan "szódavíz" szerű a kinézete a sok elszórt, apró bubival, amit aztán télleg nehéz pöcköléssel feltornászni a tartály nyílásához.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hát ha majd arra kerül majd a sor, ő szépen, türelmesen átvizsgálja. Meg amíg feredőzik, addig én is (csak nem biztos, hogy én látni fogom a bubit, de van nagyítóm :rohog:).
Azért léccike, értesíts minket, ha a kölök "szépen, türelmesen átvizsgálja" a szereléket. :o
Pici bubi vékony csőben...., hát ahhoz már nekem is lassan két szemüge kell. :dr_31: Kettővel télleg remekül látok. :rohog:
 

pumpás

Őstag
Október 30. vasárnap kezdődik a téli időszámítás, az európai gyakorlatnak megfelelően hajnali 3 órakor 2 órára kell igazítani az órákat.
2011. Október 30. 3:00 órakor 2:00 órára kell állítani az órákat!
 

pusimelu

Őstag
Én voltam az első inzulinpumpás a belgyógyászaton mert 2 hete benyeltem egy vírust és nem úsztam meg infúzió nélkül! Hypo hegyek 2 csomag szőlőcukor felel akkora inzulinigény 4 napig!
Kész voltam ,de pumpa nélkül nem ment volna!
Örülök hogy kipróbálhattam a szenzort is nagyon jó dolognak tartom bár kicsi lemaradás volt a capilláris és a szöveti glükóz között!
 

somcsika

Aktív tag
Régen irtam már. Többen hiányoltatok is - amit nagyon szépen köszönök. :) Orvosi utasításra voltam eltíltva a gyerekem cukorproblémájától, mert hajlamos volt az mondtani, hogy anya azt tudja, anya meg minden túldramatizált, és egy idő után nem birta..... röviden ennyi. De már nem tudok az aktuális probléma felett elsiklani.
Nos jól vagyunk, azt leszámítva, hogy -mivel ez az inzulin pumpa topic - szóval sajnálattal kell közölnöm, hogy nálunk ez a pumpa projekt nem igazán vált be.
A múltkori 6 % -os Hba1C után most lett egy 7 %-os. Kb. két hete volt neki szúrva szenzor, de egyszerűen nem tudunk rajta eligazodni. A ch. mentes nap viszonylag jó volt. Az étkezéshez adott inzulin aránylag jó. Ebbe bele tartozik, hogy arányaiban többször találta el megközelítőleg az étel ch. tartalmát, mint nem találta el. És aztán vannak napok amikor semmi nem indokolná a nagy cukorkiugrást. tehát nincs hypo sem észlelt, sem rejtett. És mégis felszalad neki, 16-ig.
Sőt, a múlt héten a 22 is többször előfordult. A múlt héten már többször kellett pennel rászúrni egy pár egységet. Erős zuhanórepülés során (15-ről indulva, strandolás közben lement 7-ig, evett 1 almát, és aztán vissza 16-ra. Szóval teljesen logikátlan most számunkra minden.
A héten újra sürübben kell neki mérnie, és csütörtökön újabb ch. mentes nap következik, aztán majd pénteken mond a doktornéni valamit.
Azt már látom, hogy utálja ezt az egész pumpa dolgot és legszívesebben már a sarokba hajítaná.
Amit viszont én vettem észre az az, hogy nem veszi észre hogy eszik vagy éppen csak hogy csipeget. Így az előbbi probléma simán adódhatna ezen ok miatt. Viszont vannak esetek amikor ott ülök mellette a kocsiba mér egy 6-ost nem eszik semmit és egy óra múlva simán 12-re felmegy a cukra.
Most a hétvégén mondta, hogy már többször kijelezte a pumpája, hogy gombhiba. Lehet, hogy nem adagol megfelelően? És ez lenne a hiba forrása?
 
Oldal tetejére